24 yasindayim. Sagliga ilgim yok. Saglik sektöründen meslek soylemeyin. Öğretmenlik diyeceksiniz belki ama zaten öğretmenlik mezunuyum.
Stajda ve gecen sene yaptığım ucretli öğretmenlikte cocuklarla ugrasmanin ne kadar zor olduğunu farkettim. Ogretmenlige kolay ve kadin meslegi deselerde bence oyle degil. Yani ogretmenlige kolay denmesinin sebebi vaktinin bol olmasi sadece. Inanin o tatilleri olmasa cekilecek cile degil öğretmenlik.
O tatiller olmasa öğretmenler kafayi yer. Binbir türlu huyu olan kucuk insanlarla uğraşmak gercekten fazla sabır işi ve istemesende o cocukla/insanla yuz yuze gelmek zorundasin, onun icinde ayni sekilde. Seni sevmiyor ama sene boyu seninle ders yapmak zorunda.
Ama mesela bir eczaciyi begenmezsin gider baskasindan alirsin ilaci. Doktoru begenmezsin, gicik olursun baska doktora gidersin. Ama sevmedigin kişilerle en az bir yil en fazla 4 yil ayni ortamda bulunmak zorundasin bu meslekte.
Bu ogretmen tayfasi icinde gecerli. Bir baska sebep hadi ogrencilerin davranislarini, şımarıkliklarini gectim öğretmen tayfasi bile bu meslekten sogumak icin yeter de artar bile. Ben bu kadar sıkıntılı baska meslek grubu var mi bilmiyorum. Ogretmenlere ogretmenleri sorsaniz hicbiri meslektaslari hakkinda olumlu yorumlar yapmaz. Ucretli ogretmenlik yaptiktan sonra ben bu meslegi yapabilir miyim bir ömür diye dusunmeye başladım.
Tekrar mi okusam diyorum ama baska hem bana gore olan hemde kafamin bastigi ne olabilir bilmiyorum. Sayisalci degilim. Oyle eczaci, dis hekimi, yazilimci falan olamam.
Ben boyle ofis ortami istiyorum aslinda. Kendime ait odam olsun. Kahvem olsun, yemegimi yiyeyim. Yine işimi yapayim. Ogretmenlikte bu yok. Bu meslekte öğle aran sıkıntı, kahve icsen nerede iceceksin. Yemek yesen ogretmenler odasında 40-50 tane kişi var. Kendine ait ozel bir alanin olamiyor yani.
Bir rehber öğretmenlerinde var bu firsat, kendi odalari var. Pdr mi okusam diyorum ama bu mesleginde statüsü iyi degil. Yatarak para kazanan ogretmen grubu olarak görülüyorlar. Insan biraz mesleki tatmin yaşamalı.
Bana biraz rahat, mesleki tatmin yasayabilecegim, kadin olarak yapabilecegim, ofis ortami olabilen, kamuda calisma imkani olan meslekler önerebilir misiniz? Yani meslek bilgim pek yok. Her öğrenci gibi avukat, ogretmen, doktor, hemsire, muhendis bunlari biliyorum ve bunlar soylendi bana. Baska ne meslekler var bilmiyorum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer