Hukuk mu işletme mi işletme okuyup ceo olursam aileme vakit ayıramam mı?

Merhaba , yaklaşık 10 yaşından beri hakim olmak isteyen biriydim hem de ağır ceza hakimi olmak istiyordum o yaşta bile bir şeylerin yanlış olduğunun farkındaydım. Sanki kendim bunu düzeltebilirmişim gibi hissediyordum ama büyüyüp aklım daha fazla yetmeye başlayınca öyle olmadığını anlıyorsun tabii. Kişilik olarak da biraz fazla vicdanlı bir insanım bir yerde haksızlık olduğunda asla susmam yanlış bir şey olduğunu gördüğümde hemen cevabımı veririm. İyi güzel fakat hakim olabilmek için biraz gaddar bir insan olmak gerektiğini düşünüyorum aksi takdirde bu mesleğe başlarsam her davaya sanki kendi başıma gelmiş gibi yaklaşacağımı biliyorum.11. sınıftayken çok sevdiğim matematik hocam ülkenin halinden gündeminden torpilinden bahsetti bende bu sorunlar olduğunu biliyordum fakat yine de umutluydum. Umudum olsa da torpil lazım olacağını biliyordum her ne kadar başarılı bir kariyerim olsa da. Bu konuyu babamla görüştüğümde bu işi kendi halledeceğini söyledi - o küçüklüğümden beri hep hakim olmamı ister - fakat ben torpille iş başına gelmek istemem ve bunun vicdan azabını ömür boyu çekerim. Yine 11. sınıfta matematik hocam her eşit ağırlık öğrencisinin hukuk ve psikolojiye şartlanmaması gerektiğini eğer iyi bir üniversite olursa işletmenin de gayet makul bir seçenek olduğunu söyledi. Bu bölümü kafama soktu şu an koç işletme istiyorum derslerim iyi potansiyelim var kişilik açısından bir işi yaparsam en iyisi olmaya çalışırım herhangi bir konuda olabilir bu. Velhasılıkelam işletme bölümünü seçersem ceo olmak isterim fakat bu seferde gelecekteki aileme çocuklarıma vakit ayıramam diye korkuyorum. Bu konuda düşünceleriniz nelerdir acaba? Kusura bakmayın uzun oldu.❤️

Hukuk mu işletme mi işletme okuyup ceo olursam aileme vakit ayıramam mı?