Liseden yeni mezun 20 yaşında ki bi genç için meslek öğreneceği hangi işi tavsiye edersiniz?

bir meslek seçimi için bir insanı şu meslek iyidir, bu meslek kötüdür, ticarete atıl gibi fikirlerle yönlendirilmesini yanlış bir hareket olarak değerlendiriyorum. hangi meslek üzerine öğrenerek gelir sağlaya bileceğini (çalışma ve iş hayatı açısından) kendi başına tespit etmelisin. en azından benim görüşüm bu yönde olur. ancak ek gelir yönünden farklı gelir yöntemleri olur onlar hakkında seve seve bilgi verebilirim.
Benim mesleğim mobilya , açıkçası benim gibi bu mesleği öğrenen çok az kişi var , 20 sene sonra piyasada mobilyaci kalmayacak. Ve kalan mobilyacılar iyi para kazanacak . Bu mesleği öğrendiğinde ileride kendi dükkanını da açabilir.
Şu an piyasada çok az kaynakçı var , en ucuz kaynakçı maaşı 10 bin TL , deniz altı kaynakçıları da turkiyede sayılı, eğer deniz altı kaynakçısı olursa paraya para demez.
Dijital Dünya'da iş yapabileceğin meslekler mantıklı. Çünkü çağımız internet çağı, internet üzerinen iş yapabilirsen aynı zamanda tüm Dünya'ya da kabiliyetlerini sergileyebilirsin tüm Dünya senin iş bulabileceğin mekan olur. Ancak detay olarak hangi kısmında kendini geliştireceğin konusu senin yeteneklerine beklentine vs. göre değişir.
Bununla ilgili ezbere tavsiye pek doğru olmaz kişinin yatkın olduğu yetenek olanak durumları gözlemlenip farkındalığını hissedip öyle tercih yapması daha iyi olur lokomotif bir öneri veya revaşta modasal meslek dalları yerine olurunda tercihle ilerlemek daha iyi olur bunun içinde elimizdeki doneleri masaya yatırmak gerekir
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Güzellik merkezlerinde çalışmak için ay olarak eğitim alıyorsun sonra 2 sene çalış 2 sene sonunda kendi yerini aç , bu sektör hiç bitmez artık maddi durumu ortalama altında olan kadın erkek bile gidiyor
Hani üniversite okumayı düşünüyordun şey sorusu sormuş tun 20 yaşında üni için geç mi diye.
4-5 sene okuyup üstüne bi de iş bulamayıp, bulsakta asgari ücretle işe başlayacağım bi iş yerine erkenden meslek öğrenmek daha mantıklı geldi.
Sizde çok iyi biliyorsunuz ki kaldı sadece kendinizi kandırıyorsunuz. Ama ben sizi anladım çalışmak istemiyorsunuz ders çalışmak size göre değil.
Devir artık internet devri olduğu için günümüzde üniversite okumanın eskisi kadar önemi kalmadı dijital platformlarda yürütebileceğin bir işin olsun mesela sosyal medyadan satış mağazası açarak para kazanabilirsin ya da youtube kanalı açarsın, tıpkı danla bilic vs.
Tavsiye edilecek çok iş var. Senin kapasite neye yeterli ona bakmak lazım.
Güzellik merkezi olur, sosyal medya üzerine açılabilecek bir sürü seçenek var. Yavaş yavaş her şey sosyal medyaya taşınıyor.
Gidecen fabrikalara ya depocu olacan ya da bir operatör olacan bir cıyazın... ya da yasadıgın işin meslek edindirme kurslarında bir meslek seçeçen
Öncelikle yenilikçi ve gelecekçi düşünmelisin ticaretle uğraşabilirsin trader ya da amazon üzerinden drop shipping yapabilirsin. Çağın trendlerini doğru oku işlerini uluslararası bi vizyonla yap
Çocuk gelişimi oku açıköğretimde, biraz kreşde çalış sonra kendi kreşini aç.
Hiç kafayı yorma direk turizme gir
Hostes lik olabilir mesela efendim uçaklarda
bayan kuaförü bence iyi getirisi var
Erdoğan yatcak yerin yok Erdoğan
Kuaför
Kaçakçılık
Kaporta bence
Sanayiye gel hemen
Lokanta
Çocuk gelişimi
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş