Ailem yaptığım işleri beğenmiyor haklılar çünkü annem ile babam devlet memuru maaşları 5 binin üzerinde benimle gurur duymak isterler ben ise arada stant hostesliği şimdi garsonluk falan yapıyorum utanıyorlar benden evde kendi kendime İngilizce çalışıyorum belki daha iyi bir şey olabilirim diye sizce garson olarak ya da stant hostesliği yapmak utanç duyulacak bir şey mi?
Cevabın nedir?
+1 yılNeden utanç verici olsun ki? Kendi ayakların üzerinde duruyorsun, para kazanıyorsun bu çok güzel bir şey. Yalnızca çok fazla yorulmamak ve daha iyi bir maaş için okuyabilir daha kolay bir meslek edinebilirsin. Ben hukuk okurken gerek okulda gerek çevremde gördüğüm hiçbir kızı zamanında sırf görmek için çalıştığı cafeye gittiğim o güzel, hanım ve kültürlü garson hatuna değişmezdim. Sonrasında iyi bir paraya ve mevkiiye sahip olan çoğu insan o yollardan geçiyor. Yabancı ünlülerden dahi birçok isim var. Ki devamlı o mesleği yapacak olsa bile ayıp falan değil. Üstelik yurt dışında garsonluk ve bebek bakıcılığı gibi mesleklerden utanılmıyor. Victoria secret mankeni bile bunu kendiyle gurur duyarak söyleyebiliyor. Bizim toplum bir garip. Sen takılma
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çalışmak ayıp değil, hele garson olarak çalışmak asla, yeter ki işini severek layıkıyla yap. Hatta Manhattan 5. Cadde'deki lüks bir restoranda çalışıyorsan garson olduğuna şükredersin bile. Şu etçi Nusret'i dava eden garsonlardan biri kendisiyle yapılan bir röportajda "Ya biz bahşişinde değiliz, kaldı ki 50.000$ bahşişe para demiyoruz" gibisinden bir şey söyledi de gözlerime inanamadım. Vay be, Burada 2000+yol+yemek+sgk (bahşiş yok kabul ediyorum) alan garson şükür namazı kılarken adamlardaki rahatlığa bak. Kısaca garsonluğu hafife alma, sakın ola ki de utanma. Motivasyonun da Nusret'in garsonu olsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuzum 5 yıl stand hostesliği, satış destek aklına gelebilicek tüm ıvır zıvır işi yaptım. Ailem değil ama benim çevremdekiler de yaptığım işi küçük görürlerdi ve hiç umrumda olmazdı. Çünkü kendi alın terinle az da olsa para kazanıyosun ve o kadar gurur verici bir şey ki bu. Ayrıca yeni insanlar tanıyosun özgüvenin konusunda da gelişme oluyor. Kesinlikle kimseyi kafana takma. Önemli olan senin mutluluğun. Tabi ki ailelerimiz daha iyi yerlerde olmamızı ister ama bizim yaptigimiz işler içinde birilerine ihtiyaç var. ;) Ben şimdi birtakım sağlık sorunlarım yüzünden iş hayatına ara verdim ama adağım var. Her zaman gittiğim cafede patrona söyleyip adağımı gerçekleştirmek için bir müşteriye garsonluk yapıcam o da hep içimde uktedir😊
00 Yorumla
sacmaladin Şu an ne senden utanirlar nede ortada bir ayip var.. her aile cocuklarini daha iyi yerde gormeyi hayal eder rahat etsin ister yoksa utanmak ne alaka baba parasi yemeyip bileginin hakkiyla para kazaniyosun gurur bile duyuyolardir ama ne desinler hep boyle devam et bu is bulunmaz firsat diyecek degiller kendini gelistir daha iyi yerlere gel rahat ve konforlu bir hayatin olsun diye senin adina gelecek endisesi tasiyolar her ailede vardir bu cok takilma yani..
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
56
Cevap
111Cevap
+1 yılDeğildir ama zordur ayakta güler yüzlü olacaksın iyi görünmek de lazım (stant hostesliği icin) ailen büyük ihtimalle rahat rahat 8 5 git masabaşı çalış istiyor kosturmani istemiyor bu gururla ilgili değil sadece rahat olmanı istiyor ama ailemi gurulandiracagim diyebistemedigin şeyleri yapma aile ele güne bakıp 10 dakka gururlanacak diye zor işlere sevmediğin işlere girme kendin için bir hedef bul ve onun için yasa gerisi kuru gürültü
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 447 cevap paylaştı.
+1 yılHayir degil bence. Ailen seni sen oldugun icin degil de olabilecegin seyler icin seviyor gibi. Yani su anki halini sevmiyorlar gibi. Eger senin iyi bir isin olup da sevilseydin bu sevgi hic de samimi olmazdi. Bence onlari memnun etmek icin de ugrasma. Herkesin yapabilecekleri/yapamayacaklari var, seni oldugun gibi kabul etmek zorundalar..
00 Yorumla
+1 yılUtanılacak bir şey yok. Aileler hep zaten kafalarındaki çocuğu yaratmak ister. Öğrencilik süreci bittiyse ve bir mesleğin yoksa, önce meslek sahibi olmak için asgari adımları tamamlamanı öneririm. Her şeyi tamamladın yine de daha iyi bir iş bulamıyorsan (ki bulabilirsin, becerilerinin farkındaysan) geçici süreliğine yapılabilecek her iş yapılabilir.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 470 cevap paylaştı. Hayır tabiki ben 15 yıldan fazla çalıştım, 15 yılın 8 yılı mdr yaptım amacım bu işde iyi olmaktı, sonunda oldumda. Hedef koy kendine boşa geçmesin hayatın.
Sen meslek olarak seçeceksen ona göre çalış, geçici diyorsan para kazanmak için iyi bir yol.
Sanırım okulun yok yani meslek sahibi değilsin?00 YorumlaHayatını bu baskı ile kötüleştirme, sen tabii ki utanılacak bir şey yapmıyorsun, ancak annen ya da baban bile olsa bazen makam mevki hastalığı olabiliyor, sana gelirsek, şuanda yaptığını söylediğin işlerle bir meziyet yok, yani eğitimli eğitimsiz herkes yapabilir, bu noktada okuduğun ve okuyacağım okulları düşünürsek daha kalıcı bir meslek sahibi olman menfaatine olacaktır..
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 559 cevap paylaştı.
+1 yılDaha iyi bir şey nedir tanımlaybilirmisin.. neye göre iyi... parasımı iyi.. bu seni dahamı mutlu yapacak... devlet memurlugu utanılacak birşey olmaz mı bazen.. neden garsonluk utanılacak bir şey olsun.. keyfin yerindeyse.. emeginin karşılıgını alıyorsan çalıp çırpmıyorsan utanılacak bir şey de yoktur ortada :)
00 Yorumla Çalışmayı utanç ile karşılamak genel anlamda bu coğrafyaya has bir mevzu. Düşüncesi bile bayağa itici. Elbet tabi aile evladın güzel işlerde çalışıp tatmin edici gelire sahip olmasını ister. Lakin özellikle bulunduğumuz dönemde güzel bir iş bulmak zor. Aslında iş bulmak bile zor. Çok sayıda işsiz var ülkede ve sayılar artıyor. Hal böyle iken bence çalışıp hem gününü doldurman hem de kendi gelirini kazanman açısından durumdan memnun olmaları lazımdı.
00 YorumlaBen çok yaptım zamanında neden ayıp olsun. Sen helal yoldan kazanıp çalışmaya devam et ileride umarım daha iyi yerlere gelirsin. Ailen tabi ki senin daha iyi bir yere gelmeni ister, utanmak demeyelim biz ona. Bunu bir süreç olarak düşün, bu basamağı çalışarak geçmen lazım sadece.
00 Yorumla
+1 yılNamusuyla çalışılan her iş kutsal ve helaldir. Hiç değilse faiz yemiyorsunuz haram lokma boğazınızdan geçmiyor. Ülkede benim gibi işsiz üniversite mezunu var ki bulduğumuz işe şükretmek lazım. Keşke benim ailem de devlet memuru olsa. O konuda şanslısınız. Biz işsizlikten sürünüyoruz.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 437 cevap paylaştı. Tabiki de değil senin yaptıgın asla utanılacak bir sey değil aksine bunla gurur duymalısın duymalısın ki alın teriyle kendi paranı çıkarıyorsun tabikide daha iyi yerlerde olursun insallah ama olmazsada sıkma canını mis gibi işin var canını sıkma ayrıca herkes yüksek maaşlı işlerde çalışacak diye bir kaidede yok yani lafın kısası sıkma canını
00 YorumlaHelal para kazanmak kesinlikle ayıp değil mesela ben iki üniversite mezunuyum ve ben bulaşık bile yıkadım zamanı gelince annen ya da baban bile destek çıkmıyor sen hayatını kazanmak için helal yoldan ekmek parası kazanman ayıp değil gurur verir emin ol hırsızlık yapsan yarın bir gün senin çocuğun etiketlenince senin için çok daha kötü olur
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılHayır hiç de değil;
Emek vererek kazandığın şeylerin değeri başka olur, sana bir çok hayat tecrübesi katar bu durum. Ama şu da var; her aile çocuğunun mutlu olmasını ve başarılı olmasını ister
00 Yorumla Namusuna halel getirmedikten sonra helal yoldan ayrılmayınca niye ayıp olsun ki hep şunu düşün herkes gemide kaptan olsa ne olur o gemi gitmez kimi kaptan kimi tayfa olacak ama aslolan işini doğru yapmak
00 YorumlaAlnının teri ile çalştığın hiçbir iş asla utanç sebebi olamaz. Emekçisin ve alnının teriyle çalışıyorsun. Asla utanma, göğsünü gere gere çalış. Elbette kendini geliştir, kariyerinde yüksel fakat hiçbir zaman yaptığın işten utanma.
