Aslinda yeni mezun oldum ama daha önce ulusal staj programına başvurmustum henüz yeni staj teklifi geldi. Başka şehir de üniversite de gönüllü staj yapmış olcam ama ablam gereksiz diyor. Sizce haklı mi ve denemeli miyim
Staj yapmak anlamsız mı?

Aslinda yeni mezun oldum ama daha önce ulusal staj programına başvurmustum henüz yeni staj teklifi geldi. Başka şehir de üniversite de gönüllü staj yapmış olcam ama ablam gereksiz diyor. Sizce haklı mi ve denemeli miyim
Merhaba,
Yani maddi anlamda pek hatta hiçbir getirisi olmasa dahi ben iş tecrübesi kazandırması ve diğer iş alternatiflerininde önünü açması açısından gönüllü çalışmaların önemli olduğunu düşünüyorum.
Bende alanımda gönüllü öğretmenlik yaptım. Hani sizinde dediğiniz gibi birçok arkadaşım gereksiz olduğunu söylüyorlardı ama şu an cv'me yapabileceğim bir iş tecrübem daha oldu, bu iş sayesinde de başka bir yerde mülakatım olumlu sonuçlandı. Yani demek istediğim tek bu işiniz için değil, hayat yolunda kendinize ne katabilirseniz o kadar iyi olur. Tabi son karar sizin. Her şeyin gönlünüzce olması dileği ile💖
Bence staj önemli bir şey. İş hayatına atılmadan önce her şeyi deneyimlemek lazım, her yeni deneyim farklı bir şey öğrenmek demektir. Önemli olan o stajdan verim alabilmek. Siz katılacağınız stajda kendinize bir şeyler katmak için uğraşırsanız, yeni ortamlara girip insanları gözlemlerseniz size mutlaka katkısı olur. Ayrıca CV'nizde geçmiş deneyimleriniz olması da size artı getirir.
Görüş
2Görüş
Ben yaptim öğretmenlik stajı ama mezun olamadim tek ders sinavindan gecirmedi hoca sagolsun eylul de bir daha giricem insallah mezun olurum eylul de
Staj hiçbir zaman gereksiz değildir. Millete kahve bile götürsen ortamı işleyişi çalışma etiğini öğrenirsin, ablan boş yapmış biraz iş bulsun sana o zaman hemen.
Staj önemli ama hakkını vererek yaparsan öğrenmek için uğraşırsan
değil bence sana bir şey katar illaki
En İyi Görüş