Hekim, ambulans şoförü, cerrah değilseniz yani sonu hayati bir duruma dayanan bir iş yapmıyorsanız, hayatta acil diye bir şey yoktur. Yöneticiler tarafından yeni mezunlara ve az deneyimli personele dayatılan bu baskılama ve aciliyet öğretisinin bir sonraki aşaması, bol miktarda anksiyeteli ve amiyane tabirle sinirleri laçka olmuş bir personelden başka bir şey bırakmayacak..
Haklısın ama bir noktaya kadar. Çalışma programını, planını düzgün yapan bir yönetici için sadece çok az acil iş olur geri kalanlar normal tempoda yönetilir. Yapamayan yöneticiler için her iş acil ve aynı önemdedir ki sanırım sen bunları kast ediyorsun
Zaten en büyük sorun da bu, yetenk, tacrübe ve zekası yerine sadece çenesi ve prezantabl (kılım bu terime) oldukları için o koltuklarda oturan büyük bir güruh var.
alakası yok her işin acili, acelesi vardır. misal yurtdışına bir gönderi yapıyorsun geminin evraklarının yetişmesi gerekiyor ve acil eğer yetişmezse belki bir hafta boyunca ardiye, detention, tax demurrage ödeyeceksin. bunu yapmayan personel işten kovulmalıdır tabii olarak, buna acil değil diyen de kendi sığ bilgisi ile dünyayı değerlendiriyordur. 14 konteyner ürünün günlük beklemesi 50 dolar olsa 14*50 700 * 7 4900 dolar eder. bir şirketi acil değil diye 4900 dolar zarara sokabilecek personelle çalışmak ayrı aptallıktır, sırf insan hayatı ile ilgili olmadığı için buna acil değil demek ise ayrı bir cehalettir.
Koyunların bol olduğu bir coğrafya da kurunun yanında yaş da yanar.
Bakıyor yöneticiler ;
-Bu koyunlara neyi dayatsam kabul ediyorlar.
Dayatabildikleri ne kadar iş varsa dayıyorlar. E arada olan insanlar da karşı geldi mi, işine gelmiyorsa çık kardeşim, iş bu, x yapıyorsa sende yaparsın diyor. Sen olmazsan bir koyun bulur netice de.
Başıma çok kez gelmiştir. Işveren için yeni gelen her iş acildir. Bende acil düzeyi tek bir sebepten dolayı olur O da hata yapıldıysa. Onun dışında bir talep varsa sadece öncelik veririm.
Bir ara yknetici tarafindan mobbing gördüm, hergün işe giderken ayaklarım geri geri gidiyordu, 3 4 yıl sürdü, elden gelende bir şey yoktu. Şükür sonra defoldu gitti, şu an yüzüne bakan yok it yerine konmuyor, seninde düzelir inşallah
Haklısınız, fakat vaktiyle makam şoförlüğü yaptığım için aciliyet kelimesi ile odaklı çalışıyordum. Kimsenin hayatını risk altına atmadan bu görevi icra ediyordum. Ve başarılı olduğumu da düşünüyorum