Çocuk Gelişimi bölümü ile alakalı bilgi verir misiniz, sizce okunur mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhabalar ^^
Çocuk gelişimi bölümü, son Meb bakanlık düzenlemesinden sonra da tam da revaçta olacağı dönemde, çok yerinde ve insanların faydalanabileceği bir soru sormuşsunuz, bu yüzden tebrik ederim. Öte yandan, ben de naçizane ailemden ve akademik bilgimle de sizlere bu bölüm hakkında bildiklerimi aktaracağım.
Çocuk Gelişimi bölümü hakkında bilgi verir misiniz?
Çocuk gelişimi okumak ve okuduktan sonraki dönem ile alakadar bilgileri aktaracağım şimdi.
Çocuk Gelişimi Bölümü Nedir?
Aslında çocuk gelişimi bölümü, doğumdan onsekiz yaşına kadar çocukların gereksinimlerinin saptanması, özel durumları bulunan çocukların gelişimine de bilhassa yardımcı olabilecek yetkin elemanların, eğitimcilerin yetiştirilmesini amaçlayan bir eğitim programıdır. Ama elbette ülkemizde çocuk gelişiminin en yaygın olduğu kısım ana sınıfı yaş grubunda, ana okulu ve özel kreşlerde verilen çocuk eğitimidir. Ben de bu doğrultuda yazıma devam edeceğim.

Çocuk gelişimi bölümü nedir? Çocuk Gelişimi Bölümü Dersleri Nelerdir?
Çocuk gelişimi bölümü, ülkemizde bu alanda 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans programları okunarak mezun olunmaktadır.
2 yıllık çocuk gelişimi ön lisans programının dersleri : Temel Bilgi Teknolojisi, Öğrenme ve Öğretme Teknikleri, Çocuk Gelişimi , İngilizce , Matematik, İlk Yardım, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Çocukta Bilim ve Teknoloji, Çocuk Beslenmesi, Çocuk Edebiyatı ve Medya, Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Materyal Geliştirme, Çocukluk Döneminde Sanat ve Yaratıcılık, Çocukla İletişim, Çocuk ve Oyun, Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Uygulama, Özel Eğitim, Çocuk Hukuku, Anne Çocuk Sağlığı, Çocuk ve Müzik, Kaynaştırma Eğitimi, Seminer, Çocuk Ruh Sağlığı ve Uyum Bozuklukları, Çocuk Animatörlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği, Diksiyon ve Beden Dili, Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Çocuk Hakları ve Toplum, Erken Çocukluk Döneminde Çevre Eğitimi, Erken Müdahale Programları, Eğitimde Drama’dır.
4 yıllık çocuk gelişimi lisans programının dersleri ise : Çocuk gelişimine Giriş, Fizyoloji, Matematik, Antropoloji, Anatomi , Yabancı Dil, Türk Dili, Atatürk ilke ve inklapları, Aile ve yaşam döngüsü, psikoloji, tıbbi biyoloji ve genetik, İletişim Becerileri, Sosyoloji, Bilgi ve Teknoloji Kullanımı, Çocuk gelişiminde Yaklaşımlar, gelişimsel tanılama ve değerlendirme, gelişim psikolojisi, özel gereksinimli çocuklar, fiziksel-motor gelişimi desteklenmesi, anne çocuk beslenmesi, Bilişsel-dilsel gelişim ve desteklenmesi, sosyal-duyuşsal gelişim, çocuk ve oyun, çocuk sağlığı ve hastalıkları, alan çalışması, Gelişimsel Psikopatoloji, Davranışsal sorunlar ve davranış yönetimi, erken müdahale, Çocuk Edebiyatı ve erken okuryazarlık, anne baba eğitimi, kaynaştırma, Hasta çocuklar ve desteklenmesi, erken çocukluk döneminde alan çalışması, mesleki mevzuat ve etik, sağlık kuruluşlarında alan çalışması, çocuk gelişiminde yönetim ve girişimcilik, cinsel sağlık eğitimi.

Çocuk Gelişim bölümü dersleri Çocuk Gelişimi Bölümü Kaç Yıllıktır?
Çocuk gelişimi kaç yıl okunur sorusu da merak edilen sorulardandır ve yukarıda da belirttiğim üzere hem 2 yıllık bir ön lisans eğitimi ile, hem de 4 yıllık bir lisans eğitimiyle okunabiliyor.
Çocuk Gelişimi Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?
Çocuk gelişimi mezunu ne iş yapar denilince akla elbette ilk olarak yapılacak iş gelmektedir tabi ki, çocuk gelişimi nerelerde çalışabilir sorusuna da bakacak olursak, özel sektörde ve devlet kademesinde görevler yapabilirler. 4 yıllık lisans mezunu olan bir çocuk gelişim eğitimcisi, ana sınıflarına atanabiliyor. Ya da dediğim gibi özel sektöre yönelebiliyor, kreşlerde çalışabiliyorlar. Ayrıca çocuk Gelişimi lisans programı mezunları eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, adalet ve diğer sektörlerde de görev alabilmektedirler.
Çocuk Gelişimi Bölümü Mezununun Unvanı Ne Olur?
Bu programı başarılı bir şekilde tamamlayarak, program yeterliliklerini sağlayan öğrenciler Çocuk Gelişimi Lisans Mezunu unvanını alırlar.
Çocuk Gelişimi Bölümü İyi midir?
Yazımın başında da bahsettiğim üzere aslında bugünün eğitim programı ve müfredat insiyatifine bakarsak yönetimin, kesinlikle bu bölümdeki açığın bitmeyeceğini ön görebiliriz. Bu bölüme yönelenler zaman zaman çok yüksek adette atama sayısıyla da atanabilmektedirler. Bunlar göz önünde bulundurulabilir.
Kimler Çocuk Gelişimi Bölümünü Tercih Etmelidir?
Çocuk Gelişimi Bölümü, adından da anlaşılacağı üzere aslında çocuklar üzerine bir bölümdür. Bilhassa bayanlar için çok uygun bir bölüm olup, çocuklarla arasının iyi olduğunu yahut iyi olabileceğini düşünene herkes tercih edebilirler. Bunun yanı sıra şefkat, merhamet, empati ve sosyalliği olan kişilerin seçmesi daha da doğru olacaktır çalışma şartları ve ortamını da düşünecek olursak.
Son olarak da bilgilendirici bir video ekliyorum buraya :
https://www.youtube.com/embed/gEwH8lbYlL810 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
8Cevap
+1 yılBen çocuk gelişimi okuyorum çocukluğumdan beri hayalim olan mesleğim ve gayette memnunum çocuk gelişim bölümü 0 18 bütün yaşı kapsar ve çok önemli bir bölümdür.
17 Yorumla- 1 yıl
Ya biraz daha bilgi verebilir misiniz acaba? önü acık bir bölüm mü? Ankara üniversitesinde cocuk gelişimi düşünüyorum.4 yıllık. Ama önü acık mı bilmiyorum. Su an sonuçlar açıklanmadı ama mezuna kalmayı dusunmuyorum. Sınıf ogretmenliği ve cocuk gelişimini yazmayı dusunuyoru.
- 1 yıl
@rumeeeeeyssssaaa aynı şekil bende öyle düşünüyorum formasyonla okul öncesi düşünüyorum kime sorsak kötü biz ne okuyacağız bilmiyorum özellikle sözelciyim sağlıkla falan da isim yok
- 1 yıl
@Nurrkynclr Anadolu lisesi deyim çocuk gelişimi okunurmu
- 1 yıl
@rumeeeeeyssssaaa vallahi önü açık bir bölüm güzel bi meslek
- 1 yıl
Evet de anadolu lisesinde okunurmu diyorum
- 1 yıl
@Benisimsizkizim evet okunur canım
- 1 yıl
Aaaaa🥳🥳
Çocuğunuzun bakımı için önemli bir bölüm tabii ki meslek olarak değil
00 YorumlaAöfden okuyacaksan oku yoksa okuma. Boş bir bölüm artık bir geçerliliği yok.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkunur cocuk gelisimi veya okul oncesi oku mesela.
Ilerde okulda ogretmenlik yaparsin meselaa01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu arada kapak fotondaki asilı terliklerdrn 2. pembenin aynısının siyah rengi size cok yakisabilir. 🙂
+1 yılMezunu çok iyi maaşla iş bulmak tanıdık ister
20 Yorumla
+1 yılŞu an pek önemi olmayan bir bölüm
10 YorumlaHer üç kişiden birinin okuduğu kıytırık bölüm.
20 Yorumla
+1 yılÇocuklar zaten gelişiyor , gereksiz bir bölüm :)
02 Yorumla- +1 yıl
Çok başka bir düşünce çocuklar kendileri gelişiyor fakat bazı şeyleri yanlış bilerek ve bizim bölümümüz de onlara en iyi şekilde davranabilmeyi anlamak için var ayrıca çocuk gelişim bir tek çocuklar için değil bizim ve bütün yaş içinde gerekli bir bölüm iyi araştırın derim
- +1 yıl
@morsaclihuriyeee :) şakasına yazdım ya. Çok okuyan var ve çekilir bir meslek te değil
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılGüzel bölüm
00 Yorumla
+1 yılOrdan mezunum
00 Yorumla
+1 yılBenim hatun onu okuyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaçma bir bölüm
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHm...
00 Yorumla
+1 yılGüzel bölüm kanka
00 Yorumla