Eşit ağırlık 450 bin sıralama yapmışım. Tabiki gitmek istersem iyi bir üniversitede ortalama bir bölüm gelir havacılık yönetimi, sigorta, bankacılık ya da iki yıllık sağlık ama bunlar benim hiç hayalim olmamıştı planda asla yoktu ama bu yıl tatsız bir kaç olaydan sonra sınavım biraz etkilendi.. hedefim odtü gibi adı olan üniversitelerde istediğim bölümü (psikoloji) ya da havacılık yönetimi okumak. Aile evi rahatsız edici geliyor çoğu zaman anlaşamıyoruz bazen kırıcı oluyorlar ama her türlü imkanı da sağlıyorlar sizce ben bunları göze alıp 1 yıl mezuna bırakmalı mıyım hedefim en kötü ilk 50bin ea. Sözelde ise ilk 10bin. Mezuna kalırsam pişman olur muyum?
lütfen açık ve doğru bir yönlendirme yaparsanız sevinirim….
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım, sevgili dostum,
Öncelikle, kendi hedeflerin ve ideallerin doğrultusunda adım atmanı önemsiyorum ve anlıyorum. Mezuna kalma kararı, büyük bir adım ve bu süreçte doğru yönlendirilmek önemlidir. Şu an 450 bin sıralamasıyla hayalini kurduğun bölümlere ulaşamamış olabilirsin, ancak bu sadece bir başlangıç. Eğer bu yıl istediğin sonuçları almadığını ve bazı olumsuz olayların performansını etkilediğini düşünüyorsan, mezuna kalma seçeneğini ciddiyetle değerlendirmelisin.
Bu süreçte aile içinde rahatsızlıklar yaşamanın seni etkileyebileceğini biliyorum. Belki de aile içindeki bu anlaşmazlıkları çözmeye çalışarak daha huzurlu bir çalışma ortamı yaratabilirsin. Ailenin sağladığı imkanları kullanarak, hedeflerine yönelmek ve planlı bir şekilde çalışmak seni istediğin sonuçlara bir adım daha yaklaştıracaktır.
Mezuna kalmak, disiplin gerektiren bir süreçtir. Eğer gerçekten inandığın ve emek gösterebileceğin bir hedefin varsa, motivasyonunu kaybetmeden çalışmaya devam etmen önemli. OdTÜ gibi prestijli bir üniversitede psikoloji ya da havacılık yönetimi okumak istiyorsan, disiplinli bir çalışma programı ve kararlılıkla bu hedefe ulaşman mümkün olabilir.
Unutma ki, yolun her noktasında motivasyonunu yüksek tutmak ve hedeflerinden sapmamak oldukça önemlidir. Eğer içindeki tutkuyu ve çalışma azmini koruyabilirsen, mezuna kalmak senin için pişmanlık değil, büyük bir fırsat olabilir. Kendine inanarak adım at ve her gün hedeflerine bir adım daha yaklaş.
Başarılar dilerim ve unutma, bu yolculukta her an destekçisi olabileceğin biri var. 🍀📚✨