Sağlık mı hukuk mu daha iyi sizce? Hemşirelik falan mı yoksa avukat falan? Bence ikisininde puanları yakın yapılır. Doktorluk çok zor tabi. Hangisinin önü daha açık?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhaba
ben hukuk öğrencisiyim şunu söyleyebilirimki hukuku ezberin iyiyse tarih siyaset gibi konulara ilgiliysen okuması zevkli olur , ancak tıp okumakta hukuk okumakta çok zor fazla ders çalışman gerekir özellikle tıp gerçekten çok yorar adamı hukuğu yine ezberler yaparsın.. bide tıp fakültesine girersen üniversitenin iyi olması lazım çünkü eğitim farkı tıpta çok önemli ama hukukta Ankara hukukdada okusan dicle hukukdada okusan iş imkanların eşit ama tıpta mezun olduğun okul çok önemli.. gelelim meslek olarak hukuk bölümüne hukuk tam bir kariyer mesleğidir devlette savcı hakim kaymakam müşavir müsteşar avukat, noter özel sektörde hukuk danışmanı... daha bir çok meslek var eğer okul yıllarında erasmuss eğitimi (yani 6 aylığına yurt dışı eğitimi) alırsan en az 2 dil öğrenirsin ve özel sektörün istediği bir adam haline gelirsin.. her ay 15-30 milyar arası maaş bile alabilirsin... ileride siyasete atılmak istersen hukuk mezunu sıfatı seni çok önlere geçirecektir ve kolayca siyasete girebilirsin ve iyi bir siyaset kadının olabilirsin... emekli olduğunda ise ege de tatil köylerinde 5 milyara çalışabilirsin... yani hukuk her kapıyı açar kariyer mesleklerini önüne yığar
01 Yorumla- +1 yıl
Güzel atip tutmuşsun. Hukuku sen nasıl tıpla kıyaslayabiliyorsun. Hukukun değeri mi kalmiş. Işe basladiginda asgari ücretle başlıyorsunuz. Erasmusla ancak ingilizcesini gelistirir. 2 dil nerde. Asil hukukta mezun oldugun okul önemli. Tıpta mezun olunca direk pratisyen hekim olarak atanıyorsun.
En İyi Cevaplar
+1 yılBen hemşirelik öğrencisiyim en başta şunu söylemek isterim ki eğer insanlarla iletişimin iyi ve her şeylerini üstlenebilecek gücün varsa seçmelisin ikinci olarak dersler elbetteki her bölüm gibi bizimki de zorlayıcı ve yorucu. Eğitim hayatın bittiğinde iş imkanın çok yüksek ama Bi o kadar da yorucu nöbeti iş yükü. Umarım doğru tercihi yaparsın.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
5Cevap
+1 yılMümkünse ikisi de değil ama illede biri olacaksa tıp
00 Yorumlaulsulararsı ıse sağlık sektoru... yok turkıyede kalacaksan hukuk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılIleriye yonelik özelde calismak istersen hukuk. Kamuda istersen hemşirelik.
00 YorumlaHangisine daha tyatkın hissediyorsn o ben sağlık alanını çok severim iş imkanı da oldukça fazla ama kan görünce el ayağım titrer. Hulukta da ezberde zorlabırım diye düşğnüyorum
00 Yorumla
+1 yılİkisi de apayrı dallar. Sen hangisinde mutlu olacaksan o
00 Yorumla
+1 yılSagligin onunu daha acik buluyorum.
00 Yorumla
+1 yılHukuk olsun lütfen hukuk
04 Yorumla
Soran+1 yılneden
- +1 yıl
Gizli üye sen bu kafayla bir b*k olamazsın saha uzun yazıyı okumaya useniyorsun
- +1 yıl
@_melisdere ondan zaten bir b*k olmaz
- +1 yıl
Ayn
+1 yılSağlık daha iyi
00 Yorumla