2023 yks öğrencisiyim aslında asker olmak. ok istiyorum fakat ailem çok taraftar deği şu anda da hedefim ingilizce öğretmenliği ve ben bunu askerlikle birleştirmeyi düşünüyorum subay ingilizcce öğretmenliği sizce mantıklı mı nasıl subay ing öğretmenliği yapabilirim ayrıca nerelerde çalışabilirim iş imkanları nasıl yardımcı olursanız sevinirm
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Öncelikle askeri okullara girişler için uygun musunuz onu bilmeniz lazım ( boy-kg-sağlık ). Daha sonra sınav, spor, mülakat, sağlık aşamalarını geçip askeri okula giriş yapmanı gerekiyor. Tabi bunlardan önce MSÜ sınavına girip istediğiniz bölümü tutturmanız gerekiyor. İş imkanı derken orasını anlamadım? Öğretmen subaylar okullarda çalışır. Başka yerlere tayin olmaz. Hangi kuvvetin sınavını kazanıp, o kuvvette göreve başlarsanız o okulun olduğu şehirde görev yaparsınız.
06 Yorumla- +1 yıl
Merhabalar. Asker olmalısınız. Bilginiz varsa yardımcı olur musunuz? Ben de subay olmayı çok istiyordum, hep hayalimdi ama olmadı. Dışarıda asker görmek bile beni çok mutlu ediyor. Asker olamayacak olsam da askerlerle aynı ortamda çalışmayı çok isterdim. şu an üniversite sınavına hazırlanıyorum. Bölümüm sayısal. Ne yapabilirim acaba? Konuşabilir miyiz bilginiz varsa?
- +1 yıl
Takip isteği attım mesaj atsam olur mu?
Soran+1 yılMesela askerlere İngilizce eğitimi vermek gibi şeyler iş imkanı dediğim bu yani hem askeri bir rütbe taşıyıp aynı zamanda da İngilizce öğretmenliği yapmam mümkün mü mesela şu an Eskişehir uni İngilizce öğretmenliğğ düşünüyorum ordsn mezun olup askeri öğretmen olma şansım var mı yoksa direk MSÜ de askeri öğretmen gibi bir bölüm okuyarak mı askeri öğretmen olacağım
- +1 yıl
İki türlü de mümkün. Herhangi bir üniversitenin İng. Öğretmenliği bölümünü okuduktan sonra MSÜ personel alım ( subay ) şartlarını karşılamanız durumunda sınav/mülakat/sağlık testi gibi aşamaları geçerek askeri öğrenci olup mezun olarak öğretmen sınıfı asker olabilirsiniz. Mezuniyet sonrası KKK, DzKK, HvKK’leri sınıf okullarında veya direkt olarak MSÜ ( subay / astsubay öğrencilerin öğretmeni olarak ) de öğretmen Teğmen olarak göreve başlayabilirsiniz. Bir tavsiye online internet üzerinden personel alım duyuruları ( personeltemin. msb. gov. tr sitesinden ) takip ederek istediğiniz branşın alım şartlarını kontrol edebilirsiniz. Bu siteye zaman zaman kontrol ederek gerekli bilgileri almanız mümkün.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
1Cevap
+1 yılelbette çokta yakışır
00 Yorumla
+1 yılGüzeldir
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi