hukuk mu? odtü işletme mi? siz olsanız hangisini seçersiniz?
Cevabın nedir?
+1 yılÖncelikle başarından dolayı tebrik ederim. Universite tercihine gelince de ilk olarak nasıl bir hayat istediğine karar vermelisin bence. Bol bol kitap okuyarak, siyaset takip ederek, çok fazla paranın peşinde olmak istemiyorsan hukuk oku derim. Ama diğer yandan eğlenceli bi ögrencilik hayatım olsun, ilerde mezun olunca cok para kazanıyım, büyük şirketlerle ciddi işler yapıyım kendimi geliştiriyim diyorsan odtü işletme yazmalısın kesinlikle. Odtudeyim bende artık son senem ama burdan hayatım boyunca kopmuycagıma eminim. Tercih edersen senin de aynı seyleri düsünecegini tahmin ediyorum.
36 Yorumla- +1 yıl
İnsan odtu milliyetcisi oluyor :) ankaraliysan zaten baya biliyosundur okulu
- +1 yıl
Hangi liseden mezunsun? Bende liseyi ankarada okudum
- +1 yıl
Belki bilirim. Cok mu inegimde sadece anadolu yada fen lisesi bilcem :-)
"işletme" fakülteleri evrensel tabiri ile "business" "ticaret" "iş" gibi anlamlara geliyor ve bu okullar yurtdışında cidden bir "iş adamı" (bütünüyle ticaretten, para ekonomisinden, yatırımdan anlayan vs.) insanlar yetiştirirken bizim ülkemizde bu eğitim biraz havada kalıyor (şahsi görüşüm bu) hele ki açık öğretimde de bu eğitimi alan fazlaca kişi olduğunu hesaba katarsanız bence özel bir eğitim olmaktan çoktan çıktı.
13 Yorumla- +1 yıl
iyi de açıköğretimde okumayacak soran. bir de üstüne master imkanı hep var.
+1 yılsana sunu söyleyım ben mali muşavırım abım hukukcu ıkımızde kendı ıstedıgımız mesleklerı sectık sevdıgımız ısler ben ünvr bıttı malı musavırlıge hazırlandım o savcılık sınavlarına ıkımızde kazandık ıkımızde 2 sene stajımızı bıtırdık abım 10 bıne yakın maas alıyor ben 10 bın e yakın maas alıyorum:)ıkımızın kıde aynı yanı ama bırde su var ona hormet saygı daha fazla ayakta karsılanıyor savcım denıyor arabasının pılakası bıle ozel ıkımızde 4 yıllık okuduk ıkımızde aynı streslerı yasadık aynı zorlukları cektık aynı maasları alıyoruz ama o saygısı daha fazla:)ee burdan sen karar ver
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılişletme okucaksan o bölümü seviceksin kendini geliştiriceksin sosyal bir insan olucaksın insanlarla iletişimin iyi olacak. hukuk okuyacaksan atılgan olucaksın ikna kabiliyetin olucak hafızan olucak ki o kadar şeyi aklında tutabilesin. ikisi çok farklı bölümler sadece iş olarak bakma. çnkü odtüde işletme okuyp yada hukuk okuyup işsiz kalacağını sanmıyorum elbet bir iş bulursun önemli olan ömür boyu hangisini yapmak istediğin;) uzun oldu ama işletme okuduğum için yazıyım dedim
50 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
29Cevap
+1 yıl1 sene daha calısıp polis akademisine yazıl.polisim diye demıyorum ama hukugu kazanmıssan onuda basarırsın.
1. hem dırek komser yardımcısı olup 4 er yıllarla rutbe atlayıp emnyet mudurlugune kdar gelırısın.bayan oldugun ıcın avantajın fazla.polis akademisi mezunlarının cogu bı ılde veya ılcede emnıyet muduru oluyır
koskoca bı ılde emnıyet muduru olmak varken neden avukatlık yapıp suruneceksın?22 Yorumla- +1 yıl
sana gel dıyorum guzel seversın :D
çok ta ki odtü işletme, hayatının en büyük salaklığını yaparsın HUKUK derim, işin içindeyim, hukuk ta üniv bakılmaz bilgiye bakılır ki ne kadar çok dava o kadar bilgi, av yaptıkça dava aldıkça öğrenirsin okul sadece geçiş demedi deme... hukuk olsun çamurdan olsun derim:))
20 Yorumla
+1 yılişletme kapsam bakımından daha geniş gözükse de çok fazla işletme okuyup bitiren olduğundan
Hukuk diyorum ben.
Avukatlık--savcılık-hakimlik-kaymakamlık ve valiliğe kadar yükselme şansın var.10 YorumlaBen hukuku oldum olası sevmedim, kendi adıma işletme derdim. Fakat düzenli çalışabilen, okuyabilen birisi hukuku seçerse kendi adına güzel bir seçim yapmış olur.
10 Yorumla
+1 yılhukuk tabikisi.ayrıca dikkatimi çekti saat geç oldukça daha iyi puanlar alanlar ortaya çımaya başladı :D afferin gız iyi çalışmışın.
21 Yorumlaişletmede iyi eğlenirsin ortam olarak :D hukukta da eğlenirsin ama hocalar dersler falan beynini patlatır. eğer seni direk işe alacak tanıdığın holding sahibi varsa işletme oku, yoksa hukuk.
10 Yorumlaişletme mezunu cok fazla. ama odtu degil cogu
Hukuk oku... avukatların iş sahası daha cok ve parası fazlasıyla iyi10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 716 cevap paylaştı.
+1 yılTabıkı hukuk. Ama bızım bi arkadaşa hukuk yaz diye çok dediler ama o odtü işletme yazdı ve çok memnunmuş.
10 Yorumla
+1 yılçok işletme bitiren var işin hazır değilse riske atmış olursun ama odtünün de adı yetiyor bi yerde. hakukta daha iyi kariyer yaparsın
21 YorumlaUzak ara ODTÜ İşletme kuzenim de ordan mezun oldu 2 yılda müdür oldu simdi yurt dışında şirketler inanılmaz teklifler yagdiriyor şu an 30 milyar para alıyor. İngilizceyi sök bu okulda okursan zaten gelişirsin
02 Yorumlaodtü adını teknik makina elektronik gibi bölümlerle duyurmuş bir okul.o yüzden odtü olsun çamurdan olsun gibi saçma bişey yok işletme odtüde okunur diyebişey hiç yok.hukuk derim yada boğaziçi işletme
01 Yorumla
+1 yılOdtü'de oku çamur oku. Yine iş bulursun. Düşünme bile derim.
10 YorumlaOdtü İşletme tercih ederdim hiç düşünmezdim bile. Akıllı ol ve Odtü İşletmeyi tercih et ;) Tercih etmen için sebep çok.
10 YorumlaHukuk tabikide şimdi herkes işletmeci odtü işletme iidir ancak hukukta yükselebilirsin çok bn olsam hukuk derdm ..
10 Yorumla
+1 yılişletmenin iş sahası daha geniş hele bide odtüyse tamamdr hemen git.hukuk okuyup napcan.benim kuzenim istanbul hukuk mezunu işleri iyi gitmio
10 YorumlaHukuk.
Tabi dürüstlügünü kaybetmen gerek..
Sana tavsiyem ikisinden de vazgeç başka bir hayal kur. Başarılar.10 Yorumlaİsletme mezunu cok var..hem zaten hukuk cok daha iyi okuyabilene.
10 YorumlaO kalın kitapları yalayıp yutacak kapasite varsa hukuk seç bence,bende yoktu seçmedim :D
10 Yorumla
+1 yılodtu ısletme oku her hukuk bıtıren paraya para demıyo degıl ama odtu ısletme bıtır sen o zaman ıyı olur ama sen hangısını sevıyosan ona gıt
00 Yorumlabence hangi mesleği yapmak istediğine karar ver üniversite adına aldanma
10 Yorumlahukugu salla işletmeyide salla hacettepe iktisat bak sen hele bi
00 Yorumla
+1 yılODTÜ İşletme kesinlikle.
24 Yorumla- +1 yıl
yandal/çiftanadal şansı + vizyon + klüpler + staj imkanları ...
- +1 yıl
yazman da sorun olmaz zaten. bölüm değiştirme opsiyonu esnek, girince.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 576 cevap paylaştı. Hukuk diyorum.İşletme mezunu çok fazla insan var.
10 YorumlaAğzım iyi laf yapıyor diyorsan hukuk :)
10 Yorumlaİşletmeci bir dünya var hukuk
00 Yorumlahukuk bitti artık
12 Yorumla
+1 yılBen olsam kesinlikle hukuk seçerdim.
00 Yorumlaişletme okuma ya gel bızım unıye hukuk oku:))
04 Yorumlaodtü işletme
10 Yorumlahukuk
10 YorumlaHukuk
10 Yorumlaişletme ne ya..Hukuk iyidir
00 Yorumla
+1 yılOne number is Law:):)
00 Yorumlakesinlikle hukuk
10 Yorumlahukuk tabiki
10 Yorumlaçok merak ettim ne seçtin
00 Yorumlaikisinide seçmezdim
04 Yorumla- +1 yıl
Ya öncelikle bişey eklemek istiyorum. Sen şuan çok büyük bi uçurumun eşiğindesin çünkü tam olarak kararını verememişsin. Hukuk yada İşletme arasında gidip geliyorsun gibime geliyor bana göre her 2 meslek arasında uçurumsal fark var. Ben hukukçu bi ailenin çocuğuyum ailemde 3 tane avukat var kuzenlerim arasında da 2 tane işletme bitirmiş var. Türkiye koşullarında ben her 2 mesleğinde biraz sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Bizimkilere kalsaydı bende hukuk okuyacaktım ama ben farklı bi yola girdim=)
Gizli Üye(36-45)+1 yılboğaziçi tıp
11 YorumlaSen sen ol hukuk seç
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılodtü tıpı yaz en garantisi
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİşletme
10 YorumlaHukuk
00 Yorumla
+1 yılhukuk secerım
00 Yorumla
+1 yılHukuk
00 Yorumla