Gizli Üye(30-35)+1 yılBir ögretmenin en uygunu ögretmenle evlenmesidir. Teyzem ögretmen memurla evlendi. Yıllardır keske esim öğretmen olsaydi dedi durdu. Cunku denklik olmuyor. Denklik dedigim maddiyattan ziyade ogretmenin bos vaktinden kaynaklı.
Ozellikle cocuklar olduğunda o vakte anne babanin cok ihtiyacı oluyor. Yani sen ogretmensin esin ogretmen. Ayni anda tatile giriyorsunuz bundan guzel bir sey var mi? Kar tatili oluyor cocuklarla beraber o gun tatil. 15 tatil oluyor hepiniz evdesiniz. Yilbasi tatili oluyor hepiniz evdesiniz. Yaz tatili oluyor hepiniz hic sorun yasamadan, izin alayim derdi olmadan tatilinizi ayarlayip gidiyorsunuz. Baska bir meslek oldugunu dusun. Baba/koca ortalikta yok. Yilbasi kutlayacaksiniz yok adam. Tatil yapalim diyorsun zar zor ayarlayacaksiniz tatili.
Yani aile hayati icin denk meslekler önemli. Sadece meslek degil. Evlilikte diger unsurlarda da denklik önemli. Siyasi gorus, kisinin ailesinin yaşantısı, dini inançlar vs. Hepsi bir bütün dengede olmasi önemli. Bunu uzmanlar da söylüyor.
Yani genelde polis, bekciyle falan hemsire kizlar evleniyor cunku calisma şartları benzer. Hemsirelerde gece aksamdan sabaha kadar nobet ustune nobet tutuyorlar. Bazen eve ugramadiklari bile oluyor tabiri caizse. O yuzden bu tarz mesleklerle hemsireler vs evlenince sıkıntı olmuyor ama ogretmen olarak sorun yaşarsın diye düşünüyorum.
Bir tanidik okul oncesi öğretmeni kondüktör ile evlenecekti. Son anda olmadi. Matematik ogretmeniyle evlendi. Kiz hayatinin şansını yakaladi. Dogum yapti daha yeni. Dogumu gecen kasim ayindaki ara tatil var ya. Ona denk geldi. Kocasi yanindaydi hemen.
Adam tatil boyunca esinin ve cocugunun yaninda olabildi. Sen gece dogumun olsa esin yok yanında. Verdikleri babalik izni de 3 gun mu 5 gun mu ne? Adam ogretmen oldugu icin bir hafta boyunca esinin zaten yanindaydi. Haftada 3 gun ders veriyor. 2 gunu bos. 2 gunde haftasonu 4 gun evde zaten. Yine esinin yaninda olabildi adam.
Dogum yaz tatilinde falan olsa 2-3 ay boyunca evde olacaklardı. Yani ogretmen olmak meslek olarak avantajli olmasinin yani sira ogretmen eşle evlenmekte hem kadin icin hemde erkek icinde avantajli baktigimiz zaman. Millet boşuna karım öğretmen olsun, kocam ögretmen olsun diye yanip tutusmuyor, avantajlari cok fazla cunku.
11 Yorumla- +1 yıl
Maşallah.😄
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 446 cevap paylaştı.
+1 yılBekçi olan bir arkadaşım var 2 senedir neredeyse çalışıyor çalıştığı bölgeyi de sevdiğini söylüyor. Tayin durumu olmaması kendini ve ailesini oldukça mutlu etti. Araba aldığına göre maaşı da iyidir diye düşünüyorum
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,6b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet iyi bir meslek
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSen buradakilerin disaridakilerin demesine bakip yasayacaksan eger hic yasama daha iyi git intihar et ölmeye çalış bu kadar boş bir millet başka ülkelerde görülmemiştir elalem neder lafı da işte bu milletin kendisinden kaynakli kendi kendine cıkardılar bunu olmayan beyinleriyle akıl fikir vermeye kalkıyorlar sadece boş tenekeden bos ses gelir bunlarda öyle
20 Yorumla
+1 yılSeven kişi sevdiğini mesleği için değil karakteri için sevmelidir. O meslek onun ve sizin isteklerinizi karşılıyorsa neden olmasın...
00 YorumlaEvet. Gece 22 sabah 6. İki gün tatil. Öğretmenden fazla maaşı var. Polisle aynı yetki ve statüye sahip hemen hemen.
00 Yorumla
+1 yılYanliz kazanmamistir o yanlışlık olmasın torpili sağlamdır muhtemelen
03 Yorumla
Soran+1 yılHyr torpilsiz tamamen...
- +1 yıl
Şansı yaver gitmiş ne diyelim. Güzel meslek akşamları yanliz yatarsın ilk zamanlar zor olur ama zamanla alışırsın
Soran+1 yılDeğişiyor... skntı olmaz
Piyasada kimse 15bin maaş vermez ona bence iyi yapmış
03 Yorumla
Soran+1 yılDimi evt..
+1 yılBence boş bende istesem olurum ama olmuyorum insanlar iyice azitti
013 Yorumla
Soran+1 yılMaalsf herkes olamıyor baya zorlastrmslar...
- +1 yıl
Yoo başta ben başvurdum çağırdılar gitmedim eşim bırakmadı tehlikesi artı
Soran+1 yılYanls yapmssn o zamn.
- +1 yıl
Yioo şimdi fabrikada şefim aylık 15 bin TL mis sabah 8 akşam 4 bayağı miss
Soran+1 yılEe o da 15 bin TL aynı yani... İyymiş sevdgin iş olsunda gerisi önemli değil
- +1 yıl
Ama benim daha rahat sadece defterle işçilerin sayılarını yazıyorum sonrasında odama gidiyorum bir nevi muhasebe gibi knks☺️
- +1 yıl
Onlar vardiyalı olarak da çalışıyorlarmış gece çıkar gider sabah gelir. Gece de zor oluyor
Soran+1 yılGüzel güzel herkes istedgi şeyi yapar
- +1 yıl
Hıhı yakında anlarsın neyse aklına girmim
Soran+1 yılBiliyorum skntı yok.. bekcilerin hepsi bekarmi illa evlnckler yani sende garpsin )
- +1 yıl
Yaninda sana bakan duvar ben hadi hoşçakal
Soran+1 yıl😅😅 tm kardeşim güle güle
- +1 yıl
Ahah güle güle hocam
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖğretmen olduğunu söylemişsin. Bence pişman olursun asla evlenme. Biraz akıllı ve mantıklı kadın ol, bırak aptallığı.
15 Yorumla
Soran+1 yılNiçin..
Cevap sahibi+1 yılHayatın boyunca hiç bir zaman aile hayatın olmayacak. Haftada sadece bir akşam beraber oturma fırsatınız olacak. İki ayrı dünyanın insanları olacaksınız. Onun ve senin çalışma hayatınızı yanyana koy evli olduğunuzu hayal et anlarsın.
Soran+1 yılHmm bilmiyorm bakacz...
Cevap sahibi+1 yılEvlendikten sonra görsen ne olacak. Neyse ne halin varsa gör kime ne laf anlatıyorsam.
Eşinle mutlu olmaya bak. Lafa bakacaksan ayrıl ikinize de yazık olacak
00 YorumlaKendini idare etmek için evet. Ama bana kalırsa aptalca bir seçim
00 YorumlaHer işin zorluğu var. Bekçilik çok daha zor bence Allah yardımcısı olsun inşallah.
00 Yorumla
+1 yılZor meslek kolay değil çok Vasıflı iş değil ama seviyorsa saygı duymak lazım
00 Yorumla
+1 yılVasıfsız iş sabaha kadar sokakta geziyorsun nesi iyi olacak
06 Yorumla- +1 yıl
yapma durumum var sırf şu cümleyi milletten yememek için yapmıyorum mesleği mk
- +1 yıl
@BURAKKKK3434 Yapma zaten vasıfsız insan işi
- +1 yıl
napim peki ben 24 yaşımdayım bi meslek elde edinemedim bu yaşa kadar üniversitede okumadım nasıl bi yol izlemeliyim
- +1 yıl
@BURAKKKK3434 Finansal okuryazar ol kişisel gelişim kitapları oku başarılı insanların hayatlarını araştır
- +1 yıl
25 yaşında üniversiteye başlamak istiyorum hocam bilgisayar ya da yazılım mühendisliği gidilirmi
- +1 yıl
@BURAKKKK3434 Bölümünü bitirdiğinde gireceğin iş yeri hazır değilse o yaştan sonra bana göre vakit kaybıdır illaki üniversite okuyacağım diyorsan açıktan bir bölüm okuyup o arada işlerine devam etmen daha mantıklı olur
Çok iyi iki arkadaşım istifa etti bekçilikten. Angaryası bitmiyor
00 Yorumla
+1 yılTürkiye şartlarında iyi. Tayin derdi de yok.
00 Yorumla
+1 yılÇok vasıflı olduğu söylenemez polis değilsin bekçi umarım yükselir
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence lüks sayılabilecek bir meslek güzel yanı kendi ikamet ettiği şehirde görev alacak kötü yanı dışarıda her türlü zorlukları var bence ideal yani bunu dert etme seviyorsan
00 Yorumla
+1 yılGüzel meslek parasıda iyi ama gece çalışması sana sorun olursa olur o kadar
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı. İyi, kötü olayı, kıyaslandığı alternatiflere göre değişir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılköpek bekçiliği yapar işte sabaha kadar ğxöcldşledçmöelr mükemmeeel mükemmeeeeel
04 Yorumla
Soran+1 yılBncde mükemmel
Cevap sahibi+1 yılevet evet efsane kocam köpek bekçiliği yapıyor sabaha kadar dersin
Cevap sahibi+1 yıldiyorum ya işte efsane ahahasodıjdha
Soran+1 yılEvet köpek olduğunuzu kabul etmenizi sevindim
Gizli Üye(36-45)+1 yılVasıfsız iş, iyi değil bence, gecesi gündüzü yok
06 Yorumla
Soran+1 yıl😅😅 anladm.
Cevap sahibi+1 yılGülüyorsun ama evlenirsen görürsün gece tek başına yatarken
Soran+1 yılOlsun ne varki uyurm... Skntı yok
Cevap sahibi+1 yılAilen kabul eder mi bekçiyi? Sen okumuşsun öğretmen olmuşsun
Soran+1 yılEvt o da okumuş lisans mezunu.. kabul eder.
Soran+1 yılCokda zeki.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuzenimin esi bekci maasi iyi hic aksam evde duruyo gezmeleri yok mesela
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOt gibi hayat kocasiz ev isiksiz salon maasi batsin yani okadar sen anla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAgalarla sabaha kadar oturup üstüne birde para alıyor brnce güzel osldld
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılher meslek iyidir ama zorlukları vardır ama herhalde önyargın var
00 Yorumla
+1 yılanlaşılan pek eğitimli biri değilmiş. bence ayrıl.
02 Yorumla
Soran+1 yılLisans mezunu... Derece yapan biri.
- +1 yıl
o zaman yanılmışım. parti teşkilatından girdi sandım. bekçilik kötü değildir bence. sonuçta gece dışarda takılıyosun.
+1 yılbekçilik mayışıyla benim yorumumu alamazsınız paranız yetmez ayol
09 Yorumla
Soran+1 yılBnde öğretmenim... İkimizin maaşı iyi olmazmi. Snce
- +1 yıl
yok yetmez pis fakirler sizi..
Soran+1 yıl😅😅 ya yürü git 30 bin oluyor aylık daha ne olsn nankörsun sen o zamn bize yeter de artar
- +1 yıl
30 bin ne lan ben 1 haftada yiyorum o parayı :D
Soran+1 yılBaba parası yiyorsan biz napalm kndi emegmizle kazanyoruz bizde..
- +1 yıl
yo yo yo baba parası değil.. üstün zekamın bir sonucu bu hayatım.
p. s : beni sadece tanrı yargılayabilir..
Soran+1 yılKendi cabanla ve yasal düzgün bir iş ise tebrik ediyorum seni o zaman kardeşim. basarilarinnda devamni diliyorum)
- +1 yıl
efenim ben de size mutluluklar diliyoyum esen kalınız...
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılBence çok iyi değil dışarıda başka mesleği yoksa polislik olsa neysede
00 Yorumlaİyi bir iş değil doğru düzgün yüzünüzü bakamazsınız birbirinizi bir sürü tekin kişileri görücek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKlasik tc insanı yaklaşımı. Evlenilecek insanın kişiliğine göre değil mesleğine göre değerlendirme. Sizden olmaz.
011 Yorumla
Soran+1 yılSeninde yaklaşımın önyargıli olmuş kardeşim napalim... Parasını maasni mi sordum iyi mi deilmi tehlike vs açısından dedim..
Cevap sahibi+1 yılİyi bir meslek mi dersen maddiyat anlaşılır.
Soran+1 yılYanlış yazmşm demkki.. bende ogrtmnlik okuyorm atncm insaaallh. parasında deilim...
Cevap sahibi+1 yılValla yanlış anlamayın ama kimsenin ekmeğinde gözüm yok, atanacak bir öğretmen adayına nacizane tavsiyem öncelikle şu Türkçeyi biraz daha iyi kullanın yazma açısından özellikle. Bunu yanlış anlayıp sinirlenirseniz size katkısı olmaz sadece bir şeyler anlatmaya çalıştım umarım doğru yönden bakarsınız.
Soran+1 yılTürk deilim beyefndi... Yazım bu şekilde alışkanlık yapacak bişey yok Türkçe öğretmeni de deilim napiym..
Cevap sahibi+1 yılTürk olup olmamanız bunu değiştirmez ama hele atanacak olduğunuzu varsayarsak.
Soran+1 yılDeğiştirir tabkide.. sizin görüşünüz saygı duyarım.
Cevap sahibi+1 yılSizi yargılamak gibi bir düşüncem yok sadece Türk veya başka bir ırk neyse demek istediğim doğru ve sağlıklı iletişim için dili daha iyi kullanmaya çalışmak hepsi bu. Esasen nerelisiniz peki?
Soran+1 yılTürkçem çok iyi konuşma vs türksn diyorlar zaten çoğu kişi ) ... Ama yazıda böyleyim maaslf 😅😅 doğudan bir şehir 🙂
Cevap sahibi+1 yılTürk değilim dediniz ama doğudan bir şehir dediniz enteresan
Soran+1 yılTürk deilim kürdm... Kardeşim
+1 yılBekçilik kazanılan bir meslek mi?
01 Yorumla
Soran+1 yılYok doğuştan verilen bir meslk.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 744 cevap paylaştı.
+1 yılSana göre. Sen nesin meslek olarak?
02 Yorumla
Soran+1 yılÖğretmen.
- +1 yıl
Sana göre akademik olarak alt maas olarak bilmiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılhakkiyla yapacaksa eyvallah bekçiliğin tek kötü tarafı uniformalarinin kötü olmasi bence
02 Yorumla
Soran+1 yılBnce havalı onmli olan kimin taşıdığı 😅
Cevap sahibi+1 yıl😀😀
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yılNiye iyi bir meslek değilse Ayrılacak mısın
01 Yorumla
Soran+1 yılİyi kötü değil tehlikleimi olumlu olumsz o acidan
+1 yılYer içer saplar geçer bekçiler
04 Yorumla
Soran+1 yılÖyle biri değil
- +1 yıl
kesin
Soran+1 yılİşini yapck yani yeri gelince saplmasi lazm 😅
- +1 yıl
onu sen bilicen artık
3 IQ çoğu Allah uzak tutsun
03 Yorumla
Soran+1 yılAma adam iktisat mezunu zaten Türkiye'de 90 bin icinde 520. Olmuştu bu mu 3lQ...
Soran+1 yılCnkü bir aksilik ten dolayı sicili bozuldu derce yapmsna rağmen kendi meslgni yapamıyor şu an o yüzden..
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılBilmiyorum belki biraz tehlikeli olabilir..
00 Yorumla
+1 yılKötüyse ayrılıcan mı.
00 YorumlaAlın teri ve emek olan her meslek iyidir.
00 Yorumla
+1 yılDeğil. Sarayın milisleri bunlar. Rezil herifler.
00 Yorumlaİşsiz güçsüz olmaktan iyidir zor bir hayat sadece
00 YorumlaHangi meslek'te çalıştığı önemli değil
00 Yorumla
+1 yılyani özelden iyi kamu sektörü neticede devlet işi
00 Yorumla
+1 yılHayırlı olsun herkese nasip olmaz
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 495 cevap paylaştı. meslek iyi fakat 30 sene her gün gece çalışacak
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 590 cevap paylaştı.
+1 yılGeceleri yalnızsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabiki. Tüm meslekler iyidir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEn iyisini yapmış güzel para alıyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence iyi devlet memuru oldu sonuçta
00 Yorumla
+1 yılbence cok iyi
00 Yorumlabaya maaş alıyorlar diye biliyorum hem çok güvenli
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKötünün iyisi
00 Yorumla
+1 yılhangi akrabasi aldırdı acaba
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 411 cevap paylaştı.
+1 yılİyidir iyidi
00 Yorumla
+1 yılDegil
00 Yorumla
+1 yılsıkıntı ya
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 438 cevap paylaştı. Kıyak iş
00 Yorumla
+1 yılGüzrl bence
00 Yorumla
+1 yılHariqa
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 331 cevap paylaştı. Niye olmasın
00 Yorumla