Arkadaşlar çocukluğumdan beri arkeoloji okumak istiyorum üniversitede bu bölümü bitirince iş bulma olanakları, alınacak maaş vs. bilgisi olup yardım verebilicek varmı? Arkeoloji okunurmu?
Cevabın nedir?
+1 yılArkeoloji mezunu olarak konuşuyorum malesef bu mesleği yapamıcam okuması çok zevkli kazı ortamı heyecanı cartı curtu 10 numara dışarda ben arkeoloğum demesi çok zevkli ama işin gerçeği öyle değil yılda ortalama 2bin mezun var ve ülke genelinde 20-30 kişi atanabiliyo yani iş bulman İMKANSIZ o yüzden başka meslek düşünmelisin bence illa kazıya katılmak istiyorum o ortamı yaşamak istiyorum dersen restorasyon bölümlerine bak onların iş durumu nasıl bilmiyorum ama ilk gittiğim kazıda restoratör kız benim yaptığım işin çeyreğini yapmıyodu ve 2bin lira maaş alıyodu 3 sene önce ben yol paramı kavga ederek aldım onun dışında her şeyi cebimden harcadım öğrenciyken maaş yok arkeolog adayına ama mezun olunca 2.500den başlıyo diye duymuştum müzede
00 Yorumla
+1 yılArkeoloji mezunlarından iyi kasiyer çıkıyor. Hangi kasiyere sorsam hepsi arkeoloji mezunu
00 Yorumla
meraba ben arkeoloji bölümü 3. sınıf öğrencisiyim emin ol istiyorsan hiçbir şeyi düşünme peşinden git. Şunu unutma bu zamanda tıp hukuk hariç hiçbir bölümün iş olanakları düzgün değil. Ben okuduğum süre zarfı içinde herçekten çalışıpta emeğinin karşılığını alamayan görmedim. Eğer istekli ve çalışkansan bu bölümde güzel şeyler yaparsın. Ezberin kuvvetli olsun yeter 😉
01 Yorumla- +1 yıl
merhaba bende arkeoloji okumak istiyorum internette pek bilgi yok bakinirken bu soruyla karsilastim 1 yil olmus ama umarim aktifsinizdir 🙏 iste arkeoloji okursan issiz kalirsin oyle kazi mazi olmuyo bosuna heveslenme diyorlar siz tecrubelerinizi anlatir misiniz is bulabilir miyiz
+1 yılben de arkeoloji okumak istiyordum. ama türkiye gibi bir yerde tabi bu imkansız. türkiye de kazı çalışmalarının neredeyse hepsi yabancıların elinde
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
0Cevap
İş bulma olasılığı çok düşük maası bilmem ama cok arkeoloji askıyla yanıp tutusuyosan bölümü iyi bir dereceyle bitirip belli arkeologlar arasına girmelisin ki iyi bir maas alabilesin
00 Yorumla
+1 yılIs guc yoktur. Iki arkadasim vardi arkeoloji okuyan biri babasinin sirketinde muhasebeci oldu digeride polislige basvurdu. Polis oldumu bilmem.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoş meslek
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam