Sosyal Hizmetler bölümü ile alakalı detaylı bilgi vermenizi rica edeceğim. Kardeşim bu bölümü yazmak istiyor da
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSosyal Hizmetler bölümü nasıldır?
Merhabalar ^^
Sosyal Hizmetler aslında Türkiye’de bilinen ve en çok öğrencisi olan bölümlerdendir. Bu konuda da sorunuzu görmekten mutluluk duyuyorum. Sosyal hizmetler bölümü ‘ne dair merak ettiklerinizi kendimce sizlere ileteceğim bu yazımda.
Sosyal Hizmetler Bölümü Nedir?
Sosyal Hizmet bölümü, sosyal açıdan insanların rollerini, ailedeki konumlarını, genel refah durumlarını ve bu seviyeyi arttırmak adına toplum içerisindeki bireylere, ailelere ve topluluklara yardımcı olup, onları anlamaya çalışan çalışma alanıdır.

Sosyal Hizmetler Bölümü Dersleri Nelerdir?
Sosyal Hizmetler bölümünde şu dersler vardır : HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI, PSİKOLOJİ, SOSYAL HİZMETE GİRİŞ, SOSYOLOJİYE GİRİŞ, İNSAN DAVRANIŞI VE SOSYAL ÇEVRE, YABANCI DİL, ETKİLİ İLETİŞİM TEKNİKLERİ, TEMEL İLK YARDIM BİLGİSİ, SOSYAL HİZMET KURULUŞLARI, SOSYAL SORUNLAR, SOSYAL GÜVENLİK, SOSYAL PSİKOLOJİ, SOSYAL HİZMET KURAMLARI, TÜRKİYE'NİN TOPLUMSAL YAPISI, AİLE PSİKOLOJİSİ VE EĞİTİMİ, SOSYAL HİZMET MEVZUATI, SOSYAL POLİTİKA, SOSYAL BİLİMLERDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ, İKNA EDİCİ İLETİŞİM, YAŞLILARLA SOSYAL HİZMET, TIBBİ VE PSİKİYATRİK SOSYAL HİZMET, TOPLUMSAL CİNSİYET SOSYOLOJİSİ, ENGELLİLERLE SOSYAL HİZMET, AİLE VE ÇOCUKLA SOSYAL HİZMET, SOKAK SOSYAL HİZMETİ VE ADLİ SOSYAL HİZMET, SOSYAL HİZMET ETİĞİ şeklindedir.
Sosyal Hizmetler Bölümü Kaç Yıllıktır?
Bu bölüme dair elbette sosyal hizmet kaç yıllık sorusu da akıllara geliyor. Sosyal hizmetler bölümü, iki farklı tercih seçeneği içerir. İkisi de aynı isimli olsa da bir tanesi 2 yıllık Sosyal Hizmetler Programıdır. Bir diğeri de 4 yıllık lisans bölümü olan Sosyal Hizmetlerdir.
Sosyal Hizmetler Bölümü Mezunları Nerelerde Çalışabilir?
Sosyal hizmetler mezunu ne iş yapar sorusu da akıllara gelmektedir. Günümüzde sosyal hizmet uzmanları aşağıda belirtilen kurum ve kuruluşlarda görev yapmaktadırlar : Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Devlet Planlama Teşkilatı , Sosyal Yardımlaşmayı Dayanışmayı Teşvik Fonu Genel Sekreterliği , İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Çocuk Yuvaları , Sevgievleri , Çocukevleri , Kreş ve Gündüz Bakım Evleri, Yetiştirme Yurtları, Huzurevleri , Toplum Merkezleri , Kadın Sığınma Evleri , Rehabilitasyon Merkezleri, Yaşlı Dayanışma Merkezleri , Sokak Çocukları Merkezi , Ergen Danışma Merkezi , Sağlık Bakanlığı , Hastaneler, Sağlık Ocakları , Aile Planlaması ve Ana Çocuk Sağlığı Merkezleriri , Milli Eğitim Bakanlığı , Mesleki Eğitim Merkezleri , Kredi ve Yurtlar Kurumu, Adalet Bakanlığı , Cezaevleri , Çocuk Mahkemeleri , Çocuk Eğitim Evi , Adli Tıp Kurumu, Üniversiteler , Hastaneler, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlıkları , Maliye Bakanlığı , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı , Milli Savunma Bakanlığı ve bağlı birimlerinde , İçişleri Bakanlığı ve bağlı birimlerinde , Yerel Yönetimler ve bağlı birimlerinde , Kriz merkezleri , Sivil toplum örgütleri ve vakıflar , Özel Sektörde …

2 Yıllık Sosyal Hizmetler Okuyanların İş İmkanları Nelerdir?
Sosyal hizmetlere ihtiyaç olan her yerde ve kurumda çalışma alanına sahip olurlar. Sosyal hizmetler bölümünden mezun olan kişilerin; Kadın Sığınma Evlerinde, Devlet Yurtlarında , Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında , Çocuk Esirgeme Kurumlarında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Bağlı Olan Kuruluşlarda , Engellilere Yönelik olan Özel Eğitim Kuruluşlarında çalışmaları mümkündür.
Sosyal Hizmetler Bölümü Mezununun Ünvanı Ne Olur?
Sosyal hizmetler lisans bölümünü başarı ile tamamlayan öğrencilere “Sosyal hizmet uzmanı” unvanı verilir.
Sosyal Hizmetler Bölümü İyi midir?
Topluma bu kadar fayda sağlayabilen, direkt insanlarla iletişim halinde olup, aslında bir nevi onlara etkileşim içerisinde rehabilite hizmeti de veriyor olan bu bölüm elbette kıymetli ve iyi bir bölümdür. İş imkanları da kişinin kendini geliştirmesine bağlı olarak vardır zaten.

Kimler Sosyal Hizmetler Bölümünü Tercih Etmelidir?
Hizmet işlerinde daima özveri, özgüven, heves ve insan ilişkilerinde iyi olan, sosyal yönleri öne çıkan kişilerin tercih etmesi eftaldir. Konuya dair ise şöyle bir uzman görüşünü buraya bırakıyorum :
https://www.youtube.com/embed/Ez1MNn21S0w10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
9Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kamuda iş bulması pek kolay değil açıkçası
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılBence o kadar da iyi değil
00 Yorumla 15 yıldır orada çalışıyorum. Sıkıntılı bir kurum sosyal hizmetleri duusnuyorsan. Kurum, kurum değil AKP İLCE BİNASİ tüm şehirler aynı
013 Yorumla- +1 yıl
😂😂
Önü sonu olmayan diploması olan bir şey başkası yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıluğraştırıcı bölüm, dezavantajlı insanlarla uğraşıyorsun
00 Yorumla
+1 yılAsosyal olma olasılığı yok bikere 😂
00 Yorumla
+1 yılÇok iyi denilemez
00 YorumlaTanıdığın yoksa işsiz kalacağı bir bölüm
10 YorumlaAtamasi çoğu bölüm gibi oda sıkıntı
00 Yorumla