İnşallah Fırat üniversitesi yazılım mühendisliği kazanırım
Tavsiyeler için çok çokkk teşekkür ederim 🤩
Önünde çalışman için, uzun bir yol yok bunu bilmelisin :) uzun gibi görünür ama ortalama az kaldı diyebilirim. Benim sana tavsiyem, sosyal medya hesaplarını bir süre dondurman ve telefon yerine masaya geçip, başlangıç yapmandır.
Biliyorsun ki, sosyal medya sana bir şey kazandırmayacak. Ya da sorular ordan gelmeyecek. Hedefini belirlediysen, bu çok güzel bir şey. Bunu gerçekleştirmek sana kaldı.
Sayısal olduğunu belirtmişsin. Bu senin inan çok büyük avantajın :) temelin var ve birçok konuya hakimsen, sıkı ve verimli çalışma sonucu istediğin bir alanı kazanma şansın cok çok yüksek :) başarılar dilerim, hız kesme, pes etme ve derslerine odaklan..
Kesinlikle bi plan hazırla, en kötü plan bile plansızliktan iyidir birazda istikrarlı oldun mu baya yol kat edersin. Hem sayısalciysan da zaten günlük 3 saat çalışsan prof olursun ama adam gibi masanın başına oturup kafanı vererek çalışman lazım. Paragraf ve problemi rutinlestir program hazırlarkende bi anda yüklenme kendine ilk ay biraz rahat olsun sonraraki aylarda adım adım arttır ders saatlerini. Son olarak da hiç bişey için geç değil zaten %60ı yeni başlıyor çalışmaya kalan %40ı da ocaktan sonra dökülecek emin ol. Başarılar inşallah emeğinin karşılığını alır herkes:)))
Ay allah razı olsun
İnşallah yazılım mühendisliği kazanırım çok sağol
3 saat yetiyorsa ne güzelll
Amin inşallah. Rica ederim ama unutma hakkını verirsen o 3 saatin o zmn meyvesini yersin
Cevap
20Cevap
Bence bırakıp çalışmayı deneyin
Bırakamıyorum bırakınca da hemen alıyorum
1-sosyal medyaya bi ara vereceksin
2-negatif duşunceleri yani yani nasil olsa olmazlari bi kenara birakip konulat yetişmez malum surekli cozumlu sorularla calisacaksin takildigin yerde konulara ve cozumlere bakarak ogreneceksin.
3- sosyal medya sana sinav kazandirmaz universitenin en zor kismi kazanmaktir gerisi essek baglasan mecbur bitirecek el mahkum :)
4- moralini asla bozma gunde 100 soruya ulasinca sana istedigin yeri aralar sabir la bikmadan usanmadan devam et
Ay çoksağolasın
Yani artık üniversite okumak da çok iyi bir yerde değilsen büyük bir başarı değil. O yüzden çalış, ortalama bir yerlere girersen senin için yeter. Büyük hedefin olsa çalışmayı bu zamana bırakmazdın zaten.
Üniversite okumam gerek
Ailem ve çevrem çok önem veriyor bu eğitim konusuna
Aslında hedefim büyük 100 bine girip yazılım mühendisi olmak çok istiyorum ama sosyal medya beni kendine çekiyor
Bunu kontrol altına almak senin elinde ancak sen almak istemiyorsun ki.
İstiyorum ama olmuyor
Olmayacak bir şeyi yok ki uyanınca o sabah günlük yapman gereken dersi yapmadan telefonla oynama. Program vs geç. Ama sen kendin o gün yapman gereken şeyi yapman lazım.
Kaç saat ders çalışmam gerek
Bu sana bağlı, temeline bağlı, seviyene bağlı, algı gücüne bağlı.
Anladım ama sizce ortama kaç olmalı
Bir an once çalışmaya başlamalısın, ikinci dönrmin başlamasıyla çok hızlı geçecek zaman. Şimdiye tytyi bitirmeye yaklaşmış olman gerekirdi ama yetişir hala.
Bilincindeyim ama masaya oturamıyroum bir türlü çalışmıyorum
Bi çalışma programı yapmakla başla ama esnek olsun sıkmasın seni. Çok sıkı programlarla istikrar sağlanmıyor ve bi hayalin olsun mutlaka.
Teşekkürler
Şimdi başlasan bile konular bitmez ama en aziyla daha iyi bir puan alırsin
100 bine girer miyim
Telefonu bırakıp bir program hazırlayabilir, yarın sabah da çalışmaya başlayabilirsin
Program haftalık mı nasıl olmalı
Haftalık bir rutin oluştur, her akşam da ertesi günün programını planla. Yani gün gün çalışacağın dersler ve ne zaman deneme çözeceğin belli olsun. Günlük olarak da çalışma takibi yaparsın. Gününü tamamlayamadığında bırakıp bir sonraki gün devam edebilirsin. Böylece stres yönetimini sağlayabilirsin
Teşekkür ederim 🙏🏻
Rica ederim, sormak istediğin olursa sorabilirsin yine
Bu telefon olayını ne yapmalıyım peki
Aşırı engelliyor beni sosyal medya
Ben hiç kullanma aman aman diyenlere bakma derim. Telefona hiç bakmayıp kendini kısıtlayarak bir yere varamazsın. Telefon dikkatini dağıtıyorsa çalıştığın sürece telefonu sessize alıp bir kenara bırak. Molalarda ve ders çalışmadığın zamanlarda kullanabilirsin. Bol bol müzik dinleyerek stres atmanı öneririm. Ara sıra dizi izleyerek de kendini ödüllendirirsin
Ama sosyal medya kullanıyorsan hesabını bir süre dondur diyebilirim. Çok fazla dikkat dağıtıcı unsurlar içeriyor
Çok teşekkür ederim gerçekten bilgi birisiniz
Geçtim o yollardan, üniversitede okuyorum onun içindir 😅
Ne okuyorsunuz
Fizik
Anladım başarılar
Teşekkür ederim 🙏. Sen ne okumak istiyorsun
Yazılım mühendisliği istiyordum 🫤
-dun? Şimdi istemiyor musun peki
Kazanamam ki
Bu düşünceyle yola çıkarsan hiç kazanamazsın ki. Yola inanarak çıkılır, önce başarabileceğine güven sonrası gelir : )
Sayısal zeka gerektirir. Çalışmaya ihtiyacın yoksa çalışma. Deneme sınavları çöz arasıra. Sonuç iyiyse tamam. Ama sözelci sürekli ezberlemek zorunda. Rahat ol.
Mecbur çalışmam gerek
Artık zeka işi değil sınav sistemi değişti
Öyle 🤷♀️
Kafanda çözemediğin sürece öylesine sözlerin veya tavsiyenin bir önemi yok önce kendin bul o motivasyonu
Bulamıyorum 😢😢
Hesaplarını kapat o zaman sana WhatsApp da yeter.. ya da kendine belli bir süre ver o süreye kadar dakil sosyal medyada ondan sonra çalış..
Süre veremiyorum
Hesapları kapayınca da geri açıyorum
Peki başka telefonun var mı.
Sosyal medyada napiyorsun genelde onu söyle
Hem sınavların ne zaman
Reels izliyorum bolca fenomen storysi birde YouTube vlog
17-18 Haziran
Başka telefonun var mı peki
Mesaj kısmında konuşsak olur mu
sosyal medya hesabını sil ve her gün kütüphaneye git bence kesin çözüm
Kütüphaneye de gidemiyorum
Kiloluyum utanıyorum
saçmalama aşk ya utanılacak bişey değil kii
Sonunu düşünen kahraman olamaz :)) akışına bırak gitsin :))
bende yks magduruyum istersen calisma arkadasi olabiliriz
Seneye bu vakitler ne kadar pişman olacağını düşün.
Sağlık olsun seneye deneyecen şansını
Zaten mezuna kaldım şansım yok artık
Bir daha kalacan yapcak bir şey yok
Ailem şansın yok artık diyor
2 yıllık bile gelse göndeririz diyor
O zmn sadede tyt çalış bol şans
Telefonu bırakmayı öğren ilk önce gerisi gelir
Öğrenemiyorum 😢😢😢
Ah o bilinçte olabilsem
Evet ☹️
Yarın sınavım varken bende aynı senin gibiyim. Defterdeki notların fotoğrafını çekip telefondan çalışıyorum biraz
Hangi bölümdesin?
İnternet geleceğini sana vermez ama kafana bunu sokman lazım
He şimdi gördüm sayısalı abi. çok çalışman lazım
3 saat yeterli mi
Ben dilciyim 5 saat ancak yetiyor artık sen gerisini düşün
Bak benim de sosyal medyam vardı Instagram vardı ınstagram'ı dondurdum mesela WhatsApp'ı daha az girmeye çalış diyorum ve artık diğer hiçbir sosyal medyayı kullanmıyorum ve zaten telefonda bunlar olmayınca telefon pek ilgimi çekmiyor ve başka şeylere odaklanıyorum kendimle daha çok ilgileniyorum ders çalışıyor ders çalışıyorum ve çok işe yarıyor ınstagram'ını falan donduruyor ya da kapat yazın açarsın biraz ara ver
Siliyorum istagramı geri yüklüyorum salağım ben baya
Kendini düşün biraz o instadaki insanlar hepsi üniversitede hepsinin işi faln var diğer kitlede eğer çalışmaz isen senin gibi evde koca bekleyen kitle
Emin ol öyle bak yıla yeni başladık topla kendini bu yıl geçen sene ki gibi olmaycağına söz ver kendine eğlencenden taviz ver haydi koş program yapmays
Yapacağım 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 çok teşekkür ederim
İstersen özelden yaz bende sınava hazırlanıyorum birbirimize destek veririz gaz veririz.
Ya da kendi kendini destekle
Geçen sene kaç bin girdin
Teknoloji orucuna basla bir daha istegin gelmicek zaten
Zor valla ne denir ki elindrn geleni yap çokta zorlama her şey olduğu kadar
Hic sorun etme insallah yetişir panik yapma
Bana yazar misin takip attim
Daha bir türlü çalışmaya bile başlamadım ki
Kiz arkadaşım var benim o da yeni başladı yani yetişir seviyen yetmiyor benim gibi buradan yaziyorum o yüzden istikrarlı ol yeter yetişir.
Benimde seviyem yetmiyor
Insallah yaparsın sıkıntı etme hedefin nedir
Yazılım istiyorum
İnşallah sağol
Anladım kendine inan yeter başarılar dilerim.
Zor kanka
Üniversite kazanmam mı zor
Sayısal temelin varsa olur ama olmadı sözel kas
Sözel hiç anlamam ben
Hımmm 🙂 ozaman başkasına sorsan iyi olur kanka
Sende mi sınava gireceksin
Evet jsjsjs bu sene
Kaç net yapıyorsun
75 civarı sen
Bu sene hiç deneme yapmadım
Hangi bölüm istiyorsun
Ea yım ben psikoloji olmadı söz elden gazete yazıcam şu an wep tasarım okuyorum