Çok heycanlanıyım sınıf 45 kişilik o kadar kişi hepsi bana bakıcak ve pek güzelde değilim ya anlatırken gülersem napıcam
2 ay
Sunum yapıcam ama korkuyorum. Nasıl sakinleşebilirim?

Pek güzel değilim anlatırken ne yapacağım? Kısmını okumuyorum sayıyorum. Kendine karşı guvenin neden yok? Ben eminim sen gayet güzel bir kızsın ve yapamayacağın hiç bir şey yok. Kürside olduğun zaman, sanki kimse yokmuş ve kendin varmışsın gibi hisset. Çevrene bakma sadece sunumuna odaklan. Konuşurken hafif tebessümünü eksik etme. Konuna odaklan ve gerisini akışına bırak..
Eminim güzel bir sunum olacak..
45 kişiden yalnızca bir kişi sana tamamen odaklı dinleyecek üç kişi dinlemek için çaba gösterecek bir çok şeyi kaçıracak 10 kişi konuşmanın ilk 2 dk sı sana odaklı olacak sonrası yok olacak öğretmen dahi dinlemiyo doğru düzgğn evde boş odand aanaltır gibi anlat çoğu dinlemiyo ben ve arkadşaalrım öyle yapıyoruz kime sorsam dinlemiyo herkes bakıyo sadece
İnan çoğu kişi bu düşünceden geçiyor. Yanlış cümle kurabilirsin normal, kelimeyi yanlış söylersin normal, sonradan düzeltebilirsin sonuçta değil mi? Kimse profesyonel sunumcu değil. Deneyim edineceksin. Başarılar. 🌸
Ben insanlarla göz göze gelirsem gülerim ve aklıma acaba baksam mı göz teması kursam mı diye düşünürken de gülüyorum ama gülmek istemiyorum
Rahat ve hızlı anlatıp bitsin istiyorum sunum 5 dk sürmez zaten daha kısa sürer
Görüş
6Görüş
Abla ben senin güzelliğinle ilgili yorum yapmak istiyorum. Eğer sende benim gibi güzelliği takıyorsan estetik yaptırabilirsin bence. Bende ilerde jawline ve burun dolgusu yaptırmayı düşünüyorum
Ama bunu şimdi yaptıramam bu işler sonra olur ben şimdi için bir çözüm istiyorum
Şimdilik takma o zaman sonra yaptırırsın altı üstü bir sunum yapacaksın basit çok takma
İnsanlara baktığında onların sana borçlu olduğunu düşün
Ne borçları var bana
Nefe kontrolü yap çıkarken nefesini düzenli bir şekilde alıp vermeye bak 10-15 saniyeye geçer
Nefes egzersizleri çalışayım yani?
Aynen öyle
Teşekkürler 🙏🏻
Kesinlikle rezil olucam korkusu içinde olma insanız sonuçta ve heyecanlanman çok normal sunumuna iyice çalış fazla göz teması kurmamaya çalış yoksa aklın bulanır kendine güven yapılmıycak bir şey değil başarırsın
Keşke güzel olsaydım herkesin gözü benim üzerimde olacak
Tipe bak sen kim bunu anlatmak kim diye düşünmezler mi inan sunumuma çok çalıştım ne söyleyeceğimi iyi biliyorum ama insanlarla göz göze gelince benim gülesim geliyor gülersem diye korkuyorum oraya çıkınca kime bakıcam bilmiyorum ayrıca güzel olsaydım, daha insanların gözüne hitap ederdim ve heycanlansam bile kötü yorum yapmazlar benim hakkımda
Kendini bu konuda hor görüyorsun bence böyle düşünme ciddiyim sunum gününü mahfetmekten başka hiçbir işe yaramaz ilk sen kendini beğenip değer vericeksin başkasının seni nasıl gördüğü umrunda olmasın sonuçta onlarda insan ve kimse kimseden üstün değil
Gülme konusuna gelirsek bende öyleyim o yüzden bir şey anlatırken göz göze gelmiyorum illa sen sunum yaparken bakmayan ilgilenmeyen biri olur ortamda genelde onlara bak bakışmanız zor olucağı için sıkıntı çıkmaz bence
Teşekkür ederim yardımcı olduğun için
😊🙃
Dksmsks yok dediklerin mantıklı keşke ben biraz kendimle barışık ve özgüvenli olsaydım
Ben onu yaparken bile zorlanıyorum dkdkd
Sakinleşme hiç sunumu anlatırken heyecanlı olduğunu görsünler ki konuya daha çok hakim olduğunu düşüneceklerdir biraz da eğlenceli bir şekilde anlatırsan hemde akılda kalıcı olursun
Güzellik değil diksiyon önemlidir.
guzellikle ne alakasi var birisi beni aydinlatsin
sahne senin tadini cikarr yahu
Umarım kekelemezsin yoksa fena rezil olursun.
Yok kekelemiyorum
En İyi Görüş