Özellikle bu sene %30 artış yapılınca asgari ücret çok düşük kaldı. İnsanları bu rakama çalıştırmak bana acımasız geliyor. Çalıştığım kurumlarda da asla buna izin vermemeye çalıştım. Siz patron olsanız asgari ile personel çalıştırır mıydınız.

Özellikle bu sene %30 artış yapılınca asgari ücret çok düşük kaldı. İnsanları bu rakama çalıştırmak bana acımasız geliyor. Çalıştığım kurumlarda da asla buna izin vermemeye çalıştım. Siz patron olsanız asgari ile personel çalıştırır mıydınız.

İşverenim, tamamen kişiye bağlı, fazlasını kazandırmak için emek veren çalışana 100 bin de verebilirim ama tam tersi olursa asgari ücreti bile fazla görürüm.
Evet, çalıştırırdım: Asgari ücretle çalışması gereken elemanım varsa, niye çalıştırmayayım? Asgari ücretle çalıştırdıklarım; yeni mezun olup yetiştirmek üzere aldığım ve ev geçindirmek gibi bir sorumluluğu bulunmayan elemanlarım olurdu ki onların da 1 yılın sonunda, çalıştırdığım nitelikli İK ekibinin performans değerlendirme testlerine göre başarılı oldukları oranda maaşlarını arttırırdım.
Çalışmasından memnun olmadığımla zaten devam etmezdim, memnun olduğuma da hak ettiğinden az maaş vermezdim. Yani; asgari ücretle başladı diye performans değerlendirme testindeki başarı oranına göre yapacağım zammı, illa asgari ücret üzerinden yapmazdım. Performans Değerlendirme Testine göre kıdem alması gereken bir elemanımsa; o kıdem için verdiğim maaşı, başarısı oranında zamlı olarak verirdim.
Kademeli şekilde ödeme yapardım. En düşük kademe asgari ücret olurdu. Verimliliğine ve performansına göre çalışan maaşını kendisi belirlerdi😄
Ben insanları sömürmek yerine motive etmenin verimliliği daha çok artırdığını biliyorum..
kazancima göre iyilestirme yapardim ama bir iscinin ucreti asgari ucretle bitmiyor gigortadi yrmek yolu derken masraf ucuyor zaten.. isciye cok versen halka gecircen o zaman.
Cevap
7Cevap
ben elimden geleni yapardım tabi ki de.
Hiç kuşkum yok Barış😊
Asgarinin biraz üzerinde bir gelirle çalıştırırdım. Çıraklar asgari ücretle, stajyerler de asgari ücrete yakın çalışırdı.
Piyasa koşullarına bakınca bunun üstü çalıştırmak mantıklı olanı.
Kesinlikle öyle
Şartlar mukabilinde elden ne geliyorsa ona çalıştırırdım. İmkan dahilinde asgari ücretle çalıştırmam hasılı.
Muhtemelen evet. Hakkı, piyasası daha fazlasıyla o zaman başka
Kazanıyorsam çalıştırmam ki zaten durmaz asgari ücretle çalışan.
basit bir işte çalıştırırdım ama zor koşulları varsa hayır
Asgari çok emekli maaşı kadar yeter
Ölüm kadar gerçek
Çalıştırırdım
Evet öyle yaparim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?