Hemşireyim ama hem iş arkadaşlarımdan hem de doktorlardan mobbing görüyorum. Sevdiğim mesleğimi bırakmalı mıyım?

Küçüklüğümden beri hep hemşire olmak istemişimdir.
Tam hayatın içerisinden gelmiş biriyim. Babam ben 8 yaşındayken boşanma aşamasındaki annemi bıçaklayıp öldürdü. Kendisi hapse girdi. O kadar akraba içerisinden bir kişi bile bana sahip çıkmadı. Yurda verdiler. Çok itilip kakıldım ben çok yalnızlık kimsesizlik çektim. İyice içime kapandım ama azimli ve başarılı bir öğrenciydim. Hacattepe hemşirelik kazandım. Okulumu bitirdim. Üniversite okurken de egoist halden anlamaz çikarci insanlar vardi bir sekilde hallediliyordu ama simdi atandim calisiyorum ama surekli beni bezdirmeye calisiyorlar. Çok asağılanıyorum.
Konuşmaya çalisiyorsun terlermiş gibi cevap veriyorlar. Kimsenin işini dogru düzgün yaptığı yok. O kadar insanla ilgileniyorum mesai saatinde çay kahve içmeye gidiyorlar gülüşüp duruyorlar. Ben dk namaz kılmaya gittim şikayet etmişler. Bazı doktorlar da öyle. Yaşlı bir kadın 4 aydır yataklı serviste olan kocası için sıcak su istedi arkadaşım bağırıp çağırdı vermedi bize iş çikarma dedi yaşlı kadın ağladı ben gidip getirdim ya. insanlarda hiç merhamet kalmamış.
Kendimi kötü hissediyorum. Saçlarım dökülüyor. İştahım kesildi. İşimi bırakmalı mıyım?
Öncelikle TEBRİKLER. Hacettepe hemşirelik bölümünü kazanmışsın, harika :)
Merak ediyorum acaba şu an duygu patlaması yaşıyor olabilir misin? Evet, yaşadığın şeyler kelimenin tam anlamıyla korkunç. Akrabalarından bir hayır gelmemesi senin güven kaynağını kaybetmene sebep olmuşa benziyor.
Ben onların bu davranışlarının sebebini senin yeni olmandan kaynaklandığını düşünüyorum (Tabi ki de daha öncesinde de aynı davranışları sergilemiş olabilirler ama büyük ihtimalle sana karşı bu tavrın sebebi yeni olman). Seninle nöbet tutan kişiler senin shiftin olmak zorunda kalacaklar falan filan. Her ne olursa olsun tabi ki de bu mobing yapılmamalı.
Düşün mesela bir insanın merhametli olduğu çevresindekilere yardım etmeye çalıştığı bir video önüne çıktı. İlk düşüncen büyük ihtimalle "uu, bu tür insanlara çevremizde daha çok ihtiyacımız var." halbuki bu böyle olmamalı. Demen gereken "ben bu tür insanlardan olacağım ve her zaman pozitif bir değişim için çalışacağım.". Sözün özü, bunu değiştirmek senin elinde.
E tabi ki senin iş arkadaşların çok yanlış, onlara söz bile yok. Babam her zaman bir ortama girdiğimde ortalarda olmamı söyledi. Eğer her işi yapan sen olursan etrafındaki kişilerin senden avantaj almaya çalışmalarının ihtimali artar. Ki biz bunu istemeyiz. Pasif agresif birisi olmanı öneririm. Onlara karşı her zaman alttan oyna ve açıklarını bulmaya çalış. Eğer mobing uyguladıklarını gereken kuruma söylersen çok büyük bir değişim olacağını düşünmüyorum. Bundan dolayı her saniye açıklarını güt.
Ve HAYIR, İŞİNİ BIRAKMAMALISIN. Senin gibi insanlara ihtiyacımız var :) Emin ol ben de işe başladığımda SENİN GİBİ savaşçı olacağım.
Sem kendinle celisiyorsun.. sen korkaksın.. ya da yalan..
