Twitterda hashtag açmışlar. Biri yazmış. 30-40bin lirayı hak eden bir meslek demiş.
2 ay
#ÖğretmeninDerdiNe hashtagi ile öğretmenler zam istiyor! Öğretmenler 40 bin TL maaşı hak ediyor mu?

Rahat meslek isteyen ve maasi iyi diye tercih edilen bir bölümün maasinin yetersiz bulunmasi da enteresan. E iyi de bu ulkede kac kişi öğretmen olayim diye yanip tutuşuyor buna bakmak lazim.
Bu meslek kebap meslek diye secilmiyor mu zaten? Tatili bol, calisma sartlarina gore maasi gayet iyi diye okunmuyor mu? Tıp hukuk ya da baska bolum kazanamayanlarin ilk yazdigi memuriyet degil mi öğretmenlik? Bir sey olamazsam öğretmen olurum mantığıyla yazilmiyor mu?
Cok azdır ben bu meslege gonul verdim o yuzden ogretmenlik okuyorum diyen. Cogu rahatini, tembelligini, konforunu dusundugu icin bu mesleği seciyor. Aglayip zirlayip yok atanamiyoruz, yok maaşımız dusuk denmesine ragmen egitim fakulteleri, fen-edebiyat, ilahiyat fakulteleri neden hâlâ tıklım tıklım? Madem atanamiyorsunuz niye okuyorsunuz? Madem maasiniz düşük niye seciyorsunuz bu meslegi? Bunlarin cevabi kebap, rahat meslek ve maaşlarının gayette iyi bir meslek oldugunu kendileri de adı gibi biliyorlar zaten o yuzden. Boşa bu bölüm her sene tiklım tıklım olmuyor.
Öğretmen tayfasi kadar ağlak baska bir tayfa görmedim. Muhendisler, mimarlar, doktorlar, hemsireler bu kadar aglamiyor haklarini alamamalarina ragmen. Öğretmenlerin önlerine kirmizi hali sersen niye bu tarafa sermedin ki diye sorun çıkarırlar oyle bir tayfa bunlar.
Bu ulkede baska meslek yok gibi surekli öğretmenler konusuluyor. Ogretmen atamasi, öğretmen maasi, ogretmenler gunu... surekli gundemdeler. Baska meslek yok ya ülkede. Ama bu ulke ne yaparsa yapsin bu öğretmenleri memnun da edemiyor. Gunleri kutlanıyor, veliler yaglıyor, devlet yağlıyor ama bir turlu memnun edemiyoruz bunları.
Öğretmenin maasindan cok o ogretmenler ne kadar iyi egitim veriyor buna bakilmasi lazim. Cogu maasimi alırım ne haliniz varsa görün derdinde. Yine bircogu akilli tahtadan açıyor slaytı, acıyor ebadan ya da youtubedan ders videosu kendisi oturuyor masasinda. Bu tiplerin suanki aldigi maaşı ve bu meslegi hakedip haketmedigini niye kimse sorgulamiyor? Ögretmenlik gibi guzel bir meslegi bile kendi icindeki meslektaslari boyle ayaklar altına alıyor diyecek bir sey yok.
Her konuda sesi cikan, ağlayanda bu öğretmenler nedense. Doktorlar 40 bin lira almıyor devletten sana mi verecek? Adamlar 10 yıl okuyor sen 4 yıl. Adamlar bilmem ilk kac bine giriyor. Sen 300 bine.(diger branslarda barajda yok) adamlar hem okurken hem çalışırken esek gibi çalışıyor emek veriyor, sen ogretmen olarak onlarin ceyregi kadar bile calisiyorsan iyi.
Onlarin nobeti aksamdan sabaha kadar senin nöbetin sabah 9 dan aksam 3 e kadar. Bransciysa haftada en fazla 3 gun çalışıyorlar zaten. Ama talep ettikleri rakam 40 bin. Vay be ne hak ama. Ne cok yoruluyorlar ama.
Bu meslek zaten gercekten isteyenler dışında tembel, konforuna duskun, hicbir sey yapmayayim para bana gelsin diyen tipler. Oyle ogretmenler var ki 3 gun calismaya bile zar zor okula geliyor bunlar.
Pandemide de yine en cok bunlarin sesi cikti. Okullar her an acilacak diye ödleri koptu. Cogunun istedigi sistemdi evde oturup maas yemek. O 3 gunluk calismaya da gitmek istemiyorlar. Yani bunlarin taş atipta kollari mi yoruluyorda 40 bin lira maasi kendilerine hak görüyorlar? Hadi eski gercekten emekçi öğretmenler neyse de gunumuz ogretmenlerinin suanki aldiklari maasi bile zerre hakettiklerini düşünmüyorum.
Ben sonuna kadar hak ettiklerini düşünürüm. Bir toplumun kalkınmasıni istiyorsanız en başta öğretmene yatırım yapacaksınız. Öğretmen geçim sıkıntısı içinde olmayacak ki öğrenciye verimli olabilecek. Saçmasapan öğretmenin tatiline takılması bana büyük bir cehalet örneği gibi gözüküyor. O konuyu tartışmıyorum bile.
Eğer insan beynini geliştiren, büyüten ve ilerleten kişileri yani öğretmenleri desteklemezseniz onlar da işlerini gönülsüz yapabilir belki. Ya da akılları geçim sıkıntısında olabilir. Ayıp yahu aldıkları maaşla nasıl geçinsinler. Bu kadar mı değersizleşmeli toplumum başında gezdirmesi gereken bir meslek.
O kadar cahil bir toplumuz ki biz; öğretmenlerin kıymetini anlamaktan uzağız. Onlar bizim toplumumuzun geleceğini elinde tutuyor şu anda ve bunu anlamaktan da uzağız. Yok doktor kaç yıl okumuş yok mühendis ne yapmış bunlarla öğretmeni karşılaştırma cahilliğini gördükçe kendi adıma utanıyorum herkesten…
Çünkü öğretmen o kadar kıymetli ki bahsini ettğiniz doktoru da mühendisi de bilmem neyi de öğretmen yetiştirir. Öğretmen bunlarla kıyas edilemeyecek derecede üstündür.
Toplum olarak aklınızı başınıza alıp, öğretmenin hepsinde üstün ve ilim sahibi olduğunu kabul edecek seviyeye gelmediğiniz müddetçe geri kalmaya mahkumsunuz. Nesil onların elinde karşılaştırdığınız mesleklere bakın… Yazık gerçekten. Ama umarım bu körlüğünüzden bir gün kurtulup öğretmenin toplumda hak ettiği değeri eline verirsiniz de öğretmen de geçim derdinden kurtulur asıl işine yönelir.
Herkesin uyanmasını dilerim bu konuda. Öğretmenler en yüksek maaşı hak edecek kadar değerliler. Beni yetiştiren tüm öğretmenlerime saygıyla…🙏
Ben nasıl olsa maaşımı alıyorum diyen öğretmenlere. Evet
Ben de öğretmen adayıyım güzel bir puan aldım kontenjan açıklanmasını bekliyorum 40 bin yüksek bir maaş hak konusunuda bazı mesleklerin hakkı ödenmez elbet ama milli bütçemiz bu durumda zorlanır
Öğretmen maaşına 5 bin lira zam yapılmalı diye düşünüyorum Şu an 12 bin tl civarında 17 bin tl her bölgede kalan öğretmen için yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Tabi yeni yıl enflasyon zamını bunun dışında tuttum şu an için.
Asgari ücret 5300 tl. İnsan bir düşünür ben 30 bin maaş istiyorum asgari ücretle çalışan insan napacak. Bencil olmaya gerek yok. Ben 15 yıldır mühendisim dağlarda yağmurda çamurda çalışıyoruz okadar almıyoruz. öyle bir dünya yok. Devletin önce gelir adaletsizliğini düzeltmesi lazım.
Görüş
55Görüş
KS de öğretmenlik mesleğini kıskananlar ve karalayan hayatra hiçbir becerisi ya da başarısı olmayanlar doluşur şimdi soruya😅😅 kıskançlıktan çatlasınlar. Öğretmenler en güzelini hak ediyor her zaman. Hak etmediğini düşünen bir ülke baymaya mahkumdur. Ekonomik krizlerle diktatörlerle yaşamaya mahkumdur. Allah daha beter etsin.
Pilotum bu arada
Klasik hikaye vardır. Adam oğluna adam olamazsın diyormuş da oğlu vali olup gelmiş. Babası da oğlum sana vali olamazsın demedim adam olamazsın dedim, demiş. Pilot olmanızın hiçbir değeri yok. Hiçbir meslekle ilgili aldığı parayı hak edip etmediği yorumu sizlere düşmüyor. Her meslekte işini iyi yapmayan var. Katili salan hakim ve savcı için ne diyeceksin? Hastayı öldüren doktora ne diyeceksin? Bunlar var diye iyi doktorlara, hakimlere, savcılara haksızlık etmeyecek misin? Bu ülke işini hakkıyla yapan pek çok öğretmenimizin hakkını ödeyemez.
Şu an ne kadar alıyorlar bilmiyorum. İyi bir maaşı hakediyorlar ama 40 bin de fazla bence.
Ben size kısacık anlatayım.
öğretmenler artık eğitmekle değil parayla daha çok ilgilenir oldular. MEB çalışanıyım. Öğretmen maaşı 10 ise 20 gün sonra ek ders adı altında neredeyse 4-5 bin alıyorlar. En az. Haftada zorunlu 15 saat çalışma yükümlülükleri var. Günde 8 saat ders verdiklerini sayarsanız bazı okullarda 6 saat, haftanın sadece 2,5 günü için 10 bin alırlar!!! Geri kalan günler için ek ders ücreti bir nevi fazla mesai alıyorlar. Her ders başı için 40 lira civarı. Siz hesaplayın artık. Onu geçtim. Hafta sonu kurs açan okullar var. O kurslarda ders vermek isterlerse yine para alıyorlar. Onu da geçtim birebir özel ders verenler var. Dershanede gizliden gizliye çalışan var. Yani demek istediğim şu, bir işçi günde 12 saat haftada 6 gün çalışarak 5 bin alırken bir öğretmen haftanın neredeyse sadece 2 günü için 10 bin lira para alıyor. Geri kalan zamanda yok biz çok çalışıyoruz çok yoruluyoruz diyorlar ya. Hah işte o çok çalışma karşılığında yine para alıyorlar. Yani sadece o 10 bin lira kuru maaşı gösterip haftanın beş bazen 7 günü kendilerini çalışıyormuş gösterişleri sadece kandırmaca. Bilmeyen insanlarda evet gerçekten öğretmen maaşı çok düşük diyorlar. Okulda ki 15 saat çalışmadan sonra ki her ders için ücret, hafta Sonu kursları için ücret, nöbetçi oluyorlar okulda ücret, pansiyonlu okul ise pansiyonda Nöbet tutsalar ücret, bazıları Maaştan çok fazladan ücret alıyor kimse bunu bilmiyor. Siz bu yazdıklarımı tartın ona göre yorum yapın. Ben öğretmenlerin değersiz ya da başka bir şey söylemleri yapmaya çalışmıyorum sadece çalışma şartlarını ve aldıklarını yazdım. Saygılar.
Sen memursun meb te anlaşılan. Bir öğrenciyi yetiştirmek ve onun her türlü sıkıntısıyla uğraşmak zorunda kaldın mı memurcuk? Kalmadın. Millet 1 çocukla üstelik kendi çocuğuyla uğraşamazken 1 öğretmen yüzlerce çocukla uğraşıyor. Doktora ek ücretleri hiç sorulmazken öğretmeninki sana batıyor. Elbette çalışıyorsa ek ücret kazanacak her sektördeki gibi. Bedava mı yapsın? Avukata bile bedava soru soramıyorsun. Öğretmen asla 40-50 bin istemiyor. Gözü parada da değil memurcuk. İtibarı geri verilsin yeter. Sizin gibiler boş yapmasın yeter. Bir de o kadar para göz gösterip öğretmeni yermiş gizli bir hesapla sonradan da saygılar demiş😅😅😅😅😅😅😅 saygın da senin olsun.
@Enperatriz_Eztia okulda memurum. Ve öyle yorumladığına göre sende öğretmenciksin. 2 gün çalışmakla 10 bin alıyorsun. 5 gün yatabilirsin. Neden halen çalışıyorsun. Benim gözüm aldıkları parada değil. Kendileri haftanın 7 günü çalışıyor gibi gösterip sadece kuru maaşı gösterip bize yetmiyor demeniz saçma. Eğri oturup doğru konuşun. Bir önce ki ay 200 eksik yattı mı kıyameti koparanı da gördüm. Ek dersi eksik yattı diye gün boyu somurtanıda. Öğretmen ise okula derse girdiğinde her şeyi geride bırakıp dersini işlemeli, bu sadece öğretmen için değil tabi tüm meslekler için öyle. Ayrıca bir çocuk diyorsun bilmem ne. Sen bunları bildiğin halde öğretmen oluyorsun eğer bunu taşıyacak kapasiteniz yoksa da başka meslek seçin. Bu zorluk için sana iki gün için 10 bin veriyorlar. 😏
Kıskançlık böyle bir şey😅😅😅😅😅😅 beter ol memurcuk sen. Yazdıklarını okumadım bile
@Enperatriz_Eztia kıskançlıkla alakası yok. Kendini öğretmen sanıyorsun sadece oysa ki okumayı bile bilmiyorsun 😂
He yav he he sensin👏👏👏👏😅😅
Yalan..4 5 bin ek ders alan öğretmen nadir... o 4 binin bin-1500 lirasi vergi olarak maaştan kesiliyor... egitim çalışanı değilsin, muhtemelen memursun.. lise mezunu.. seninle ayni seviyede değil öğretmen.. işçi öğretmen kiyasi saçma sapan zaten... üniversiteyi bitir, sinavini geç, atan.. ondan sonra egitim çalışaniyim. diyebilirsin..
Bu arada 15 saat ders bir kişinin 30 saatlik mesaisine eşdeğerdir.. bunu memurlar anlamaz... çünkü memur sabah gelir, kahvaltısini yapar, muhabbetini eder.. öğretmen derse girer cikar memur uzaktan bıyık büker... dedikodusunu yapar, egitim calisaniyim demen ise fiyasko, egitimle ilgili hic bir surecte memur yer almaz.. okulda bulunmak eğitim calisani yapmaz.. bilmediginiz konulari insanları karalamak için yazmayin..
@Be_smart yüksek lisans mezunuyum. Burada herkes memur. Sende memursun. 657 ye bağlı herkes devlet memurudur. Sadece ünvan değişir. Sen öğretmensin ben okul müdürü.
@Be_smart çok mu nadir 4 bin alan 😏 hocam bir maaş ek ders alan var. Dershanede gizli çalışan veya özel ders verenleri saymıyorum. Burada ben öğretmen az maaş çok maaş alıyor demiyorum sadece haftada 15 saat için ayın 15 inde aldığı maaşı söylemesi ve 15 saatten fazla çalışıp hafta sonu dyk yapan pansiyonda nöbet tutan ve bunları da 10 bin lira maaş için yapıyoruz diyenleri kınamak için yazıyorum.
okul müdürü öğretmendir... ve bir okul müdüru öğretmenleri karalayici, emeklerini yoksayan böyle ifadeler yazmaz.. yazıyorsa müdür değildir veya müdür olmamalıdır... yukarıda okulda memurluk yaptığın soyledikten sonra okul müdürü olduğunu soylemen daha çirkin.. öğretmen olmayan okul müdüru yok ve hic bir okul müdürü kendini once memur olarak tanıtıp sonra müdürüm demez... yukarıdaki sozleri sınıfa girmeyen insanlar yazar ancak
@Be_smart sende okulda memursun. 657 sayılı kanuna bağlısın. Ayrıca karalama değil. Herkes kendine göre yorumlar.
657 yi buyuk. ihtimal senden once öğrendim... evet karalama yaptığın... her mesleğin iyisi, kötüsü var, ek ucretleri var.. fakat hiç birinin içinden çıkıp birbirini kotulemiyorlar... okul müdür ogretmenligi unutmaz, sem eger mudursen bence yapma bu işi... çünkü ogretmenlikten kopuk. biri bu ifadeleri kullanır...
Şu yorumlardan öğretmenlerin ne kadar seviyesiz olduğunu da görmüş olduk... Memur arkadaşı aşağıladınız yüksek lisans çıktı, basit memur dediniz müdür çıktı... Önce aldığınız maaşı hak edin. Para peşinde koşacağınıza çocuklarımıza bir kelam öğretin. Akşamları özel derslerle (kaldı ki bu sizin eksikliğiniz) saati bilmem kaç tl den fahiş fiyatlar milleti soyduğunuzu da unutmadık
@mertdz33 🙏👏
Asıl şu anda aldıkarı maaşı hak ediyorlar mı ona bakmak lazım. Ülkemizde izni bol, riski sıfır, memur mesaisinin dahi uygulanmadığı rahat iş arayan kaçak tiplerin istediği iş grubudur öğretmenlik. Kimse öğretmen olmak için değil, rahat diye seçilen meslek sonuçta. Bu ülkenin bu durumda olmasının nedeni de bu kişilerdir. Haliyle öğretmenlerin az çalışma amacıyla gelip, çok kazanma peşine koşmakta olağan bir davranış olur. Tanıdığım bildiğim tüm öğretmenler para gözdür. 40 bin versen 50 bin isterler.
Normalde siyaset meslek sorularına pek görüş atmıyorum ama günümüzdeki öğretmenlerin çok fazla hak ettiğini düşünmüyorum tabii ki kutsal meslek bir sürü çocuğa eğitim veriyorlar anlıyorum ama ben de daha 2 sene önce liseden mezun oldum ve gerçekten de öğretmen diyesim gelmiyordu en azından birçoğuna disiplin yok verdikleri eğitim yok sadece geliyorlar saatlerini doldurup gidiyorlar tabii ki işini hakkıyla yapan öğretmenler de vardır onlara saygım sonsuz ama sırf fakülteden mezun olup öğretmen olarak atanıp bu mesleği yapanların hepsine de öğretmen demek benim içimden gelmiyor işini hakkıyla yapanlar alsın hakkı olan parayı ama bazılarına da bir kuruş vermek bile çok
Benim anlamadığım neden tüm memurlar değil sadece öğretmenler sürekli maaş olarak gündemde? şu öğretmenler ve doktorların maaş yüzünden ağlayıp zırlamaları toplum nezdinde antipati yaratıyor farkında değiller. %80 az %800 isteyin. Yazın da 3 ay olan tatilinizi 6 ay olarak revize ettirin. Öğretmen maaşından önce açlık sınırı altında çalışan insanlara düzeltme gerekirken, kendilerini öncelikli gören Allah katındaki öğretmenlerimizin maaşına zam yapılmalı tabii ki. Emeklisi, öğrencisi ya da hayatı boyunca tatil yüzü görmemiş insanlar değil, en önce öğretmenin hayatı düşünülmeli bunlara göre. Sizden daha zor durumda olan en az 200 tane iş kolu var ülkede. Gidip sendikanıza ağlayabilirsiniz.
Haklısın. Doktorlar ve öğretmenler çok abartıyor, asgari ücretle geçinmeye çalışanlar ne yapsın
Teneffüs zili çalsada koşa koşa gitsem diye ders boyunca söylenen, öğrenciyi toplum içinde azarlayan, aşağılayan, sınıf içinde kitabı kaybolan ikinci sınıf öğrencisine bu benim sorumluluğumda değil annene söyle yenisi alsın diyen, öğretmenler gününde sınıf annesinin hocam sınıfça şu kadar para topladık ne almamızı istersiniz deidğinde altın isteyen, öğrencisinin ödevlerindeki bariz yanlışları bile fark etmeyen, sınavlarla ilgili hiç bir konuşma yapmadan sınav sonuçlarını okumayıp kafasına göre neyse bugün sınav yapalım diyen kişileri çıkarırsak asıl mesleğini kayıkıyla yapan her öğretmen ne maaş alırsa alsın azdır.
Her çalışan hep daha fazlasını ister. Peki herkesin ücreti artınca ne olur? Maliyet artışları enflasyonu tetikler vs.
Yılın 3 ayı tatil yapıp, günde 7-8 saat mesai yapan, kamuya girene kadar bi tarwfını yırtıp ömür boyu garantili işe girdikten sonra böyle sürekli ağlayan öğretmenlere gercekten ayar oluyorum
İlkokul ve okul öncesi öğretmenliği yapanlar hakediyor lise ve üstü hak etmiyor bi çoğu zaten anlatım yapamıyor bile, diğerleri küçük çocuklarla uğraştığı için en azından hak etme payları büyük o kadar minnak küçümeni aynı dengede tutup birşeyler anlatmak büyük çaba
Haketmiyor diyenler avrupa düzeyinde eğitim bekliyor. Avrupadaki öğretmenlerin tamamı bir ülke gezebilecek ekonomik refah seviyesine sahipken türkiyedeki öğretmenler daha kendi memleketine gidemiyor. Ekonomik nedenlerden dolayı gezemeyen, kendini geliştiremeyen bir öğretmen çocuklara nasıl fayda sağlamasını bekliyorsunuz.
Ben şu an haftada 40 saat mesai yapan bi sağlık çalışanıyım 12 ay çalışıyorum bin tane yerde görevim var 3 kurumun aylık menüsü hastalar servisler yoğun bakım diyaliz eğitimler canımız çıkıyor öğretmenle aynı maaşı alıyoruz bi zahmet hallerine şükretsinler. En düşük puanla üni kazanıyorlar 8 9 ay çalışıyorlar haftada 20 dersten sonra ek ders. En geç 15 00da ders bitiyor haftada 4 gün. Maks çalışıyorlar. İlköğretimdeki öğretmenler kalifiye olarak standart bi üniversite mezunu seviyesinde
Onu bunu bilmem ben ülkenin eğitim sistemine bakınca liseye gelmiş birinin hala ilkokul veya ortaokul seviyesindeki derslerden kalıp sınıfı geçiyorsa ve üniversite sınavına girebiliyorsa üstüne bu sistemde bir de dershaneler varsa o ülkede öğrencilerden önce hem öğretmenler hem de eğitim sistemi sınıfta kalmıştır. Sınıfta kaldık ama hala birileri maaş peşinde.
Tabikide hakediyorlar. Günümüzde öğretmenlere çok haksızlık yapılıyor hem maaş açısından hemde atama açısından. Özellikle ücretli öğretmenlere çok büyük haksızlık yapılıp hor görülüyorlar. İngilizce öğretmeni gidip din dersi veriyor.
orada hashtag açılması işine gelmeyenler için bi şry ifade etmiyor. Bu mesleğin bir mensubu olarak evet şu anki maaşlar az ülkenin durumuna göre, özel okullarda asgari ücretin bi tık üstüne çalıştırılan öğretmenler var, ücretli öğretmenlik yapıp asgari ücrete denk gelmeyen maaşlara çalışan öğretmenler var ama 40 bin de çok afakî geldi bana.
Meslekteki birkaç çürük elma yüzünden hepsinin özellikle şu sıralar zan altında bırakıldıklarını düşünüyorum. Evet hakediyorlar, bir doktor ya da diğer meslek gruplarından neden daha aşağı bir maaş alsınlar ki? Onları yetiştiren kişi öğretmenler. Bu saçma sapan karalama politikaları bizi git gide aşağı çekiyor, ağzı olan konuşuyor.
Hakkediyorlar. Lisede öğretmenlik yapmak çok zor bence. Tam ergenlik çağları, hocalara kafa tutmalar vs.. Hakketmiyor doktor maaşı diyenler saçmasınız. Yurt dışında öğretmenler, o parayı alıyor neden buradaki öğretmenler de almasın. Doktor da öğretmen de iyi parayı hakkediyor. Mesleği yapmadan zorluğunu görmeden uzaktan boş konuşmayın. Öğretmenlik öyle kolay mı sandınız..
ülke bu kadar gereksiz üniversite ve okul dolu iken bu maaşı istemeleri gereksiz olmuş, eğer eğitim sistemi kaliteli ve okullar sınırlı sayıda olsa idi daha fazlasını hak ettiklerini düşünürdüm
Değerli meslek evet zaten iyi bir mat fizik öğretmeni özel dersle, devlette aldığı kadar daha koyabilitr 20 30 bin arası olabilir iy öğretmense, boş zaman oek bırakmazsa
Ama sadece devlette çalışarak o kadar para kazanılırsa o zaman ondan yüksek puanla kazanan diğer meslekler de ister o parayı, o zaman da asgari 15 20 ye yükselir:)
Biraz abartı olmuş bence, ama dediğim gibi çok iyi öğretmense devlet ve özel beraber çıkabilir galiba, çok nadir bi kesim
Vala 1 sınıfta hiç hakediyorlar gibi gelmedi bana. eskiden öğretmen okumayı yazmayı öğretildi şimdi annesi özel öğretmen tut diyor. Ben öğrettim 2 cocugumada okumayi
Bana kalırsa işçi de 40000 TL'yi hak ediyor. Herkes refah düzeyi yüksek yaşamayı hak eder. Sadece öğretmen hak ediyor gibi yaklaşım varsa eğer bunu doğru bulmam açıkçası.
En İyi Görüş