Kore dili ve edebiyatı okumak mantıklı mı sizce üni tercihlerimde seçmeli miyim açıkta kalma ihtimali çok yüksekmiş
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,6b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, bu ülkede pek bir önemi yok ama Kore'de yaşayacaksanız ya da Koreli şirketlerle bir iş, çeviri vs. bir şey yapma hedefiniz varsa mantıklı bir tercih olacaktır sizin için. Onun dışında diğer arkadaşlarımızın da dediği gibi maalesef umduğunuzu bulamayabilirsiniz. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dilelğiyle...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılKore dili ve edebiyatı okumak yeni bir dünyaya kapı açar sana. Ama Türkiye'de korece hemen hemen hiç geçerliği olmayan bir dil. Ancak Kore ile çok sıkı iş ilişkisi olan firmalarda iş bulabilme imkanın olabilir. Ben iş gereği en az 20-25 defa Kore'ye gittim, tek kelime Korece öğrenme gereği duymadım. Gittiğim her yerde ingilizce ile her türlü konuştuk ve anlaştık.
10 Yorumla
Eğer paran varsa veya kendine torpil bulursan oku. Açıkta kalabilirsin eğer çok dışa dönük, hırslı biri değilsen. Kore ye gidip orada iş bulabilirsin bunun için para lazım. Veya burada mütercim olabilirsin
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
5Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBence mantıklı
00 Yorumla
+1 yılBu ülkede değil kore de yaşarsan mantıklı ama bunun için de üniversite okumana gerek yok.
10 YorumlaBence mantiginla hareket etmelisin açıkta kalacağın bir bölüm seçme düzgün ve işine yarar bir bölüm seç ilerki zamanlarda dilersen yine o bölümü okuyabilirsin
14 Yorumla
Soran+1 yılİnan ki ne seçeceğime karar veremiyorum sınav sonuçları da açıklanacak yurt dışında çalışabileceğim bir meslek olsun hukuk istiyordum eskiden her ülkenin hukuku başka okumak saçma olur
Soran+1 yılAraştırıyorum bende umarım iyi sonuçlar alırsın
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen Kore Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Türkiyedeyken Samsungda Tercüman olarak çalışmıştım. Ayrıca birçok online korece ders verdim. şu an Koredeyim.
56 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl+Güney Korede yüksek lisans yapıyorum
Soran+1 yılİş bulmak aşırı zor mu illa orada mi eğitim görmemiz gerek bilgi verebilirmisin
Cevap sahibi+1 yılEğer Güney Korede yaşamak istiyorsan tabi orada okuman daha yararlı olur.
Oturma İzni falan baya uğraştırır
Ticaret ve Hizmet Sektöründe kolay iş bulunuyor
Soran+1 yılBen diyetisyenlik düşünmüştüm de pek fazla bilgi alamadım bu tür sağlık sektöründe yabanci çalistirmadiklarini duydum
Cevap sahibi+1 yılDevlette çalıştıriyorlar ama çok uğraşman gerekiyor. Belgeler, Sınavlar falan zor.
Özel klinikler oluyor ya onlar hakkında pek bilgim yok ama Güney Korede açabilirsen cidden zengin olabilirsin.
Güney Koreye geleli 1 yıl oldu dediğim gibi yüksek lisans yapıyorum. Benim de daha bilmediğim birsürü şeyler var. Hükümet Bursu aliyorum.
Ama sana tavsiyem maddi durumun iyiyse kore dili ve edebiyatı oku hatta koredede bile okuyabilirsin. Hükümet Bursu alırsan çok iyi olur
Soran+1 yılTeşekkürler yorumun için
+1 yılKore'de çalışma imkanın var bildiğim kadarıyla yanlış bilmiyorsam tabi
05 Yorumla
Soran+1 yılBen bu soruyu turkiyede öğrenci bulup koredeki üniversitelere gönderen yani danışmana sordum bana korede bir eğitiminin olması lazım dedi herşeye böyle diyor acaba kendisinin para kazanmadı için mi diyor yoksa gerçekten mi bilmiyorum
- +1 yıl
Benim bir arkadaşım da okumak istiyordu cidden Kore'de iş imkanı fazla bu bölümle çocuk çok araştırdı ben de ondan biliyorum
Soran+1 yılİş bulabildi mi korede
- +1 yıl
Kazanamadı o bölümü
Soran+1 yılTeşekkürler bende yksden yüksek puan bekliyordum yakında açıklanacak seçecegim mesleğe karar verememiştim
+1 yılÜniversite okudum, kredi aldım ama işsizim.
5 sene sonra soruyu soran arkadaşımiz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİşsiz kalacaksın şimdiden belli sonra neden üniversite mezunları işsiz bak kendimi de katıyorum yani
05 Yorumla
Soran+1 yılDoğru söylüyorsun da bütün meslekler öyle dış doktoru olmayı düşündüm 5 sene okuyorsun hukuk 4 sene boşta kalıyorsun istediğim meslekler yurt dışına çıkabileceğim bir meslek değil diyetisyenlik bile düşündüm napacagimi bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılArkadaşım diş hekimliği okudu mezun olduğu yıl kurada çıktı ve şimdi memur ben mezun olalı 3 yıl geçti hala sınavlara giriyorum daha garanti
Soran+1 yılSen ne mezunusun
Cevap sahibi+1 yılGrafik tasarımı
Soran+1 yılHarbi benim için kura falan önemli değil mezun olduğum yıl yabanci dilide öğrenip başvuru yapmak istiyorum almanyaya
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılOkumak istiyorsanız okuyun
00 Yorumla
+1 yılBence iş bulması zor bir bölüm
10 Yorumlaİstersen oku kime ne
00 Yorumla
+1 yılKore hayranı ablamız
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alakası var kardeşim
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi