Bazı araştırmacılar az ve iyi çiğneyerek öğünü yavaş yerseniz az yemekle tokluğa ulaşabileceğimizi söylüyorlar buna katılıyor musunuz 🤔
🤷♀️🤷♀️

Bazen ne yaparsam yapayım
aç hissediyorum kendimi
dönem dönem..
stresli olduğum dönemler daha fazlası..
Boğa burcu olmanın zararları :))
Ama bazende yarım tabak yemekle doyuyorum:))
bilemiyorum o his nasıl oluşur
Boğa burcunun adı çıkmış olmadı melankolik ve midekolik olarak🤣🤣 Doymanın mideyi doldurmakla orantılı olmadığına kanaat getirdiğim günler içindeyim 🤣🤣
neyseki biraz kilo alırım 🤷♀️🤷♀️
sonra verirsin nolcak :))
Yokya vermeyim
Araştırmacılar doğru söylemiş. Sindirim ağızda başlar ve yemeği iyi çiğneyerek yavaş yemek tokluğu da beraberinde erken getirir.
Evet katılıyorum. Beyne giden uyarılarla orantılı olarak tokluk hissi oluşuyor. Ne kadar yavaş tüketirsek yiyecekleri ya da içecekleri beynimiz o kadar çabuk tatmin oluyor ve çabuk doyuyoruz.
Hoşbuldum.😅😅 Ben kendimleyim de sen nerelerdesin bakim.🙃
Profilimemi baktın , şaşırdım buna 🙃
Anladım 😊 Ne bileyim ya burada herkes kendi aleminde hem aramızda çok fazla bir samimiyet olmadığı için şaşırdım ama sevindimde yani 😊. Siteye eskisi kadar sık girer miyim bilmiyorum. Derslerim var ve kendimle başbaşa kalmak istiyorum biraz.
Al benden de o kadar 😊
Kız sen beni ne ara takipten çıktın 😋.
Allah Allah 😂😂😂
Cevap
5Cevap
Vücut kendi enerjisini ayarlıyor yeterki ağır ağır yemek yeyin.. bir avuç kuruyemisle bile doyarsiniz
Ağır ağır yemek yerseniz ve açken kalkıp bir süre ara verirseniz mide öğütme işlemine geçer. Bu tokluk hissinin başlangıcı demektir.
Regl öncesi o tokluk hissi bi bende mi olmuyor yerken bile açım
Geğirdigin zaman ya açsın ya da tok.
Başka bi olay yok zaten bu konuylan ilgili
Midem bulanır artık yemeyi keserim😅
Ben anlamıyorum her saat bırseyler atıştırabilirim
Anlamaz mi insan
Bunun cevabını bende çok merak ediyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?