Ailem de okul için çok desteklediler ama o kadar yapabildim ya 2 yıl gereksiz bişey okudum şimdi birileriyle tanışıyorum marmara dişten mezun ya da mühendis bitirmiş. konuşurken sanki fazla umursanıp önemsenmiyorum zaten bende kendi bilgilerimi verirken bayağı çekiniyorum bari dil felan bilseydim hiç bir özelliğim yok ya
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılHiç takılma. Öğrenimde verilen bilginin düşürüldüğüne inananlardanım. Bize de oldu. Kendimiz üni sınavına hazırlanırken, bizden 10-15 yıl önceki sorulan soruları görünce, ödümüz kopardı. Şimdi ne stajyerler, ne mezunlar geliyor eğitilmek için yanımıza. Boş oğlu boş. Biz bari teorik biliyoruz, el becerimiz zayıf biraz, okulun kısıtlı imkanlarında geliştiremedik düşüncesiyle kurtarıyorduk. Büte kalan komşu oğlu, matematik çalıştırayım diye ricada bulundu. Kolay geçebilsinler diye (bizim) ilkokul seviyesi soruları sormuşlar resmen. Örn: 100'ün 0.25 katı kaç eder?, gibi bir soruya 2500 değil mi abi, doğru işaretlemişim diyor. Yanlışında bile değilim, testmiş test! Şık var.
01 Yorumla- +1 yıl
Lise 2 öğrencisi olduğunu belirtmeyince, o kadar yazılan havada kalıyor tabi. Demem o ki, okullu olup boş olacağına, kendine katacak her şeye mıknatıs ol. Bilgiyi bulduğun yerden al, doğruluğu için araştır, ve ikna ediyorsa kazı aklına. Hiç çekinme, utanma da durumundan.
En İyi Cevaplar
Hakikaten kendin olmaktan çok uzaksın, üniversite mezunu olduğunda hayatında ne değişiyor acaba, ben ilk okul mezunuyum işimde var itibarım da, yeri geliyor onunla oturuyorum yeri geliyor bununla, insanlar etkileşime ve samimiyete önem verirler, senin düşüncen çok farklı kendinden başka bir ben olmuş kafanda, sana tavsiyem kendin ol gülümse iyimser ol her zaman ayaklarının altına bak dönüp dolaşacağımız yer orası ve orada kimlik şu ve benzeri şeylerin ne bir anlamı nede bir hükmü var. Ve dünya geneline bak en başarı isimler ya atılmıştır okuldan ya da bitirememiştir bugün onların namını diyorsak üniversite sayesinde değil ticari başarılarından dolayıdır
20 Yorumla
+1 yılBu yaştan sonra diye bir şey zaten yaşında genç sanırım. Hala üniversite okuyabilirsin kendini geliştirebilirsin. Ayrıca günümüzde okul okumak kolaylaştı üniversitenin önünden geçene bile diploma veriyorlar nerdeyse maalesef. Bence çokta kafana takma ancak kendini geliştirmeye özen göster. Bir alanda uzmanlaşabilirsin. Bir çok sertifikalı eğitim, kurs var. Dil öğrenmek sana bağlı neden öğrenemeyesin ki hatta yapabilirsen 2 dil öğren. Açıktan veya uzaktan eğitim üniversite bitirip üstüne yüksek lisans hatta doktora yapabilirsin. Uzun lafın kısası her şey senin elinde. Tamamen istemene ve azmine kalmış.
00 Yorumla
En başta kimin ne düşündüğünü önemsememen daha mantıklı olur. Hayat senin hayatın, sen yaşıyosun, diğerlerini bolver. Ama illaki önemsiyorum ben diğerlerinin ne düşündüğünü diyosan yapabilceğin en basit şey kendini hoşuna giden konularda geliştirmek olur. Öxellikle önerim de yabancı dil olur. En basitinden şahsen üniversite mezunu değilim ama 3 tane dil biliyorum, henüz diplomam olmamasına rağmen kimse de küçümseyemiyor. Ha açıktan da olsa üniversitede okuyabilirsin iş hayatın için yine artı sağlar, çünkü illaki diplomalıyla diplomasız arasında işe girerken ayrım oluyor.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
86
Cevap
107Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. İstediğin yaşta uzaktan eğitim alarak lisans eğitimini yapabilir hatta yüksek lisansı da örgün yaparak üniversite deneyimini elde edebilirsin. Hayat her gün değerli. Bu yaştan sonra... diye bir kelime yok.
52 Yorumla
Soran+1 yılaçık öğretim de çok iyi sayılmaz yani hiç okumamak la aynı seviye
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılİnsanların sizi böyle sevmesi ve kabul etmesi gerekiyor. bence ilk önce öz güveninizi geliştirmelisiniz
00 Yorumla Aslında olay üni mezunu olmaktan ziyade görmüş geçirmiş, kaliteli insan olmak. Yani üni okumadan da olur mu? Olur. Kendini yetiştirmek salt üniversiteye bağlı değildir. Kaldı ki dümdüz inek gibi okuyup kendine hiçbir şey katmadan mezun olan sürüyle insan var. Bahsi geçen diş hekimi, mühendis dediklerin ise o platformda takılmalık eğlencelik kadın arıyor. Kaliteli zevkleri olan, tok gözlü, yük olmayacak birilerini aradıkları için de üni mezunu olmayana burun kıvırıyor olabilirler. O yüzden çok da kafanı ona yorma. Olay tamamen ön yargıdan ibaret. Sen kendini ne kadar yetiştirdin, geliştirdin bunu dert etmelisin
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar ne kadar umursanıp ne kadar önemseneceğini kendisi belirler, siz kendinizi önemsiz görürseniz insanlar da sizi öyle görür. İnsan ilişkilerinde özgüven çok önemli, üniversite okumamış olabilirsiniz ama bilginizin olduğu konularda kendinizi gösterebilirsiniz. Bilgili insan her durumda diğer insanları kendine hayran bırakır ama herkes her konuda bilgi sahibi olamaz bu yüzden ortak konularda buluşabileceğiniz kişilerle konuşursanız sizin için daha iyi olur.
40 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılBu tür düşüncelere girmene gerek yok, benim ilkokul seömeceydi nerede doktor, avukat vs kızı, oğlu var bizşm sınıftaydı şimdi onların çoğu doktor, mimar vs ama görüşüyoruz hala, içimizde şehir içi otobüs şoförü de var, işsiz gezen de. Ben hastanede sağlık memuruyum doktorlarla aram müthiş iyi hatta emirvaki konuşuyorum bazen onlara telefonda falan arkadaşın biri şaşırıp kalmıştı. O zaman dgye hazırkan dikey geçiş yap, bazı alakasız gibi bölümlerden hukuka dikey geçiş yapılıyor mesela. Açıktan, uzaktan da okuyabilirsin. Uzaktan eğitimlerde bilgisayar mühendisliği bile vardı hala vardır. Bazı 2 yıllıklar o popüler 4 yıllıklardan daha iyi. Mesela anestezi oku pratisyen doktordan daha prestijli. Paramedik bölümü de iyidir. Bir yerden başla üniversite ismine ve uzaktanlığına pek takılma.
10 Yorumla
+1 yılİstanbul Üniversitesinden açıktan 4 yıllık fakülte oku.
Diyelim İşletme okudun.
Sorana İstanbul Üniversitesi İşletme mezunuyum dersin. Yalan da değil, kimse sana açıktan mı okudun diye sormaz.
Ama Anadoluda okursan ikinci soracakları soru Açıktan mı.
4 yıllık açıköğretim oku İstanbul Üniversitesinde.
İstanbul Üniversitesinden çöpçülük bile bitirdim desen İstanbul Üniversitesinin ağırlığı var.
Ama açık öğretimi de zordur. Benim annem İstanbul Auzefte okuyor, her gün düzenli ders çalışıyor.
Öyle Anadoluda okuyanlar gibi son gece özet okuyayım dersen NAOH bitirirsin İstanbul Üniversitesi Açıköğretim bölümlerini...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜniversite mezunu da olsan hatta benim gibi doktora mezunu bile olsan eğer iş bulamadıysan insanlar sana yine önemsemez gözlerle bakacaklar. Yani diyeceğim o ki; fesatlık saygısızlık sevgisizlik kötülük bizim milletin zihniyetinde var. Bana da soruyorlar çalışıyor musun diye hayır diyince insanların gözlerinde bundan bir şey olmaz işe yaramaz bu bakışlarını görüyorum. Bizim millet okumasan da okuyup iş bulamasan da ne olursa olsun insanların açığını arıyor, arayınca da buluyor, bulunca da mutlu oluyor. Bizim ülkede insana insan olduğu İçin değer verilmiyor. Ancak kariyerli zengin insanlara değer veriliyor. Eğer kariyerli zengin biri değilsen insanlar seni önemsemeyecek. Bu beni de çok üzüyor seni anlıyorum ben de aynı olmasa da benzer durumdayım, ama maalesef gerçekler bunlar….
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılMesela gidip bir bölüm daha okuyabilirsin. İş bulma olanakları içinde en çok iş bulan meslekler arasında odyoloji eczacılık fizyoterapi var. Bunları okuyabilirsin
- +1 yıl
Hala dediğiniz gbi devam ediyor bu bakış açısı
Gizli Üye(25-29)+1 yılBüyük ihtimal onlar seni önemsiz görmüyor. Sen onların yanında kendini yetersiz hissettiğin için seni önemsemediklerini hissediyorsun. Senin onlara atfettiğin bir duygu bu. Ve eğitim sistemi zaten iyi değil. Diploma önemli değil, yetkinlik ve sertifikalar önemli. Sen yeteneklerine ve kendine odaklan. Çözüm odaklı ol ve kendini geliştirmeye çalış. Udemy, Khan Academy gibi yerlerin programlarına katılarak sertifikalar ve yeni yetkinlikler edinebilirsin. Ve bu videoyu da muhakkak sonuna kadar izle.
https://www.youtube.com/embed/xUGUyDvn-HE10 Yorumla
+1 yılÜniversite okuyup iki yazı yazamayan, akıcı konuşamayan arkadaşlarım var. Bu artık bir kriter değil, kendinden utanmana gerek yok. Kendini geliştirdiğin sürece ister diplomalı ister alaylı ol bir yolunu bulursun. Ortamda sırf bu yüzden aşağılanıyorsan müdürlerin genelde ilkokul terk olduğunu söyle 😁
20 Yorumlaİyi olarak anılan bir okuldan İngilizce makine mühendisliği bitirdim ve mezun olduktan sonra gitmesemde olurmuş dedim ülkemizde lisans eğitimi çok zayıf ve çağın gerisinde nitekim şu anda yazılım sektöründe çalışıyorum aldığım eğitim bir anlam ifade etmeyecek kadar vasattı
20 YorumlaYazılım öğren. Merak ettiğin illakin bir şeyler vardır. Vasıfsız olma lütfen. Okula gitmeyebilirsin ama kendi çabanla bir şeyler yaparsan emin ol daha çok saygı ve sevgi duyulursun. Okula gitmedim diye üzülme. 3d tasarım, animasyon öğren. Her hangi sevdiğin bir alanda yazılım öğren, elektronik öğren, uzayla bilimle ilgilen. Eminim ki yaparsın.
06 Yorumla
Soran+1 yılyazılıma nasıl başlanır yani belirli bir alanımı var yoğunlaşmam gereken
- +1 yıl
Merak ettiğin bir alan vardır. Android telefonlara uygulama yapmak, oyun yapmak, ya da kendi otomatik cihazlarını yapmak. Sana yemin ederim hepsi çok zevkli kolay ve eğlenceli. Temel bilmen gereken bir şey var. Her şeyi onun üzerine inşa edeceksin. O da C dili. Kendine bir C dili kitabı edin ve videolara neler yaptıklarına bak. Sana yemin ederim önün sonsuza denk açılır. Gözlerinde açılır ve bu bunalımdan çıkarsın. Lütfen hayatta amacın, hayallerin olsun. Merak ettiğin ve sevdiğin için yap. Biri veya birileri için değil. C dili ile başla. Sonra andorid programlamaya geç veya kendi merak ettiğin alana. Kendini yönlendirmek istediğin alanda, sana yardım ederim. Ama kendin için iste lütfen bazı şeyleri.
- +1 yıl
Abim gibi konustun bende lise mezunuyum illa okuyacan değil diyor abim edebiyat ogrtmnligini okuyor ama merakı yok bilgisayara var şu an yazılım ögreniyor bilgisayardan baya zeki banada sende ögren diyor ilerde paran olur. Memur maaşı gibi degil daha fazla alırsın diyor ama merakım yok ögrenebilir miyim?
