Zira bizim toplum öyle korunup, kollamaya, fedakarlık edilmeye değecek nitelikte değil. O yüzden devlet bana bir kapı açtıysa onu kullanır, kazancıma bakarım.
Peki dürüst olun, siz ne yapardınız?

Belirlenen minimum ücretin altında birini çalıştırmam yasal olarak suç olacağından bu topa giremem, o kazandığımla da alnım ak yaşayamam sanırım.
Belirlediğim ücrete en kalifiye kimse onu alırım. İşe işi bileni alacaksın işine karışmayacaksın derler; bence en çok verim böyle sağlanır.
Yasal ücretin altı yasal olarak suçtur, ama yasal asgari ücrette etik olarak suçtur.
Devlet yasa dışı istihdama göz yummasa, bu kadar fazla sayıda yabancı işçi istihdam edilemezdi.
En nihayetinde ticaretin temel amacı kar etmektir. Burada işverenin kişisel ahlak anlayışı devreye girer. Zor koşullarda asgari ücretin yarısına, haftada 7 gün, gunde 12 saat'te çalıştırmak isteyebilir , asgari ücretin birkaç misli ücretle, insani koşullarda, yasal mesai saatlerinin de altında calistirabilir.
Benim tercihim ise kazandığım müddetçe, çalışanlarıma iyi kazanç, mutlu huzurlu bir iş ortami sunmak olur.
Ama işe alımda ırksal, inancsal, yerli, yabanci ayrımı yapmam. İş huzuru, ahlağı ve verimlilikle alakali farkli kriterlere bakarım.
İki kuruş cebimden az çıkacak diye kimsenin maaşını gereğinden Az vermem ister yabancı ister türk olsun ikiside insan ikiside ev geçindiriyor
Ama rakam yari yariya olunca pek te öyle 2 kuruş olmuyor. Çoğu isveren için bu durum balli kaymak gibi cezbedici
Orası öylede ay sonunda belki maaşlardan tasarruf etsemde gece yastığa başımı koyunca vicdanımla baş başa kalıcam
Haklısınız.. Akıl ve vicdan bir arada olmayınca, tek başlarına ikisi de yetersiz kalıyor
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Aldığım hizmeti kim daha uygun fiyata yapıyorsa tabii ki ben de onu tercih ederim. Ama yapılan işin karşılığını is kalitesi ile vermeli. Örneğin araba yıkamacilar afgan doldu ama eskiden kurtlerin yoğun çalıştığı alandı. Onlara göre daha kötü yıkıyor, dahasi umursuz davranıyor ve iç aksamda biseyleri kırıyorlar. Yani dışarıdan bakıp temizledi bu da demek yeterli değil.
Türk işçi tercih ederim diyenler zaten iş icraata gelse anında dönerler. Kimse ayni işe , hizmete 2 kat para vermez. Ama bunu bile anlamaya kafası basmıyor çoğu insanın. Işverenin oy verme gerçeği farklıdır, emeği ile çalışanın farklıdır. Ama sandikta çoğu şaşırıp işverenin düzenin ekmeğine yağ sürüyor. Sonra iş bulamıyoruz diye agliyorlar.
Yarı fiyatına torbacilik yaptırıyorum onlar 10 Kr ben 15 kuruş kazanıyor 😂 yorum tamamen espri amaçlıdır biz burada ne kadar tartisirsak tartışalım fiyasada hatta fabrikalarda otellerde vs bir çok yerde afgani Özbeği Suriyelisi iraklisi iranlisi hepsi zaten çalışmakta onların yaşamaya ya da çalışmaya hakkı yokmu var ben vergi veriyorsan devlet onlardan da almalı fakat kaçak çalışıyor böylece isverende kaçak çalıştırdığı için vergi vermiyor şimdi kim suçlu devlet mi biz mi biz bile bazen onların aldığı maaşları alamıyoruz kendi ülkemizde mülteci gibi yaşıyoruz peki suçlu kim sistem mi sistemi yönetmeye çalışıp yonetemeyenlerde mi cevrimizde o kadar işsiz var ki ekonomik olarak zaten zor şartlarda yaşıyoruz inşallah daha kötüye gitmez
Günü kurtaran küçük hesaplar toplamda büyük zararlar veriyor. Hesap kitap bilmeyen, iyiyi kötüyü ayirt edemeyen çok insan var
İşverenim.
Gerek göçmenlere gerekse Türklere aynı maaşı veriyorum. Verimlilik kişinin standartlarında yatıyor. Ben yine kazancıma bakıyorum.
Bunu yasal mecburiyetten degil de kendi sahsi ahlak anlayisiniza göre yapıyorsanız bravo.
Ben paraya değil hizmete bakarım. Bazen yabancıları bizden daha iyi çalışıyor. Özellikle Afkanlar çobanlık konusun da iyiler.
Aynı hizmeti alacağını düşünerek cevap ver. Yani ucuza yabancıdan mi iki kat fiyata yerli işçiden mi?
Bızım 265 calışnımız var her zamn yerlıden yanayız yanlız dunyayı gezdim calışmak kaytrmak uzerıne en lacka bızım işcılerımızn ur dayımında almanyadan inşaat şirketi var cinli ukraynalı polanyalı korelı işcılerı var cok disiplinli calışıyorlar
Kendi iscimizi tercih ediyorum. Zeytin topladık beraber.
Bol değil ama bize yetti. Hem onlara hem bana. Kendi ülkemin insanı benim ortağımdır.
İşçiden aldığım verime bakarım
Aynı verime neden daha fazlasını ödeyeyim ki?
Aerolite iç savaş çıksa bi gemiye atlayıp kaçacak ilk insanlardan olursun muhtemelen. Şahsen ben çalıştırmam kekolettaları.
Elbette savaştan kacarim. Sadece kendim ve ailem için savaşıp canımı feda ederim.
Ama senin cevabını gerçekçi bilmiyorum. Paranın yüzü sıcaktır, dini milliyeti olmaz.
Kesinlikle çalıştırırım hem bizim Türklerden daha iyi çalıştıkları kesin.
Göçmen kampı gibi işyeri istemezdim ama az miktarda yabancı alına bilir
evet çalıştırırım neden fazla para vereyim adamlarda haklı
İyi paraya kaliteli işçi çalıştırırdım. Yabancı yerli ayrımı yapmadan...
Yabancıyı kapıma almam
Hayır asla hem kul hakkı hemde ülkeye ihanet
Niye kul hakki oluyor? Asgari ücret verince kul hakkina girilmis sayılmıyor mu?
Ülke her firsatta kendi insanina ihanet ederken sorun olmuyor da biz bunu yapınca mi sorun oluyor?
Bu topluma her şey müstehak. Ben gram sorumluluk hissetmiyorum topluma karşı.
Zaten kazaniyirsam kazandırırım. Yeter ki çalışanım karakterli, dürüst insan olsun.
Ama ırksal ayrimcilik yapmam. Topluma karşı bir borcum yok. Olsaydi oderdim.
bazi sektorler turk bulamiyor
Hayır hak ettiğini almalılar
calıstırmıyorum.
yabancı çalıştırmam
En İyi Kız Görüşleri