Bütün derslerden geçebildim. Peki bundan sonra ne yapmam gerekiyor? Mezuniyet süreci nasıl işler? İlişik kesme işlemleri nasıl olacak?
Bütün derslerden geçtim, bundan sonra ne yapmam gerek? Mezuniyet süreci nasıl işleyecek?

Bütün derslerden geçebildim. Peki bundan sonra ne yapmam gerekiyor? Mezuniyet süreci nasıl işler? İlişik kesme işlemleri nasıl olacak?
Merhaba, diplomanızı almayı bekleyeceksiniz ama öncesinde dediğiniz gibi ilişik kesmeniz gerekiyor. İlişik kesmek için üniversitenizin öğrenci işleri birimine gideceksiniz. Ben mezun oldum ve ilişiğimi kesmek istiyorum dediğinizde size bir form yani kağıt verecek. Onun bir kısmını dolduracaksınız, bir kısmını da kayıtlı olduğunuz diğer birimlere kütüphane, muhasebe gibi yerlere imzalatıp tekrar öğrenci işlerine geliyorsunuz. Öğrenci kartınızı da teslim ediyorsunuz ve diplomayı alacağınız günü beklemeye geçiyorsunuz. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Pekala, cevaplarınız için teşekkür ediyorum. İki sorum daha olacak:
1-Yöksiste ve e-devlette mezun gözükmek için yapmam gereken bir şey var mı?
2- Bize 1. sınıfta jet kart dağıtmışlardı ancak ben onu almadım ve kullanmadım. İlgili birime o kart teslim edilecek ve o kartlar daha sonrasında imha ediliyor anladığım kadarıyla. Ben o kartı teslim edemeyeceğim hâliyle. Bu durum mezuniyet ve ilişik kesmek için sorun oluşturur mu ğ
Hayır, yapmanız gereken bir şey yok. Otomatik olarak kendiliğinden yöksise ve e devlete düşer ama ösym sitesinde ais. osym. gov. tr girdiğinizde eğitim bilgilerime tıklayıp güncelle seçeneğine basmanızı öneririm.
Eğer o kartı hiç almadıysanız ben onu almadım zaten dersiniz. Bir sıkıntı çıkmaz.
Öğrenci işleri yapmıyor mu mezuniyet durumunu e-devlet ve yöksise geçirmeyi? Otomatik olarak düşüyor dediniz ancak ben tam anlayamadım.
Onlar sistemde öğrenci artık mezun derler. E devlete de biraz geç de olsa yansır. Rica ederim.
Yöksiste de aktif gözüküyorum. Ayrılma tarihi, ayrılma nedeni vs de yazmıyor. Dediğiniz gibi biraz zaman alır ama kısa sürede yazılır inşallah.
İnşallah yazılır yani içiniz rahat olsun. Bu ÖSYM eğitim bilgileri güncellemeniz derken şunu kastettim. ais. osym. gov. tr adresinden giriş yaptığınızda sol menüde eğitim bilgilerim kısmını güncellediğinizde üniversiteniz de çıkar eğer listede yoksa. Son güncel hali orada yer alır yani o önemli.
Güncellerler en kısa zamanda. Yok vermiyorlar yani öyle biliyorum. Bana diploma eki gibi bir şey vermişlerdi ama ben de tam bilmiyorum ne işe yaradığını. Yurt dışında da geçerli olduğunu gösteren bir belge sanırım.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Kız benim ilişiığim online yolla kesilmişti, e devlette de geçici mezuniyet belgem gözüküyordu, diplomayı da daha almadım (1 sene önce iaü'den mezun olmuştum)
Pandemiden dolayı online kesilmiştir ilişkin. Şimdi normale döndük gibi aslında. O yüzden online olarak ilişik kesmeyiz diye düşünüyorum. Diplomayı neden almadınız?
Eylülde diplomanı alırsın bitti gitti
Benim zamanımda yoktu müfredat değiştiyse bilemem zaten diploma hazır olunca otomatik kesiliyo diye biliyorum
Danılanımız bize bilgi verir, değil mi? 4 temmuzda belli oldu harf notu. Daha erken bu konu için sanırsam ama edu. trli okul e-postam silinmiş (giriş yapamıyorum) ve mezun sistemine e-devlet ile girebiliyorum. O yüzden merak ettim acaba diğer işlemler de çabuk olur mu diye. Beklemeli miyim?
En sağlıklı şu şekilde öğrenebilirsin okula gidebilirsin hada okulu arayıp öğrenci işleryle görüşüp sorabilirsin en kesin çözüme öyle ulaşırsın
şu an erken biraz daha zaman geçsin ama sen yinede sağlama al işini müsait olduğunda öğrenci işlerinden fikir al
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş