+1 yılKanunen oluşan şartları bilmiyorum. ama trans olduğu için görevini yerine getirmez, getiremez. bu da kendisinden kaynaklı değil, onu karşılayacak insanlardan kaynaklı. umarım görevini hakkıyla yerine getirirsin. meslek zaten zor dilerim ki daha da zorlaştırmazlar.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞöyle söyleyebilirim, özel okulda öğretmenlik yapan translar biliyorum, memur olan translar biliyorum, ama devlet okulunda öğretmenlik yapan görmedim
Eğer özelde öğretmenlik yapabilen varsa, eğer memur olan varsa, devlet okulunda da öğretmenlik yapılabilir diye düşünüyorum
Ama bunun için süreci tamamlamış kimliği değiştirmiş olmak ve cispassing olmak şart diye düşünüyorum
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
Anayasal olarak yapabilirler, çünkü yasalar karşısın da herkes eşit. Tabi bu yasalar karşısında eşit olmak konusu, milli eğitim müfredat ve öğretmen alma konularında geçerli değil. Terör örgütü sempazitanı, trans bireyler, veya aşırı kafatasçı gibi uçlarda düşüncesi olan kişilerin çocuk gelişimine olumsuz etkileri olacağı düşüncesi ile öğretmenlik yaptırılması istenmez.
00 Yorumla
+1 yılMemuriyet kanununda, "Toplumun genel ahlak yapısına aykırı olamayan bir yaşama sahip olma gerekliliği..." gibi bir madde var. Bu nedenle transeksüel bir bireyin bugün için; değil öğretmenlik, herhangi bir memuriyet durumunda kanuni engel var...
00 YorumlaDevlet tarafında bir sorun cikmasa bile öğrenci velileri sorun çıkarır. Sakız çiğnemenin orucu bozup bozmadigi tartışılıyor bu ülkede her ramazan. Daha seni sorduğun sorunun normal bir şey olduğunu anlayacak bir zemin yok bu ülkede...
00 YorumlaKamuda çok zor mülakatta elenirsin, göreve atansan bile diğer öğretmenler ve yöneticiler seninle uğraşır. Allah yardımcın olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOlum millet ne içiyor anlamıyorum. Trans birinin eğitimde ne işi var. çocuklarınızın örnek alması sizi rahatsız etmezmi. Biraz örf adet ananelerinize sahip çıkın. iyice ecnebileştiniz @q. s0karım böyle özgürlüğe.
01 Yorumla- 1 yıl
Çocuklar nerden bilip özenecek
Öğrencilere ders vereceksin sonuçta cinsiyet dersi vermeyeceğine göre yaparsın tabii
110 Yorumla
Soran+1 yılKanunen diyorum
Soran+1 yılher şey toz pembe değil. Özelde hiç almazlar
Soran+1 yılvar mı çevrene trans birey
Soran+1 yılTrans olduğu belli olmuyormuydu
Soran+1 yılNekadar süre görev yaptı okulda
Soran+1 yılİzmirde mi bu kolej
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılkeske boyle bir engeli dusunmeye bile gerek duymasa ama hele bu hukumetle cok zor
10 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle bir örneği vardı ve uzaklaştırıldı , yapamazsın
00 Yorumla Bildiğim kadarıyla buna izin verilmez ahlaki boyut öne sürülür
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYapabilir yeter ki kötü biri olmasın. İçinde insan sevgisi olan bir bireye ben çocuğumu emanet ederim, önemli olan öğretmenin tavrı.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEğer öyle bişey olursa çocuğumu asla öyle birine emanet etmem
11 Yorumla
+1 yılhiç yapan görmedim ama kadın kimliği aldıktan sonra sorun olacağını sanmam gerçi gittiğin yöreye göre değişir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYapamaz. Sapık biri çocuklara eğitim vermemeli
00 Yorumla
+1 yılkanunen evet
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl evet. KPSS ye girip öğretmen olabilirim bir trans kadın
- +1 yıl
polis, asker ve mit dışında uygun diye biliyorum
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 355 cevap paylaştı.
+1 yılTrans kadın ne demek
00 Yorumla
+1 yılçok zor
00 Yorumla
+1 yılHayır yapamaz
00 YorumlaYapamaz. Yapmamalı.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı. tabiiki hayır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYapabilir belki
00 Yorumla
+1 yılBilgim yok
00 Yorumla