bu yıl pomem aracılığı ile polisliğe başvurmak istiyorum. ama her kafadan ses çıkıyor. burdan da biraz çıksın istedim. bir bayan için zor meslek diyorlar. ama kimse bu mesleğin içeriğini zorluklarını anlatmıyor. etrafında bayan polis tanıdığı olanlar fikirlerini belirtirse çok iyi olur
Cevabın nedir?
+1 yılMerhabalar.
Bir aralık ablamın tutkuyla istediği fakat karakteri gereği pek yapacağına inanmadığı bir meslekti polislik.
Peki onu vazgeçiren nedenler neydi?
-Her kafadan ses çıkması sizinki gibi.
-Aile engeli.
-Yapacağına olan inancın giderek yok olması.
Peki gerçekten bayanlar için ideal bir meslek değil midir polislik?,
Polislik sokakta gördüğümüz gibi sürekli çatışmalar içinde olan değil, arka planda gerekli desteği verenden tutun da trafik kameralarını kontrol eden birimlere kadar her departmanda görev yapan devlet memurlarıdır. Hal böyle olunca da herkesi sokağa sürmüyor öyle.
Çok fazla elemana ihtiyaç olduğunda (mitingler, konserler, maçlar) sadece temsili olarak put gibi dikilen görevlilere ihtiyaç olabiliyor. Zaten çoğu polis desteksiz, emirsiz harekete geçemiyor. Yani hemen birini copluyum diyemiyorsunuz.
Ekseriyetle karaktere göre muamele yapılıyor. Diyelim ki maskülen (erkek gibi) olan bayanları sahaya sürebilyorlar. Fakat genelde bayanlara masa başı görevi veriliyor.
Yani size tavsiyem hayallerinizin peşinden gidin.
Vesselam.24 Yorumla- +1 yıl
bak bu iyidi işte. karaktere göre görev veriliyormuş. eh ben de birazcık erkek fatma gibi bişey olduğumdan pozisyonumu az çok belirledim gibi. sahi bu ara ablanız şu an ne yapıyor
- +1 yıl
Polis değil bitirdiği bölüm hakkında yakında işe başlayacak.
- +1 yıl
allah işini rast getirsin ;)
- +1 yıl
Teşekkürler.
Başarılar.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTek kelime ile zordur. Herkes, erkek memurlar bile hafta içi 8 - 17 çalıştığını sanır. Bu soruyu bir erkek polise sorarsanız size vereceği cevap bir iş yazmazlar büroda çalışırlar Cumartesi Pazar tatildir vb. Olcaktır. Gerçek yüzü hafta içi 8'de başlarsınız bitiş idarecinin kararına bağlıdır. Bu her nekadar engellenmeye çalışılsada çok yer için değişen bir şey yok. Hafta sonu boş kalamazsınız. Okul'da sınav görevleri vardır, maçlar, cezaevlerinde ziyaretçilerin üst aranması vb. sürekli ek görev olur. Gece telefonlarına hazırlıklı olmanız lazım. Gece 2'de 3'de çalışılan birime bağlı olarak sürpriz görevler sizi bekler. O saatte olan görevde bilirsiniz acildir. Eşiniz evde ise şanslısınızdır. 6, 7 yaşında ki çocuğunuz evde yalnız kalmaz. Eşinizde polisse ek görevlere aynı anda yazılırsınız. Çocuğunuz sizin çocuğunuzdur. Bizene. Nasıl olsa maaş alıyorsunuz ya. Of ya düşündükçe sıkıldım. Hiç bir meslek kolay değildir. Daha pekçok olumsuzluk sıralanır. Özellikle merak ettiğiniz yönleri varsa sorabilirsiniz.
14 Yorumla- +1 yıl
en realistçe verilmiş cevabımı aldım sayenizde. az çok zorluğu belli. daha ne sorabilirim bilmiyorum. geçende bir bayan polisle karşılaşmıştım. o da sizin söylediğinize çok yakın şeyler dedi ve meslekten soğumama sebep oldu.
Cevap sahibi+1 yılBakın yanlış anlamayın bunları ki sadece ufak bir iki satır sizi mesleğe soğutmak vb. amacıyla yazmıyorum. Her meslek inanın dışardan bilinmeyen pekçok ayrıntıyı barındırır. Hiç bir meslek birbiriyle kıyas götürmez. Madem bu araştırmaya girdi iseniz polis olacağına öğretmen ol gibi saçma önermeyide duymuşsunuzdur. Ögretmenlikle polisliği kıyaslamak ne alakadır. Bende derim ki ögretmen en yüksek maaş sosyal vb. hakeden meslek grubudur vs. Sadece şunun için paylaşıyorum. Araştırma yapmanız güzel. Neyle karşılaşacağınızla bilirseniz aldığınız karar sonucunda pişman olmaz mesleğinizi severek icra edersiniz.
- +1 yıl
sizi çok iyi anlıyorum ve ilginiz için de verdiğiniz cevaplar için de çok çok teşekkür ediyorum. mesleği araştırma önemi bir aşama. iki mesleği kıyas etmek evet çok saçma bir durum. her mesleğin bir zorluğu var ve eninde sonunda bir meslek seçimi yapılır. insanoğlu herşeye zor demeye endeksli bir yaıda hep. ben zorluğundan ziyade severek yapabileceğim bir mesleği tercih ederim genelde
- +1 yıl
Bayanlar için demi zor bir meslek
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 710 cevap paylaştı.
+1 yılZamanında komiser olan bir akraba anne ve babama aynısını söyleyip benim polisliği seçmeme engel olmuştu.. Şimdi keşke dinlemeseydik diyoruz. Boşver sen milleti.
23 Yorumla- +1 yıl
polistiniz yani bir süre
- +1 yıl
Hayır polislik bölümünü seçmeme engel olmuştu demek istedim. Yani polis falan olmadım onun yüzünden.
- +1 yıl
o da güzelmişşş
Bende çok istiyodum ama boyum 2 cm kısa olduğu için malesef
01 Yorumla- +1 yıl
biçok arkadaşım boydan yaralı seni çok iyi anlıyorm
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
4Cevap
Tam adamına geldin :D nickmden de anlasılacagı gibi pmyo ( polis meslek yüksek okulu) :D bayanlar icin cok ideal bir meslek bişe yaptıkları yok. Hafta sonları ek görev olarak maca gidersiniz bayanlarin üst aramasını yaparsın. Göreve çevik de başlarsın biraz calısma saatleri erkeklere göre esnektir. Ha bide şöyle bişey var 130 bayan alınyor pomem den. Torpil bulmadan gitme derim KPSS puanın kötüyse :)
15 Yorumla- +1 yıl
nasıl yani hocam torpille :) o zaman biz şimdiden pmyo'dan vazgeçelim :9
- +1 yıl
şu torpil mevzusu canımı sıkıyor. direkt kul hakkı bu...
- +1 yıl
Özelden yapabilirmiyim size
Erkeklere göre zor değil gece nöbeti vs olmuyor, normal zorluklar var her meslekte olduğu için , sen seviyorsan İstiyorsan ilgi alının da varsa dene dışarıyı boş ver sanki onlar mı alacak maaşı onslsr mı olacak bu mesleği, fikir alırsın edersin ama sen ne istiyorsan onu yap.
10 YorumlaBende istiyorum yaa ama zor olur mu bilmiyorum çok kararsizim
00 Yorumlaben bayan polis gorunce asiliyom, kelepcele jop la beni dieeeeee
:))))))10 Yorumla
+1 yılKadın yemeğini nasıl yapicak yapmak icin zamanı olabiliyor mu birde çocuğu kucukse bakici tutmasi mi gerekir
00 YorumlaGenelde bayan polislere masabaşı görev veriliyor..
00 Yorumlapolislik iyidir ol bence pek sorunun da olmaz ;)
00 YorumlaOl Ne varmış
01 Yorumla- +1 yıl
en cool cevaptı bu :)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası