Kızım ve fitnessa başlamak istiyorum ailemi nasıl ikna ederim?

Sınav nedeniyle hobilerimi bıraktım. Şu an yapmaya çalıştığımda ise artık zevk vermiyorlar. Sınava çalışırken aileme yaz tatile girdiğimizden itibaren fitnessa başlamak istediğimden bahsetmiştim ancak sınavı olduktan sonra havanın sıcak olması gibi saçma bir bahaneyle reddettiler. Fitnessin boyun uzamasına engel olduğunu söyleyenler var ama ağır ağırlıklar altına girmediğim sürece gelişimime zararından çok katkısı olucağını düşünüyorum. Fitnessi istememin sebebi ise basit, haftanın 5 günü okul nedeniyle tek yaptığım şey oturmak. Hafta sonları ise yapılacak bir şey olmadığı için ders çalışıyorum ve günüm boş geçiyor. Yaz tatilinde fitnessa izin vermedikleri için günde bir buçuk saat bisiklet sürüyordum vakit geçsin diye ama bisiklet beni tatmin etmiyor ve freni bozuk + tekeri patlak durumda. Fitness dışında başka bir şeyle uğraşmamı önerenler olursa diye söylüyorum. Aileme dil kursu için söylediğimde fiyatı nedeniyle kabul etmediler, evde boşta gitar vardı gitar kursuna yazılmak istediğimi söylediğimde kabul etmediler. Yaz tatilinde voleybol kursuna yazılmak istemiştim reddedilince bunu da reddettiler. Dil kursu pahalıydı gerisi onun onda biri fiyatında bunu da söylemek isterim. Şu an tek hobim kitap okumak ve müzik dinlemek ama kitap okumaya da genellikle motivasyonum olmuyor. Hiçbir şeyde iyi olmamak beni çok rahatsız ediyor. Çevremdeki insanları görünce neden bir şeyler yapmadığımı sorguluyorum. Çevremdeki insanların yaptıkları şeyleri görünce özeniyorum. Örnek vericek olursak yakın çevremden biri gitar çalıyor, voleybol kulübünde, fitnessa gidiyor ve dili iyi. Ben yaptıklarından bir tanesini bile yapamıyorum gerçekten hayatım boyunca ne yaptığımı sorgulamama sebep oluyor. Güzel sanatlar dersek çizimlerim de ortalama. Bunları anlatmamın sebebi ise fitnessa alternatif bir şeyler de önerebileceğinizi ya da evde kendi imkanlarımla yapabileceğim bir uğraş önerebileceğinizi düşünmemdi. (mesela gitar, son zamanlarda biraz denesem de parmaklarımın kısalığı nedeniyle zorlanıyorum.)

Kızım ve fitnessa başlamak istiyorum ailemi nasıl ikna ederim?