- +1 yıl
@Gdhdjkdk Benim yazılım öğrenme merakım, uzaya bir cihaz gönderebilme hayalimle başladı. Benim dışında bir cihazın, bir aracın düşündüğüm, istediğim seyleri yapabilmesini sağlamaktı. Ve sonra hayatımı kolaylastiracağıma inandığım şeyler hayal etmeye başladım. Çiçeklerimin otomatik sulanması bile mutluluk vericiydi. Ve bundan zevk alıyordum. Önce ne istediğini bilmelisin. Neyi görmek seni mutlu eder. Hangi alanın içinde olmak sana keyif verir? Kendini tanımalısın. Para için değil, gercekten zevk aldığın için yapmalısın. Öğrenmek, keşfetmek, sevmek, ilgi duymak, içinde olmak parayla sürdürebileceğin zevkler değil. Nerede olmayı seviyorsan bunu sen belirmeyeceksin. Bütün yollar senin ne yapmak istediğine göre şekillenir. Yazılım öğrenmeye benimde merakım yoktu. Yazılım öğrenmenin hiç bir tarafı da ilgimi cekmiyordu. Ama hayalim olan cihazları elde edebilmek için yazılım sadece bir araçtı. Yazılım amacın değil, yapmak istediğin şeyler için sadece birer araç. Bu aracı kullanmak için az çok bir şeyler öğrenmen yeterli. Önemli olan her gün az az ama sürekli denemendir. Her gün küçük küçük tuğlalar örmektir. Her şeyini öğrenmek gerekmez. Ama öğrendikçe bazı seyler giderek kolaylaşır. Başarının sırrı, küçük ama sürekli yaptığın adımlardır. Alışkanlıklarındır. Yazılım bambaşka bir dünyaya, modern cağımıza kapı açar. O kapıdan girmeni isterim. Bence hoşuna gidebilir. Denemelisin.
- Eğitim & Kariyer konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yılBoş ver senin kalbin temiz olsun yeter. Eminol birçok insan senin gibi düşünüyor. Sana da hep kötüleri denk gelmiş. Ben kız veya erkekle tanıştığım kişiler ertesi gün beni nedensiz yere listeden çıkarıyor. Beni annemden başka kimse anlamıyor. Ben işleri düşünce mi iyi olacağım? Hep üzülüyordum ama hayat beni yalnızlığa alıştırdı. İçi dışı bir, dost canlısı ve temiz yürekli insan olmaya devam edeceğim.
11 Yorumla- +1 yıl
Ben üniversiteyi bitirdim lisans yaptım da ne oldu? Ücretli öğretmenliğe talim olduk. Maaşımız daha yeni yeni asgari ücret standartına geldi.
+1 yılben de okulu yarıda bırakıp direkt sektörde çalışmaya başlamıştım, şimdi okula dönsem hocalara ders verebilecek tecrübe ve donanıma sahibim. O nedenle çok da mühim değil ama işte milletimiz insanın niteliğine değil de ambalajına bakıyor. Şekilciyiz maalesef.
10 YorumlaHiç takılma böyle şeylere insanın değerini bu mu belirliyor? yani. Rahat ol kasmaya gerek yok önemsemeyen umursamayan da olabilir bende ünivi yarıda terk ettim şu an lise mevzunu görünüyorum. Ama beni seven yanımda benimle oluyor vakit geçirmek istiyor ve bunu da problem ettiğini duymadım, insan birkere denenir baktın farkettin bu durumu uzaklaş hemen o kişilerden. Sen bir bireysin herşeyden öte insansın.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 632 cevap paylaştı.
+1 yılBence kendini küçümseme öncelikle olaya seni isteyenlerin insani açıdan bakması lazım çünkü üniversite okumakla insan olunmuyor ayrıca açıktan okuyabilirsin bir sürü güzel bölüm var açıktan okunabilecek bence açktan oku, evet üniversite okumak şart ama olaya senin baktığın açıdan da yaklaşmamak lazım en önce insan kendi için yapmalı ne yapacaksa.
10 Yorumla
+1 yılKendini geliştirebilirsin. Bir bölümden mezun olmak kültürlü yapmaz. O alanda bilgi sahibi yapar. Sen daha kültürlü olabilirsin. İlgi alanlarına göre çok fazla okuyup, gelişebilirsin. Her şeyden önce zeki olman, herkesi etkiler. Ne olduğunla barışık olmalısın.
10 Yorumla
+1 yılTakma çünkü elinde çok iyi bişey olsa da değişmicek o zaman diceksin ki keşke kendimi bu kadar ezmeseydim. Belki iş bulamayabilirsin bu çok ayrı bi konu zaten ama yapabilir misin evet kendini güçlendir 1 sene ayır daha iyisini yaparsın ama kendini küçümseme sırf insanlara 5 saniye de buyum demek için onlar dinleyip geçecek sende anlatıp bitireceksin bu kadar ne okuyorsan onu direk rahatça de memnun ol çünkü kendimden biliyordum lise mezunu değildim utanıyordum ama gittim açıktan okudum bitirdim insanlara söyledim bu sefer sevdiğime bile ama ne farktettim boş beni ne yükselti ne de birşeyi değiştirdi düşündüm üniversite mezunuyum demek te değiştirmezdi sen önemlisin bu hayatta ve yapabileceğin her şey kendini ezme çünkü başkalarıda ezer:)
00 Yorumla
+1 yılBacım bu gördüğün tüm ünlülerin hiçbirisi okul bile bitirmemiş albert einstein bile aptal diye dışlanmış matematığı zayıf diye, değerini kendin belirlersin, bende aynı durumdayım, kendini geliştirmeye bak, iyice düşün nasıl bir gelecek istediğini zaten sen kendini değersiz görürsen öyle olursun, kendini kimseden aşaği görme, ne istediğini düşün öyle çiz yolunu💓 içini rahat tut. Bunu sorman bile kendini önemsediğini gösteriyor!
00 YorumlaBence öyle düşünme. Mesela iyi olduğun şeyler üzerine konuşabilirsiniz. Bilmediğin şeyleri konuşmak işin asla uğraşma. Zorlarsan itici olursun. Sana öyle geliyordur. İnsanların çoğu Üniversite mezunu değilsin diye ciddiyetsiz davranışlara girmez. Herşeyden önce bireysin ve saygıyı hak ediyorsun. İnsan gibi insan da bunu bilir. Bu açığını kitap okuyarak vrya bazı konular üzerine yoğunlaşarak giderebilirsin. Kendini asla eksik görme kendime güven kesinlikle :)
00 YorumlaYaşın genç, istediğin bir bölümü oku, bir de ingilizce öğren.
Hatta belki ingilizce öğretmenliği falan okuyabilirsin, 1 taşla 2 kuş vurmuş olursun.
Ayrıca üniversite birileriyle tanışmak için değil, kendini geliştirmek, ufkunu genişletmek için okunur.
00 YorumlaOkuyanda boşa okuyor knk ben ilkokul mezunuda olabilirdim karşındakinin insan olmasında bitiyor iş. İlkokul mezunu olup 30 na kadar okulunu bitirenleri biliyorum koca evinde eşi öğretmen doktor. Yani karşındaki insan önemli. 30 dan sonra iş yapmaya başlayan umursama yani. hayatına bak kitap oku. Film izleyerek biraz dil gelistirebilirsin düzenli olarak ücretsiz uygulamalar kullanabilirsin ama hobi olarak yap hani ders şeklinde süs verme.
00 Yorumla
+1 yılHerkes üni mezunu olmak zorunda değil. Üniversite mezunu olmadan da büyük işler yapanlar var. Herkesin kendine göre bir kabiliyeti var. Sende onu yapabilirsin. Mesela ben iş yerimden örnek vereyim. Otoelektrik ustası bulamıyoruz. Ben mühendisim ama onun yaptığı işi yapamam anlamam yani. O yüzden sende bildiğin sevdiğin bir şeyi yap.
00 Yorumla
+1 yılBen ortaokul mezunuyum girdiğim her ortamda beni üni mezunu sanıyorlar her statüden insanla iletişim kurup arkadaş olabiliyorum, çokta iyi anlaşıyorm çünkü okumamış olmam beni ilgilendiriyor karşıyı değil.. Ben kendime güveniyorum girişkenim de o yüzden hiç sıkıntı yaşamıyorum, hiçte sorun etmiyorum, alenen de liseyi bile bitiremediğimi söylüyorum çekilecek utanılacak bir durum da görmüyorum...
00 Yorumla
+1 yılBölümünüzü tamamlayabilirsiniz, ayrıca insanları gözünüz de o kadar büyütmeyin.
Mühendis, avukat olması o insanı donanımlı yapmayabilir.
