Okul bitti alttan dersim var yarım dönem daha uzayacak okul. Boş durmak istemiyorum bi yandan devlette geçici diploma gibi bişeyle işe başlayabilir miyim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılDiploma artık 2004 te kaldı. İstersen Boğaziçi üniversitesini bitir. Referansın yokmu kamuya hatta özel sektöre işe giremezsin. Diyelim girdin kalıcı olamazsın.
Kpss den 80.90 alıp 1 milyonun üzerinde öğretmen mezunu var. Atama bekleyenlerin sayısı ü1 milyonun üzerinde neredeyse. Okul okumak bitirmek 1990 larda önemliydi. Şu anda okul okuyanın aklı yok. O alacağınız diplomaların banyoya sardığınız paspastan hiçbir farkı yok. Dediklerimi 5 sene sonra anlarsınız şimdi değil.04 Yorumla
Soran+1 yılFormalite icabı hani bi belgen diploman olmadan da referansla giremiyosun
- +1 yıl
😂 Ben çoooooookkkkk Devlet kurumlarında ortaokul mezunu kadrolu çalışan tanıyorum. Sadece Devlet hastanelerinde otopark, silahsız güvenlik, yönlendirme, arıza bakım, temizlik, hasta kabul, çağrı merkezi, şöför, hasta danışmanı klinik destek Elemanı bunların hepsi ortaokul mezunu olarak taşeron kadrosundan işe girdi
Şu anda aldıkları maaş 9700 lira. Her 2 ayda birde ikramiye alıyorlar. 24 sene okul okumuş zavallı öğretmende 6.8 sene atama beklesin. Sadece benim tanıdıklarımı ülke geneline vursan okul okuyanın sen üzerine alma ama enayiden bir farkı yok. Denemesi ücretsiz. Pazartesi formalite den herhangi bir iş için herhangi bir yere 1 tane cv götür. Cv yi alan kişinin yüzüne dikkatli bak en önce referans bölümüne baktığını göreceksin. Ne mezunu iş tecrübesi var mı hiç onlara bakmaz. Referansın varsa evraklarını ister yoksa biz sizi ararız der. Arkandan cv yi çöpe atar.
Soran+1 yılAbi sen biraz cahilsin kusura bakma
- +1 yıl
Kızım sen 85 sene çalışsan ne benim bitirdiğim okulu bitirebilirsin nede girdiğim işe girebilirsin istersen Kpss den 5000 puan al. Benim yazdıklarımı daha anlama seviyen sıfır. ilkokul çocuklarına söylesem onlar bile bir feyiz alırdı. Sende kusura bakma ama Senin gibi okumamış cahil olmaktansa okumuş cahil olmayı tercih ederim...
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,8b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, diploma olmadan çalışamazsınız yani mezun olduktan sonra mezuniyet belgesini muhakkak isterler. Devlette her belgenin resmi ve eksiksik olmasına çok dikkat ediyorlar. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
6Cevap
Tabi baslarsin ben orta lisede mezuna kalmisken universite kadrosundan atandim. Kac yillik memur olurdum universiteyede hic baslamadim zaten.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Alttan dersin varken okulun bitmiş sayılmaz. Dolayısıyla geçici diploma da vermezler sonuç olarak başlayamazsın işe
00 Yorumla
+1 yılBaşlanır mesela Erdoğan'ın diplomasi yok ama Cumhurbaşkanı 😊
02 Yorumla
Soran+1 yılDemekki diploma gereksizmiş cidden zeka ve beceri daha önemliymiş doğru teşekkür
- +1 yıl
Kesinlikle
Gizli Üye(36-45)+1 yılKpss'ye girebilirsin ama mezun olmadan baslayamazsin. Ya da lise ve dengi okul mezunu olarak basvurarak baslayabilirsin.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı. Çıkış belgesi alırsan işe girersin. Ama mezun olman şart.
02 Yorumla
Soran+1 yılSüper umarım vardır böyle bişey teşekkürler
+1 yılhayır ama sertfikalar alabilirsin
03 Yorumla
Soran+1 yılNe sertifikası
- +1 yıl
Ne olabilir bir dünya alan var. Kurumlar var katılıyorsun sana sertifika veriyorlar bazı sertfiklarında iş konusunda yetkisi var
Soran+1 yılSertifikayı alana kadar mezun olurum zaten uğraşamam onlarla mezuniyet yerine sayılmaz sanıyorum
+1 yılTorpil varsa evet
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım