Müfredatta gereksiz konuları çıkartıp sadeleştirme yoluna gider ve üst sınıflarda alınacak derslerin her birisinin küçük küçük altyapısını oluşturacak şekilde hazırlardım çünkü belirli seviyeye kadar bu sayıdan bu çıkmaz denilirken bir anda bu söylenenleri unutun bu sayıdan bu çıkar o yüzden böylece ezber edin demeye başlıyorlar işte bunun yerine ilerideki öğretilen konulara gerekirse 1 dönem ayırıp temelini sağlam attırırdım.
Ayrıca ortaokul ve lise dönemlerinde kişilerin hangi mesleğe yaktınlığının olduğunu anlamak için çeşitli kişisel gelişim testleri yaptırır ve birçok meslek dalının nasıl çalıştığını görmesi için geziler düzenletirdim.
Gerçekten seçmeli dersler saçmalikti. Ya zorunlu oluyordu. Ya da seçsende açılmadığından istemediğin dersi aliyordun.
Sosyal ve dayanışma aktiviteleri daha fazla yapilmasini isterdim. Ağaç dikelim, hayvanlara kulube yapalim, agaç kuş evleri, doğada yürüyüşler. her şey matematik değil yani
Birde ingilizce konusunda kızgınlığım var keşke dilbilgisi ağırlığında olacağına anlama ve konuşma ağırlıklı çalışmalar yapılsa
Aa buarada minnoşlarla arduino etkinlikleri yapilabilirr. Ben atanırsam kızçelerim ve oğluşkelerimle yapacağımm. Teknolojiyi daha somut hale getiriyor ve problem çözme, yaratıcığı geliştiriyoo
Şu an olduğum yerde ki hiç bir sistemi değiştirmem gayet güzel işliyor Türkiye’deki bir sistemi değiştirmem gerekirse okul sistemi baştan silip tekrardan düzenlenmeli.
Öğretmen değiştirme şansımız olsaydı çok iyi olurdu, çalışkan olduğum halde öğretmenleri yalamadığım için sınavlarım yüksek sözlülerim düşüktü hep. Yalamalar ise 0 alsa bile 2 ye çıkarıyordu hocalar sözlüyle.
O zaman da okul denen bir şey olmazdı devamlılık disiplin okulu okul yapan 2 şey onlar kalktığı zaman eğitim biter
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tabi canım devamsızlık olmasın ders isteğe bağlı olsun ve o öğrencinin bir meslek edinmesini bekle ülkeye bir hayrını verirmi o öğrenci hatta öğrenci bile olmaz sınıftan kalma olmasa
zorunlu okulu bitircem diyip okulun huzurunu bozan dolu öğrenci var o tarz insanların yanında kendisini gerçekten okumaya adamış öğrencilere yazık olmuyor mu?
Bence sistem güzel. Ancak teog kaldırıldı yerine lgs getirildi bu lgs yi çok anlamadım bence teog daha iyiydi herkes puanına göre gidiyodu teogu getirirdim geri.