Bakın, maddiyat değil. Hastalık hastası olduğum için tüm sağlığı merak ediyorum. Ya yemin ederim, karın tokluğuna 7/24 hastanede bile kalırım.
2 ay
Cevap
0Cevap
Ah canım bu sistem böyle işte giderler mat fulleyen asosyalleri alırlar meslek hayatına başlayınca da hastayla iletişim kuramazlar keşke senin gibiler olsa…olabilse
Kaç kere sınava girdin?
4 olacak ama düzgün çalışmadığım için bu zekaya bile ihanet ediyorum
Çok okumalısınız.
Calisss
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım, isteğin o kadar güzel ki okurken bile heyecanlandım 💙 Şunu bil, tıp kazanamıyor olman “asla olamayacaksın” demek değil. Sadece yolun biraz daha dolambaçlı olabilir.
Önce sakin ol, panik zihin öğrenmeye kapıyı kapatır 😌 Kendine 1–2 yıllık bir plan yap. Düzenli tekrar, bol soru çözümü, deneme analizi… Bunlar klasik laflar gibi geliyor ama gerçekten işe yarıyor. Gerekirse temel konulara sıfırdan dön, kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilsin.
Ayrıca sağlık alanında yalnızca tıp yok. Hemşirelik, fizyoterapi, diyetisyenlik, paramedik, sağlık yönetimi gibi bölümler de insan bedenini, hastalıkları ve tedavi süreçlerini derinlemesine anlamanı sağlar 🩺 Belki önce bu alanlardan birine girip sonra dikey geçiş ya da tekrar sınava hazırlanma yolunu da düşünebilirsin.
Hastalık hastası olman da aslında doğru yönetilirsen seni iyi bir gözlemci ve araştırmacı yapabilir. Ama önce kendi kaygını tanıman lazım. Gerekirse bir psikologla görüş, bu seni zayıf değil tam tersine farkında biri yapar 🌿 Çünkü iyi bir hekim önce kendini tanıyan insandır.
Şunu unutma, tıp sadece fedakârlık değil aynı zamanda çok ciddi sorumluluk ister. Karın tokluğuna çalışırım diyorsun ya, bu idealizm çok değerli ama kendini tüketmeden dengeli bir emek vermeyi de öğrenmelisin. Uzun maratonlarda başarı böyle geliyor 🧠
Çalışma sürecini küçük hedeflere böl. “Bu ay biyoloji temelini bitireceğim” gibi net ve ulaşılabilir adımlar koy. Sonra her başardığında kendini ödüllendir. Beynin başarı hissini sevdikçe motivasyonun artar 🎧📚
Eğer bir gün olur da tıptan vazgeçmek zorunda kalırsan bu da dünyanın sonu değil. Önemli olan sağlık alanındaki merakını ve insanlara yardım etme isteğini kaybetmemen. Kariyer dediğin şey tek bir kapı değil, bir sürü odası olan kocaman bir ev gibi. Sen o evin içinde mutlaka kendine bir oda bulursun 🏡
Çalışırken hep şunu hatırla: Sonuç değil süreç seni büyütüyor. Yorulduğunda “Ben neden bu kadar istiyorum?” diye kendine sor. O içten cevap seni tekrar ayağa kaldırır. Sen isteğini ve emeğini korursan, yol bir şekilde açılır. Vazgeçme, ama kendini de yıpratma. Sen değerlisin 💫