+1 yılBir ziraat mühendisi olarak ziraat seç derim ama ziraati iyi araştır ziraatin içinde 10 tane bölüm var bazı üniversitelerde daha fazla ben Akdeniz’de okudum kısaca ziraat bölümleri hakkında bilgi vereyim
Ziraat Mühendisliğinin en zor bölümü TARIM makinaları, tarımsal yapılar ve sulama, Zootekni ve bitki korumadır. Bunlardan yatarak geçemezsin.
Tarım makinaları: makina mühendisidir. Makina mühendisliği dersleri alır. çok zor bir bölümdür.
tarımsal yapılar ve sulama: ziraatin inşaat mühendisidir. İnşaat mühendisliği dersleri alır. çok zor bir bölümdür
bitki koruma: kısaca bitki doktoru. Hastalıklar ilaçlar vs Latince ezberlemekten ananız ağlar.
zootekni: Hayvansal üretim kısmı bu arkadaşlarda. Sıkıntılı bir bölüm her türlü dersleri alırsınız veterinerlik, ziraat, inşaat, makine, genetik her türlüsünden ders alırsınız zor bir bölümdür.
Tarımsal biyoteknoloji: kısaca genetik mühendisliğidir. araziye çıkarım derslerim dışarıda olur temiz havada derseniz yanılırsınız bu bölümde okuyanlara biz genellikle laboratuvar faresi deriz 4 yılınız laboratuvarda geçer. Ha bu arada zor bir bölüm iyi bir İngilizceniz varsa eğer değerlendirin akademisyenlik ve yurt dışı için önü açık bir bölüm.
toprak bilimi ve bitki besleme: arkadaşlar bu bölüm ziraatin jeoloji ve maden mühendisi desek yanılmayız dersleri o yönde ağırlıklı hatta bazı bu bölümden ders aldığımız oldu maden mühendisi veya jeoloji mühendisliğinden gelenler oldu.
gelelim yata yata geçeceğiniz bölümlere
tarla bitkileri ve Bahçe bitkileri: 4 yılda fazla matematik görmezsiniz hatta hiçe yakın ezberiniz iyiyse yata yata geçersiniz pek bir zorluğu yoktur. Her bölüm gibi sıkıntılı dersleri vardır ona göre ayar çekersiniz
Gelelim mühendisliği hiç haketmeyen bir bölüme Tarım ekonomisi : Tm den girdiğine mi yanayım 4 sene sonra mühendislik unvanı verildiğine mi ziraat mühendisliği hakkında hiç bir ders almadan bizimle aynı kategoride tutulduğuna mı boş bir bölümdür babanızın çiftliği varsa veya seraları tarlaları herneyse işletmecisi olun. Hani şehirde zengin insanlar çocuğunu işletmeye felan yollar ya bu bölümde zengin çiftçiler için çıkmıştır diyebiliriz.
21 Yorumla- +1 yıl
Şimdi iş olanaklarını değerlendirirsek iş bulursunuz ama maaşı hakkında bir şey söyleyemem
Devlette mühendis maaşları belli tabi atanırsanız güzel maaş alırsınız
Her bölüm aslında birbirinin işlerini yapabilir bazı istisnalar var mesela makina projesi veya yapı bölümünün bir projesinin altına bu bölümlerden başkası imzasını atamaz
Bu saydığım bölümlerden mezun olan herkes ziraat mühendisidir ve haklarına sahiptir devlete atandığınız zaman bölüm ayrımı yoktur.
Bit koruma bahçe bitkileri ve toprak bölümü genellikle Akdeniz bölgesinde daha iyi iş bulur
Tarla bitkileri ve Zootekni İç Anadolu , Doğu ve Güneydoğu bölgesinde daha iyi iş bulur.
Bitki koruma ve bayilik sınavı denilen bir şey var bu sınavdan başarılı olursan dükkan açabilirsin ve her böşüm bu sınava girebilir.
Demem o ki kendini geliştirmen önemli bölüm fazla önemli bir şey değil makina bölümünden mezun olsan bile ağaca taşa bakabilirsin zehir satabilirsin danışmanlık yapabilirsin önemli olan kendini geliştirme
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Akıl var mantik var orman muhendisi olunca kim is verecek
00 Yorumla
+1 yılZirat mühendisliği mantıklı.
01 YorumlaGıda mühendisliği bence
02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZiraat muhendisligi yazacaksin
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBana karşı mi geliyorsun. Yazacaksin dedim, bitti.
Ziraat
01 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar