+1 yılgiremez.. okul birinciliğin tek fonksiyonu şudur : okul birinciliği kontenjanı olan (2-3 kişi olur genelde) ünilerde (genelde devlettir her üninin yoktur) puanın kıl payı yetmiyorsa yani senin puanın 450 istediğin yer 465-70 civarı.. şansını denemek için yazabilirsin o yeri çıkması muhtemeldir.. çok uçuk puan farklarında işe yaramaz birincilik filan... fark max 15 20 puan ise işe yarayabilir.. yinede garanti değildir.. atıyorum okul birinciliği kontenjanı 3 ise.. senin gibi başvuranlar içinden en yüksek puanlı 3 ü seçilir
011 Yorumla- +1 yıl
eskiden okul birincisi 60 tam puan alırdı.. o da kalktı.. okuldan aldığın puan : not ortalaman x 0.6 ile hesaplanıyor.. yani not ortalaman 100 ise sen 60 tam pu an alıyorsun.. ki bu da imkansız gibi bir şey..4 yıllık lise hayatında hep 100 almış olman gerek tam puan için.. yani birinciğilin tek artısı artık kıl payı kaçırdığın yere girme ihtimali yaratması
Soran+1 yılBen ticaret meslek lisesiyim diploma notum 85 gibi birsey olcak okul kac puan verir
- +1 yıl
85x0.6 = 51 verecek
Soran+1 yılAnladım o zaman ortalamami çok iyi tutman lazim
- +1 yıl
aynen öyle ortalaman yüksekse yüksek puan gelir.. ama yinede max 60 alırsın..
Soran+1 yılMax 60 kimse alamaz gibime geliyor
- +1 yıl
diyorum ya.. lise hayatını 100 lerle geçirmesi lazım
Soran+1 yılOda çok zor işte. gerçekten size cok tesekkur ederim bilmediğim ne kadar çok şey varmis allah razi olsun sizden
- +1 yıl
bence değiştirilmesi iyi oldu çünkü.. daha adaletli.. diğerinde Ankara fen 1. si ve düz lise birincisi aynı puanı alıyordu okuldan..60 tam puan.. ama düz lisedeki adam o konuma daha kolay gelmiştir.. böylesi daha iyi.. ne ekersen onu biçiyosun
- +1 yıl
rica ederim :)
Soran+1 yılAyni fikirdeyim sizinle :)
bende okul birincisiydim. her unıversitenın kendıne göre kont. var. ama ılk kez sınava girdiğinde kullanabılıyosun sadece bu hakkını. ama tabi senın gıbı basvuran bıcok okul birincisi olabılıyo bu evredede puanın göz onunde bulunduruluyo
00 Yorumla
+1 yılİyi bir bölümw girer koç odtü boğaziçi nin her bölümüne giremez mesela
00 Yorumla
+1 yılTabi canim tabii tabii tabii. Sinava girme diplomani al git :)))
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
+1 yılHayır gidemezsin. Ygs ve Lys den yüksek puan alırsan gidersin.
04 Yorumla
Soran+1 yılYani önemli degilmi birincilik
- +1 yıl
önemli değil
Soran+1 yılTamam cok saol canm
- +1 yıl
Ygs ve lys de türkiye çapında kaçıncı sırada olduğuna bakıyorlar. Ve puana. Bu yüzden okul puanı o kadar önemli değil. Ama yine de okul puanı katkı yapıyor sadece çok fazla değil.
o işler öye olmuyor
08 Yorumla
Soran+1 yılBiraz anlatirmisiniz rica etsem benim icin cok onemli bu
Soran+1 yılOkul 2. Si olanada iyi puan verirlermi acaba
Soran+1 yıl1. yle arasindaki fark ne olur
Soran+1 yılPuan olarak
Soran+1 yılYani çok fark olmuyor anladım cok tesekkur ederim
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası