Sayısalda matematik fizik kimya biyoloji var. Konular çok ve rakip fazla. KPSS’de ise tarih, coğrafya, vatandaşlık matematik, Türkçe var. Türkçe zaten çalışmayın, matematik de. Tarih, coğrafya ve vatandaşlık yüklenip +90 alınır ama ilk 20bin çok zor
Sonuçlarımı yazayım size: 2016da ortaöğretim KPSS’den gy 47-5 ve gk 28-22 ile 80 puan almışım ve 96bine girmişim 326 bin kişi arasından. 2020 KPSS lisans ise gy 26-11 ve gk 23-18 ile 67 puan almışım ve 1276032 kişi arasından 469bininci olmuşum. Yani ilk 2 bin gibi bi durum olacağını sanmam. 1.5 milyondan ilk 20bine girseniz +90 olur ve bu tüm branşları kapsar.
2018de de önlisansa girdim, gy 34-16 gk 26-7 ile 75 puan aldım ve 723bin kişi arasından 64 bine girmişim. 1.5m kişi arasından 128bin demek 75 puan. Yani 20bin yerine 50 bin bile yeterli olabilir +90 için
Özelden size bazı 90 puan alan insanların sınav sonucunu atıyım. Bi bakın isterseniz. Sizi takip etmeye başladım. Ama siz beni takip etmeden size mesaj atamıyorum. Turuncu çizgi film karakteri darwin var profilimde. Siz de beni takip edin. Bu kpss sonuçlarını gösteriyim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
0Görüş
kpssye girmiş biri olarak diyorum ki mühendislerin atanmak için 90 alması lazım ve zor bir şey bu
Peki Yks de 20 bin yapmak mı daha zor 90+ almak mı?
Siz kpss den kaç puan almıştınız
ben yeni girdim açıklanmsını bekliyorum ama mühendis değilim
ikisi de zor bu devirde moral bozmak istemem, ama iyi bi üniversiteden mühendis olarak mezun olursan kpssye girmene gerek kalmaz özelde çalışırsın
Hm anladım tşkker
İyi bi üniversitede olmadığım için kpss düşünüyordum
o zaman şimdiden başla kpssye zaten matematiğin vardır, tarihe ağırlık ver ve türkçeye eleyici oluyorlar
Başlasam bile eğer yapabilme imkanım bile yoksa neden boşu boşuna emek veriyim ki. Bazı kişiler 90+ almanın imkansız olduğunu söylüyorlar
evet 90+ almak zor, o zaman kendin çözümler bulmalısın herkes devlet memuru olmak zorunda değil
O yüzden yks ye tekrar mı girsem diye düşünüyorum
kaçıncı sınıfsın?
Yksde 20 bin yapmak daha zor tabi ki.
Bazıları 20 bin diyo bazıları 90+ yapmak diyo. Hangisi gerçek kafam karıştı
Sayısalda matematik fizik kimya biyoloji var.
Konular çok ve rakip fazla.
KPSS’de ise tarih, coğrafya, vatandaşlık matematik, Türkçe var. Türkçe zaten çalışmayın, matematik de. Tarih, coğrafya ve vatandaşlık yüklenip +90 alınır ama ilk 20bin çok zor
Evet öyle ama kpss p3 te 90+ alabilmek için 1.3 milyon küsür insanın arasından ilk 2 bine girmek gerekiyor sanırım
Sonuçlarımı yazayım size: 2016da ortaöğretim KPSS’den gy 47-5 ve gk 28-22 ile 80 puan almışım ve 96bine girmişim 326 bin kişi arasından.
2020 KPSS lisans ise gy 26-11 ve gk 23-18 ile 67 puan almışım ve 1276032 kişi arasından 469bininci olmuşum. Yani ilk 2 bin gibi bi durum olacağını sanmam. 1.5 milyondan ilk 20bine girseniz +90 olur ve bu tüm branşları kapsar.
2018de de önlisansa girdim, gy 34-16 gk 26-7 ile 75 puan aldım ve 723bin kişi arasından 64 bine girmişim.
1.5m kişi arasından 128bin demek 75 puan. Yani 20bin yerine 50 bin bile yeterli olabilir +90 için
Özelden size bazı 90 puan alan insanların sınav sonucunu atıyım. Bi bakın isterseniz. Sizi takip etmeye başladım. Ama siz beni takip etmeden size mesaj atamıyorum. Turuncu çizgi film karakteri darwin var profilimde. Siz de beni takip edin. Bu kpss sonuçlarını gösteriyim
Bu sonuçlara göre en az 4 bine girilmesi gerek
P3 puan türünde
Veya mesaj seçeneklerinizi değiştirin takip etmek istemiyorsanız
Sonra eski haline getirirsiniz
İsterseniz Google görsellerde “kpss p3 puan” diye aratıp oradan da bakabilirsiniz
Yani demek istediğim maalesef ilk 50 bin, 20 bin değil. En az 4 bin
O sınavın zorluğuna göre değişir ama. Çok zor ise sınav 80 alan da 4 bin olabilir.