Niye ; sen bir kız çocuğu olarak o kadar kötü şeyler yaşamışsın.. ve yjlmamjssin hayatı bırakmalısın istediğin bölümü kazanmış ve mesleğe başlamışsın.. sen o kadar acizmisin.. bırak göğüs ger. kimssye pabuç bırakma.. sen güçlü bir kızsın eminim.. istedikleri kadar mobing yapsınlar. istedikleri kadar seninle uğraşınca.. sen güçlü bir kızsın.. haklarını aramayı bil.. yılma.. unutma senden başka kimse yok.. hayat kısa. emanet taşıyorsun. kendjne eziyet etme. ve silkelen kendine gel kardeşim.. huzurla..
Tsk. ler
Görüş
100Görüş
Eğer imkanın varsa başhekime çık bölümünü yerini değiştirsin. İş hayatı zordur. Sen işini yap. Vicdanen rahat et. Gerisi düzelir.
valla cok güzel yazmıssın sorunu. çok tatlı ve acıkcası kalbi temiz bir kızsın belliki. seninle evlenecek erkek sanslı. hayat hikayende evlilik yok diye bekarsın diye düşündüm bu arada.
neyse işi bırakmalımısın. hayır. bende iş yerinde bi nevi mobinge maruz kalıyorum. mobing için mecralar var istersen onları kullanabilirsin. sağlık bakanlığının sayfasında vardır muhtemelen mobing başvurusu. ya da edevletten. yazabilirsin. yazarsan ne olur. bence senin yerini değiştirirler muhtemelen. hastanenin en tepesindeki isim seni çağırır. derdini dinler. bi komisyon vardır mobing komisyonu ya da . ona gidersin. ama bunu yaparsan ne olur tam bilemiyorum riskli yani. sana tepki verebilirler daha da ama içlerinden. arkadassız kalabilirsin. bu en son kafayı kırarsan yapcagın bişey. ve bence denenebilir.
realistik olucak olursak bu cesaret gerektiren olay dısında. sana tavsiyem. sallamama metodu. kendine bir kural vercen. asla düşünmek yok. sana ne derlerse desinler o an cevabını vericeksin. kızan küsen olursa olcak. laf sokabilirler sana. yine de bi kulagından gircek cıkcak diğerinden. ama beyninde asla geriye dönüp düşünmücen. bir yerden sonra sende bi etki tepki yok aynı sensin yine. pes etcekler bu bizi sallamıyo dicekler. sana laf demicekler ve o zaman win. sonra tabi seni şikayet edebilirler iftira vs. yönetime. yönetim kozuna gecebilirler. yönetimde onlar tarafında olabilir ve sonunda seni gönderebilirler ki bu durumda bile sen win. yeni yer. yeni ortam. sıfırdan. zaten kötü bir yerdeydin yeni yer en fazla kötü olabilir. o zaman da aynı şekilde taktik belli. iyi bir yerse mis tabi. atanmıssın memursun sen artık en fazla yerin değişir.
son olarak bence ne yap biliyormusun. üzme kendini dediğim gibi ve kendini mesai sonrası hayata ada. ben öyle yapıyorum. aslında işim mesai sonrası hayat. 8-5 ise zoraki gitmek zorunda oldugum bir yer. kalbim orada değil. askerlik gibi. gitmen lazım gidiyorsun. sende iş sonrası hayatına odaklanabilirsin. gez toz. pasaport al y dısı ıcın. aşk işlerine bak. ne bilim evin kiradır ucuz ev araştır. sor soruştur bakarsın bin tl ucuza bulursun sana kar olur. internette kampanya indirimdir vardır onlara bak. bunlar bile daha değerli şeyler hayatın için. maalesef günümüz dünyasında iş yerinde çoğu insan mutsuz. eğer bi insanı motive edemezsen iş yerinde o insan ya senin gibi istifayı düşünür. ya da torpil koyar dayısı varsa oyle halleder ya da benim gibi gardını indirir kendisinin. ama kalbinide oradan alır.
Azmin için vazgeçmediğin için seni çok taktir ettim. 👏🏻 Helal olsun… Sana önerebileceğim en iyi tavsiye yaşadığın şehirde başka bir hastaneye transfer ol. Veya yaşadığın sempte yakın şehire taşın, başka hastanede işe başla. Ama sakın bu çirkin karakterli, Allah’sız insanlarla devam etme. Bunların psikolojisi çok bozuk insanlar. En tehlikeli insan türü merhamet yoksunu, içinde vicdan olmayan insandır. Onlarda olmayan insanlık, ego patlaması gözlerini o kadar kör etmiş olmalı ki insan olduklarını unutmuşlar. Resmen şaşırmışlar. Haberlerde ne çok sağlık çalışanın hastalara eziyet ettiklerini görüyoruz. Bu tür ruh hastaları nasıl univ. okuyup meslek sahibi edinmiş aklım almıyor. 😳 Hepsini Allah’a havale et. Ama sen sakın doğru yoldan şaşma. Kimse yaşattığını yaşamadan ölmezmiş. Onlar kendilerine kötü karma yaratıyorlar. Allah herşeyi görür zamanını bekler. Bir gün kötülük yaptıklarında dum diye bir kalp krizi geçirirler. Kendileri bile şaşarlar ne olduğunu. Allah’a güven küçüğüm. Sen sen ol onlara benzeme.
asla bırakma sana diyim mi neredeyse aynı yaşlardayız ailemin yönettiği istediği okulları okudum ve sonuç 3 diplomam olucak daha 24 yaşındayım ve ömrüm kpss ile geçicek aile travmaların olmuş olabilir emin olabilirsin herkesin vardır ben ailemle anlaşamıyorum ama bunu kabullendim eski düşünce ile kendi doğrularından caydıramam bunu iyi anladım, bunu asıl en aza indirgemeye çalışmak önemli olandır, mobingin alasını yasadım bende, özel sektörde sonuc işten cıktım çunku karakterime saygısızlık yapıldı işim olmayan şeyleri yapmam hatta vasıfsız çalışan muamelesi görmem ses cıkarmamam gerektiği istendi ama asla pes etmedim belki atanmadım ama şu an yaklaşık 10gün kadar home office çalışıyorum ufaktan para kazanmaya başladım baya iyi geldi bana. Ayrıldıgım iş yerim yerime yeni birini almış iki gun sonunda yeni kişi işten cıkmıs, insanlar böyle tabi ben cıkarken neler kaybedeceklerinin farkına varmıslardı yalvardılar ama bitti , YILMA SAVAŞ EMİN OLABİLİRSİN KPSS İLE ATANMAK İSTEYEN ÇOK KİŞİ VAR BENİM ALANIMDAN SADECE HER YIL 20 BİNİ GEÇİYO MEZUN SAYI...
Wow adaşım
Bence bırakmamalısın güçlü olmalısın neden mi? Bu yaşına kadar zor bir yaşamın olmuş bir şekilde hepsinin üzerinden gelmişsin ve güçlü durmuşsun ya da düştüğünde kalkmayı bilmişsin. Emek çaba sarf etmiş göz yaşı dökmüşsün. Sonucunda da istediğini elde etmiş ve atanmışsın. Evet mobing çok kötü bir şey bir hemşire olarak söyleyebilirim ki her yerde var bu durum. Çoğu insanın vicdan ve ar damarları yırtıldığı için bu durumu çok normal görüyorlar. Mevki makam sahibi olunca ya da aslında kendilerini koruma mekanızmaları olarak görüyorm ben ( ‘bana mobbing yapılmadan ben yapayım baskınlık kurayım da bana yapılmasın’ diye düşündüklerini düşünüyorm ) mobing i yapan kişilere karşı sağlam ve umursamaz durursan emin ol bir süre sonra vazgeçerler. En güzel cevap budur çünkü. tabiki de katlanma yetkili yerlere şikayette bulun ama güçlü dur , sağlam dur. İşi bıraktın diyelim sonra peki? Ne yapacaksın hayalin olan mesleği çabalarını çöpe atıyosun , ya da il değiştirdin hastane değiştirdin diyelim orada da aynı durumla karşılaşabilirsin. Kimse aynı konuların yaşanmayacağının garantisini veremez sana ne yapacaksın o zaman da mı bırakacaksın peki… hayır! toparlan kendine gel zorlansanda her iyi ve kötü şeylerden ders çıkar ve yoluna devam et. Hayat böyle. İşten kapıdan çıkarken işi unut onun hakkında konuşma aklına getirme. Kendine hobi bul kitap oku sinemaya git , yürüyüş yap vb… Depresif yaşama. Emin ol sana bunu yapanların umrunda bile değilsin sende onları umursama. Bakış açını değiştirirsen herşeyi farklı görürsün emin ol 🤗
Tesekkur ederim çok haklisin ama galiba ben biraz takıntı ediyorum bunu farkettim ama dedigin gibi hobi falan edinmeliyim kafam dagilirsa iyi gelebilir.
Bende senin gibiydim herşeyi kafama takıyordum ama ne mi elde ettim hiçbir şey. Kendini perişan etmekten başka hiçbir işe yaramıyor emin ol. Hayatını nasıl yaşayacağına kendin karar verirsin. Çiçeklerle dolu bir bahçe de olabilirsin. Dikenlerle sarmaşıklarla dolu bir bahçede olabilirsin. Gönlünü ferah tut ve önüne bak güzel günler senin elinde unutma ☺️
Merhaba, bende hemşireyim. Seni az çok anlayabiliyorum mesleki hayatın açısından. Rabbim kolaylık versin. Özel hastanede çalıştım. Ve benzer muamaleleri gördüm. İlk başta kendimi ezik, güçsüz ve karşılık vermeyen biri olarak göstermişim ki bana çok kötü muameleleri oldu. Daha sonra elimi masaya vurdum. Sana nasıl gelirlerse sende aynı şekilde yapmalısın ama bunu bağıra bağıra değil. Sinsice yapmalısın. Neden mi çünkü insanoğlu fena. Sen suçsuzken suçlu durumuna düşersin. Benim arkamdan yeri geldi yapmadığım şey yapıldı olarak bile gösterildi. Sakın kimseye minnet etme. Kimseden medet umma. Kendi işini bildiğin kadarıyla yapmaya çalış, mücadeleci ol. Bu kadar mücadele etmişsin asla bırakmamalısın. Devam etmelisin. Dilerim Rabbim sana güzel kapılar açacaktır. Baktın ki dozunu arttırıyorlar yaptıkları şeylerin direkt başhemşire ya da başhekimlikle konuşmanı tavsiye ederim. Bazen bazı insanlarla da uğraşmamak gerekir. Benim nacizane düşüncem bu. Sabır diliyorum. Mesleğiniz de başarılar diliyorum 🙂
İşte mesleğin içinden sağlıkçıların çoğunluğunun gerçek yüzüyle alakalı itiraflar. İşini yapana bile tahammülleri yok. Eğer sende onlar gibi olsaydın yani Hipokrat yeminini çiğneseydin senide severlerdi tabi birbirlerine olan sahte samimiyetsiz gülüşlerinde olduğu gibi. Sağlıkçıların çoğunun yanlış kişilerden seçildiğinin anlaşılması için senin gibi gerçekleri görenlerin bilenlerin daha fazla konuşması lazım. Aslında bilmedikleri şey bu ülkede paralel anlamda yetiştirilmiş bir sağlıkçı ordusu var hemde çok daha kapsamlı bilgiye sahipler. Gerektiğinde devreye alınacaklar. Sen biraz araştırma yap işini seven insanlara gerektiği gibi davranan kişilerin çoğunlukta olduğu başka bir hastaneye tayin al.
Büyük emeklerle kazandığınız mesleğinizi bir kaç kendini bilmez kişiler için bırakmamalısınız, sağlık camiasının sizin gibi kişilere ihtiyacı var her iş yerinde bu gibi sorunlar yaşanabilir, bu geçici bir süre zayıf karakterli olmayın siz belli ki savaşçı ruha sahipsiniz zeki birisiniz, kimseye susmayın, hakkınızı savunun meslek arkadaşlarınızla iyi geçinmeye çalışın namaz kıldığınız için sizi şikayet edip açığınızı arıyorlarsa namazlarınızı eve gidince farzlarını kılarsınız, kimsenin eline koz vermeyin, yeni işe başlamış birini ilk başta ezmek isterler, siz onlara ezik biri olmadığınızı davranışlarınıza gösterin Kazanan siz olacaksınız
Merhaba, sağlık camiası içerisinde de her kurumda olduğu gibi işini layıkıyla yapmayan insanlar elbette var, ancak kendi sorununu dile getirirken, tüm camianın böyle olduğunu ima eden cümleler kurman doğru olmamış. Hangi kurumda olursan ol, pasif olduğun, sessiz kaldığın sürece insanlar bundan faydalanmaya, seni daha da sessizlestirmeye çalışır. Geçmişte yaşadıkların evet senin psikolojini olumsuz etkilemiş olabilir, ama artık yetiskin birisin ve dogruyu yanlışı ayirt edebilecek ve kendini savunabilecek bir durumdasın.
Yani yaşadıklarınız elbette kolay şeyler değil öncelikle bunu söyleyeyim Rabbim sabırlar versin umarım hayırlı kapılar tarafınıza açılır, ancak şunu söylemek isterim ki denizde yüzüp de derede boğulmak diye bir kelime vardır yani siz bu kadar emek verip hemşire olmuşsunuz mesleğinizi kazanmışsınız ama belli şeylerden dolayı bırakmayı düşünüyorsunuz bunu kesinlikle yapmamalısınız, zira bunu yaptığınız zaman sizin için daha kötü olacaktır aynı zamanda sizi kendinizin özgüven eksikliğinin daha fazla olmasına neden olmakla birlikte psikolojik olarak kendinizi daha kötü hissetmenize neden olur.
Dolayısıyla böyle bir şey yapmayı gerekirse yani bulunduğunuz yerde bir psikolojik destek ve danışmanlık desteği olursa yardım almanızı tavsiye ederim bazı zaman insanlar bunalım geçirebiliyor hayatta her şeyden soğukluk meydana gelebiliyor.
Önce dolaylı yoldan üstündeki atmosferin varlığını kabul etmelisin
Sonra anti bir hava yaratmalısın, gülümse.
Evet gülümse, onlara
çok etkili bir yöntemdir, seni kıranları Allaha af edebilirsin ancak bu sadece alışkanlığı uzatır
çok şey yaşamamın artı tarafları, bir gün sende edindiğin bu tecrübeler ile başkalarına yardım edebilirssin
o zaman hiç bir şeyin kayıp olmadığını anlarsın
yoksaymayı öğren gerekir ise sende karşı tavır kullanabilirssin
ama senin tavrın onlara dokuz katında olduğunu bil, acıt ama öldürme :)
Senin gibi iyi insanlar olduğu sürece yaşamak için güzel sebeplerimiz oluyor, ki ki varsın arkadaşım ve sakın mesleğini bırakma 🤗 senin gibi iyi kalpli merhametli sağlıkçılar olmazsa o bizi uğraştırma diyen kötü kalpli tembel, hasta psikolojisinden anlamayan insanların eline kalırız, en kötü kurumu değiştirme imkânın varsa onu değiştirmeyi düşün. Hayatın, yaşadıkların, azmin ve kararlılığın beni çok etkiledi umarım her şey hep istediğin gibi olur Allah yolunu bahtını açık etsin güzel kalpli insan 😊
İyi huylu , iyi bir insansın. Her şeyden önce iyiliğin karşılığı her daim iyiliktir unutma. Dünyanın her alanında her yerinde egoist , karşısındakini aşağılamaya çalışıp bunda kendisini tatmin etmeye çalışan rezil köpekler olacaktır. O yüzden hemşireliği bırakman böyle şeref yoksunlarından kurtulman anlamına gelmiyor. Mobbing gibi şerefsizce şeylerden biliyorum zor ama aynı şekilde karşılık vererek kurtulursun. Kimsenin seni kovmaya gücü yetmez eğer kasten kötü şeyler yapmazsan , ama sana kötü davrananlara o şekilde davranabilirsin. Seni azarladı mı? Ne yapıyorsun sen hayırdır gibi çıkış yaparsan bir daha ne azarlayabilir nede cesaret edebilir , ateşi söner köpek gibi kalır ortada. Böyle şerefsizlere kötü davran ama yaşlılara falan gelince işte onlara en iyi şekilde davran , onlar hakeder...
Sağlık sektöründe bunlar hep var ve var olacak çünkü saçma sapan bir ego savaşı var doktor olan yerde bunun olmaması imkansız zaten kendilerini ilah görüyorlar iki üniversite okumuştum biri öğretmenlik biri tıbbi sekreterlikti tıbbi sekreterlikten aranmıştım öğretmenliği bitirmeden 3 sene doktoru hemşiresi canımdan bezdirdi bıraktım mesleği öğretmenlik yapıyorum şimdi dünya varmış sen böyle bir güvencen yoksa bırakmayacaksın tabiki de sen de onlara sümük at bak gör nasıl dize geliyorlar 3 senem kavgayla gürültüyle geçti ama herkese benimle nasıl konuşacaklarını öğrettim sonra ömür boyu bununla uğraşamam diye bıraktım
İnsanlar her zaman kotudur is birakmasi hereken biri varsa senn deyil onlar diren onlari hic sikleme ya ne var sen kazanmis buralara gelmissin onlarana ne gitsinler calismasinlar onlar oyle yaptiginda sende oyle yap amA insanligini hic kaybetme olur mu yuzlerine gülü gülü ver ama sen isini birakma
Pes etmeyeceksin
İşine bak
İşini en doğru şekilde yap
Hemşireliği bırakma
Senin gibi mücadele eden ayakta kalan Cesaretli kızlara ihtiyaç var sen rol model olacaksın mücadelenle pes etmek yok
Unut o kelimeyi
Mobbing her zaman olur ama sen ayakta kalacaksın psikolojik olarak sağlam kalacaksın dik dur
Valla sessiz olmayacaksın utanma sende onlara mobbing yap banada mobbing yaptılar kaç kere ağlayacak gibi oldum ama yok abi artık karşılık veriyorum kuduruyor sende kudurt onları ki zaten beyinleri olmadığı için takma fazla bir insana ne diye mobbing yaparsın ki sığırlar ya sinirimi bozdular ya
Sakın bırakma lütfen mücadele et. Ama sen sustukça üzerine gelirler dik durman gerekiyor.
Hemşire ismini okuyunca bile iğne yerlerim ağrıyor. O kadar tramva yaşatmışlar. Senin gibi merhametli işini iyi yapan hemşirelere çok ihtiyacımız var emin ol.
İnanamıyorum ya. İnsanlar o kadar hödük ki, okuyup çabalayıp mesleğini eline almış insanı tüm emeklerinden feragat ettirecek kadar çirkefleşebiliyorlar. Güya herkes vicdanlı, merhametliyim der. Pes yani pes. Gordugun mobbing hakkinda saglik bakanligina bi dilekçe yaz ya da sosyap medyada paylaş bu neya her meslekte mobbingle mahvediyorlar yeni mezunlari. Allahin belalari 😠
Başarıların için tebrik ederim çok azimlisiniz. Buna bende çok üzülüyorum hiçbirinde merhamet yok maalesef. Siz yinede işinizi yapın. Bazı kendini bilmez kişiler yüzünden işinizden vazgeçmeniz saçmalık olur. Ayrıca size kötü davranan olursa ağzının payını verin derim. Mesela o kız bana söyleseydi iş çıkarma diye gider konuşurdum. Tiksindirici bu tür insanlar. Hayatınızda başarılar işinizi bırakmayın kendisine bile saygısı olmayan kişiler yüzünden.
En İyi Görüşler