Bana hiç gelmiyor. Çalışmam gerektiğini bile bile çalışmıyorum resmen😒 nasıl isterim çalışmayı. Kazanmak istiyorum. Hedefim var. Pdr okuyacağım. Ama isteksizlikten çalıştığımda da verimli geçmedigini fark ediyorum😔😭
Cevabın nedir?
+1 yılMerhabalar.
Öncelikle ders çalışma işi ciddi bir disiplin işi olup çoğu zaman çok sıkıcıdır. Üniversite öğrencilerinin özellikle o yaşlarda ders çalışması yapılan en zor işlerden biridir. Günümüzde herkes ders çalışması gerektiğini bilir fakat bir türlü harekete geçemezler. Hatta bazıları yarın başlarım yarın başlarım diye diye 2 ay kaldığını fark eder. Hal böyle olunca da ciddi bir panik başlar ve kazanmamaya olan inancı artar maalesef. Bu da sınavda kötü bir performans sergilemesini sağlar.
Peki ders çalışmayı nasıl sağlarız?
1) Ataleti ortadan kaldırma : Atalet kelimenin anlamıyla ne yapması gerektiğini bilmek fakat yapmamaktır. Oblomov karakteri buna en güzel örnektir. Hiç bir şey yapmaz ve 40 yaşında ölür roman kahramanımız.
2) Kendimizi ciddi şekilde motive etmeli : Evet bu son derece önemli bir konudur. Bir sürü motive etme şekli vardır. En iyisi ve çabuğunu söyleyeyim en yakınınızdaki üniversitenin PDF bölümünde bir gün kaçak derse girmek sizi daha bir tutkuyla ders çalışmaya bağlayacaktır.
3) İyi şekilde konsantre olmak : Bu da çok önemlidir. Zira tam ders çalışmaya başlayacağız bir sinek sesi bizi mahvedebiliyor. Gürültürden etkilenmemek için klasik veya jazz müziği dinleyebilirsiniz. Bir iki tane tavsiye edebilirim.
4) TV internet gibi şeylerden uzak durma : Evet çağımızın hastalıklarından bir tanesi maaelsef. Üniversiteyi kazanamamış öğrencilere sorsak neden yapamadın? Onlarda muhtemelen Facebook, Çocuklar Duymasın (gündemde hangi dizi var bilmiyorum öylesine bir örnek) bunları söyleyecektir size. Şimdi diyeceksiniz bizim evde TV susmuyor. O zaman kütüphanelerde sabahlayıp hedefinize ulaşacaksınz. Gerekirse sokak ışığının altında..
Evet şimdilik bunlar size az çok fikir vermiş olacaktır.
Hoşça kalın. Başarılar.42 Yorumla- +1 yıl
Çok guzel yazmissiniz yazidan bile istek geldi. Sansim olursa kacak bir derse girecegim☺
- +1 yıl
Tabii ki çok iyi olur sizin için. Bir de üniversiteler nasıl yaşarlar görebilirsiniz. En kötü bir sürü grup var facebook'ta oradan bir öğrenciyle tanışıp ortamların nasıl olduğunu pekala sorabilirsiniz. Yalnız bunu yakın arkadaşlarımıza pek yapamayız. Onlara sorunca biraz kendimizi eksik hissediyoruz çekiniyoruz. En iyisi yeni birilerini tanımak. Emin olun yardımcı olacak birileri vardır.
Ve size tavsiye bu tür sitelerde çok fazla zaman ayırmayın. Gerçekten belli bir süre sonra boş olduğunu göreceksiniz.
Hoşça kalın.
+1 yıl-Çalışma zamanı bitince şunu yaparım
Demek yerine;
-Çalışmamı tamamlayıp diğerlerine yönelirim.
Diyin.
-Bu böyle böyle çok uzun
demek yerine
-Bugün yapabildiğimiz kadar
diyin.
Önce yap. Önce çalışmalarını kavra, öğren, bil, cevapla, yanıtla... Bunları başardıkça zaten konular biraz daha kolay gibi gelecek, hızın dahi artacak... Bir süre sonra şunu farkedeceksin ; "-Çalıştıkça artık bu da rutinime ekleniyor, neyi nasıl yapacağımı, planımı nasıl yapacağımı biliyorum" diyeceksin. Elbette bunu soğuk, kaba ve düz bir şekilde demeyeceksin, içten içe içine yerleşecek...
Önce başla, sonra yap, yaptıkça gerisi gelir. Başlangıcı yapmazsan formül anlamsız.
cut.21 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim. İnşallah gelir de bir duzene oturur artik..
+1 yılAnlamadığın şeylerle uğraşıp takılı kalırsan sıkılırsın ama o konuyu çalışıp önüne gelen testi çözebildiğini görünce istek gelir ^-^
01 Yorumla- +1 yıl
Haklisin
ayni bolumu istiyorz :) kacinci snfsn blmiyorm ama o istegi kazanman icin gercktn istemen lazim cok kolay aslnda calismk
02 Yorumla- +1 yıl
Lise sonum. Kazanmaya istek var calismaya yok
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
9Cevap
+1 yılHayatimda ders calisma isteği zerre olmadan calisip kazandim istediğim bolumu aliskanlik haline getirmen yeterli moralin bozuk olsa bile ;)
21 Yorumla- +1 yıl
Hayirlisi artik
+1 yılcanım istersen mesaj at dertleşelim :) bendede bu sorun vardı kazandım üniversiteyi şülkürr
21 Yorumla- +1 yıl
Atacagim
Sorduğum her hoca 40 dk da bir 10 15 dk mola ver derdi bilmem işe yarar mı :*
11 Yorumla- +1 yıl
Verdiklerini odevlerden molaya vakit kalsa keske
+1 yılŞuanda okumadığını ve askeri ücrete saçma sapan biryerde çalıştığını hayal et.
İyi dersler. :D14 Yorumla- +1 yıl
Oyle bir dusuncem yok en kotu seneye tekrar hazirlanirim diye bakiyorum
- +1 yıl
1 yıl geriden gelmek var ama sonuçta.
- +1 yıl
Napalim geç olsun güç olmasin😜 bir yil geriden gelmek degilde bir yil ders calismak yerine arka arkaya iki yil universite stresi cekmek daha cok koyar bak
- +1 yıl
O açıdan bakarsan öyle tabi. Ama bak mesela şuanda ben okumuyorum. Düşünüyorum şuanda okusam çalışırdım. Buralarda zaman öldürmek yerine gider dersimi çalışırdım yani. :)
+1 yılAynı ben :) Alıştım buraya ya o yüzden sanırım.
Ders aralarında bakıyorum artık :)
Yavaş yavaş başlamak zorunda olduğumdan azar azar çalışıyorum işte.
Bölümün neydi ben sayısal.04 Yorumla- +1 yıl
Esit agirlik ogrencisiyim pdr istiyorum
- +1 yıl
Hmm matematikten sorun olursa gönder bana :))
- +1 yıl
Okeyto. Aklimdasin😊
- +1 yıl
Tamam :)
Kesinlikle bir hedefin olmalı ki çalışmak için şevkin sevincin heyecanın olsun
04 Yorumla- +1 yıl
Var zaten. Boyle diyenler olacagi icin yazmistim 😊 ama yok o istek
- +1 yıl
Hayirlisi be canim 😁
+1 yılçalışmaya başladığım an esnemeye başlıyorum uykum geliyor neden nedennn
01 Yorumla- +1 yıl
Benimde🙋
O istek hic gelmiyor sadece halil kalk ders calis diyorum ve bazen kendimi dinliyorum :)
02 Yorumla- +1 yıl
Ben hep şeytana uyuyorum
motivasyon lazım.
11 Yorumla- +1 yıl
Malesef yok😣
+1 yılders çalışmak benim için bir yaşam stili :)
03 Yorumla- +1 yıl
Waow😄keske benimde olsa
- +1 yıl
evet doğuştan gelen bir yetenek :D
- +1 yıl
O bizde yoksa napalim zorlamayalim mi 😄
+1 yılo sonradan olmuyor icinden gelen bişey o.
07 Yorumla- +1 yıl
Gelmiyosa?
- +1 yıl
zıçtın ozaman :)) benim akrabalarda yüksekmevkilere gelmiş doktorlar avukatlar mühendisler coktur çoktur. bu insanların hepsi küçüklüklerinde ne takım tutar ne bir topcu tanır nede popcu. hatta birini gözlerimle görürdum biz tv odasında film izlerken o yerde başını kaldırmaz ders çalışırdı. insan azda olsa arada bir bakar en azından aksiyon lu sahnelere. adam kafasını kaldırmazdı. yani diğer şeylere ilgi duymuyorlar dersi severek yapıyorlar. bir laf vardır. '' adam olmayacak çocuk yastığa zıcarmıs'' dıye. kucukken bellı olur o :))
- +1 yıl
isteğin kaçtı dimi okumaktan :)
- +1 yıl
Fazlaca
- +1 yıl
paran varsa özel hoca tut en iyisi bu en azından sürekli dürten biri olur. hem bozma moralını okumayınca olum yok. kafa calısıyorsa her turlu para kazanırsın bu memlekette.
- +1 yıl
O kadar da degil. Hic bir halttan anlamayan tembel gerizekali bir ogrenci degilim. İstedigim bolumu kolayca kazanabilecegim universiteler var. Sadece iyi bir yer kazanmak istiyorum :)
- +1 yıl
İstediğin yeri kazanabiliyorsan iyi bir yeri tercih etmişsindir umarım. Bol şans.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Ders çalışma isteğiniz nasıl geliyor? Nasıl aşıladınız o isteği?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat