Varoluş ve hissetiğimiz bilicin aslında bir oyun , özgür iradeden yoksun olmamız ve tesadüfen hissettiğimiz hissiyatlar neyin nesi?

-Spinozaya göre ne yapmak gerekirse onu yapıyoruz. Determinizm budur.

bugün gerçek diye algıladığımız şey bizim gerçekliğimiz. evrende/evrenlerde var olan her şeyde, teknik olarak sayısını türetemeyeceğin bir sayıda gerçeklik vardır. hangi gerçek gerçek?

her durumda bu varoluşun (başlangıçtaki hiçlik dahil) zamana bağlı veya zamandan bağımsız olarak kendi kendine ya da bir yasa veya kural koyucu tarafından nasıl çeşitlendiğini açıklamamız gerekir mi? Peki entropi var ve bizi biz yapan enerji tabiata yeniden karışacak biyolojik ölümle. Peki bilincimiz , hissettiklerimiz. Başka bir zamanda ya da evrende kopyalanabilinir mi? Yoksa bu sadece atomların tesadüfü mü

Güncellemeler
+1 yıl
@Hullanza cidden bu konuyu merak ettim su an ben ben olmayı hissediyorum ama ben nasıl oldum bu bilinç tesadüf mü sadece atomlar mı geldi yoksa belki başka bir zamanda...
Güncellemeler
+1 yıl
@Hullanza
Varoluş ve hissetiğimiz bilicin aslında bir oyun , özgür iradeden yoksun olmamız ve tesadüfen hissettiğimiz hissiyatlar neyin nesi?