Uluslararası ilişkiler bölümü düşünüyorum önerileriniz veya tecrübeleriniz varsa bununla ilgili bana bilgi aktarımı yapmanızı rica ediyorummm?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılbölümü okumuş biri olarak;
1. ingilizcen yoksa bir hiçsin, önceden biliyorsan amenna. ancak okurken o 4 yılda %100 öğrenmen gerekiyor. eğer bölüm üzerinden ilerleyeceksen hatta yanına bir dil daha koyman senin yararına. ingilizcenin dışında ispanyolca yıllardır revaçta. son yıllarda arapça ve çinceninde bölüm adına çok çok büyük önemi arttı.
2. okumayı sevmiyorsan olmaz, bu bölümü istiyorsan okumak sana külfet olarak gelmemeli, eğer bir şeyler başarmak istiyorsan doğru kaynakları iyice okuman gerekiyor. ayrıca belirtmem gerekirki bu bölüm çok yönlü bir bölüm; içerisinde politika, felsefe, sosyoloji, uluslararası ilişkilerin kendi metinleri, iktisat, hukuk, tarih vs. gibi bölümler bulunmakta. gözünü korkutmak için bunları yazmıyorum. zaten tüm bu disiplinleri derinlemesine incelemiyorsun, bazıları derinlemesine bazılarını yüzeysel olarak geçiyorsun. ancak demek istediğimi birkez daha vurgulamak istiyorum, eğer gerçekten bir şeyler başarmak istiyorsan iyi bir okuyucu olmalısın, çok yönlü olmaya kendini hazırlamalısın. ha diğer türlü üniversite kantinindeki herkesin aldığı saçma sapan notlarla kıl payı puanlar alarakta belki bölümü bitirebilirsin. artık hangisi seni cezbediyorsa onu seçersin.
3. anadoluda herhangi bir küçük üniversitede sakın bu bölümü okuma. anadoluda küçük bir üniversitede gitmeyi planlıyorsan gitme, okuma daha iyi. bir daha gir sınava. şimdi uluslararası ilişkiler bölümü ham olarak bir meslek kolu olmamasının dezavantajıyla (mühendis vb. gibi) iyi derecede ortam yapman lazım. ortamdan kastım iyi bağlantıların olmalı. bu iyi bağlantıları iyi üniversitelerde edinirsin. ha belki küçük bir üniversitede de bunu başarırsın ancak iyi üniversiteli 1 uğraşırken sen 10 uğraşmak zorunda kalırsın. o yüzden iyi bir üniversitede bu bölüm tercih edilmeli.
4. bu bölümü bitirdikten sonra herhangi bir sıfat kazanmazsın. şimdiden yahut başladığın ilk sene kendine bir yol çizmen gerek yoksa dımdızlak ortada kalır bölümünden alakasız şeyler yaparsın.
5. net iş garantili bir bölüm değil, kendine sürekli bir şeyler katman gerekiyor. ülkede zibilyon tane uluslararası ilişkiler bölümü mezunu var ancak çoğu niteliksiz. senin kendine okuduğun her yıl nitelik hatta daha doğrusu nitelikler katman gerekiyor. bu nitelikleri katmadan boş bir şekilde bitirirsen saçma bir özel şirkette asgari ücret ya da yine asgari ücretle kasiyer ve baristalık kariyerine adım atmak zorunda kalırsın.
6. çoğu üniversitede bu bölümün zorunlu stajı yok. staj yapman senin yararına olacaktır.
şu anlık aklıma bunlar geliyor. bunların dışında aklına takılan bir şey varsa sorarsın.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Finans ve Ekonomi+1 yıl
Uluslararası İlişkiler bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin en ortaya karışık bölümüdür. İçinde olmayan sosyal bilim yoktur: Hukuk, tarih, sosyoloji, felsefe, din, ekonomi. Okumayı sevmeli, bir meslek sahibi olarak mezun olmayacağını bilmeli ve olaylar arasında tıpkı bir müfettiş gibi bağlantı kurmaya hazır olmalısın.
Vizyon: Üniversitenin gençlere gerçek anlamda vizyon kazandırması gerektiğini düşünürsen, bu bölüm sana gerçekten farklı dünya görüşleri ve bir vizyon kazandıracaktır.
Yabancı Dil: Bu bölümü okuyacaksan prestijli bir üniversitede, %100 İngilizce okumanı öneririm. Bunu yaparken yanına İngilizce dışında bir yabancı dili daha iyi düzeyde eklemeni ve bu durumda anadilin İngilizce olmadığı için bölümle alakalı konuları daha derinlemesine öğrenebilmek için önemli kitapların Türkçe çevirilerini de okumaya hazır olman gerektiğini hatırlatırım.
Staj: En başta akademisyenli veya diplomatlık gibi bir hedefin yoksa kendini tanımak adına her yaz döneminde önemli kurumlarda staj ayarlamanı öneririm. Çünkü bölüm gereği staj zorunlu değil. Buna karşın ancak staj ile hem kendini tanıyor hem de deneyim kazanıyorsun.
Network: Her şeyde olduğu gibi bu bölümde de üniversite döneminde yapacağın en kıymetli yatırım, kuracağın bağlantılar olacaktır. İlk işine girmende, deneyim elde etmende ve rehberlik edinmende çok faydası olacaktır.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBölüm güzel ama yanında başka bir bölümde okursan, iş kolay bulursun.
Mesela ekonomi, dış ticaret falan..
Ben de bu bu bölümü, ikinci bölüm olarak okumayı düşünüyorum.
Şu an tercümanlık okuyorum, eğer bu bölümü okursam konsolosluk gibi bir yerde daha kolay bir iş bulacağımı düşünüyorum...
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİngilizce
Cevap sahibi+1 yılEkonomide matematik var ama uluslararası ilişkiler için bir şey diyemem..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
13Cevap
1 yılEvet var diplomat, vs. Şeyler olmak istiyorsan dil bilmen lazım en az 2 dil ve ana dilin gibi konuşucaksın dış işleri bakanlığında sınava giriyorsun geçiyorsun mülakata giriyorsun mülakatta elenirsen diplomat olamıyorsun bildiğim kadarıyla. Bi tanıdığım uluslararası ilişkiler okudu ve şu an market de çalışıyor yani çok zormuş risk almak istiyorsan gidebilirsin
00 Yorumla
+1 yılİyi bir üniversitenin uluslarası ilişkiler bölümünü bitirirsen iş bulursun gayet de
00 Yorumla
+1 yılEğer güzel bir üniversite de okursan ve kendini geliştirirsen iyi yerlere gelebilirsin
00 YorumlaSiyaset bilimleri ve Uluslararası İlişkiler bitirdim gelişim Üniversitesi nde 2000 önce bitirdim ve hala işsizim sana iş katabilecek bir bölüm değil vizyon sahibi yapar sadece çok pişmanım
11 YorumlaValla ben bilerek işsiz kalirim diye tercih yapmadim, umarim sen kalmazsin
00 Yorumla
+1 yılTürkiyede ne okursan oku şuanda işsiz kalma ihtimalin var bence ne yazık ki 😂😂 doktor bile olsan defol git diyen uzun boylu tanıdığım var 😂😂
30 Yorumla
+1 yılDüşünme hayatım Karabük üniversitesi uluslararası ilişkiler mezunu bir işsizim
13 Yorumla- +1 yıl
Bir buçuk yıl oldu
- 1 yıl
Merhaba, ben de Karabük'te okuyorum ve bu yıl mezun olacağım. Staj yapma imkanınız oldu mu acaba ve neden işe alınmadınız
+1 yılDil yaparsan mükemmel parası var imkansız boş vakit bulmak
10 YorumlaHer şeyde işsiz kalma riskin var
başarılı olman ya da köle olman lazım iyi bir iş için10 Yorumlaçalışma yelpazesi çok geniş bir bölüm dil biliyorsan kesinlikle ortada kalmazsın
10 YorumlaAynı bölümü düşünüyorum dil bilmezsen maalesef olmaz :(((
00 Yorumlaokuduğun üniversiteye ve yabancı dil bilgine göre değişir
00 Yorumla
+1 yılKanka işsizlik diye bişey yok torpilin varsa o iş tamam
00 Yorumla
+1 yılBenim eşim mezun ve 4 yıldır iş bulamıyor... Ne kadar üzücü bir durum değil mi?
00 Yorumla
+1 yılTürkiye de her bölümde işsiz kalma imkanin var
10 Yorumla
+1 yılİİBF mezunlari kolay iş bulmaz. Örneği ben
10 Yorumla
+1 yılEvet işsiz kalcan
20 Yorumla
+1 yılhiç okuma okuyan herkes işsiz
03 Yorumla- +1 yıl
çok daha iyidir sonuçta sağlıkla ilgili bölüm hep ihtiyaç var
- +1 yıl
Peki bunu dışında
Halkla ilişkiler (reklamcılık veya tanıtım)
Adalet bölümü
Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik (hastanede doktor sekreteri vs vs işler)
Hangileri tercih edilebilir meslekler
Aslında istediğim 3 tane bölüm var ama yanında ne olur ne olmaz diye bölüm secicem
Hemşirelik hukuk psikoloji
Bunların yanına 1 bölüm daha eklemek istiyorum kararsız kaldimm
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılIşsiz bolum
10 Yorumla
+1 yılvar tabiyki
10 Yorumla
+1 yılSıkı tutunmak ve torpil tanıdık
10 Yorumla
+1 yılEn kötü BİM kasiyeri olursun 😀
10 YorumlaKendini geliştirmeden is bulmak çok zor.
00 Yorumla
+1 yılHiç bi halt olmaz
00 Yorumla
+1 yıl🤭🤭🤭🤭
00 YorumlaBelli olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılvar tabi
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Uluslararası ilişkiler bölümü okuyup son derece işsiz kalma ihtimalimiz var mıdır Bilen kişiler bilgilerini paylaşırsa sevinirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba, sorunuzu İzmir Ekonomi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi 2019 yılı mezunu olarak cevaplamaya çalışacağım. Öncelikle bu bölümü tercih ederken beklentilerinizin ne olduğu çok önemlidir çünkü bu bölüm bize öğretmen, mühendis, doktor vs gibi bir ünvan kazandırmaz, yani mezun olduğumuz zaman uluslararası ilişkilerCİ olamayız :) Bu bölümün en büyük katkısı sana vizyon ve kritik / analitik düşünce yetisi kazandırmasıdır ve bu yetenekle ne yapmak istediğin aslında sana kalmış. Aslında iyi yanından bakarsak bu bölümden mezun olduğumuzda bize herhangi bir sıfat kazandırmıyor oluşu bizi tek bir kalıba da sokmamış oluyor. Bu da sana bir çok farklı kariyer fırsatı sunmakta. Burada önemli olan kariyer hedefini belirleyip, o hedefe ulaşmana yardımcı olacak dersler / kurslar, etkinliklerde yer almak ya da doğru staj tercihleri gibi hamlelerle desteklemektir. Kendi tecrübelerimden bahsedecek olursam lisansımın son yılında Erasmus projesiyle İtalyada 6 ay okudum ve mezuniyetimi takiben burs kazanarak İtalyada Siena Üniversitesinde Avrupa Çalışmaları yüksek lisans programına başladım. Şu anda Maltada bir danışmanlık şirketinde AB destekli bir staj programında çalışıyorum ve yüksek lisans tezimi yazıyorum. Kafana takılan sorular varsa daha fazla bilgi almak için bana ulaşabilirsin :)
Merhaba, bende seneye universiteye basliycam ve iibf bolumu okumayi dusunuyorum her bolumde staj ve kendimizi gelistirmek gerekiyor diyorlar bunlari nerden bulabiliriz