Eğitim & Kariyer konusunda 314 cevap paylaştı. valla cok güzel yazmıssın sorunu. çok tatlı ve acıkcası kalbi temiz bir kızsın belliki. seninle evlenecek erkek sanslı. hayat hikayende evlilik yok diye bekarsın diye düşündüm bu arada.
neyse işi bırakmalımısın. hayır. bende iş yerinde bi nevi mobinge maruz kalıyorum. mobing için mecralar var istersen onları kullanabilirsin. sağlık bakanlığının sayfasında vardır muhtemelen mobing başvurusu. ya da edevletten. yazabilirsin. yazarsan ne olur. bence senin yerini değiştirirler muhtemelen. hastanenin en tepesindeki isim seni çağırır. derdini dinler. bi komisyon vardır mobing komisyonu ya da . ona gidersin. ama bunu yaparsan ne olur tam bilemiyorum riskli yani. sana tepki verebilirler daha da ama içlerinden. arkadassız kalabilirsin. bu en son kafayı kırarsan yapcagın bişey. ve bence denenebilir.
realistik olucak olursak bu cesaret gerektiren olay dısında. sana tavsiyem. sallamama metodu. kendine bir kural vercen. asla düşünmek yok. sana ne derlerse desinler o an cevabını vericeksin. kızan küsen olursa olcak. laf sokabilirler sana. yine de bi kulagından gircek cıkcak diğerinden. ama beyninde asla geriye dönüp düşünmücen. bir yerden sonra sende bi etki tepki yok aynı sensin yine. pes etcekler bu bizi sallamıyo dicekler. sana laf demicekler ve o zaman win. sonra tabi seni şikayet edebilirler iftira vs. yönetime. yönetim kozuna gecebilirler. yönetimde onlar tarafında olabilir ve sonunda seni gönderebilirler ki bu durumda bile sen win. yeni yer. yeni ortam. sıfırdan. zaten kötü bir yerdeydin yeni yer en fazla kötü olabilir. o zaman da aynı şekilde taktik belli. iyi bir yerse mis tabi. atanmıssın memursun sen artık en fazla yerin değişir.
son olarak bence ne yap biliyormusun. üzme kendini dediğim gibi ve kendini mesai sonrası hayata ada. ben öyle yapıyorum. aslında işim mesai sonrası hayat. 8-5 ise zoraki gitmek zorunda oldugum bir yer. kalbim orada değil. askerlik gibi. gitmen lazım gidiyorsun. sende iş sonrası hayatına odaklanabilirsin. gez toz. pasaport al y dısı ıcın. aşk işlerine bak. ne bilim evin kiradır ucuz ev araştır. sor soruştur bakarsın bin tl ucuza bulursun sana kar olur. internette kampanya indirimdir vardır onlara bak. bunlar bile daha değerli şeyler hayatın için. maalesef günümüz dünyasında iş yerinde çoğu insan mutsuz. eğer bi insanı motive edemezsen iş yerinde o insan ya senin gibi istifayı düşünür. ya da torpil koyar dayısı varsa oyle halleder ya da benim gibi gardını indirir kendisinin. ama kalbinide oradan alır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSem kendinle celisiyorsun.. sen korkaksın.. ya da yalan..
Niye ; sen bir kız çocuğu olarak o kadar kötü şeyler yaşamışsın.. ve yjlmamjssin hayatı bırakmalısın istediğin bölümü kazanmış ve mesleğe başlamışsın.. sen o kadar acizmisin.. bırak göğüs ger. kimssye pabuç bırakma.. sen güçlü bir kızsın eminim.. istedikleri kadar mobing yapsınlar. istedikleri kadar seninle uğraşınca.. sen güçlü bir kızsın.. haklarını aramayı bil.. yılma.. unutma senden başka kimse yok.. hayat kısa. emanet taşıyorsun. kendjne eziyet etme. ve silkelen kendine gel kardeşim.. huzurla..
41 Yorumla- +1 yıl
Tsk. ler
+1 yılÖncelikle TEBRİKLER. Hacettepe hemşirelik bölümünü kazanmışsın, harika :)
Merak ediyorum acaba şu an duygu patlaması yaşıyor olabilir misin? Evet, yaşadığın şeyler kelimenin tam anlamıyla korkunç. Akrabalarından bir hayır gelmemesi senin güven kaynağını kaybetmene sebep olmuşa benziyor.
Ben onların bu davranışlarının sebebini senin yeni olmandan kaynaklandığını düşünüyorum (Tabi ki de daha öncesinde de aynı davranışları sergilemiş olabilirler ama büyük ihtimalle sana karşı bu tavrın sebebi yeni olman). Seninle nöbet tutan kişiler senin shiftin olmak zorunda kalacaklar falan filan. Her ne olursa olsun tabi ki de bu mobing yapılmamalı.
Düşün mesela bir insanın merhametli olduğu çevresindekilere yardım etmeye çalıştığı bir video önüne çıktı. İlk düşüncen büyük ihtimalle "uu, bu tür insanlara çevremizde daha çok ihtiyacımız var." halbuki bu böyle olmamalı. Demen gereken "ben bu tür insanlardan olacağım ve her zaman pozitif bir değişim için çalışacağım.". Sözün özü, bunu değiştirmek senin elinde.
E tabi ki senin iş arkadaşların çok yanlış, onlara söz bile yok. Babam her zaman bir ortama girdiğimde ortalarda olmamı söyledi. Eğer her işi yapan sen olursan etrafındaki kişilerin senden avantaj almaya çalışmalarının ihtimali artar. Ki biz bunu istemeyiz. Pasif agresif birisi olmanı öneririm. Onlara karşı her zaman alttan oyna ve açıklarını bulmaya çalış. Eğer mobing uyguladıklarını gereken kuruma söylersen çok büyük bir değişim olacağını düşünmüyorum. Bundan dolayı her saniye açıklarını güt.
Ve HAYIR, İŞİNİ BIRAKMAMALISIN. Senin gibi insanlara ihtiyacımız var :) Emin ol ben de işe başladığımda SENİN GİBİ savaşçı olacağım.
60 Yorumla
+1 yılasla bırakma sana diyim mi neredeyse aynı yaşlardayız ailemin yönettiği istediği okulları okudum ve sonuç 3 diplomam olucak daha 24 yaşındayım ve ömrüm kpss ile geçicek aile travmaların olmuş olabilir emin olabilirsin herkesin vardır ben ailemle anlaşamıyorum ama bunu kabullendim eski düşünce ile kendi doğrularından caydıramam bunu iyi anladım, bunu asıl en aza indirgemeye çalışmak önemli olandır, mobingin alasını yasadım bende, özel sektörde sonuc işten cıktım çunku karakterime saygısızlık yapıldı işim olmayan şeyleri yapmam hatta vasıfsız çalışan muamelesi görmem ses cıkarmamam gerektiği istendi ama asla pes etmedim belki atanmadım ama şu an yaklaşık 10gün kadar home office çalışıyorum ufaktan para kazanmaya başladım baya iyi geldi bana. Ayrıldıgım iş yerim yerime yeni birini almış iki gun sonunda yeni kişi işten cıkmıs, insanlar böyle tabi ben cıkarken neler kaybedeceklerinin farkına varmıslardı yalvardılar ama bitti , YILMA SAVAŞ EMİN OLABİLİRSİN KPSS İLE ATANMAK İSTEYEN ÇOK KİŞİ VAR BENİM ALANIMDAN SADECE HER YIL 20 BİNİ GEÇİYO MEZUN SAYI...
02 Yorumla- +1 yıl
Wow adaşım
- +1 yıl
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
99Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 502 cevap paylaştı.
+1 yılEğer imkanın varsa başhekime çık bölümünü yerini değiştirsin. İş hayatı zordur. Sen işini yap. Vicdanen rahat et. Gerisi düzelir.
10 Yorumla
+1 yılAzmin için vazgeçmediğin için seni çok taktir ettim. 👏🏻 Helal olsun… Sana önerebileceğim en iyi tavsiye yaşadığın şehirde başka bir hastaneye transfer ol. Veya yaşadığın sempte yakın şehire taşın, başka hastanede işe başla. Ama sakın bu çirkin karakterli, Allah’sız insanlarla devam etme. Bunların psikolojisi çok bozuk insanlar. En tehlikeli insan türü merhamet yoksunu, içinde vicdan olmayan insandır. Onlarda olmayan insanlık, ego patlaması gözlerini o kadar kör etmiş olmalı ki insan olduklarını unutmuşlar. Resmen şaşırmışlar. Haberlerde ne çok sağlık çalışanın hastalara eziyet ettiklerini görüyoruz. Bu tür ruh hastaları nasıl univ. okuyup meslek sahibi edinmiş aklım almıyor. 😳 Hepsini Allah’a havale et. Ama sen sakın doğru yoldan şaşma. Kimse yaşattığını yaşamadan ölmezmiş. Onlar kendilerine kötü karma yaratıyorlar. Allah herşeyi görür zamanını bekler. Bir gün kötülük yaptıklarında dum diye bir kalp krizi geçirirler. Kendileri bile şaşarlar ne olduğunu. Allah’a güven küçüğüm. Sen sen ol onlara benzeme.
10 Yorumla
+1 yılBence bırakmamalısın güçlü olmalısın neden mi? Bu yaşına kadar zor bir yaşamın olmuş bir şekilde hepsinin üzerinden gelmişsin ve güçlü durmuşsun ya da düştüğünde kalkmayı bilmişsin. Emek çaba sarf etmiş göz yaşı dökmüşsün. Sonucunda da istediğini elde etmiş ve atanmışsın. Evet mobing çok kötü bir şey bir hemşire olarak söyleyebilirim ki her yerde var bu durum. Çoğu insanın vicdan ve ar damarları yırtıldığı için bu durumu çok normal görüyorlar. Mevki makam sahibi olunca ya da aslında kendilerini koruma mekanızmaları olarak görüyorm ben ( ‘bana mobbing yapılmadan ben yapayım baskınlık kurayım da bana yapılmasın’ diye düşündüklerini düşünüyorm ) mobing i yapan kişilere karşı sağlam ve umursamaz durursan emin ol bir süre sonra vazgeçerler. En güzel cevap budur çünkü. tabiki de katlanma yetkili yerlere şikayette bulun ama güçlü dur , sağlam dur. İşi bıraktın diyelim sonra peki? Ne yapacaksın hayalin olan mesleği çabalarını çöpe atıyosun , ya da il değiştirdin hastane değiştirdin diyelim orada da aynı durumla karşılaşabilirsin. Kimse aynı konuların yaşanmayacağının garantisini veremez sana ne yapacaksın o zaman da mı bırakacaksın peki… hayır! toparlan kendine gel zorlansanda her iyi ve kötü şeylerden ders çıkar ve yoluna devam et. Hayat böyle. İşten kapıdan çıkarken işi unut onun hakkında konuşma aklına getirme. Kendine hobi bul kitap oku sinemaya git , yürüyüş yap vb… Depresif yaşama. Emin ol sana bunu yapanların umrunda bile değilsin sende onları umursama. Bakış açını değiştirirsen herşeyi farklı görürsün emin ol 🤗
22 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim çok haklisin ama galiba ben biraz takıntı ediyorum bunu farkettim ama dedigin gibi hobi falan edinmeliyim kafam dagilirsa iyi gelebilir.
- +1 yıl
Bende senin gibiydim herşeyi kafama takıyordum ama ne mi elde ettim hiçbir şey. Kendini perişan etmekten başka hiçbir işe yaramıyor emin ol. Hayatını nasıl yaşayacağına kendin karar verirsin. Çiçeklerle dolu bir bahçe de olabilirsin. Dikenlerle sarmaşıklarla dolu bir bahçede olabilirsin. Gönlünü ferah tut ve önüne bak güzel günler senin elinde unutma ☺️
Merhaba, bende hemşireyim. Seni az çok anlayabiliyorum mesleki hayatın açısından. Rabbim kolaylık versin. Özel hastanede çalıştım. Ve benzer muamaleleri gördüm. İlk başta kendimi ezik, güçsüz ve karşılık vermeyen biri olarak göstermişim ki bana çok kötü muameleleri oldu. Daha sonra elimi masaya vurdum. Sana nasıl gelirlerse sende aynı şekilde yapmalısın ama bunu bağıra bağıra değil. Sinsice yapmalısın. Neden mi çünkü insanoğlu fena. Sen suçsuzken suçlu durumuna düşersin. Benim arkamdan yeri geldi yapmadığım şey yapıldı olarak bile gösterildi. Sakın kimseye minnet etme. Kimseden medet umma. Kendi işini bildiğin kadarıyla yapmaya çalış, mücadeleci ol. Bu kadar mücadele etmişsin asla bırakmamalısın. Devam etmelisin. Dilerim Rabbim sana güzel kapılar açacaktır. Baktın ki dozunu arttırıyorlar yaptıkları şeylerin direkt başhemşire ya da başhekimlikle konuşmanı tavsiye ederim. Bazen bazı insanlarla da uğraşmamak gerekir. Benim nacizane düşüncem bu. Sabır diliyorum. Mesleğiniz de başarılar diliyorum 🙂
20 Yorumla
+1 yılSağlık sektöründe bunlar hep var ve var olacak çünkü saçma sapan bir ego savaşı var doktor olan yerde bunun olmaması imkansız zaten kendilerini ilah görüyorlar iki üniversite okumuştum biri öğretmenlik biri tıbbi sekreterlikti tıbbi sekreterlikten aranmıştım öğretmenliği bitirmeden 3 sene doktoru hemşiresi canımdan bezdirdi bıraktım mesleği öğretmenlik yapıyorum şimdi dünya varmış sen böyle bir güvencen yoksa bırakmayacaksın tabiki de sen de onlara sümük at bak gör nasıl dize geliyorlar 3 senem kavgayla gürültüyle geçti ama herkese benimle nasıl konuşacaklarını öğrettim sonra ömür boyu bununla uğraşamam diye bıraktım
20 Yorumla
+1 yılİşte mesleğin içinden sağlıkçıların çoğunluğunun gerçek yüzüyle alakalı itiraflar. İşini yapana bile tahammülleri yok. Eğer sende onlar gibi olsaydın yani Hipokrat yeminini çiğneseydin senide severlerdi tabi birbirlerine olan sahte samimiyetsiz gülüşlerinde olduğu gibi. Sağlıkçıların çoğunun yanlış kişilerden seçildiğinin anlaşılması için senin gibi gerçekleri görenlerin bilenlerin daha fazla konuşması lazım. Aslında bilmedikleri şey bu ülkede paralel anlamda yetiştirilmiş bir sağlıkçı ordusu var hemde çok daha kapsamlı bilgiye sahipler. Gerektiğinde devreye alınacaklar. Sen biraz araştırma yap işini seven insanlara gerektiği gibi davranan kişilerin çoğunlukta olduğu başka bir hastaneye tayin al.
00 Yorumla
+1 yılBüyük emeklerle kazandığınız mesleğinizi bir kaç kendini bilmez kişiler için bırakmamalısınız, sağlık camiasının sizin gibi kişilere ihtiyacı var her iş yerinde bu gibi sorunlar yaşanabilir, bu geçici bir süre zayıf karakterli olmayın siz belli ki savaşçı ruha sahipsiniz zeki birisiniz, kimseye susmayın, hakkınızı savunun meslek arkadaşlarınızla iyi geçinmeye çalışın namaz kıldığınız için sizi şikayet edip açığınızı arıyorlarsa namazlarınızı eve gidince farzlarını kılarsınız, kimsenin eline koz vermeyin, yeni işe başlamış birini ilk başta ezmek isterler, siz onlara ezik biri olmadığınızı davranışlarınıza gösterin Kazanan siz olacaksınız
00 Yorumla
+1 yılMerhaba, sağlık camiası içerisinde de her kurumda olduğu gibi işini layıkıyla yapmayan insanlar elbette var, ancak kendi sorununu dile getirirken, tüm camianın böyle olduğunu ima eden cümleler kurman doğru olmamış. Hangi kurumda olursan ol, pasif olduğun, sessiz kaldığın sürece insanlar bundan faydalanmaya, seni daha da sessizlestirmeye çalışır. Geçmişte yaşadıkların evet senin psikolojini olumsuz etkilemiş olabilir, ama artık yetiskin birisin ve dogruyu yanlışı ayirt edebilecek ve kendini savunabilecek bir durumdasın.
00 Yorumla
+1 yılYani yaşadıklarınız elbette kolay şeyler değil öncelikle bunu söyleyeyim Rabbim sabırlar versin umarım hayırlı kapılar tarafınıza açılır, ancak şunu söylemek isterim ki denizde yüzüp de derede boğulmak diye bir kelime vardır yani siz bu kadar emek verip hemşire olmuşsunuz mesleğinizi kazanmışsınız ama belli şeylerden dolayı bırakmayı düşünüyorsunuz bunu kesinlikle yapmamalısınız, zira bunu yaptığınız zaman sizin için daha kötü olacaktır aynı zamanda sizi kendinizin özgüven eksikliğinin daha fazla olmasına neden olmakla birlikte psikolojik olarak kendinizi daha kötü hissetmenize neden olur.
Dolayısıyla böyle bir şey yapmayı gerekirse yani bulunduğunuz yerde bir psikolojik destek ve danışmanlık desteği olursa yardım almanızı tavsiye ederim bazı zaman insanlar bunalım geçirebiliyor hayatta her şeyden soğukluk meydana gelebiliyor.00 YorumlaÖnce dolaylı yoldan üstündeki atmosferin varlığını kabul etmelisin
Sonra anti bir hava yaratmalısın, gülümse.
Evet gülümse, onlara
çok etkili bir yöntemdir, seni kıranları Allaha af edebilirsin ancak bu sadece alışkanlığı uzatır
çok şey yaşamamın artı tarafları, bir gün sende edindiğin bu tecrübeler ile başkalarına yardım edebilirssin
o zaman hiç bir şeyin kayıp olmadığını anlarsın
yoksaymayı öğren gerekir ise sende karşı tavır kullanabilirssin
ama senin tavrın onlara dokuz katında olduğunu bil, acıt ama öldürme :)00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAçikçasi benim görüşüm ben kafam rahat olsun parasi az olsun derim nerenin çalişma ortami insanlari iyiyse orada çalişirim özele geçerim yani. Evet devletin maaşi iyi ama benim duşuncem akil sağliğim elime geçecek paradan çok çok daha kiymetli. Bir de soyle bir durum var kimsenin sorumlu olduğu şeyi sen yapmamalisin. Baskalari sorumluluklarini yerine getiemiyor diye sen üstlenmemelisin nereye yetişeceksin hangi birine? Anında çikip şikayet et artik görevli mercii baş hekim mi kimse ona. Hatta ben gider hasta yakinina sikayet ederim o hemsireyi gitsin ortaliği yiksinlar ailesi işten kaçan çalidmayan kaytarmaya calisan insandan nefret ettiğim kadar kimseden etmiyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Özel abartı olur. İş garantisi yok vs. Gerçi kendini geliştirirse boş kalmaz. Gerçi İstanbul vs ise her taraf hastame kaynıyor. Onun yerine tayin istesin küçük bir şehire. Bizim Uşak'ta böyle şeyler olmuyor desem yalan olur ama devede kulak. Eskiden daha huzurluydu toki şehir dışına bina yaptı, tıp fakültesiyle ortak kullanıyor ayar kaötı biraz ama hala iyi.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynı şeyleri yaşıyoruz inan bana kesin çözüm istiyorsan mutlaka bana ulaş yardımcı oömaya çalışacağım kamuyu bırakacağım bende sevdiğim işi yapıyorum türkşyede tekim bi agzıma scmadıkları kaldı inanki senin durumunla aynı annem babam ayrı ayrı evliler iki taraftada kabul görmüyorum üvey kardeşlerim de benden bir şey koparma derdinde iilçe müdür işe gelmeden para kazanıyor diye şikayet ettim wc anahtarı vardı odamın arkasında bana yakın binanın öbüt tarafında yönetim birbirmize girdik vs dava hala devam ediyor milletvekilini aradım dinlemediler bile inan bana kesin çözüm istiyorsan hukuki konulsr konusunda tecrübem oldu.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl1. Olanları gün gün saat yaz delillendir bşr de şahit.
2. Gerekli ve şahidi kamera vs yok ise kayıt alabilirsin ayrıca.
3. Bunu uzun bir süre yapmalısın onlar asla durmayacaklar senin özel hayatınla da vurmaya çalışıtlar aşağılıktır onlar hiçbirşeyini paylaşma asla iş yerinde.
4. kimseye güvenme bunu da çok belli etme.
5. Son darbede insanlatın yüzüne bakamayavak kadar tokat vurabilmen için işin ve hayatınla asla açık verme verdirtme kalabalığa katşı savaş zor ve psikolojik olarakda zor güçlü olman lazım.
6. Yalnız kalsanda asla yanaşma kimseye bir de ufak jest yap ne bileyim ısmarlama vs geri çekil mutlaka bir tane birisi ile mesafeli arkadaş olursan dava ve şahitlendirmen de belki faydası olur ona da asla %100 güvenme.
7. Bir süre sonra bunları TBMM, CİMERE, MOBİNGLE MÜCADELE DERNEĞİ ne yaz ama isim verme renk verme nabız yokla onlat kendilerini bilir.
İŞ AVUKATI DAHİL, PSİKOLOJİK RAPOR DAHİL SÜREÇTE yardım al
8. Son tokatı vurunca sana yalvaracak aşağılıklat asla vicdana gelme hapsi boylasınlar asla taviz verme.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin gibi iyi insanlar olduğu sürece yaşamak için güzel sebeplerimiz oluyor, ki ki varsın arkadaşım ve sakın mesleğini bırakma 🤗 senin gibi iyi kalpli merhametli sağlıkçılar olmazsa o bizi uğraştırma diyen kötü kalpli tembel, hasta psikolojisinden anlamayan insanların eline kalırız, en kötü kurumu değiştirme imkânın varsa onu değiştirmeyi düşün. Hayatın, yaşadıkların, azmin ve kararlılığın beni çok etkiledi umarım her şey hep istediğin gibi olur Allah yolunu bahtını açık etsin güzel kalpli insan 😊
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİyi huylu , iyi bir insansın. Her şeyden önce iyiliğin karşılığı her daim iyiliktir unutma. Dünyanın her alanında her yerinde egoist , karşısındakini aşağılamaya çalışıp bunda kendisini tatmin etmeye çalışan rezil köpekler olacaktır. O yüzden hemşireliği bırakman böyle şeref yoksunlarından kurtulman anlamına gelmiyor. Mobbing gibi şerefsizce şeylerden biliyorum zor ama aynı şekilde karşılık vererek kurtulursun. Kimsenin seni kovmaya gücü yetmez eğer kasten kötü şeyler yapmazsan , ama sana kötü davrananlara o şekilde davranabilirsin. Seni azarladı mı? Ne yapıyorsun sen hayırdır gibi çıkış yaparsan bir daha ne azarlayabilir nede cesaret edebilir , ateşi söner köpek gibi kalır ortada. Böyle şerefsizlere kötü davran ama yaşlılara falan gelince işte onlara en iyi şekilde davran , onlar hakeder...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSana tavsiyem buradaki insanlarla uğraşmak yerine mesleğini daha güzel bir yerde yapmandır Almanya uzun zamandır hemşire arıyor ve aylık 3000 eur gibi ücretle başlatıyor 6 ay kursa gitsen dilini geliştirebilirsin. Hiç egolu insanlarla uğraşma bırak onlar ne yaparsa yapsın
32 Yorumla- +1 yıl
Hemşire istiyor da Türkiyeden istemiyor galiba
Cevap sahibi+1 yıl@Büük-memeli-kadın işte bu ülkede insanlar zor şartlarda kendilerini yetiştiriyor fakat her yerde nereye gidersen git hep arıza insanlar oluyor kaldı ki maalesef ülkemizde çalışan değerini göremiyor o yüzden onun yapacağı kendini kurtarmak onun yolu da belli
+1 yılHelal olsun sana böyle devam et her iş ortamında neden bilmiyorum dünyada genel olarakda biri başarılı olunca çok kıskanıyolar çok saçma bundan dolayı seni yıldırmaya çalışıyorlar ama yılma bunlara rağmen hakkından gelmişsin sevdiğin işi yapıp başarılısın asla bu zorbalığa izin verme gurur duyuyorum :3 sen çok güçlü birisin
10 YorumlaBende bu senenin başında atanmış bir hemşireyim ve Ankara 'da çalışıyorum, inanın bana aynı şeyleri yaşıyoruz, karakter yoksunlarıyla çalışmak ve mobbinge uğramak o kadar korkunç bir şey ki hem de onca yıl o kadar sene okul okuyup bir sürü emekten sonra. Ben bu işi uzun yıllar yapamayacağım maalesef..
10 YorumlaBence kendini ezdirme, tamam kötü şeyler yaşamış olabilirsin ancak bunu geleceğine yansıtmamaya çalış iş arkadaşlarından elbet senin kafa dengin bir ya da iki kişi vardır, sohbet etmeye çalışabilirsin. Ama yok diyorsan başka bir iş bul hayat böyle bezmek için çok kısa. Başarılar diliyorum sana her daim❤️
10 YorumlaYasasiklarin gercekten cok üzücü ama buraya kadar gelip burdan sonrasinda pes etmen daha da üzücü olacak inan ki bu tur seyler sadece orada degil her iş yerinde hatta okullarda bile olabiliyor o yuzden sabirli ol ve güçlü oldugunun farkina var herkes senin gibi sabredemez
10 Yorumlaİnsanlar her zaman kotudur is birakmasi hereken biri varsa senn deyil onlar diren onlari hic sikleme ya ne var sen kazanmis buralara gelmissin onlarana ne gitsinler calismasinlar onlar oyle yaptiginda sende oyle yap amA insanligini hic kaybetme olur mu yuzlerine gülü gülü ver ama sen isini birakma
00 YorumlaPes etmeyeceksin
İşine bak
İşini en doğru şekilde yap
Hemşireliği bırakma
Senin gibi mücadele eden ayakta kalan Cesaretli kızlara ihtiyaç var sen rol model olacaksın mücadelenle pes etmek yok
Unut o kelimeyi
Mobbing her zaman olur ama sen ayakta kalacaksın psikolojik olarak sağlam kalacaksın dik dur02 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılValla sessiz olmayacaksın utanma sende onlara mobbing yap banada mobbing yaptılar kaç kere ağlayacak gibi oldum ama yok abi artık karşılık veriyorum kuduruyor sende kudurt onları ki zaten beyinleri olmadığı için takma fazla bir insana ne diye mobbing yaparsın ki sığırlar ya sinirimi bozdular ya
00 Yorumla
+1 yılSakın bırakma lütfen mücadele et. Ama sen sustukça üzerine gelirler dik durman gerekiyor.
Hemşire ismini okuyunca bile iğne yerlerim ağrıyor. O kadar tramva yaşatmışlar. Senin gibi merhametli işini iyi yapan hemşirelere çok ihtiyacımız var emin ol.
00 Yorumlaİnanamıyorum ya. İnsanlar o kadar hödük ki, okuyup çabalayıp mesleğini eline almış insanı tüm emeklerinden feragat ettirecek kadar çirkefleşebiliyorlar. Güya herkes vicdanlı, merhametliyim der. Pes yani pes. Gordugun mobbing hakkinda saglik bakanligina bi dilekçe yaz ya da sosyap medyada paylaş bu neya her meslekte mobbingle mahvediyorlar yeni mezunlari. Allahin belalari 😠
00 YorumlaBaşarıların için tebrik ederim çok azimlisiniz. Buna bende çok üzülüyorum hiçbirinde merhamet yok maalesef. Siz yinede işinizi yapın. Bazı kendini bilmez kişiler yüzünden işinizden vazgeçmeniz saçmalık olur. Ayrıca size kötü davranan olursa ağzının payını verin derim. Mesela o kız bana söyleseydi iş çıkarma diye gider konuşurdum. Tiksindirici bu tür insanlar. Hayatınızda başarılar işinizi bırakmayın kendisine bile saygısı olmayan kişiler yüzünden.
00 Yorumla
+1 yılMerhaba Yaşın genç olduğu için çok takıyorsun Bunları. Birisi acı çekmek zorunda bunu unutma herkese yetemezsin. Seni çekemiyor gibiler ve birazda ezik gibi görüyorlar. Onlar neyi yapmanı sevmiyorsa sen onu yap ama aranı doktorlarla iyi tut başhekim le falan.
00 YorumlaÇalısmak güzel bişey ama yardım etmek her insanın harcı değil bazen yardım ediyorsun bunu kullanıyor dahasını istedikleri için ben 10 kişiden 3 kişiye ancak karşılıksız yapıyorum bunu suistimal edip kullanan çok insan var ama sana söylemek isteyeceğim tek şey İnsanlara bu kadar iyi olma onlar Çünkü o kadar iyi değiller ve arkandan vuran vurana
02 Yorumla- +1 yıl
Eskiden çok iyi kalpli bi kızdım sonra baktım kime yardım etsem arkamdan canım enayi gibi konustular alısıp bedava hizmetçi gibi gördüklerinden beri birisi bana bunu karsılıksız yap diyince mecbur muyum diyip burnundan getiriyorum çünkü insanlar sana karsılıksız ailen bile evinde barındırmıyosa insanlar gerçekten çok kötü
+1 yılTecrübe olarak gör kendine dersler çıkar insanlara nasıl yaklaşmak gerektiğini öğreniyorsun iste. Bende ilk iki üç is yerimde sıkıntı cektim ama tecrübelerimden istifade ederekk sonraki is yerlerinde rahat ettim. Sende sonrakilerde böyle sıkıntı cekmeyeceksin emin ol
00 YorumlaHayatını yazmışsın yemin ederim içim titredi. Benimde kimsem yok ama başardım. Dimdik ayaktayım. Mesleğe başladım mobbing gördüm. Yılmadan kendimi geliştirdim. Şimdi İsviçre firmasinda çalışıyorum. Türk yok huzur var. Ulaş bana. Elimden geleni yaparım. Sakın mesleğini bırakma. Daha farklı fikrim var.
02 Yorumla
+1 yılŞu mobbing uygulayanın Allah bin belasını versin. Asla mutlu olmasın, rızkı kesilsin.. İki katını yaşatsın Rabbim
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBak bende lise düzeyinden kpss ile sevmediğim ve çalışanlarından nefret ettiğim bir kurumda yıllarca çalıştım. Hem de üniversite okumaya çalıştım. Hep küfrederek gider, gelirdim. 5 yıl be, dile kolay. Ruhsal olarak çok yorulmama rağmen asla pes etmedim ama. Kurum içinde ya da (kamu ise) kurum dışında yer değişikliği yapmaya çalış ama asla pes etme, mesleğini bırakma.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaşadıklarını dünya üzerinde bir imtihan olarak gör. Senin gibi insanlara ihtiyacımız var. Kalbi temiz iyi niyetli insanlar olmasaydı bu dünyada o teyzenin, o hastalarına halini düşünsene.. Mesleğine daha çok sarılmalısın. Bu zamanda herkes egoist ve bencil. Biraz duygusal ve merhametli olduğum için devamlı ağlamaklı haldeyim ama hiçbir zaman pes etmemeye çalışıyorum. Lütfen pes etme bu dünya geçici
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDGS hemsırelık istiyorum bnde
Bnde küçüklükten beri bunu istiyorum ama kazanamadım çok kötü bi his istediğini kazanamamak sen kazanmış üstüne bir dr atanmıssın. Kendini bilmezler yüzünden pes etme. Bak senin olduğun konumda olmak isteyenler var ben gibi ama. 2 yıllık sağlık okuyorum anca. Bence kendinle gurur duyup güçlü olmalısın00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen de bırakırsan kimden merhamet güleryüz saygı görecek insanlar. bizim söyleyemediğimiz kimseye anlatamadığımız gerçekleri sen bizzat açıklamışsın ne nerdeyse her gün yaşıyorsun. telefonla gizli kayda al bir süre. daha da ileri gittiklerinde sağlık bakanlığına ve çalışma bakanlığına twitter dan ulaş etiketle. bak orası çok etkili mecra. Allah yar ve yardımcın olsun yalnız kahraman. yazacak çok şey var da zmn ve yer yok işte
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 669 cevap paylaştı.
+1 yılBen de hemsireyim ben de mobbing gördüm maalesef heleki ilk zamanlar kaçınılmaz oluyor insanlar dışarıdan hemsirelugin kolay olduğunu düşünüyor ama hiç birsey göründüğü gibi değil
32 Yorumla- +1 yıl
Ve ilk zamanlar maalesef ezme durumu kaçınılmaz oluyo
- +1 yıl
Ne oldu düzeldi mi biraz
Bu ülkede memurlar kadar kokuşmuş bir meslek grubu yoktur. Çoğu işini düzgün yapmadığı gibi işini düzgün yapanlara da mobing yapıp hayattan bezdirirler.
30 YorumlaHocam varsa bir sıkıntınız cimere yazabilirsiniz zorlu bir hayattan geliyorsun kıçı kırık kişilerin sizi yildirmamasi lazım lafını sakınma kimseden. Cevap ver Allah değiller ya ne yapabilirler. Kendini savun ya kadının gücünü göster
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 437 cevap paylaştı. Arkadaşımın ablası bu yüzden bebeğini düşürme tehlikesi yaşadı. Mücadele et, bu zamana kadarki emeğini bir grup çakal için heba etme.
22 Yorumla
Soran+1 yılO da mı hemşireydi?
Gerçekten böyle bir durum söz konusu ise, en azından bize yazdığın kadarını başhekime anlat. ya da çıktısını al masasına bırak, en kötü telefonunu bul mesaj olarak yolla..
Mutlaka gerçekliğini araştıracaktır.
Izle ve gör.00 Yorumla
+1 yılNe yazık ki bu ülke insanın çoğu böyle. Onların inadına pes etme güçlü ol dayan. Günün birinde sabrının karşılığını alacaksın. Bana inan! İş bulmak kolay değil daha iyi ve garanti bir iş bulmadan ayrılma sakın!
00 YorumlaSiz sizin üstünüze düşeni en iyi şekilde yapmış ve yapıyorsunuz unutmayın ki Rabbim yarina bırakır yanlarina bırakmaz ama ben eminim ki bir gün mutlaka insanlık kazanacak merhamet kazanacak iyilik kazanacak
00 Yorumla
+1 yılKardeşim konuşup içini boşaltmak istersen dinlerim seni. İşini asla ve asla bırakma şerefsiz her yerde var ve iyi niyetli işini düzgün yapan insanlar her zaman ezilir. Sen vicdanını nasıl rahat ettiriyorsan öyle çalış hayallerinden vazgeçme asla
00 YorumlaÖncelikle yaşadığın yıpratıcı olaylar ve olumsuzluklardan dolayı geçmiş olsun, psikolojiyle ilgilenmeni öneririm çünkü insan zekası ile diğer insanlara göre konum alır mental olarak güçlenirsen saygınlıgınız artacaktır
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 632 cevap paylaştı.
+1 yılBence hem arkadaşlarının hem de o doktorların senden alacakları pek çok ders var insanlık adına özellikle de doktorlar biz sağlıkçı olarak kesinlikle sana tavsiyem işini bırakmayı falan unut aksine terbiyenle onları terbiye etmelisin
00 Yorumla
+1 yılİş bırakılır mı. Tayin istersin başka yere geçersin. ya da masaya yumruğunu vurup bende buradayım yapmıyorum işinize gelirse dersin bildiğini yaparsın. Bütün her işte var mobing. Mesleğini bırakıp ne iş yapacaksın akıllı.
00 Yorumla
+1 yılSeninle aynı şeyleri yaşadım boşanan anne bava sokaklarda yaşam sonra çocuk yuvası 10 yıl ailesiz ortam ise başladım memur oldum senin gibi sessiz kendi halinde biriyim konuşmak istersen mesaj atabilirsin
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 399 cevap paylaştı. Hayat hassas kalpli insanlar için çok zor oluyor ne yazık ki ama sen azimlisin ve başarmışsın güzel insan olabilmeyi kötülere asla pabuç bırakma iyilik fidanı olmaya devam et lütfen
20 YorumlaHayır asıl sen kötü davrananların videolarını Çek ve gereken yerlere ilet cimere ilet Twitter’da yay asıl o tür insanlar mesleklerinden olsun. Sen gittiğin yoldan devam et yılma.
10 Yorumla
+1 yılBence bu kadar zor şartlar altında yaşamış ve bugünlere gelmiş bir insanın 3-5 dengesizin lafıyla mesleğini bırakacak biri oldugunu dusunmuyorum.
Sen güçlüsün
Sakın pes etme. Hangi işe girersen gir her yerde böyle insanlar durumlar söz konusu00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 895 cevap paylaştı.
+1 yılHayır asla bırakma, çünkü nereye gidersen git, ne iş yaparsan yap her yerde başka şeylerle uğraşacaksin, her yer aynı bunu bilerek devam et. İmtihan dünyası unutma...
10 Yorumla kiyamam sana ya nerde yasiiyoun seni anlayan kimse yok mu orada sanrm sessiz birisin ondqn ötürü insanlar oyle görünenleri ezmek ister hep cimere yaz veya calisyigin servisi degistir
10 Yorumla
+1 yılAsla bırakma bence. Diren umursama onları. Böyleleri inan heryerde
10 Yorumla
+1 yılBence mesleği bırakmamalısın, diyelim ki bıraktın ne olacak? Önünde iki seçenek var. 1. Seçenek bundan sonra hiç çalışmayacaksın. 2. Seçenek başka bir yerde çalışacaksın. Eğer başka bir yerde çalışacaksan yaşamış olduğun durumlar yine tekrar edebilir ki eğer böyle olursa Şu an ki durumdan pekte bir farkı kalmıyor. Bence yasal yollardan kendinizi savunun. Resmi makamlara, kolluk kuvvetlerine başvurun.
00 Yorumlaher sektörde bu var başarılı olanları ellerinden geldiğince ezmeye çalısırlar senin yapman gereken kurallar içinde ilerleyip micadele etmek eğer yükselme şansın varsa alttan alttan yükselmek için çabalayacaksın kuralların dışına çıkmadan mücadele edip onların açığını arayıp kanuna göre ilerleyeceksin
00 Yorumla
+1 yılKardeşim, Allah yardımcın olsun, bunlar senin imtihanındır, çok zor Allah kolaylık versin inşallah.. Mesleğini bırakıp ne yapacaksın, zaten zor bir hayat geçirmişsin, ayrıldıktan sonra çalışacağın iş guç var mı, bunları hesaba kattın mı. Sabret inşallah güzel günler yakındır inşallah.. Sabret
00 YorumlaBen inanmadım açıkçası hayatın içinden gelmiş biriysen mücadeleyi herkesten daha iyi biliyor olmalısın, hayallerine ulaşmanın tek kaynağı budur çünkü mevcut hikayene bakılırsa
00 Yorumlane yazik ki mobbing her is yerinde ozel ya da devlet olsun her yerde var. ben de isimi cok severek yapiyorum ama ne yazik ki ustlerden gordugum baski sebebiyle birakmak istiyorum. ne yazik ki kisiligi oturmadan egosu olusmus kisiler her alan ve her meslek grubunda mevcut. ya katlanicaz ya da birakicaz..
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yılBende hemşireyim haklısın mobbing var ama iş tanımını okuyup öylece cevap ver onlara. Şikayet et savaşçı biri ol. Merak etme devlette çalıştığın sürece kimse sana haksızlık yapamaz.
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca bende senin gibi zor bir hayat yaşadım. Benim gibi olan birini hemde meslektaş olan birini tanışmak isterim. Sorun olmazsa bekliyorum
Merhaba ben radyoloji mezunuyum ama bu mesleği değil de hemşireliği seviyorum diye hep hemşirelik istedim ve kafama koydum olucam yani sizin durumunuz binlerce kişinin hayaliyken bunları da düşünüp onlarla mücadele edip gerekeni yapmalısınız mesleğinmizi kirletmemeliler
00 YorumlaMerhaba,
Mesleği bırakmayın; devlet memuruysanız ve sendikanız varsa onlara durumu bildirin.
Size avukat vs desteği sağlarlar ve dava açarsınız. Mobbing yasal bir suç çünkü...00 Yorumla- Devamını Gör (107)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar