Şimdi üniversite sınavına hazırlanmaya başlasam zaman yeter mi? 23 yaş üniversiteye gitmek için geç mi?

Şu an 22 yaşındayım. Sinava girdigimde ve bolum kazandigimda 23 yasinda olacağım. 27 yasinda da bitecek haliyle. Icimde ukte kalan seyler var. Ben önlisans sağlık mezunuyum. Bu atamalarda gelmedi. Diger alımları bekliyorum.

Bir yandan da lisans okuma hayalim var. Ögretmen olmak istedim aslinda. Edebiyat falan geliyordu ama bosa okumak istemedim bu tarz alanları.

Simdi cok kararsızım. Ögretmenlik olur mu bilmiyorum ama en azindan lisans okumak istiyorum açıkçası. Zaten bazi sebeplerden universite sinavina dogru duzgun hazirlanamadim, o yuzden 2 yillik okumak zorunda kaldim. Yoksa öğretmenlik ya da bazi lisans alanlari kazanilmasi zor degil.

Ocaga geldik neredeyse. Sinav haziranda. Sıfır oldugumu varsayın. Zaten sifırım. Sinava sozelden hazirlanmaya kalksam yetişir mi kalan surede? Hem tyt hem ayt yetisir mi?

Eger vaktim kalirsa matematige de bakarim belki. En cok cikan, bana birkac net saglayan konulara bakarim vaktim olursa. Ama sozel alan icin turkce, edebiyat, cografya, tarih, din, felsefe ve felsefe grubu dersleri yetişir mi sinava kadar?

Ve 23 yaş universite siralari icin buyuk bir yaş mi? Sinifta benden küçükler olacak cunku. Bir yandan atamam yapilirsa ya da yapilsaydi bu seruvene muhtemelen girmezdim ama simdi ne olacagi belli degil. belirsizlik ve akrarsizlik icindeyim. Yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

Şimdi üniversite sınavına hazırlanmaya başlasam zaman yeter mi? 23 yaş üniversiteye gitmek için geç mi?