Hayata karşı umutsuzum ve o kadar çaresizim ki ne yapacağımı bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Merhaba dostlar, burada bu yazımı okuyanlar için, içimi kemirip bitiren beni bazen kötü düşüncelere kadar sürükleyecek derecede olan sorunlarımdan bahsedicem. Sizlerden ricam bana bir yol göstermeniz gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum. Belki aranızda benim geçtiğim yollardan geçip bir şekilde çözüme ulaşan vardır.

Yakın zamana mühendis olarak mezun oldum. Piyasa o kadar kötü ki iş bulamıyorum asgari ücret olsa bile, her yer deneyim istiyor, ee işe almadıkları için de deneyim kazanamıyorum. Dedim ki devlette bir iş sahibi olayım ama maalesef bugün açıklanan kpss de kötü sonuç aldım. Kısacası nereye elimi atsam orası kuruyor. Ümidimi kaybettim o kadar sene okulu bitirmeye çalıştım ama sonucu bu oldu. Ülkemizde maalesef kimse okuduğu bölümü icra edemiyor. Yani uzun lafı kısası dostlar bu hayatta hepimizin bir hedefi var fakat biz bu hedeflerimizi yerine getirmeye çalıştığımız halde bizlere engel olan bir çok insan var. Devlete girmek için torpil gerek özelde tanıdığın varsa girersin bir yerlere peki biz ne olacağız. Hatamız insan olarak Türkiye'de doğmak mı? Kader böyle ise yaşamak istemiyorum. Aynı yollardan geçen aynı düşüncede olan arkadaşlarım bana yardımcı olur mu acaba? Çünkü kendimi hiç sağlıklı hissetmiyorum artık.

Hayata karşı umutsuzum ve o kadar çaresizim ki ne yapacağımı bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım?