Avukatlığı bırakmak istiyorum. Başka meslek/iş önerir misiniz Türkiye'de yapabileceğim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Dışarıdan hoş görünüyor da avukatımdan biliyorum aslında öyle olmadığını. İnsanlarla uğraşmak zor bir de dertleriyle uğraşmak daha zor.
Ama saygın bir iş dalı bence.02 Yorumla
Soran+1 yılSaygın değil maalesef icra müdürlüğünde gördüğümüz muamele öyle değil
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
7Cevap
+1 yılKullanıcı adını bile katılımcı yapmışsın bu meslek senin için gibi. Neden bırakmak istiyorsun
06 Yorumla
Soran+1 yılEmeğin karşılığı verilmiyor
- +1 yıl
Emeğinin karşılığına alan varsa bu gönderinin altına yazsın lütfen. Çıkacağını sanmıyorum
Soran+1 yılBimde çalışan adam parasını alıyor mesela. En azından para alıyor. Sana onu da çok görüyorlar
- +1 yıl
Gerçekten birçok alanda çalıştım. Bimdeki adam halinden zerre memnun değil. Birisiyle konuş istersen
Soran+1 yılBen memnundur demedim asla. En azından para alıyor dedim. Bir avukat da o adliyeden o adliyeye icra müdürlerinin triplerini çeke çeke çalışıyor.
- +1 yıl
Anlıyorum bakalım ne yapacaksın çok zor çünkü
+1 yılHakim savcılık sınavlarına neden girmiyorsun ki
06 Yorumla
Soran+1 yılTorpil lazım mülakat için
- +1 yıl
Girdin mi sınavlara hiç peki?
Soran+1 yılHayır çünkü zaten olamam (sebebim var)
- +1 yıl
Ne gini sebep özel mi
Soran+1 yılMemur olmak istemiyorum
- +1 yıl
Anladım hangi üni bitirdin
Özel üniversite yuzunden her sene çok avukat çıkmaya başladı o yyuzden avukatlar is yapamaz hale geldi haklisin
00 YorumlaNeden bırakmak istiyorsun
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden bırakmak istemeyeyim ki şu piyasayı gördükten sonra. İt gibi çalışıp emeğinin karşılığını gram alamadıktan sonra. Yeni mezunsun yenisin daha diye diye seni küçük görüp ezip bilgimi satcam sana sen de çalışacaksın ne para alması dedikten sonra neden çalışayım emek vereyim?
Soran+1 yılBen 2020 mezunuyum. 1 yıl da staj yaptım ama pandemiden dolayı verimsizdi bir
şey öğrenemedim. Birisinin yanında bağlı çalışmak istesem, baronun ilan sayfasında bir ilan görüyorum benimle beraber 10 20 kişi başvuruyor. Ertesi gün görüşmeye gittiğim zaman zaten 1 2 yıl kıdemliler veya stajını iyi geçirenler benden önde oluyor. Ayın 15inde avukat ilanı verip aynı gün ilanda bulduk diyerek ilanın kapandığını gördüm. Bunun yanında hangi üniversiteden mezun olduğuna bakıp seni küçümseyenler oluyor. Ama ben de devlet üniversitesinde okudum ve gayet de zor sınavlardan geçtim (yüksek puanlı Üniversitelerin sorularından da zor sorular gördüm) maalesef çok fazla mezun var. İyi bir avukat tanıdığının yanında staj yapamazsan anlamı yok. Bir yerde bağlı çalışmak için geçerli bunlar. Kendin ofis açtığında nasıl müvekkil çevren olacak? Fakültede derslerle uğraşıyordun şimdi çıkmışsın piyasaya yeni atılıyorsun. Baban zenginse problem yok döndürürsün ofisini giderlerini. Ama durumun orta halliyse ne olacak? Müvekkil bulmak da kolay değil maalesef. Çok fazla avukat olduğu için sana düşecek iş çok çok az kaldı. Ne yapacaksın? Artık insanlar sürekli gider ortağı arıyor kendi ofisine? Neden? Herkes bırakıyor mesleği tek tek çünkü yetmiyor giderlerini karşılamaya. İnsanlar avukatlar iyi kazanıyor sanıyor. Kazandıklarından vergisini çıkarınca bir şey kalmıyor maalesef.- +1 yıl
Ben bunları bilmiyordum ve yazdıklarını okuyunca çok şaşırdım ben mezun olunca iyi bir iş bulunacağını düşünüyordum. Hukuk gibi zor bir bölümü okumuşsun bazen puanın yüksek ama özel sebeplerden dolayı kendi şehrinde okumak zorunda kalıyorsun üniversiteye bakıp küçümsemek nedir. Şimdi kalkıp hakimlik savcılık sınavı diyecem de kaç yıl üst üste derece yapmış kişiui eliyorlar. Özel eğitim ya da okul öncesi öğretmenlik bildiğim kadarıyla atama durumu iyi bir onlara bak derim.
+1 yılGel aşçı yapalım seni :D
06 Yorumla
Soran+1 yılDüşünmüyor değilim. Ama çok zor geliyor gözüme ve 25 yaşındayım biraz geciktim aşçılık için galiba
- +1 yıl
Hayır biraz becerin ve dikkatin varsa hızlı bir şekilde geliştirebiliyorsun kendini. Bu mesleği sevmeyen hiç bir şekilde yapamıyor.
Soran+1 yılAslında pastacı olmak isterim gerçekten ama sevgilimden duyduğum kadarıyla üretimde çalıştırmıyorlar pek
- +1 yıl
Alakasi yok yeteneğin olduktan sonra her yerde çalıştırırlar
Soran+1 yılDiploma gerekmiyor sanırım. Direk komi olarak başlatırlar mı
- +1 yıl
Yani diploma halledilir şeyler. Sertifikalar satılıyor falan.
+1 yılNe guzel mesleginiz var neden birakiyorsuniz ki
00 Yorumla
+1 yılBaroya söyle yeni bir iş göndersin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNeden avukatlığını bırakmak istersin ki ama? 😳😳
04 Yorumla
Soran+1 yılPiyasayı bilmediğiniz için dışarıdan güzel gözüküyor...
Cevap sahibi+1 yılBilmek istiyorum işte, ilgim var
Soran+1 yılÇok kazandıklarını düşünenler var. Evet doğru çok kazanan bir kesim var. Ama çoğu yeni mezun yeni avukat ölüyor maalesef meslekten soğuyor. İşveren avukatların yanına stajyer alıp avukat yetiştirmek gibi bir düşüncesi yok. Eskidendi o usta çırak ilişkisi. Sadece daha çok stajyer alıp bedava kullanmak istiyorlar. Ruhsatı yeni alan bir avukat da eziliyor stajyer muamelesi görüyor. Peki o adam çalışmazsa nasıl tecrübe kazanacak? Ruhsatlı avukatı bedava çalıştırmak ya da asgari ücretin çok altında çalıştırmak istiyorlar hatta bilgimi satıyorum para mı vereyim diyen de var. Emeğinin karşılığını alamayınca üzülüyor insanlar. Biz de insanız ev geçindirmemiz gerekiyor. Türkiye'de para almadan nasıl işte çalışır insan nasıl geçinir?
Cevap sahibi+1 yılAnladım, Allah yardımcınız olsun. Hukuk anlamında başka işlere yönelmeyi denedin mi peki? Hakimlik, savcılık, noterlik, kaymakamlık vb. gibi
Gizli Üye(18-24)+1 yılNeden bırakmak istiyorsun
00 Yorumlayurt dışı iş bakabilirisin
02 Yorumla
Soran+1 yılAlmanyada hukuk alanında iş bulabilir miyim bilginiz var mı
Kağıt topla
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri