AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
92Cevap
Israr edersen dirençleri kırılacaktır
Dinleme aileni senin geleceğin ailen değil
Daha ne olsun istiyorlardı çok zor değil onlarda seninle gelsinler
Tebrik ederim, tıp kazandığın için değil, hayalin için çaba sarfedip gerçekleştirdiğin için
Vallahi senin gibi tıp kazansaydım evi terkederdim bence git seneye tıp geleceği ne malum
Kesinlikle git. Hayatını karartma. Seni evlendirilen 2 sene sonra görürsün.
Tıp kazanmışsın tıp göndermeleri lazım bi yurt ayarlamaları lazım durumunuz yoksa başka da öbür türlü göndermeleri gerek
Sakin ama sakin vazgecme hayalinden
Yok gidecem
Aynen en dogrusu
Yurtta kalacaksin galiba
Yok babam ev tutacak kyk düşünmüştüm ana yanında gşdecem dedi 😂😂
Daha rahat olur
Bende tip okumak istiyorum ama yurt disinda oldugum icin egitim sistemi biraz farkli burada 😀
Nasıl ki 😂
Yani lise sistemi baska
İnşaallh kazanırsın 😊
Insallah
Kesinlikle git
Gidecem izin verdiler tıp bölümü olduğu için
Ne yapacaksın kars da orada insan yerler
Doktor olacam
Yerleştim artık
Kürtlerden her şey beklenir ne ya hangi kaçıncı yıldasin hala neyle genelleme yapıyorsun
@Eddaanurrrr Nufusun neredeyse tamamı kürt bir şehire kıza git bir şey olmaz diyecek halim yok ben insanlık vazifemi yapıyım gerisini kendi bilir sonra sokakta gezerken birisi kaçırıp biz evlendik bir yere gidemezsin dediğinde kafasını çok duvara vurur
Niye çok kişi çok güzel şehir diyor
Arkadaş sadece ve sadece cahil...
Karşıma geç otur iki kelimemle seni halt ederim boş yapma bence :) cahil insann
Kürtler diye genelleme yaptığın insanların tırnağındaki kire kurban ol. Bundan sonra yazdıklarını okuma gereği bile duymayacagim boşa zaman kaybı
canım mi onlar biraz
Ne
KS düzeltmiş başka bisey yazmıştım
Ne yazdın
Sala. k mi onlar biraz yazdım
Gideceğim ikna oldular biraz
Olmaları gerekir zaten azcık kafası çalışıyorsa
Ailen embesil.
Ney?
gitme, seneye dişe geç
Dişe bile bile gitmiyorum
Her saat görüntülü arayacağına söz ver onlara
Ne yap ne et git o üniversiteye
Doktorluk ülkemizde rezalet bir meslek hayatınızı mı karartıcaksınız?
ne güzel tıp kazanmışsın işte
Bu ulkede tıp okunmaz bence
Yazık sana , ailen kötü.
En iyisini yapıyorlar
Akrabaları devreye sok ve ne emek verdiğini söyle
Kyk yurdunda kalırsın ikna et onları
Ailenle konuşmadın mı tercih yaparken
Yaşadığım şehirden başlayarak tüm tıp fkültelelerini yazdım nasip buraymiş
ikna et bence
çok güzel şans
Bu mal aileler gondermicekse niye okutuyo
Bu ne saçmalık ailen ne diye göndermiyor
Bencede okuma o uniden bir cacık olmaz
Yok artık😮
Gelişmiş bir şehirse git
Yazik etmiş ailen.
Ikna et bu sans daha gelmez
Uzak diye gitmiyecekmisin
Hayallerinin pesinden git asla dinleme.
hayallerinin peşinden git , ona sımsıkı sarıl.
Bu firsati kacirma
Lan Kars çok mu uzak
Memleketime buyur gel ya☺️
Bir türlü ikna et
Erzurum gelse iyiydi
Keşke elimizden bişey gelse
Kars:)
Kimsenin hakkına girmezsin. Ek kontenjandan dolar orası. Karsada gitmezsin
Bence git dinleme
1 sene kalayım geçiş yaparım de
Ben olsam kaçar yine giderim
Tebrikler şimdiden başarılar kolay gelsin
Aileni ikna etmeye çalış
askım karsta tıp okuyacagına hic tıp okuma zaten. tıp 3 büyük şehirde okunur başka yerlerde okunmaz
Yanlış yönlendirme insanları
görüşüme katılmayan varmış şaşırdım. tıp eğitimi hakkında bilginizin olması lazım önce. akreditasyonu olmayan hiçbir fakültede tıp okunmaz. ve kafkas tıbbın akreditasyonu yok. bu ne demek. sen fakülteden bi hekim olarak mezun olduktan sonra yurt dışına gitmek istersen yurt dışında diplomanın geçersiz olması demek. yabancı ülkeler senin doktor olduğunu bile kabul etmiyor demek. bu yüzden başta İstanbul olmak üzere 3 büyük sehir dısında tıp okunmaz. kaldı ki akademik kadronun kalitesi, hocaların tecrübesi, fakültenin eğitim olanaklarını saymıyorum bile kriterlerde
@minikkladyy ben yanlıs yönlendirmiyorum tam tersi acıkca neyse onu söylüyorum tıp fakültesi çıkışlı biri olarak
Bu kız Türkiye'de doktor olacak mı olacak? tıp Türkiyede her zaman iş yapar yurt dışı hayali varsa direkt uni okumadan gitsin zaten.
@minikkladyy türkiyede doktor olması artık bi anlam ifade etmiyor ben bundan bahsediyorum zaten. yurt dısı hayali varsa üni okumadan gitsin demek için önce tıp eğitimi hakkında fikir sahibi olman lazım. yurt dısına gidip tıp okumak mı daha kolay yoksa mezun olmus bir pratisyen/asistan dr olarak gitmek mi daha kolay bunu bilmen lazım. ayrıca bi fakültede tıp okuyacaksan akademik kadrosunun yeterlilik seviyesine bakman lazım. temel dersler için olanaklara bakılması lazım. anatominin pratik dersleri için kadavra bulamayan tıp fakülteleri var bu ülkede simdi bunlar icin de mi olsun doktor oldu diyeceksiniz? tıp okuyacaksa illa mezuna kalsın bi dahaki sene 3 büyük sehirden birini kazansın. karsta tıp okuması ya da baska dogu iç anadolu illerinde falan bi anlam ifade etmiyo. bu ayrıca kariyer için de gecerli, fakültesinde bi bilimsel arastırma yürütecekse hastanenin sundugu olanaklar da yeterli mi buna bakılması lazım. yapılmıs bi calısmada adının gecmesi tüm dunyada is görür türkiyede degil. karstan cıkan bilimsel arastırmalarla istanbuldan cıkanlar aynı olabilir mi? bilmiyorsunuz bilip yorum yapana da laf ediyosunuz
@minikkladyy ben yurt dışı hayalim yok inşaallh o okulda başarılı olup Türkiye’de doktor olmak yurt dışında trilyonlar verseler yine gitmem ben bu bölümü de önlük için kazandım parası için değil geleceğe faydalı biri olmak için başarabileceğimede inanıyorum
Soran kişiye cevabım.. Kazandığın üniversiteyi bitirip TUS sınavı için yeterince kasarsan bu ülkede çok rahat güzel paralar kazanabilirsin... Tekrardan sonucun için tebrik ederim başarıların devamını dilerim
zaten derdi para olan tıp fakültesi seçmez canım. ama ksura bakma da karsta yetisen bi doktorun donanımı ile Ankara'da yetiseninki aynı degil. cunku dogu illerinde artık nitelikli doktor kalmadı. artan siddet ve mobbing yüzünden ya batı illerine göç ettiler ya da yurt dısına gittiler. illa yurt dısında hekimlik yapmak da degil mevzu. ileride sectigin bölümle alakalı bircok seminerler konferanslar duzenlenecek ve bunların bircogu yurt dısında olacak. senin "ben iyi doktorum" diyebilmen icin bu konferanslara katılman ve katılım sertifikası alman, gerekiyorsa o eğitimlere katılman sart. daha yurt dısı senin mezun oldugun fakülteyi tıp fakültesi statüsünde bile görmezken seni doktor olarak bile kabul etmezken sen nasıl bu konferanslara gidebilecegini yandal yapabilecegini düsünüyorsun? bizim ülkede bircok tıp bransının yandal egitimi verilmiyor senin bunları alman icin yurt dısındaki birkac aylık egitimlere katılman lazım. bunun icin de öncelikli olarak mezun oldugun fakülteye bakıyorlar akreditasyonu var mı diye. kaldı ki senin de ileride kariyerinde ilerlemen icin bilimsel calısmalar yurutmen lazım. en basitinden uzmanlık tezini alırken bile yapacaksın bunları. yaptıgın bilimsel calısmalar yayınlanmadıgı sürece senin ilerlemen mümkün degil. tıp dünyasında ne kadar cok makalede adın gecerse o kadar kaliteli doktor olursun ve yükselirsin. daha dünya ülkeleri kars tıbbı tıp fakültesi olarak kabul etmiyorken senin yürüttüğün arastırmaları neden kaale alsın? ben tamamen realist bi yaklasımla sana olması gerekeni söylüyorum. ileride cok pisman olacaksın
Gerçekten çok sevinmiştim sevincimi kursağimda bıraktın
@minikkladyy sence iyi para kazanmak için tus kasmak yeterli mi? senin bunu bana soruyor olman lazım yeterli mi acaba diye? bu ülkede bir doktor olarak iyi para kazanmak istiyorsan iki şartı var: ya dünya standartlarında bir doktor olmalısın ya da özel hastanede çalışmalısın. dünya standartlarında doktor olmanın yolu ise akreditasyonu olan bi tıp fakültesinden mezun olmaktan ve dünya çapında yayınlanmış bircok makalenin olmasından geçer. özel hastanelerde doktorluk yapmanın yolu da yine aynı şekilde yayınlanmış makalenin çokluğundan gecer. pubmed'de, ncbi'da, lancet'te yayınlanmış tek makalen yoksa, kimse sana iyi doktorsun gözüyle bakmaz öyle paralar falan da kazanmazsın. sadece parayı gectim iyi hekim olarak kaale de alınmazsın. akreditasyonu olan tıp fakültesinden mezun olman tek şart
benim niyetim hevesini kursagında bırakmak degil tıp fakültesini bitirmiş ve bu yollardan gecmis biri olarak seni büyük bi yanlıstan kurtarmak. illa tıp istiyorsan kars tıptan mezun olacağına bir sene mezuna bırak akreditasyonu olan bir tıp fakültesi kazan. bir sene geç mezun olursun ama gerek türkiyede gerekse dünyada saygı duyarlar sana doktor diye. öteki türlü seni görmüyorlar bile acıkca söylüyorum sana
Sen doktor musun şu an
Ya ne anlatıyosun? Kız üniversitesini bitirip Pratisyen Hekim olacak. Sonra Tus kasıp güzel bir alanda uzmanlaşacak. İster devlette devam edecek isterse özelde fahiş paralara çalışacak. Bizzat tanıdığım hekimler sadece diplomasını bile kiraya vererek kimsenin hayal edemeyeceği paraları kazanıyor. Kız şu an için dünya çapında doktor olmak istemiyor. Sadece doktor olmak ve tedavi etmek istiyor. Kazandığı üniversite ona bu yetkinliği devlet gözünde verecek. Senin yaptığın kızın başarısına, hayallerine, hevesine ket vurmaktan başka bir şey değil. Kız daha üniversiteye kayıt yaptırmadan bilimsel makale yazdırdın. Türkiye'de kaç doktor bilimsel makale yazmış? Şu an belki de bu söylemlerinle müstakbel bir doktorun mesleğine olan inancını baltalamak... Yapma.. Sorana son cevabım.. Sağlık sektöründe yakınen network sahip birisi olarak.. TEBRİK EDERİM... BAŞARININ KİMSE TARAFINDAN GÖLGELENMESİNE İZİN VERME.. YAPAMAZSIN DİYENLERE İNAT.. NEYE YAPAMAZSIN DİYORLARSA YAP.. BİZ DE GURUR DUYALIM... Saygılar
evet ben bu yollardan gecmemis olsam neden bu kadar dil dökeyim? bu sitede doktor ya da tıbbiyeli fazla kisiyi bulamazsın dolayısıyla milletin ne söyledigine degil bir doktorun ya da tıp öğrencisinin ne söyledigine bakmalısın
@minikkladyy tus kazanıp bi alanda uzmanlasması için öncelikli olarak sececegi bransın türkiyede yandal uzmanlıgı var mı bunu bilmen lazım. isterse özelde fahis paralarla calısacak lafı tamamen safsatadan ibaret. sanki acıbadem kollarını acmıs da mezun doktorları bünyeme katayım diye bekliyor. özeller bu kadar doktorun iş görüşmesine maruz kalıyorken iclerinden secilenler neye göre seciliyor da özel hastaneye alınıyor biliyor musun hayır bi de bana laf yetistiriyorsun. diplomasını kiraya verme durumu ise malpraktistir, eğer ortaya cıkarsa veya hastanın basına bisey gelirse direkt diplomasını kiraya veren doktorun lisansı iptal edilir bi ton da cezaya çarptırılır. Türkiyede kac doktorun bilimsel yayınının oldugunu merak ediyorsan girersin pubmed'de okursun arastırırsın. Türkiye'de azımsanamayacak yogunlukta arastırmalar cıkmakta ve bunların tamamı akreditasyonu olan tıp fakültelerinden cıkmakta. ben kızın hayallerine comak sokmuyorum tam tersi hayaline devam etmek istiyorsa nasıl devam etmesi gerektiği konusunda yol gösteriyorum
Manisa'nın bir ilçesinin küçük bir Hastanesi'nde öz abim 50bin tl alıyor kendisi kadın doğum uzmanı...
@minikkladyy askım kadın dogum uzmanı diyorsun. ülkede kadın dogum uzmanı olmadıgı için o kadar alması gayet normal. resmen silahla adam toplamaya calısıyolar kadın doguma. kendi abinden örnek göstererek tüm doktorlar hakkında konusman cok yanlıs. aynısını kbb uzmanlıgı icin söyleyebilir misin?
Ya senin derdin ne okumaktan soğuttun ben kazanmişim yerleşmişim buraya sordum çünkü uzak diye ailem karşi nasıl ikna ederim diye bu yaptığın hiç doğru değil milyonlarca insan bu okulu kazanmak için yıllarını veriyor yaptığın hiç hoş değil
benim derdim seni okumaktan sogutmak degil bu yolları gecmis biri olarak seni uyarmak. şurada yapılan 56 yorum varsa senin dikkate alacağın yorum sayısı ben hariç SIFIR. tıp eğitimi almamış, doktor olmamış birisi ne derse desin senin umrunda olmamalı onlar nereden bilecek? su an bana kızmana sadece gülüyorum cunku okula devam edersen ileride pisman olup bu dediklerimi hatırlayacak bana hak vereceksin. mezuna bırakıp İzmir'de İstanbul'da ya da Ankara'da kazanırsan da bana tesekkur edeceksin. ya devam et ömür boyu bunun pismanlığını yasa ya da 1 yıl mezuna bırak ömür boyu bana tesekkur et. koca ömürde 1 yıl nedir ki? istifa eden hocaların yerini dolduran yok dogu illerinde, hocasız kaldıgın zaman bu dediklerimi hatırlayacaksın. anatomi labında yeterli kadavra olmadıgında bu dediklerimi anlayacaksın. stajyer ve intörnlük boyunca yeterince hasta görmediginde de bu dediklerimi anlayacaksın. amacın sadece tıp diploması almaksa ülkeye kacak giren afganlara da veriyolar o diplomayı. biraz aklın varsa beni dinlersin karsta tıp okuyacağına İzmir'de diş oku ya da illa tıpsa mezuna bırak 3 büyük şehirden birini kazan. benim diyeceklerim bu kadar
Gerçekten oha yaaa
Niye
Ya bu senin en doğal hakkın okumak
Kac puan çıkardın
490
Vay arkadaş 497 çıkardı ama iyisin
Benim kırık obp var o yüzden yoksa 510 du
Bir şekilde ikna etmeye çalışmak en doğrusu
Bir kere hayir denilmisse çok zor
Aferdersin de canım mı ailen
Ailen nerde sen nereyi kazandın
Aa benim köyüm Kars