Öncelikle Allah rahmet etsin hayat her zaman dört dörtlük olmuyor ve her zaman istediğimiz gerçekleşmeyebilir benimle az çok aynı yaştasın benden tavsiye hayallerini gerçekleştirmeden zor olsa da evlenme annen seni başarılı görmek ister kaybettiysen bile kazan annenin mezarına gidip anne ben başardım de hiç bir olay seni etkilemesin sen ben hepimiz çok güçlüyüz ve eminim ki çok güzel günler bekliyor seni
Allah seni istediğin her şeyin katlarca daha iyisi daha mutlu ve daha huzurlusunu daha başarılısını versin sana istediğin zaman bana yaz dertleş konuş ben burdayım. Sakın düşme her zaman dimdik dur.70 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖncelikle başınız sağolsun Allah rahmet eylesin yanlış anlamayın ama benim bu konudaki fikrim ne olursa olsun pes etmeyip üniversitede istediğiniz bölümü kazanıp meslek sahibi olmanız hem bu şekilde de kimseye muhtaç olmazsınız kendi ayaklarınızın üzerinde durduğunuzu görmeniz sizin özgüveninizi arttırır kendi işiniz olduktan sonra isterseniz o zaman sevdiğiniz biriyle evlenirsiniz aksi takdirde şimdi evlenirseniz eşiniz nasıl biri olur bilmiyorum ama bir ihtimal kendi mesleğiniz olmadığı için sizi küçük düşürebilir sürekli benim param muhabeti yapabilir sizin bir işiniz olmadığı için kendisine muhtaç olduğunuzu düşünebilir ama tabiki bunlar bir ihtimal oladabilir olmayadabilir benim düşüncem bu şekilde inşallah aldığınız karar hayırlara vesile olur
31 Yorumla
+1 yılEline mesleğini almadan, kendini garanti altına almadan, kimseye muhtaçlığın olmadan evlenmeyi unutmanı tavsiye ederim.
Sadece günübirlik düşünme, iyi şeyleri düşünme. Allah korusun boşanma durumunda kendi hayatını nasıl idame ettireceğini düşün. Boşanma olmadı diyelim rahat geçinmek adına çalışmayı düşün. Belki kocan cimri birisi olacak onu düşün. İş senin için en önemli şey şu an, bu yüzden okumalı, bir meslek edinmelisin.30 Yorumla
çalış ablam çalış itin köpeğin eline muhtaç olma kendi ayakların üzerinde durabilecek kudreti tırnaklarınla kazıya kazıya al boş ver acele etme evlilik için doğru kişiyi bulduğunda evlenirsin inşallah aceleyle yanlış kararlar verme şansın gerçekten çok yüksek
145 Yorumla- +1 yıl
Ya sen ponçik misin
- +1 yıl
@Ceydacımsus Güzelmişim çapkınmışım böyle şöyleyley ama eminim ablam daha güzeldiy
- +1 yıl
Şapşik hsjdjdjf
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap

Ailen baskıcı ya da çok kötü değilse evlenmeni önermem Mehmet Aslantuğ'un kadının ekonomik özgürlüğü vurgusuna şapka çıkarılır: “Hiçbir kadın geleceğini bir adamın vicdanına, aşkına, günün sonunda bir gün aklının karışmasına bırakmamalı”önce kendi ayakların üzerinde dur kimseye muhtaç olma, yarın öbür gün anlaşamaz ayrılırsan, kötü biri çıkarsa ne olacağı bilemezsin dört duvar arasına girmeden, birde ailesi dahil oluyor. Birbirini çok seven iki insan bile anlaşamayıp , ayrılabiliyor, Her konuda kültürel, karakter, kişilik, heyecan ten uyum olanla ancak bu karar almalı, aynı eve girmeden tanıyamazsın içyüzünü Hadise 4 ayda boşanıyor, bak , birde çok erken evlilikte çocuk sahibi olunmamalı ayak bağı oluyor sonra boşanamıyor yük oluyor.
11 Yorumla
+1 yılAllah rahmet eylesin. Üzüldüm açıkçası anneniz için ama elden bir şey gelmez...
Ben size değişik bir yorum katayım.
Ben bundan 2-3 sene önce Doğuda Mühendislik kazanabilirken bu sene Dikey Geçiş Sınavı ile Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliğini kazandım.
2-3 sene önce duvarlar üzerime üzerime geliyordu, şu an herkes beni tebrik ediyor.
Doğru zaman gelmemiş demekki sizin de bu son 2 yılda.
Kendimi düşünüyorum da, YKS ile Karadeniz Tekniği bile kazansam gidecektim, şu an 2-3 yıl önce hayal dahi edemeyeceğim bir yerdeyim.
YKS DGS farketmez, bir şekilde plan yapın bir sınavı kazanın; elin oğluna da muhtaç olmayın.
Ya da işin kolayını söyliyeyim, 4 yıllık değil 2 yıllık okuyun çevrenizi geliştirin iş bulun.
Biraz deneyim kazanın iş öğrenin...
Hayata daha çabuk atılırsınız 2 yıllık mezunu olarak.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşın sağolsun bende 3 sene hazırlandım. Ailem bana hiç ümitli gözlerle bakmıyor hep senden beklentimiz daha yüksekti diyip kücümsuyolar beni. İki yıllık Marmara üniversitesinde bir bölüme girdim. Artık Allah ne verdiyse elimden ne gelirse yapıp kendimi kurtarma derdindeyim. Bence sende evlenme. Benimde evlilik yolunda ilerledigim iki senelik bir sevgilim vardı annesi istemedi diye o da yakın zamanda bitti ve iki hafta sonra okula başlayacağım. Sende bir okula başlasan devamı gelir zaten. Bence iyi kalpli bir insansın sen her zaman kendin için çalışman gerektiğini unutma lütfen. Evleniceksinde nolucak istediğin kişiyle mi evlenebileceksin sanki. Hadi onu geçelim her şey masrafiyi düşün taşın derim
00 Yorumla
+1 yılTekrar hazırlan. Sınav evraklarını bie gün önceden hazırla. Sınav yerine 1 gün önceden git gör. Sınav günü de 3 saat önceden git sınav yerine. Yani 3 saat önceden yola çık. Sabah bir işin mi var ki son anda çkıyorsun? Millet 30 yaşında üniversiteye giriyor. Erken bile. Tekrar hazırlan.
10 Yorumla22 yasındayım bende hâlâ sınava hazırlanıyorum geçen sene tercih dönemimde aldatıldığım için gitmedim bu sene kaydımı yapmadım 23 yasımda ilk defa üniversiteye başlıcam ama bunu kayıptan ziyade basarı olarak görüyorum. Sonuçta bırakıp işin ucunda vazgeçmekde olabilirdi
10 Yorumla
+1 yılAnnen seni bir erkeğe muhtaç olmamani , Kendi ayakları üzerinde durmani isterdi. Duygusal çöküşte olabilsin ama bunu evlilik gibi kötü bir sonla sonlandırma çok pişman olursun. Çok pişman olan kadınlar var bunlardan birisi olma. Çalış mesligini kazan tek başına mücadele vermenin gururunu yaşa. Erkek dediğin nedir her yerden çıkar ama senn yıllarını özgüvenini geri vermez. Elin derdini çekmek öyle kolaymı. Şimdi toparlan Annenin gurur duyacağı şekilde dimdik ayakta durmayı başar. Yolun açık olsun. Annen seni her yerde görüyor izliyor olcak. Anneler zaten bir melek ama Rabbim mekanını cennet eylesin inşallah canım
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle başın sağolsun çok üzüldüm inşallah Allah karşına güzellikler çıkarır çok mutlu olursun ikinci olarak bence evlenmeden önce çalışıp kendi işini yapmalısın çünkü bu devirde kimseye güvenilmez ve bir gün o seni bırakırsa kendi ayakların üzerinde durabil ve kimseye muhtaç olma kendi paranı kendin kazanıp kimseye boyun eğmemek her zaman en iyisidir herkes gider ama kariyerin asla umarım hayatta çok mutlu olursun canım güzel dileklerim seninle
00 Yorumlakoca her zaman bulunur, ama iş ve kariyer için ileride vaktinde imkanların olmayabilir. şimdi bulduğun eş ile ileride kendi ayakların üzerinde durduğun sürede bulduğun kişi bambaşka olabilir. kendi paranı kazanmak, iyi bir işe sahip olmak her zaman daha üstündür
00 Yorumla
+1 yılHayır birini bulup evlenme , evlenmek bir cözüm yolu değil şunu deneyebilirsin milli eğitimin meslek kursları oluyor aşcı yardımcılığına veyahut aşcilik kurslarina giderek kendine bir iş bulup çalişabilirsin ya da Kolay iş bulabileceğin iki yillik bir bölümde okuyabilirsin
00 YorumlaBaşın sağolsun. Tabiki güveneceğin sana değer veren birisi çıkarsa değerlendirebilirsin. Kariyer icin evliliği de uzatmanı tavsiye etmem ben çok pişmanım hem iş bulamadım ki zaten mutlu evlilik için hem evlilik hem çalışma hayatını birlikte yürüteceğimi sanmıyorum hemde yaşım 28 oldu. Ele muhtaç olma diye düşünenlere aldırış etme. Birine güvenmeyip ite kopege güvenme erkeğe muhtaç olma dedikleri erkeklerle de evlenme kararı almaları da çok sacma geliyor sonrada mutlu olmuyorlar boşanıyorlar ama emin ol zaten seni seven kişi sana muhtaçmışsın gibi hissettirmeyecektir. Aşağılık kompleksi yaşayan kişiler kızları erkeklere karşı korkutup korkutup evliliği geciktirmek düşüncelerini sabote etmek çok sacma ezberden herkes öğüt veriyor artık. İstersen evlendikten sonrada okuyabilirsin
00 Yorumla
+1 yılEvlilik çözüm değil ki. Sen hayata karşı bıkkınsın ve evlilik büyük bir sorumluluk. Bu yük senin sırtına binince daha da bıkarsın. Kendini geliştir. Sevdiğin mesleği bul ve onun uğruna çabala. Üniversite bitirmekle de olmuyor. Kitap oku, müzik dinle vs. zevk aldığın bir şeyler bul. Hayata bir defa geldin. Kendine hak ettiğin hayatı yaşat 💝
00 YorumlaÖncelikle başın sağ olsun. Eğer bilgi birikimin varsa ve çalışmıyorsan bir işe gir çalış derim ya da maddi durumun iyiyse bir dersaneye git. Bir işte çalışman gerekiyorsa bile derslerini aksatma. Umarım mutlu olcagin bir karar verirsin ve pisman olmazsın
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAdi ustunde sende diyosun bunalimdasin. Evlilik icin insanin kafasinda mecburiyetler ve kararini etkileyen faktorlerin olmamasi gerekir parasizlik, toplumsal baski, ozguvensizlik, cinsel istek vs vs bu faktorler varken evlenilmez belki kendini daha kotu bir hayata suruklemis olursun. Bir temiz hava al derin nefes al ver kafani dagitmak icin birsure film izle kitap oku motivasyon sagla kendine yapabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılKendinizi neden başkalarına hizmet edecek kadar aşağıda görüyorsunuz? Tamam mezuna kal da evlenmek çözüm mü hayatta yapacak o kadar güzel şeyler varken?
30 Yorumla
+1 yılHayalindeki bölüm nedir? Ona göre bi karar vermeni tavsiye ederim fakat Türkiye'de ne yazık ki üniversite okumak da çok büyük bir şey değil. Ha sen dersen ki ben şu köklü üniversitede şu bölümü okuycağım, o zaman değişir 😌
00 Yorumla
+1 yılEvlen bence ama iyi tanı konus sonra evlenmeye karar ver okumak bos atama yok ozelde de tecrube istiyorlar hep bosuna yillarin gececek. Not :Ben pismanim
14 Yorumla- +1 yıl
merhaba ozele gelur misin istek attm
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvlen. Yine okursun. 4 yil okican da okul masraflari barinma vs mahvolacaksin evlenmek daha mantikli valla geei kafali olmayan zengin birini bul evlen yoksa surunmeye devam edersin. Bi de illa uni den mezun olanlar bi sey de olmuyo haberin olsun
20 YorumlaValla ek tercih yaptım. Çıkar illa bir yerde dondurup çalışıcam bende işte derse de çalışırım imkan olursa kendimi geliştirmeye bak. Türkiyede her şey zor.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 511 cevap paylaştı.
+1 yılAllah rahmet eylesin başın sağolsun çok mükemmel insanı bulamadıysan evlenme. Bence okumanın peşine düş bende 21 yaşındayım seneye tekrar sınava giricem. Ayaklarının üstünde durmak önemli
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 317 cevap paylaştı. yani artık bu karar senin. tabi ki kızsın ve kimse demez ama ben diyim. kızların artı bir avantajı olur. evlenebilirler. yapabilirsin. bence 2si birden de olur yani.
00 YorumlaOkumanın yaşı yok. Sonradan pişman olacağın bir şeyi yapma. Bunu fırsat olarak düşün daha çok çalış, daha iyi bir meslek seç ve oku. Nasıl olsa evlenilir hemen pes etmeyin ya.
00 Yorumla
+1 yılHayalini yasat. Allah sana sabir versin guc versin annenin mekani cennet olsun. Insallah hersey hayirlisi ile gonlunce olur ve cok mutlu olursun. Allah acikarini hafifletsin
01 Yorumla- +1 yıl
Acilarini*
Bu sizin insiyatifinize kalmış mutlu olmayacak bir evliliğinizin olmasını bence istemezsiniz bu büyük bir risk bence bir kez daha deneyin İnşallah hangi kararı verirsen ver pişman olmazsın
00 YorumlaSelamlar... Hiçbir şey için geç kalmış değilsin, daha gençsin, önünde uzun yıllar var ve evlilik inan bir çözüm değil. Pişman olacağın şeyler yapma. İyi şeyler senin olsun. 🌸
00 Yorumla
+1 yılAnnen için üzgünüm, başın sağ olsun. 20 yaş evlilik için çok erken, pes etmek içinde. Kesinlikle tekrar denemelisin, ne kadar gerekirse.
12 Yorumla- +1 yıl
@Papayya0 Teşekkürler.
Öncelikle Allah rahmet eylesin evlenmeni tavsir etmem bu yaşında çok pisman olabilirsin tekrardan çalış hazırlan derim
14 Yorumla- +1 yıl
Çok pişmanlığı neye göre diyorsunuz? Böyle bir tecrübeniz mi var ya da onun önündeki geleceği mi görüyorsun?
- +1 yıl
Evet haklısın çevredekilerde ama farkındaysan çoğu paradan dolayı , çoğu da saygı ve sevgiyi bilmeyen insanlar da oluyor problemler. bunlar yüzünden evliliği kötüleyemeyiz ya da alınacak önemli kararları etkileyemeyiz mantıklı şekilde düşünelim 🌸
- Eğitim & Kariyer konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yılDerslerin iyi başarılı bir öğrenciysen hayallerinin peşinden koş. Bir daha dene. Aksine ben sınava çok erken gidiyorum.
00 Yorumla
+1 yılOkumak zorunda da değilsin abş gir bi işe çalış ya okul ya ev başka bi şey düşünmez misiniz siz?
00 Yorumla
+1 yılEvlenmekmi sacmalama yaşın daha cok genç git oku yl yap dr yap. Evlenmek diyosun çok erken buna tatlim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSanki evlencem diyince evleniliyor hayırlısı belki o seni beğenmiycek sen onu belki kötü ickici adam çıkacak niye bu kadar kendinize güveniyorsunuz aklınız varsa okuyun okumaktan fayda var paranı biriktir her şey ateş pahası
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 565 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek öyle siparişle ya da iş olsun diye yapılacak bir şey değil. Kendine de evlendiğine de haksızlık edersin.
00 Yorumla Bir daha dene. Ancak bu sefer hedefine ulaşmak için toparla kendini, çok çalış ve olaya konsantre ol.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. ben 21 yaşımda başladım 26 yaşıma giricem hala okula devam ediyorum. 2023 te bitecek inş. yani yaşa çok takılma.
00 YorumlaKizlarimiz neden birsey yolunda gitmedigi zaman evliligi bir cözüm olarak göruyo? Hay Allahim ya
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 346 cevap paylaştı. Evlilikteki sınavın ömür boyu sürecek. Doğru tercihler yaparsın umarım
00 YorumlaSende ne şanssızmissin benim kiz versiyonum gibi. Basin sagolsun yavru bu arada üzüldüm
00 Yorumla
+1 yılUmarım kazanirsin cok gecmis olsun bu arada umarım hayatin guzel gecer :)
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 393 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle kendine bir şans daha vermelisin.. Kaldığın yerden dvm et
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 584 cevap paylaştı. Bu devirde kadinin ekonomik özgürlüğünün olması lazım.
00 Yorumla
+1 yılEvcilik oynayacaksan evlen, evlilik yüksek sorumluluk çalış oku kendi çizgini çiz.
00 Yorumla
+1 yılbaşın sağolsun evlilik gönül işi başarı da azimle olur
00 Yorumla
+1 yılEvlenmek seni daha kotu bunalıma sokar kimler kimler kaç yaşından sonra üniversite kazandı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSence bu kafayla yapılan bir evliliğin sana ne faydası olur? Aslında hem part time çalışıp hem de sınava hazırlanmak için iyi bir fırsat. çünkü ilk kez girmek gibi değil daha önce hazırlandığın için konulara zaten biraz da olsa aşinasın. ama mesela ilk kez giren biri için zor olur çünkü onun daha çok zaman ayırması gerekir. senin gerekmeyeceği için ikisini beraber yapabilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılşu an psikolojik olarak bunalımda olduğun için sağlıklı düşünemiyorsun evlilik kurtuluş değil hele ekonomik özgürlüğün olmadan evlenmek. Tabi senin tercihin ama 1 sene daha hazırlan derim.
00 YorumlaHep de bir bahanen var be kızım, sen seneye de bir bahane bulursun git evlen.
00 Yorumla
+1 yılElin adamına muhtaç olmaktansa oku güzel bir kariyer yap kendine
00 Yorumla
+1 yıl1 kere daha dene baktın olmuyor sonra 23-25 gibi evlen
00 Yorumla
+1 yılÇok geçmiş olsun eper hayallerin varsa hazırlan git seneye , eğer yoksa da iş hayatına atıl üniversite zaman kaybı olmaya başladı artık herkes üni mezunu işsiz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıllan saçmalama sınavın en kötü ihtimali erkenden evlenmek mi? git mezuna kal, üniyi oku misler gibi sonra hala seviyorsan evlenirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlilik ve öğrencilik ayrı konulardır ve birbirine engel değildir. Bu kıyası yapmaktan vazgeçin.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah rahmet eylesin. Karamsar olma. Artık daha güçlü bir birey olmalısın. Hedeflerinin peşini bırakma.
00 YorumlaEvlenmek son çaren olsun az da olsa gelirin olsun hür bir kadın olmak istiyorsan
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSakın evlenme bak sakın sakın sakın bunu buraya yazıyorum
10 YorumlaOkumanın yaşı yokk insann kötü şeyler yaşar 1 keybeder 2.3 te de
yeterki iste cabalaa benn 30 40 yaslarinda nelerr başaran insanlar gördüm güçlü dur ve azimli oll💪✨✨00 Yorumla
+1 yılEvlendiğin adamın hayatını karartma ona yanlış yapma aldatma evlen bari Güler yüzlü bi adama şans ver saf kalpli bi insanı bul mutlu Mesut Yaşar gidersin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBirini bulup evlenecek olsaydım ben evlenirdim aday çok akla ve kalbe aynı anda uyan yok ama
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence ne yaparsan yap ekonomik özgürlüğün olmadan asla evlenme. Gerek okuyarak gerek okumadan
00 YorumlaBu ülkede okusanda gene evinde boş boş oturacaksın sanki okuyanların hayatı kurtuldu arkanda ailen yoksa okusanda bişey olmaz neyse sen Yarın gel aşiret gelini olarak işe başla hsgsg
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEger güzelsen evlen ama evlenincede büyük sıkıntılar yaşayabilirsin yinede senin kararın
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@gizemnxx güzelse evlensin dedim
Cevap sahibi+1 yıl@gizemnxx parasını yemeyecek mi erkeğin? O zaman erkeğin yakışıklı olmasına gerek yokki. İkiside çalışıyorsa ikisininde tipi birbirine uyumlu olmalı
Cevap sahibi+1 yıl@gizemnxx evet çünkü para kazanmak daha zor. Ben sokağa çıkıyorum metroda bile bir sürü güzel kız var. ben bakirelikle ilgili bir şey söylemedim o beni ilgilendirmez. Canlıların 2 temel amacı vardır. 1. si üremek 2. si hayatta kalmak. Bu adam zengin olduğu için ailesi hayatta kalabilir. Ama yakışıklı olmayabilir. Kadında güzel ama hayatta kalacak kadar zengin olmayabilir. Bu arada zengin ve yakışıklı bir adam neden böyle bir kızla evlensin? O adamda kendi gibi zengin ve güzel kızla evlensin
Bak canım eğer tıp kazanacak kadar başarilysan oku ama tıp olmayacaksa herkes üniversitesi okuyup boşta kalıyor bu yüzden tıp olmayacaksa evlen hem evlendikten sonra yine üni okuyabilirsin belki
00 Yorumla- Devamını Gör (71)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat