Hemşirelik okuycam bu sene ama ingiizce mi yoksa normal mı okusam karar veremiyorum. Herkes özellikle sağlık çalışanları biraz çalıştıktan sonra yurt dışına çıkıyor. Türkiyede sağlık çalışanlarına karşı saygı yok. Sizce şimdiden mi ingilizce hemşirelik okusam daha mantıklı olur, yoksa daha sonra dil dersi mi alsam?
Yurt dışına çıkıp çıkamayacağım da kesin değil aslında gidişata bağlı. Eğer türkiyede mutlu olursam çıkmak istemiyorum pek çünkü benim için zor gibi geliyor yani buraya çok alıştım..
Yurt dışına çıkıp çıkamayacağım da kesin değil aslında gidişata bağlı. Eğer türkiyede mutlu olursam çıkmak istemiyorum pek çünkü benim için zor gibi geliyor yani buraya çok alıştım..

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bi bölümü ingilizce okumak zorluğunu 5 e katlar emin ol
Ya of bide o korkutuyor beni
Zaten genel olarak sağlık terimleri çok ağır
O da ayrı bi dil
İngilizcen ne düzeyde?
Yani henüz bi birikimim yok
Üniversiteyle beraber geliştirebilirim diye düşünüyordum
Üniversiteyle beraber geliştiremezsin. Türkiye'de zaten okullarda doğru düzgün eğitim verilmiyor da, üniversitede alacağın İngilizce eğitim tamamen mesleki jargon üzerine olacak. Yani kimse sana orada a1 seviyesinde İngilizce öğretmeyecek, eğitim vermeyecek.
Tamam ama şöyle
Yani aslında sadece üniyle kalmayacak
Mesleki İngilizceyi bi öğreneyim terimleri falan bölümü bitirdikten sonra kursa da gitmeyi dusj
Düşünüyorum*
İngilizce oku ablacim
Ama şöyle bir şey de var ingilizce okuyunca nasıl olucak burdaki hastanelerde ben ne iş yapabilirim yani genel olarak ingilizce öğrenmiş olucam terimleri ya da ancak yabancı hastalara yardımcı olabilirim?
İngilizce seni diğerlerinden öne cikarir
Evet biliyorum maaşı falan da daha yüksek olur ama zorlanadabilirim o da var tam emin olamadım ama
Yani siz diyorsunuz ki ingilizce okuyun
Kesin ama
Kesin
Cıkmasan bile ing. öğrenmen kötü bir şey değil.
İngilizce oku
Ya öyle mi düşünüyorsunuz
Ama şöyle bir şey de var ingilizce okuyunca nasıl olucak burdaki hastanelerde ben ne iş yapabilirim yani genel olarak ingilizce öğrenmiş olucam terimleri ya da ancak yabancı hastalara yardımcı olabilirim?
Allah aşkına Almanca öğren ingilizce öğren çık git ülkeden ne işiniz var burada Allah aşkına
Birde korkutuyor ya zorlanırım diye genel olarak sağlık terimleri de zor
Ablacim bu ülkede asla bir araban evin olmayacak asla istediğin telefonu eşyayı alamayacksin bundan daha mı zor?
Yani of evet haklısınız 🤦🏼♀️
Peki düşüncem o zaman ya
Düşünme kaç git ben yurt disindaki arkadaşlarıma bakıyorum bide bana ben bir yıldır iş bulamıyorum orada markette çalışan arkadaşım bile gününü gün ediyo
Bide bir şey daha merak ediyorum henüz bi birikimim yok İngilizceye karşı yani o şekilde girsem zorlanır mıyım yoksa bilmeden de gitsem okuyabilir miyim
Benim yaşadığım sıkıntıları yaşansan dört elle sarılır hicbirsey gözünü korkutmazdi ve gidersin bide hemşire olacaksın ne güzel bak diyorum sana ingilizce kolay almancada kolay uygulamalardan sürekli insanlarla konuş ben bile bir şey bilmezken az çok öğrenmeye başladım inan bana birikim yaparsın ordan biriylede evlenirsin turkiyeyede ev yaptırırsin bir kaç tane yaslininca çek gel diyeceğim ama gidenlerin hiçbiri dönmüyo çünkü kendiler gelmek istese bile çocukları dönmüyor hepsine şahit oldum 😂