Arkadaşlarım hayatını yaşarken gezip tozarken ben ailemi düşünüp okul harçlığı çıkarmak ve ailemin yükünü hafifletmeye çalışıyorum. Sınava girdim ama istediğim sıralamayı elde edemedim bende bu aralar garsonluk yapıyorum. Okul arkadaşlarıma servis yaptım ve bana "aaa sen hala burada mısın gitmedin mi? Okumuyacakmısın deyip bir kucumsermis gibi konusup ortamdan ayrıldılar. Bende kendimi kötü hissettim. Ayrıca bazi insanlar çok kaba davranıyorlar Sonra da bu senin işin zaten diyorlar. Sizce garson olmak kötü utanılacak bir şey mi?
Tabii utanılası şey değil. Dersin utanmaya hayat kadınlığı yapıyorsun. Utanılacak tek meslek o. En azından benim gözümde o.
O işi yapıyorsan işin oluyor. Bunda bir şey yok ki. Nasıl farklı bir iş yapan kişinin yaptığı iş işi oluyorsa bu da öyle.
Arkadaşlarını boş ver. Her yerde bir şeyler diyenler olacak. Şimdilik çalışıyor olman bundan sonra da garsonluk yapacağın anlamına gelmez. Tabii garsonluk yapıp hem de yks tyt çalışmanı da önermem. Bir koltuğa iki karpuz sığmaz atasözü var. Bence de sığmaz. Ben, kendi adıma hiç sığdıramadım. Dershaneler açılıncaya kadar garsonluk yap. Açılınca bence otur aşağıya ders çalış.
Evet utanilacak bir durum ama utanmasi gereken sen degil ailen. Yaşıtlarin çalismayip sadece derslerine ve eglenceye kafa yorarken sen 3 kuruş icin kölelik yapiyorsun. Isci olmanin şöyle bi özelligi var hayati anliyorsun , sana kaba davranan kisilerde hakli , çünkü sen parayla calisan bi kölesin , ne sagligin , ne psikilojin kimse icin önemli degil. Ayyni seyleri bende yasadim okula girip is hayyatindan kendimi kurtardim. Benim durumum senden daha kötüydü , mide hastaligin var ,1 yilda 45 kilo verdirmis bi hasttalik , yemek yiyemiyorsun , psikilojin bozulmus , ailenle aran kötü , gecmisin basarisizliklari , gelecegin umutsuzlugu vs cok kez intihardan dõndüm ben. Artik ister allaha söylen ister hayata ama cok büyük bir adaletsizlik var. Sen suclu falan degilsin , suclu olan allah ve zevk icin sexs yapipta bakamayacagi çpcugu yapan bilinçsiz , anne babalar. Fakirlerin çocuk yapmasi yasaklanmali bence. Yinede kolayy gelsin ama kimseye kendini ezdirme , kimsenin kölesi olma , seni kölr olarak görenler parali insanlar gelince en büyük köle kendileri oluyor.
Garson olmak utanılacak bir şey değil. Ama bunu hayat boyu yapan biri olmamalısın. Yani temel ihtiyaçlarını gidermek için birkaç ay çalış sonra ders çalış üniversite oku. Okumayacaksan ben ona da saygı duyarım ama yeni şeyler öğren ve başka işler yap. İnsanları çok uyandırmak istemiyorum ama sen daha başlardasın. Gerçekler bunlar
Ailemin durumu iyi olmasına ve okumama rağmen temizlikten garsonluğa kadar birçok iş yaptım yani demem o ki sen kendi ayaklarının üstünde durmaya çalışmışsın biri olmadı diğerine koşmuşsun buda utanılacak en son şey küçümseyenleri umursama onların insanlık denen kavramdan haberleri yok herşeyden önce küçük büyük farketmez kendi ayaklarının üstünde duran birine küçümseyerek bakmamaları gerektiğini küçük yaşlardan beri öğretiyorlar daha bunu öğrenemeyen kişiler üniversiteyi boşa okumasınlar biz eğitime değil insanlığa bakıyoruz
Turizm otelcilik mezunuyum ve stajlarımı komi olarak yaptım, lise dönemimde okul harçlığımı çıkartmak için çeşitli otel ve restoranlarda yine komi olarak çalıştım. Devamında üniversitedeyken de çeşitli kulüpler ve yine otellerde ekseriyetle gece vardiyalarında çalıştım. Hala da turizm sektöründe devam ediyorum. Mesleğimizin özü insana hizmet etmek gibi görülebilir ama mühendisi de hizmet sunuyor, avukatı da, doktoru da. Bizim sunduğumuz hizmetin mahiyeti farklı onlarınki farklı sadece aramızdaki fark bu. Askeri polisi bile vatandaşa güvenlik hizmeti sunuyor. Yani her iş hizmete bağlanıyor. Bu neticede kimsenin kimseyi hakir görmeye hakkı yok. Bunu yapan insanlar olmayacak mı elbette olacaklar ama bunu da onların olgunlaşmamış, çiğ olmalarına ver geç. Seni olumsuz etkilemelerine izin verme. Sağlıcakla.
Garson olmak kötü veya utanılacak bir meslek değildir. Sen kendinle gurur duymalısın. Kendi ayaklarının üzerinde durmaya ve ailene yardım etmeye çalışıyorsun. boş ver o em besilleri ya onların da yapabileceği tek şey yapamadıkları şeyleri yapan kişileri kıskanmak. Umarım hayatında her şey istediğin gibi olur. Ayrıca onlar saygısız ve öyle insanlarla takılmayarak kaliteni gösterebilirsin.
Tabiki degil cebinde parasız gezmek hoş degil bende zaramanin komilik yaptım ama sizin gibi kısa sureli degildi uzun sureliydi çünkü bakmam gereken ailem vardı boşverin onları zaten karakterli olsaydılar küçümsemezlerdi sizi böyle arkadaşlardan arkadaş olmaz ben olsam daha görüsmem konuşmam
Bu olgunluğundan dolayı kutlarım. Sen de diğer bazıları gibi zengin koca Allah zengin koca diye ortalarda nara atmıyorsun. Garsonluk kesinlikle küçümsenecek bir iş değildir. Asıl görgüsüzlük, servis görevlisine hitap etmeyi bile bilmeyecek kadar cehalet çamurunda yaşayan insanlardır. Sonradan görmelerde bunu sık görürsün.
😂 saçma sapan bir konu esc esclik yaparken utanıyor mu? Bende tır şöförüyüm neden utanacağım mesela sebep ne insanları yaptığı işle yargılamak kimsenin haddine değil özellikle kadınların karaktersizliği burada belli oluyor mesleği yüzünden küçük görüyorlar
Güzel kardeşim kafa yapın mükemmel. İnş üni de iyi yerlere gelir. Mesleğinle çatır çatır para kazanırsın. İş ne olursa olsun. Ayıp değildir. Bazı evlatlar var. Onlar parası olmasa da annesine babasına kene gibi yük oluyor. Para nasıl kazanılıyor bilmiyor. Sonra da hayatta hep başarısız oluyor. Helal olsun sana. Adamsın 😉
Garsonlukla evini geçindiren, çocuğunu okutan insanlar var, asla utanılacak bir meslek deyil, alın teriyle kazanılan her para, her meslek gurur duyulacak bir meslektir, garsonluktan utanan insan kendini aşmamış kompleksleri olan insandır
Ya bu dönem bende stajlardan vakit bulursam istiyorum ama utanıyorum da birazcık aslında bakıldığında utanılacak bir şey değil ayıp bir şey yapmıyorsun hakkınla para kazanıyorsun ama insan yine de utanıyor
Hayır neden ayıp olsun onların yaptığı ayıp sanki bilim adamı mi olmuşlar Tıpa baslayıp okuldan atılan arkadaşım var büyük konusmasınlar. Sınavada yine girebilirsin ilk seferinde olmadi diye bırakma
Hayır utanılacak bir şey yok. Böyle düşünme lütfen, sen alınteri ile para kazanıyorsun, o tarz insanlarla da konuşma, hayatından şutla gitsin. Ayrıca sana aferin kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışıyorsun. ❤️
Boş Ver o g zekaliyi. Namusunla alın terinle para kazanıp ailene yardım ediyorsun. Tebrik ederim Seni. Sen oku ve ilerde ez o zavallıyi. Bi söz var, dünya zorla değil siraylA diye. Sıra sana da gelecek
Kesinlikle değil. Kendinle ne kadar gurur duysan az ve böylelikle o kişilerin arkadaş olmadığını gördün, çürük olan meyve ağaçtan düşer, üzülme. Senin ağacında taze, kaliteli meyveler olsun hep
Her mesleğin kendine has özellikleri vardır. Hiçbir iş utanılacak değildir. Emek veriyorsunuz ve karşılığını alıyorsunuz. Alın teri olan yerde her meslek kutsaldır
Hayır, değil. İnsan emeği kadar değerli, alınteriyle para kazanmak kadar saygıdeğer bir şey yok. Arkadaşların ayıp etmiş, belli ki bu bilinçte değiller.
Artık bunları aşmış olmamız gerek garsonluk gayette güzel ve herkesin yapabileceği bir meslek değil. Üniversite okuyanlar niye boşta geziyor acaba bi çoğu. Sen çalışmana bak. sınavlrına gir boş ver
Üniversitede aileme yük olmamak için garsonluk yapıyordum. Niye utanılacak bir şey olsun. Hakkıyla ekmeğini kazanan hangi iş olursa olsun saygı duyulur.
alakası yok hayatta herkes istediği işi yapar kimsenin küçümseme hakkı yoktur hem o para senin alnının teri kimseyi takma kolay gelsin (bizde çok extra ya gittik)
Hiçte utanılacak bir şey değil sakın kendini küçük görme kötü hissetme zamanında ben de edebiyat öğretmenliği kazanıp gitmemiştim sırf aileme destek olmak için astım hastasıbir babanın 3 kere anjüyo geçirmiş kalp ve fıtık hastası olan bir annenin oğluyum onların zora düşmesindense ben çalışıp onlara destek olmayı seçtim eminim ailen de seninle gurur duyuyordur kimseyi kafana takmaman dileği ile başarılar 🙏🏻🙋🏻♂️
Hayır neden utanılacak bir şey olsun bu ülkede her bireye ihtiyaç var ve her sektörde geçerli bu garsonluğun utanılcak bir yanı var mı tekrar düşüneyim garsonluk yapmış biri olarak söylüyorum gayet eğlenceli ve insanlarla iletişim kurmak güzel sorunları çözmek falan herkes işini iyi yaptıktan sonra utanılacak hiçbir iş yoktur bence
Utanılacak bir şey değildir. Hastanelerde temizlikçi de olabilirsiniz. Kimsenin bu meslekleri küçük görmeye hakkı yok bence. İşini hakkaniyetli yapan her insana saygı duymak lazım.