00 Yorumla
+1 yılNamusunla para kazandıktan sonra neden utanmalısın ki helal yoldan para kazandığın için mutlu olmaları lazım bence. İnsanın ne kadar kazandığından çok huzurlu ona bakması lazım. Afedersin ama kimse ile sidik yarıştırmak zorunda değilsin bence.
00 Yorumlaafedersin de.. nasıl aile o ya.. ne yapacaktın ya? oturup aileni mi sömürmeni istiyorlar?
sen kendini geliştirmeye devam et. çalıştığın işte emek var ise o iş güzeldir. neticede vücudunu satmıyorsun ya.00 Yorumla
+1 yılBir insanın alnının teriyle hak ederek kazandığı hiçbir iş utanılacak iş değildir. Sen bugün çöpçülük de yapsan utanılmamalı. Asıl utanması gerekenler çalıştığın işleri küçük görenlerdir.
10 YorumlaKaç yaşına kadar garson olacaksın veya kaç yaşına kadar stantlarda çalışacaksın sorun bu sigortan var mı ileriye yönelik senin için düşünüyorlar aileni yanlış düşünme
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKızım sen iyi misin garsonluğun nesi ayıp? Öyle bir konuştun ki bilmeyen kötü yola düştün sanacak! Bende yaptım garsonluk yazık Sana ki kendi yaptığın işi aşağılıyorsun alın teriyle para kazanmanın nesi ayıp?
20 Yorumla
+1 yılElbette utanılacak birşey değil. Ancak ailen memur olduğu için rahat yaşadıkları için senin de o seviyede yasamanı istemeleri doğal. Aile her zaman çocuğu için en iyisini ister.
00 Yorumla
+1 yılBenim de ablam ve babam devlet memuru. Ben özel sektör de çalışıyorum. Bilgisayar başındayım. O konuda bana babam bişi demez. Ama ablam, hergün giydirir sağolsun. Bence kazandığım helal mi? Ben ona bakarım.
00 YorumlaHayır neden ayıp olsun, kendileri bir merkezde hizmetli olsaydı ya da fabrikada çalışsaydı sen evlatları olarak utanır mıydın? Afedersin ama kendi ayıpları.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılYa bayanlara sarkıntılık eden çok olur. Bende bayanın garsonluk yapmasını iyi görmüyorum. Getir götür işi erkeğin olmalı.
00 Yorumla Asla ayıp değil, edebin ahlakınla alnının teriyle kazanıyorsun. Bırak utanmayı kendinle gurur duymalısın.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 461 cevap paylaştı. Ustam en iyi sanat para kazanma sanatıdır derdi. Sen ekmeğini kazanıyorsun bununla gurur duymaları gerek ama kendini geliştirmekten de vaz geçme.
00 Yorumla
+1 yılYo ufakda olsa farkli iş tecrubesi kazaniyorsun ayrica kendi giderlerini karşılamak da gurur duyulacak bişeydir unutma.
00 Yorumla
+1 yılBu yaşlarına kadar gelip çalışmanın ayıp bir şey olmadığını öğrenemedilerse annenle babana yazıklar olsun...
00 YorumlaEkmek paranı helal yoldan kazanıyorsun neden ayıp olsunki bakarsın günün birinde daha iyi bir konumda olursun.
00 Yorumla
+1 yılUtanç duyulacak tek şey kibirdir. Cidden bıkmıyor bu insanlar durup durup aşağılayacak şeyler bulmaktan. Yazık.
00 YorumlaBence ayakların üzerinde durman gurur verici küçümsüyor iseler daha bence hiç hoş değil önemli olan alın teri çöpçü olanlar ne yapsın mesela
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 601 cevap paylaştı. Ayıp falan değil senin bu işleri yapman senin değil bu işsizliğin ülkenin ayıbı, utanılacak bişey yok merak etme
00 YorumlaZerre değil. Hangi mesleği yaparsan yap ayakta duruyorsan basın dik ise zerre önemi yok hayatın çoğu yerinde para gecsede hayatın temeli mutluluk buda gurur veren şeyler ile olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOf sarmalama ya benimkiler de öyle ben de satış danışmanlığı yapıyorum, bunların hepsi deneyim bu hayatta. Kusura bakmasınlar ama önüne gelen memur oluyor zaten. Memurluk bir vasıf değil
04 Yorumla
Soran+1 yılBeni en iyi sen anlarsın o zaman ailemin arkadaşlarının çocukları avukatmış öğretmenmiş olurken sana bak diyorlar 😔
Cevap sahibi+1 yılSen okuyor musun peki okul ne âlemde
Soran+1 yılÜniversite mezunuyum
Cevap sahibi+1 yılHangi alandan mezunsun? Şu an bu işi yapman çok normal bence ya istihdam mı var sanki? Ayrıca insanlarla iletişimini geliştirmiş oluyorsun aylak da gezmiyorsun
Bunu ailen diyorsa, onlar senin ailen değildir. Ayrıca garson diyerek küçümsediğiniz insanlar kimi gün kendi kazancının üstüne para kazanır. Yani çok saçma.
00 Yorumla
+1 yılöyle bir yazmışsın ki sanki kötü yola düşmüşsün gibi boşuna kendini üzme sen mutluysan sorun yok demektir...
00 Yorumla
+1 yılAyıp değil onların devri ile bu devir bir değil hele mezunn olanını kendi alanında iş bulamadığı işsizliğin 10 milyona ulaştığı bu zamanda
00 Yorumla
+1 yılNeden ayıp olsun ki? Helâl yoldan para kazanmak kadar daha güzel bir his olamaz.
02 Yorumla
Soran+1 yılAma prestijli değil onlara göre
- +1 yıl
Sen kendini gerçekten mutlu ve huzurlu hissediyorsan, gerisi teferruattır. 😊
- Eğitim & Kariyer konusunda 472 cevap paylaştı.
+1 yılHayır değildir, kendi paranı kazanıp ayaklarının üzerinde durduğun için tebrik ederim seni🤗
10 Yorumla Yeryüzünde ayıplık kategorisinde bunun emsali olabilecek çok fazla meslek yok yavrum..
00 YorumlaHayır bence kendini geliştirmen için iyi tani ingilizcen gelişir
00 Yorumla
+1 yılNeden ayıp olsun. Çalışmanın ayıbı olmaz. Çalışana saygısızlık yapan esas ayıplıdır...
00 YorumlaHelalinden olursa çöp bile toplasan ayıp denmez diyenlerde dogdu gün ayıp birkere
00 YorumlaAlın teriyle , emekle çalışılan hiçbir iş , para utanç kaynağı değildir. Asla böyle düşünme.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 654 cevap paylaştı.
+1 yılNeden olsun? Bence iletişimi güçlendirmeniz gerek. Konuşarak aşılabilir gibi duruyor.
00 Yorumla
+1 yılhırsız değilsin
seks işçisi değilsin
dilenci değilsin
neden ayıp olsun ki, çalışıp ekmek paranı kazanıyorsun.00 Yorumla
+1 yılNeden ayıp olsun ki?
Namusunla para kazanıyorsun sonuçta.00 Yorumla
+1 yılAlın teri ile çalışıp kazandığın hiçbir şey ayıp değildir
00 YorumlaHayır neden ayıp olsun ki? Prestijli olması gerekmez illaha, alın terinle kazanıyorsun, kendinle gurur duy☆
00 Yorumla
+1 yılHayır tabiki de sonuçta sen o işi helal yoldan kazanıyorsun alinin akıyla kimse sana birşey diyemez
00 Yorumla
+1 yılUtanmıyorlar da seni daha iyi bir yerde görmek istiyorlardir
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle değil, ben gündüz öğrenci, öğlen kulüp başkanı, akşam garsonum... Bu işten de hiçbir zaman utanmadım...⚡
00 Yorumla
+1 yılHayir 😂 İssizim simdi tas ocagindan cagirsalar git derler. Nerelerde calistim..
Zaman onlarin zamani gibi degil00 YorumlaUtanıyorlar derken? Pardon da her mesleğin bir ayrı güzelliği bir ayrı zorluğu var bunu aşşağılayamazsınız sonuç olarak bu işi binlerce yapan insanlar var
00 YorumlaEkmek kavgasının ayıp olduğunu düşünmüyorum. Ama bana sorsan çalışmam
00 YorumlaHayır. Helâl kazanç kazandıran hiç bir işden utanmayın.
00 Yorumla
+1 yılHelal yoldan para kazanmak utanç doyulacak birşey değil
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yılEkmeğini bir şekilde insan kazanmalı bu çöpçülükte olur bulaşık yıkamakda
00 Yorumla
+1 yılHayir tabiki emek verilip yapilan hersey bence gurur verici
00 Yorumla
+1 yılAlin terinle yaptigin is kimseyi utandirmamali o kadar okumuslar ama bunu ogrenememisler...
10 Yorumla
+1 yılÇalışmak ayıp değil 🤷♂️ kii herkes doktor avukat olamayacağına göre.
00 Yorumla- Devamını Gör (107)
Devamını Gör(152)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem