Türk Dili Ve Edebiyatı okumak mantıklı mı? İşsiz kalır mıyım?

Merhaba, bir arkadaşımızın da dediği gibi özel sektörde her türlü iş bulursunuz ama devlette maalesef çok zorlanırsınız bu konuda. Maaşlar da oldukça düşük yani özelde de çalışsanız, devlette de çalışsanız enflasyondan en çok etkilenen yine siz olacaksınız ama sizin yerinizde olsam madem çok seviyorum, ben mutlaka ikinci bir bölüm olarak da olsa bunu okurdum. Yaşıma başıma bakmazdım er ya da geç bu bölümü okurdum. İlk bölüm olarak mesela mimarlık revaçtaysa onu bitirir, sonra edebiyat bölümünü açıktan da olsa tamamlamaya çalışır ve ikinci bir lisans mezunu olarak hayatımı devam ettirirdim. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Askim bende bu bolumu okucam o yuzden sinava calisiyotum. Inan ki aglamktan baska hic bir sey yapmiyordum. Elimi neye atsam atanamaz , issiz , torpil , tanidik olmadan olmaz... herkes bunu diyordu. Sonra niye bu bolumu okumayayim dedim atama puani en dusuk 82 kontejanda 500 . Peki o 500 kisiden bizim ne farkimiz var. Uni 2 de kpss calismaya baslasan sence atanamayiz mi? Rahatla inan ki ben bile rahatliyorsam artik cok dert etme. Nasibimizde varsa inan ki olur. Olmazsada soyle dusun dersh hocalari 4 bin bilemedin 3.5 aliyor. Bide ozel turkce dersi verdin mi baglarsim 5 6 bine. Ama bu her zaman 2. plan. Ilk planimiz kpss. Istedikten ve hayal ettikten sonra onumuzdeki butun engelleri asariz. Unutma su an her meslek ayni atanamama sıkıntısı var o yuzden yapacak bir sey yok.
Özel sektörde iş bulursun rahatlıkla. Lakin devlet atamaları düşük. Özeldeki ücretler geçmişe göre daha iyi şu anda lakin özel sektör ilk yıllar biraz daha ağır olur işe yeni başlayanlar için.
Bunun dışında bu bölümü okuyacaksan ilk ve en önemli hedefin akademisyenlik olmalı.
İlk yıldan başlayarak sağlam çalışmalı, not ortalamasını yüksek tutmalı ve hocalarla ilişkinde iyi olmalısın.
Artı üds için ingilizce kursuna gidip hazırlanmalı ve ales için de hazırlık yapmalısın. Böyle sağlam adımlar atarsan okuması hem güzel hem de ideal bölümlerden biri oluverir senin için.
Öyle bedava, çiçekli yolların bezeli olduğu başarıların ve işlerin sayısı çok değildir sanırım.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Okuyanların %99'unun ceske okumasaydım dediği bölüm. Ataması imkansıza yakın, özel sektör ise ağır şartlarda çalıştırıyor ve kalifiyesiz eleman muamelesi bile yapmıyorlar! Kısacası rezillik...
Devlete gitmeyi göze aliyorsan tamam, ozelse kurslarda kolaylıkla is bulursun ama atanma problem baya
Atama atama diye eylem yaparsın
İşsizliği göze alıyorsan oku
atanma problemi var diye biliyorum..
Ataması zor
Ataması zor
çok zor iş
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş