İyi günler arkadaşlar.410 puan aldım bir de okul 1.liğim var. Sanırım sadece sınıf öğretmenliği falan gelır tercıh yapmakta kararsızım.Bu meslek hakkında bilgisi olan var mı ?
Cevabın nedir?
+1 yılsınıf öğretmenliği için kpss ye girmen lazım mezun olduktan sonra..,
matematiğine güveniyorsan iyi puan alır rahat atanırsın.
ilk okul 4 yıla indiği için sınuf öğretmeni alımları ileriki yıllarda azalacak...
bunuda göz önünde bulundur...
görev yeri olarak bir lise öğretmeni gibi değildir...
hakkari yüksekova da bir mezraya ,veya adananın bir dağ köyüne atanabilirsin puanın az ise...yüksek puanın varsa daha iyi yerlere gideiblirsin..
bayanlar için güzel meslek...
ama özellikle yeni eğitim sisteminde ilkokul 4 yıl oluyor öğretmen açığı eskisi gibi fazla olmaz sınıf öğretmenliğnde.13 Yorumla
Soran+1 yılEvet şimdi biri dedi öyle köylerde yapabılcek bırı değilim of :((
- +1 yıl
eş durumu denen birşey var...mesela eşin sigortalı bir işte 1,5 yıldır çalısıyorsa veya devlet memuruysa onun yanına eş durumunda gidebiliyorsun...ama yine 1-2 yıl çalışman gerekiyor.
illa köy çıkacak diye birşey yok..ama türkiyede köy sayısını biliyorsun.orada sınıf öğretmenleri görev yapıyor.
Soran+1 yılilgine çok teşekkürler:)
+1 yılen doğru tavsiye şu..okul birincisiyse biraz çabalarsan seneye iyi bir yere gidebilirsin...
yerinde olsam acele etmem yasın cokkkk genç...daha cocukken üniversiteye gitmeye gerek yok...benim simdiki aklım olsa üniversiteye en az 20- 22 yasında giderdim.
o yaşlarda hemen bir yere gitme isteği oluyor...öyle davranma..geç olsun güzel olsun..geleceğini belirliyorsun.12 Yorumla
Soran+1 yılevet ama ben stresten heyecandan yapamıyorum zaten seneye stresım artar yanı..
- +1 yıl
mesleğini en az 40-50 yıl yapacaksın...40 -50 yıl yapacağın şey için 1-2 sene feda edilebilir...ilk yıldan gidecem diye uğraşma..okul birincisi olduysan sınavıda başarırsın..ben bir okul birincisinin sınıf öğretmenliğiyle yetinmesine şaşırıyorum...idealist olmak lazım...
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 576 cevap paylaştı. eğer sabırlı değil isen ve çocukları da sevmiyorsan sana göre bir meslek değil.gerçekten çok ama çok sabır gerektiriyor.iş imkanlarını pek bilmiyorum sanırım eğitim sisteminin değiştirilmesiyle birlikte artık sınıf öğretmeni almayacaklarmış.eğer puanın yetiyorsa okul öncesi öğretmenliğini yazsan daha iyi olur,bu bölümde öğretmen açığı çok ama tabi sabırlı ve çocukları seven birisi isen.
farklı alanları da bir düşün derim,öğretmen olman yıpratıcı ama güzel tarafları da var tatiller çok mesai saatleri az gibi.28 Yorumla
Soran+1 yılsen nereyı yazıosun beyb:)
Soran+1 yılbenım de sınıf öğretmnı babam canım , zor bı meslek bılıyorum ondan dolayı :)
Soran+1 yılNapıyım beyb 2.sene kalmayı tavsıye edıyo musun o pskoloji nasıl bi de onu söylesen ? :)
Soran+1 yılsaol canım benım senın de gönlüne göre olsun. :*
+1 yılbirincilik kontenjanıyla bu puanla iyi bir ünide işletme iktisatta okuyabilrsin buyıl meb sınıf öğretmen çok aldı branşlar açık kaldı sanıyorum ki atamada sorunlar yaşayabilrsn işletme iktisat falan daha iyi iyi bir ünide önün çok açık olabilr
06 Yorumla
Soran+1 yılişletme ıktısat mezunu inan daha çok :)
- +1 yıl
mesela şöyle anlatayım belki evet çok ama tanıdığım bir yakınım işletme mezunu şuan Amerika'da doktora yapam akademsyenlere eğitim veriyor henüz 27 yaşında yani yapabilecek çok şeyin var öğretmenlerin hali ortada atama bekliyorlar hergün eğitim sistemiyle oynanıo işletmede iyi bir ünide gayet güzel eğitim alabilr bir şirkte girip çalışabilrsin:)önemli olan bu bölümlerde ünidir yani çok mezun seni ilgilendirmez ki üninin adı iyi olsun
Soran+1 yılevet sen de haklısın teşekkürler:)
- +1 yıl
rica ederim
- +1 yıl
evet buna katılıyorum çok varsa vardır önemi olan kişinin başarısı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
8Cevap
Öğretmenli bu ülkede kutsallığını yitirmiştir... Öğretmenlik okusan atanman, atansan maaşınla geçinmen büyük sıkıntı...
Güzel Sanatların da hiçbir dalında ekmek yok maalesef... Halkla ilişkiler, iletişim, marka danışmanlığı gibi bölümleri seçmeni öneririm...10 Yorumlagaranticiyim diyorsan sınıf öğretmeneliğini seçebilirsin,muhtemelen eşit ağırlık olduğun için kpss'de matematikte tarihte vb sıkıntı çekmezsin,eğitim bilimleri testini de okulda görüyorsun zaten,ha ben yükselirim girşimciyim diyorsan iktisadi bölümleri yazabilirsin sana bağlı
00 YorumlaKuzenim bunu okuyor.Ayrıca iyi meslek ve maaşı da iyi.Ancak sen yine de yüksek yerleri de yaz, yani 460 puana kadar rahat şekilde yaz hatta daha fazlasını.Çünkü okul birinciliği önemli.
10 Yorumla
+1 yılValla kendi hayat çizgini kendin belirlersin.Yani ne olmak istiyorsan kafanda kurduğun hayaller ne yöndeyse onu yap
00 Yorumlaşu anda 10. 000 adet sınıf öğretmeni atamada sırada bekliyor bilğin olsun
anaokulu ve sosyal hizmetler derim02 Yorumla
Soran+1 yılanaokulu ygsden alıyo benım ygs o kadar ıyı değil .
ben sınıf öğretmeniyim.kafana takılan ne varsa sorabilirsin
02 YorumlaUmarım sınıf öğretmenliği seçmezsin. Eğer fikrimi almak istersen yarcımcı olabilirim sana.
01 Yorumla
Soran+1 yılevet olabılırsın yardımcı :) başka bir şeye yetmıyo kı tm puanımdan.iyi ünilerde egede kamu yönetimi falan olur ama o da açıköğretmden bıle okunabılen bışey.
+1 yılözelden mesaj at pembeli panter.bi de puanını heba etme:D
01 Yorumla
Soran+1 yılMesaj kutuna bak beyb <3
Bana göre o puanla o mesleği seçme. Memurun dertleri ortada.
10 Yorumla
+1 yılÖğretmen olacaksın işte ne olacak başka.
00 Yorumla
+1 yıl410 puan ama hangi bölümden?
00 Yorumla
+1 yılhiç tavsiye etmem.
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026