+1 yılServis tepsinde devrilme ihtimali olan şişeleri mutlaka yan koy. Çünkü atıyorum ki tepsinde 3 çay ve bir şişe su var şişe devrilince diğerleri de düşer.
Servis yapmak için masaya yaklaştığında "Pardon, afedersiniz" gibi sözlerle müşteriye önce seslen mesela. Çünkü müşteriler hararetli hararetli konuşurken seni fark etmeye biliyor, tepsine ya da eline vurabiliyorlar. Elinde sıcak bir şey varsa yanarsın.
Yanında hep adisyon, kalem ve masa bezinle dolaşmalısın. Servisleri mutlaka tepsi ile yapıp boş toplamaya mutlaka tepsi ile gitmelisin.
Çok antipatik müşterilerin olacak. Mesela yemeği ya da çayı bittiği halde boşunu vermek istemeyen müşteriler. 😂Sabırlı ol.
Senden önce orada çalışmaya başlayan herkes sana iş buyuracak. İşi öğrenene kadar tabiki herkesi dinlemende fayda var. Ama kendini ezdirme. Senden eski elemanların hepsi senin üstün değil, unutma. En iyi niyetli gördüğüne ihtiyaç duydukça işi sor, çekinme.
Elini seri ve pratik tutmanda fayda var. Ama ilk günlerden aceleci davranma.110 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBen pastanede çalışmıştım çok hareketli eğlenceli ama dikkat isteyen titiz bir işti bazen hata yapınca patron sinir krizleri geçirmeye başlıyordu soluksuz bir yarımsaat falan bağırıyordu bir de benim dizimde rahatsızlık vardı yeniden başlayınca bırakmak zorunda kaldım ama pastane güzel iş şimdi den kolaygelsin 😇
10 Yorumla
hoş geldiniz demeyi unutma. Menüyü iyi oku. ayrıca müşteri geldiği zaman yemek mı yiyecek yoksa sadece bir şeyler mi içecek her halinden belli olur tahmin etmeye çalış ona göre sen öneri sunabilirsin bu da patronların gözünde senin hanene artı yazar. İşini severek yap demek biraz ütopik ama işini disiplinli yap
10 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,2b cevap paylaştı. Herkes bir işe başlarken ilk iş günleri oluyor. İnsanlarla iletişim içerisinde olacağın için güler yüzlü ve tatlı dilli olman yeterli. Hatalar yapsan da umutsuzluğa kapılma. Başarılar şimdiden 🙂
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılBence sakin olmalısın güler yüzlü ol ve biraz yorucu geçebilir.
00 Yorumla
+1 yılHerkesin dediğini yapmaya koşarsan ordakiler çaktırmadan birlik olup her konuda sana iş yaptırarak seni kullanacaklar, çaktırmadan herkes sigara molasına çıkacak eğer içmiyosan sen 8 saat ayakta duracaksın ara sıra molaya yollayacaklar bunu görmemezlikten gelme mola senin hakkın , diğer garsonlarla aranı iyi tut, masa numaralarını ezberle , hızlı hareket et , güleryüzlü ol, sürekli masalar arasında dolaş ve gözün hep boşlarda kulağında siparişlerin çıktığı yerde olsun ki cikar cikmaz götürebilesin kendini ezdirme yoksa hep ezerler
50 Yorumla- Ürün servis ederken kesinlikle yere bakma
- Kendin emin dur
- Dik yürü
- Güler yüzlü ol
- Heyecanını gösterme
- Kısa cümleler kur
- Nezaket seviyeni kaybetme
- Müşterilerden utanma
- Karşı cins asılan müşteri görmezden gel
- Akşam gelirken menünün en iyi yemeğinden bana getirmeyi unutma 😃
İşin hayırlı olsun, umarım enerjini sarf etmene değecek bir işin olur.20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanın sıkkın olsa bile gülümse. Ben getir de çalişiyordum kötü bi. olay yaşadim o oadar kötü ki ağlayacak durumdaydım ama siparişi teslim etmeye giderken asansorde zorla yuzumu gulumser hale getirirdim duygularımı insanlara yansıtmıyordum. Yani yalandan da olsa sırıt
10 YorumlaMüşteriler yönünden rahat ol bir sıkıntı olmaz asıl sıkıntı garson şefi ve iş arkadaşların😃 hadi bakalım kolay gelsin çalışmak bir ustunluktur bir şereftir öptüm seni😘
20 Yorumla
+1 yılBen cok iyi garsonluk yapiyorum mesela garson bakar mısınız menü alabilirmiyim dediğinde müşteri tabi efendim diyeceksin ve güleryuzlu olacaksın mesela fazladan servis açmanı istedi çatal kaşık bıçak temiz olması çok önemli örn tepside bardağın içinde limonata taşıyorsun yeni başlıycagin için elini aç ve avuç içinde tut ben 3 parmakla tasiyordum tepsiyi alışırsın zamanla ve emin ol müşterilerin cogu güler yüzlü değil laf söyledikleri zmana kusura bakmayın efendim bir yanlış oldu de geç
40 Yorumla
+1 yılYaparsın strese girme sonuçta herkes bir işte en başta acemi oluyor.
10 YorumlaGarsonlukla ilgili dışardan bazı gözlemlerim oldu benimde, ama severek bu işi yapacağını düşünmediğim için pek tavsiyeye ihtiyacın yok diye düşünüyorum
00 YorumlaÖnce kendine güven.
Sonra kimin ne iş yaptığına dikkatli bak. Kendi işini sana bırakmasın.
İş Arkadaşlığın İşte kalsın10 Yorumlakazanacağın parayı düşün. kendi emeğiyle para kazanacaksın. Ne güzel işte. biraz yorulursun ama değer rahat ol müşterilere güler yüzlü ol
10 YorumlaÖncelikle insanları iyi gözlemle. Sakin olmaya çalış. Garsona kötü davranıp bazıları ego tatmin ediyor öyle tiplere hazırlıklı ol
31 Yorumla- +1 yıl
Şavaşa gitmiyor
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılArka cebinde telefon taşıyan kızlardan olma. İş sırasında telefon ile ilgilenme. Gözün masalarda olsun
00 Yorumla
+1 yılGarson değildir o komidir köleliktir ezilmektir 12 13 saat ayakta durmaktır mola varsa bilee yinede eziyet çekmektir temizliktir pişmanlıktır
00 Yorumlaİlk gün çok zorlanırsın her yerin ağrır hatta işten ayrılmayı bile düşünebilirsin biraz sabret Bir haftaya alışırsın
00 YorumlaBiraz Dikkat Üstlerini İyi Dinle Onların Sözünden Çıkma İşini Sev Ve Dört Elle Sarıl Sonrası Kendiliğinden Gelir
00 YorumlaNormalde bilmeyeni direkt garson olarak işe almazlar sanslısın başarılar kafanda büyütme gorsunluğu rahat ol yeter
00 YorumlaBolca itle karsilasacaksin poncik
Hazırlıklı ol
30 YorumlaRahat ol derim biraz zaman sonrasında şef garson oldunuz.
00 YorumlaBayılıyorum hanım hanım kadın garsonlara nedense pek cazip geliyor bana
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltemiz ol temiz ol temiz ol. işini hep temiz yap. hijyen öenmli malum. bu da hiçbir yerde yok. özellikle kahvaltı veren yerlerde aman tanrım yazarken midem bulanıyor etmeyin
00 Yorumla
+1 yılMekan sahibinin tavırları hoşuna gitmiyorsa ve paranı verirken geç veriyorlarsa sakın devam etme.
00 YorumlaAlışamazsın ayrıca niye alışıyorsun kendine biraz saygın varsa bu tür işlere alışmamaya bak
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 645 cevap paylaştı.
+1 yılErkenden uyu, dinlenik olarak işe gitmiş ol. Başarılar. :-)
00 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 365 cevap paylaştı. Hicbisey olmaz zaten işi aana öğretirler ilk günlerde daha sonra çalışa çalışa öğrenirsin
00 YorumlaMenüde çorba varsa çorba nelidir başka çorba var mı vs bunları hepsini söyleyin müşterilere
00 Yorumla
+1 yılGarsonluk iyi komiye gore temiz ve titiz ol davranislarina dikkat et hep göz önündesin
00 YorumlaÖncelikle sakin kalmalısın. Garsonluk kolay gözüken ama bedenen çok yoran bir iş.
00 Yorumla
+1 yılBende garsonluk yaptim eger calisip pis izlere bulasmak istemiosan servise cıkan yemekleri servis et yoksa kalan bulasiklari toplatirabilirler ama yeni baslarsan buyuk ihtimale sana bulasik falan tasitırlar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHangi restorant. Ilk gun yanina gelebiliriz belkide
00 Yorumla
+1 yılerkekler garson kizlara cok yürüyor dikkat er sief msüteri cekmek icin kizlari dekolte giydiyorlar
17 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka saçma
- +1 yıl
hic sacma degil gercekler
- +1 yıl
Ne gibi kıyafet ler giyorlar
- +1 yıl
mini etek dekolte gerci normal giyse millet yürüt
- +1 yıl
Öyle şeyler normal dede giyorlar ve 25 senedir bir kıza dahi yürümedim tanışalım vb şeyler demedim 🙁
- +1 yıl
müşteriler yürümedi bana çalışanlar yürüyor daha çok
- +1 yıl
Okdr erkeğin içinde yürür ler knk 😁
+1 yılGarsonluk cok zor bende eskiden cafede calismistim. ayakta durmak cok yoruyor insani. en yapilmayacak is
00 Yorumla
+1 yılGarsonluk hızlı ve pratik olman gerek. Gelen müşteriye güler yüz ve hoş geldiniz diyerek oturmasını bekle ve sonra menü ver
00 Yorumla
+1 yılCanım bu kadar kasma kendine zarar tadını çıkar ve kendine inan oraya gidince başına felak gelir diye korkuyorsun ve heyecan yapıyorsun
00 Yorumlamesafe koy müşterıyle aranda abı teyze kelimeleri kullanma asla
00 Yorumla
+1 yılcafelerde güler yüzlü olman yeterli olur bence
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılSakarlık yapma kesinlikle
00 Yorumla
+1 yılKeyfini cikart kanka eglenceli bir is
00 Yorumla
+1 yılYürürken bardaklara bakma.
00 Yorumla
+1 yılİşe alanlar biliyor, kendine zaman ver alışacaksın
00 YorumlaSaf olduğunu belli etme ezerler
00 Yorumla
+1 yıltabiki yaparsın kendine güven sadece
00 Yorumlaaz tabak çanak kırmaya çalış
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah kolaylık versin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılher şey gönlünce olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılen zor işi niçin seçtin akşama ayakta kalıcaksın
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 780 cevap paylaştı.
+1 yılsınav sonucun nasıl geldi
00 Yorumla reflekslerin iyiyse sıkıntı olmaz hayırlı işler
00 Yorumlaİlk gün bir şeyleri kırmamaya çalışsan yeterli
00 Yorumla
+1 yılBaşarılar dilerim ve kolay gelsin
00 YorumlaHeyecanlaninca 10 saniye boyunca nefes al geçiyor
00 YorumlaAnca garson oluyonuz
04 Yorumla
+1 yılalışırsın
00 Yorumla
+1 yılYüzün hep gülsün. <3
00 Yorumla