Siz kıyaslamak ve kendinizi küçük görmek yerine sürekli üzerine bir şeyler katın, yükselmek zor bir şey değil. Geç kalmışlık diye bir şey yok.
Çoğumuz üniversite mezunuyuz ama farklı farklı alanlarda gelişmeye çalışıyoruz, artık üniversite okumak bir artı veya lüks değil. İşinde ve alanında iyi olmalısın, üst düzey.
00 Yorumla
+1 yıl2 yil okudum demissin biraktin mi ne oldu? Kendini dışlamak yerine bir olup illa ki sevdigin bir bölüm vardır onu okusana? İnsanlar kolaya kaçtığını zannederken bazen, aslinda sıkıntıya kaçtıklarını bilmezler. Her konfor alanindan cikmayan insan bedeni icin ruhunu teslim etmistir. Ve gun gelir ruhuna kulak verir. Sen de son asamaya yaklasmissin. Umarim yaptığın bu tercihi surdurmez, kendine zor ama güzel/ kaliteli yollar cizersin.
00 Yorumla
+1 yılYaşınız çok genç. İş görüşmesinde olmadığınız sürece eğitim durumunuz ile ilgili sizi yetersiz bulmak kimsenin haddi değil. Kendinizle barışın, kendinizi sevin.
Bu konuda hayıflanmak yerine online olarak bile artık üniversite okuyabilirsiniz. Vaktinizi kendi iyiliğinize yatırın. En faydalı yatırım bu. Bu sitede geçirdiğiniz vakitte lisan ya da bir kurs görebilirsiniz mesela.
Umarım her şey gönlünüzce olur.
Sevgiler.00 Yorumlaİyi para kazanmaya başladıktan sonra inan bir kağıt parçasına dönüyo diploman.
İnan bunların hiçbir önemi yok.
Ben üniversite kazandığım halde hiç gitmedim.
Sene 2012 filandı.
O zamandan bu zamanları tahmin etmiştim.
Vakit kaybı Türkiye için.
Çok canım beyaz yakalar var maviden mal olan.00 YorumlaBence kendini fazla suçluyorsun herkes okuduğu bir bölümden başarılı olacak diye birsey yok bence karşına çıkan insanlar kendini çok beğenmiş insanlar diploman olması yetiyor gerisinin bir önemi yok üniversite zamanların da borsa al sat işi yapıyordum bir süre bunun eğitimi aldım herkes boş şeyler falan diyorlar di simdi ise beni arıyorlar ne yapsak ne alsak diye böyledir hayat işte
00 Yorumla
+1 yılDil kursuna gidip dil öğrenebilirsin. Kendini farklı alanlarda geliştirebilirsin. İlla üniversite mezunu olmana gerek yok bunun için.
10 YorumlaNasıl ezdiriyorsun kendini ben önlisans mezunuyken kızarkadaşım ileri düzeyde 3 dil bilen doktora mezunu birisiydi
kimse kimseden üstün değil ilk başta bunu kendin kabullen diğerlerinede ettirirsin zaten10 Yorumla
+1 yılOkumuş eşek bar diyenlere bakma oku, dil öğren kendine mutlaka bir şeyler kat…
Sonra zaman daha da geçince çok pişman olursun.
Bilgi, en büyük zenginliktir.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaşın daha çok genç kendini geliştirmek önemli bende bir sürü diploma, başarı belgesi, onur belgesi ve yüksek onur belgesi var. İstersen sana vereyim onlar birer kağıt parçası önemli olan senin kendine bir şeyler katmış olman malum bu ülkenin en başına dahi diplomasız geçebilirsin 👍 ya da sahte diploma ile geçersin 😅😂🤣🤣
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMilli Eğitim Bakanı: Herkes üniversite okumak zorunda değil soL haber. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Üniversiteöğrencisi sayısı çoksa o ülkede sorun vardır. Herkes üniversite okumak zorunda değil' açıklamasında bulundu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, üniversite öğrencisi sayısının fazlalığından şikayet etti.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 829 cevap paylaştı.
+1 yılYaş aralığına bak ve utandığı şeye...
Eyvallah utan o kısımla ilgili talkim vermeyecem de ben 25 yaşımdan sonra hem çalışıp hem okudum AOF KAMU YÖNETİMİ ni onur belgesi ala ala geçtim 29 da mezun oldum... Sende 4 yıllığa tamamla o zaman ;)
Ama utandığın için değil kendin için yap bunu...
Tamam ;)00 Yorumla Dil bilsen bile bi işe yaramaz bazı zihniyetler öyle örnek veriyim anadil hariç iki dil biyorum ,1 ülke gezdim , 3 bölüm bitirdim sevdiğim çocuk lise mezunu Bn dalga geçmedim onla o benle geçti yani yapıcak bişi yok
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen mühendisim arkadaşlarım da öyle hiçbirimiz İngilizce bilmiyoruz yarımız çalışmıyoruz. Ama lise mezunları bizi dışlıyor çok beğenmişlik taslıyorlar. Yani canım konu mezuniyet değil. İnsanlık. Çevrende insan yok. İlkokul mezunu da olsa insan değilse sen kendini oraya ait hissetmezsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben de 2 yıllık okudum sonra komplekse girdim dgs ile 4 yıllığa geçtim bittirdim hatta arada aöf te okudum sonuç kendini geliştirdiğin sürece neyi nereyi bitirdiğin çokta önemli değil bence.. bazen hiç okul görmemiş birinden muazzam şeyler öğreniyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok iyi bir bölüm okudum dereceyle bitirdim master yapıyorum. Ve inan bana benim de derdim insanların davranışı.. sadece işimi maaşımı kariyerimi konuşuyoruz. Birisi de ya nasılsın, hayat hayal ettiğin gibi gidiyor mu, bir ihtiyacın var mı demiyor. Birinci derece yakınlarım bile benim kim olduğumu unuttu sürekli kim olabileceğimi konuşuyoruz. Ben hala eski benim ve o olmak istiyorum ya. Beni ben olarak neden sevemediler?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende aynı durumdayım. Ayrıca işsizim. Kızlarla tanışınca ne iş yapıyorsun diye soruyorlar. Doktorum öğretmenim demek isterdim ama işimi söyleyince kucumsuyorlar. Bakışları değişiyor, vazgeciyorlar. Yalan söyleyeyim en iyisi, babamin işinde çalışıyorum diycem. Mutaitim diycem, uydurcam biseyler 😆
00 YorumlaÇok boş mevzular. Üniversite mezunu hayat mı kurtarıyor? Önemsemezlerse önemsemesinler arkadaşım boş ver. O kadar insan tanıdım diplomalı işsiz keşke üni yerine mesleki alanlara eğilseymişim diye üzülüyorlar.
00 Yorumla
+1 yılKendini geliştirmiş insan, kendini geliştirmiş insandan etkilenir tabi ki. Benim için karşıdaki insanın üniversite mezunu olması önemli değil. Az çok kültürlü, mizah seviyesi düşük benim gibi her şeye gülen, eğlenceli insan severim.😂
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 520 cevap paylaştı. Bende lise mezunuyum emlak sektöründeyim ortamlar da gayet güzel ağırlığım var prestijli olduğunu düşünüyorum işimin. Üniversitesi mezunu garson, kasiyer ve işsiz arkadaşlarım da var onlara bakınca utanmak değil gurur duyuyorum kendimle
00 YorumlaBu kendi kendine çıkardığın bir sonuç. Üniversite mezunları arasında böyle hallere giren birilerini tanımıştım. Biz kendisine hiç öyle davranmadık. Hep kendi kendine kendini ötekileştirdi.
Sen bunu kendi içinde aşmalısın.
00 YorumlaKendini geliştir o zaman yani bu senin elinde. Hiçbir özelliğim yok demek yerine kendini geliştirmelisin. Dil öğrenebilirsin, kitap okuyabilirsin ki bence bol bol okumalısın. Böylece onlardan bir farkın sadece üniversite adı olucak.
00 Yorumla
m +1 yılİlkokul mezunu olduğumu duyanlar, kırılmayayım diye biraz konuşup sonra çaktırmadan uzaklaşıyorlar. Sanki Anlamıyorum. Ama ben takmıyorum tabi. Çokta fifi 😂
10 Yorumla
+1 yılYanlış anlama ama üniversite okuyanların yarısı asalak. Diplomayı almakta değil marifet, önemli olan kendini geliştirebilmek. Okumak için okuyor insanlar.
10 YorumlaBurada ağlayacağınıza kendinizi geliştirebilirsin…internetin nimetlerinden faydalanabilirsin mesela
o kadar genç yaşta olup bu kadar negatif olmayı nasıl beceriyorsunuz anlamak zor
Konfor alanınızdan çıkın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKız üniversiteyi 4 yıl okuyanlar çok mu donanımlı insanlar. Ne kadar boş beleş insan var üniversitede. Böyle düşünme o yüzde. Kendin olmaktan çekinme. Herkes okumak zorunda değil. Ayrıca seni seven olduğun gibi sevsin. Gerisini salla gitsin.
20 Yorumla
+1 yılKafaya takılacak bir durum degil.
Paran varsa okuyorsun ülkede durum bundan ibaret. Ya da çok çok önemli bölümler dışında bir kıymeti kalmadı okumanın Bende 24 yaşındayım sınava girdim bu sene örgüne tekrar başlamak için açıktanda kaydım var İstanbul üni. Çok baskı yememe rağmen çevremden bazen kendimi ezik büzük hissediyoum hiçbir aktivitem kalmadı bütün gün oturup düşünüyorum bilmiyorum ya valla çok takılma derim.
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca 2 yıllık okumussun daha lisansa tamamlarsın açıktan olur biter sıkıntı yapmaa gayette güzel hatta 2 diploma
- Eğitim & Kariyer konusunda 537 cevap paylaştı.
+1 yılmaalesef. paralelllik onemlı. karsı tarafta bunu güdecektir. lokasyon alanının sınırlandırıp sevıye asagı cekmen lazım onem sevıyen level artacaktır.
00 Yorumla
+1 yılÇoğu üniversite mezunu da öyle dümdüz mezun oluyor. İlgi alanlarına göre kitap vs okuyup kendini geliştirebilirsin ilk başta seni takmasalar bile bildiklerinle anlattıklarınla dikkat çekersin
00 YorumlaBunlarin evlenmekle alakasi olmamali. Evlenecegin insani statüsü kisiliginden daha mi onemli. Devre bak ya. Onceden erkeklerde bakardi bunlara simdi kadinlarda bile olmayinca göze batiyor.
00 YorumlaÜzülme çoğu diploma sahibi işsizler ordusu okumak güzel bir şey ama bu okudu diye kimseden üstün yapmaz ama bunu sen takıntı haline getirmişsin bunu da göz önüne al hayatını yoluna koymaya bak...
00 Yorumla
+1 yılYaparsın üniversite falan kendine inan, b1 ingilizce var, a1 Arapça, a1 şuca buca var yani. Kolay. Yeter ki iste. Önemli olan eğitimden ziyade sevgi, o kadın belki yine çalışır kazanır ama önemli olanı unutuyoruz sevgi.
00 Yorumla
+1 yılHangi bölümü okudugun değil, kendini ne kadar geliştirdiğin önemli. Tanıştığın böyle kişilerin seni umursamaması inan bana daha iyi. Okuduğu bölümle övünecek ve kendini bundan dolayı en zeki sanacak insanlar çünkü. Öncesinde ben de böyle insanlarla tanışmıştım ve aslında ne kadar boş kafalar olduklarını fark ettim.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen tıp fakültesini bitirdim. Erkek arkadaşım mimarlık bitirdi. Arkadaş grubumuzdan birisi kepçe operatörü, diğeri aşçı, diğeri babasının dükkanının başında. Kimse kimsenin eğitimine bakmıyor.
30 YorumlaBen 3 üni mezunuyum da ne oluyo üniversite mezunları ne yapiyo ki mesele okumak değil okumuş çok essek var kendini geliştirmeb önemli
10 Yorumla
+1 yılKaç yaşındasın bilmiyorum ama bu kadar umutsuz karamsar olma dil öğrenmeye başlayabilirsin, sevdiğin bir alanda kendini gelistirebilirsin
10 YorumlaÖyle düşünmen çok yersiz. İnsanın değeri aldığı diplomalarla değil çevresine duyduğu sevgi ve saygıyla ölçülür.
10 YorumlaBaşkalarının ne düşündüğünü kafana takarak yaşıyacaksan yaşama. Önemli olan ne okuyup okumadığın değil ki insanlar bazen kendilerini öne cıkarmak icin abartır ayrıca ve bide kendini kandırma yani istersen her şeyi yapabilirsin ;)
00 Yorumla- Devamını Gör (133)
Devamını Gör(178)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Üniversite mezunu olmadığım için utanıyorum, birileriyle tanışınca çok önemsenmiyorum. Ne yapabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler