Ece Erken, bakıcıya ayda 10 bin TL ödeyeceğini açıkladı ama çalışacak kimseyi bulamıyor. Sizce iş beğenmiyormuyuz? 10 bin tl az paramı?

Ece Erken, bakıcıya ayda 10 bin TL ödeyeceğini açıkladı ama çalışacak kimseyi bulamıyor. Sizce iş beğenmiyormuyuz? 10 bin tl az paramı?
10000tl yani 550€ kim 24 saat çalışacağı 4 duvar arasında hapis kalacağı bir iş için 550€ ücreti kabul eder ki? Bu resmen kölelik.
Norveçte ben köpek bakıcılığı yaptim daha doğrusu köpek gezdirdim. 4 tane köpek gezdiriyordum günde 4 saat günlük 800 kron kazanırdım. Çocuk bakıcılığı daha fazla kazandırıyor. Aylık 1800€dan başlıyordu ve kendime guvenip yapamadım...
İş beğenmemezlik de illa ki vardır ama bu bence %3 - %5 lik bir kısımdır en fazla..
Birde olaya şöyle bakmak lazım..
Geçen bir ilan gözüme çarptı..
Şirkete makam şöförü alım ilanı..
Üst baş giyimine özen gösteren
Esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilecek
Şehir dışına gidebilecek
Güvenli ve ileri düzey araç kullanan
Trafik kurallarına uyan
Stres yönetiminde başarılı
İleriye dönük hedefleri olan.
Psikoteknik belgesi olan..
Src Belgeleri olan
Şirket işleri haricinde ailenin çocuklarını okula götürüp getirecek
Eşinin de şöförlüğünü yapacak
Arta kalan zamanlarda şirket içerisi temizlik, yemek ve getir götür yapacak.
Şirket bahçıvanına yardım edecek
Referans verebilecek
Asgari ücretle çalışacak şöför aranıyor...
(Yazarken bile yoruldum..)
Böyle bir işi kaç kişi kabul eder?
7/24 seni her şekilde kullanacak yani, mesai falan da yok..
Bir işveren, aradığı pozisyonun dışında da personeli kullanmak ister veya çok iş az maaş düşüncesinde olursa, e haliyle o zaman da personel bulmakta zorlanabilir..
İşveren istiyor ki bir kişilik kadroya 1000 kişi başvursun, ben içinden seçeyim..
Cevap
3Cevap
Millet değil onlar bakıcı adaylarını beğenmiyorlardır. Nitelik isterler 10 bin verince. İstedikleri nitelikte kişi yoktur
Bu tip kişilerin çocukları için 35000 den başlıyor. bedava işçi arıyor 10.000 tl ye
banada az geldi şu an asgari ücret bile 5 bin 500 lira
Onların bakıcı sabah 9 akşam 5 değil ki, yatılı ister, 7-24 sorumluluk falan verir. 10 bin az bunlar için.
Algı yapmasın.10 bin tlye herkes bakar kesin bir sürü abuk subuk maddeler sıralamıştır
Onun şartları vardır herkes karşılamıyor demek ki karşılayan da daha yüksek ücret alabiliyorsa bulamaz
10 bin veriyorsa ne istiyor acaba
Herkes çalışmak ister ama demekki kadının istediği bir sürü şey var
Az para
banada az geldi şu an asgari ücret bile 5 bin 500 lira
İş begenmiyoruz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?