- En yüksek istihdam oranı %50,9 ile TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) Bölgesi'nde gerçekleşti.
- En düşük istihdam oranı ise %26,0 ile TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) Bölgesi'nde oldu.

Selam, Aslında ben yeni şehirler ve yeni insanlar tanımayı çok seviyorum. Kalıcı olarak olmamak üzere yani bir süreliğine işim dolayısı ile gitmeyi tercih edebilirim.
Bir sonraki dönem ile başlıycağım çif anadal ile ve bazı ismek kursundan alıcağım belgeler ile iş imkanım artıyor. Ancak imkanım olması dahilde dediğim gibi başka şehirleri tanımak benim için bir tutku.
Hangi ismek kursları fikrini sorabilirmiyim
@Lütfettinizefenim @Lütfettinizefenim
Osmanlı Dili eğitimi Sertifikası alarak gerek arşivlerde gerek farklı vakıflarda çeviri yapmak için bir çok imkan doğuyor.
Ayrıca profesyonel tasarım yapıyordum. Biraz ara verdim meslek haline getirmesem de bunun için de ayrıca İsmek kursundan belge alarak resmî hale getirebilirim.
Evet şu an pandemi dönemi nedeniyle malesef ki eğitime ara verildiğini biliyorum. Ancak açıldığı zamanı kolluyor olucağım. Eğer önümüzde ki bir iki sene daha açılmazsa uzaktan eğitim şeklinde verilen teknoloji alanında verilen uzaktan eğitimlere katılmaya çabalarım. Ama bu dediklerimden de yine vazgeçmem.
Ve daha birçok alan varken bunlar araştırılmalı ve direkt internet üzerinden bölgenizde ki ismek kursu ile iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz.
Osmanlıca eğitimi alsam
Aylık ne kadar para kazanabilirim
@Lütfettinizefenim 2.300 TL den 5.500 TL'ye kadar ulaşabilir. Ancak bu alacağınız maaş sizin çalışıcağınız yere göre değişir yani özel bi vakıfta vb. yerlerde çalışırsanız alıcağınız maaş çalıştığınız yerin verdiği yere göre değişiklik gösterebilir. Yani Osmanlı Arşivinde çalışırsanız yani devlete özel bir yerde 3.500 TL ve civarı alabilirsiniz.
teşekkürler efenim
Sebebi de belli. Edirne ve Kırklareli sınır bölgeler. Bir süre yaşadım o bölgelerde gerçekten esnaf işe yetişemiyor. Her gün on binlerce turist akın ediyor. Nüfusu da fazla olmayınca e birde fabrikaları hesaba katarsak istihdam oranının yüksek olması normal. Diğer yandan az olan illerde ise kayıt dışı çalışma fazla. Ayrıca kaçakçılığın da sigortası yok 😒
Daha önceki şirketimin Tekirdağ da fabrikası vardı 2 ayda bir oraya giderdim her gittiğimde sürekli işçi sirkülasyonu olurdu 1 gördüğüm ustayı diğer ay göremezdim çünkü yan fabrikadaki iş daha kolay diye sürekli iş değiştirirlerdi :))
Cevap
37Cevap
Mecbur kalırsam göç ederim tabii ki. Sonuçta doğduğun yer değil doğduğun yer vatanın diye boşuna dememişler. Elbette ki herkes gönlünün dilediği yerde yaşamak ister. Ancak bazen şartlar buna elverişli olamaz.
Bu oranın büyük sebebi Tekirdağın Çerkezköy ve Kapaklı ilçeleri tabii ki de! Birçok kişi giderim tabii ki demiş de bu iş zannettiğiniz iş değil ama, fabrikada rastgele bir işte asgari ücret almak için mi gideceksiniz? Hiç sanmıyorum!
Oran diyor oran. Nüfusu, çalışan nüfusu, çalışmayan nüfusu hani Türkiye’nin her yeri işsizlik kaynarken. Trakya’nın meslek ve iş sektörleri neler istihdam sağlayan alan ne neden.
Hic alakası yok ha tuik ha nihat hatipoğlu veya cübbeli ahmet
Gideceğiniz yerde yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız gidilir tabii ki. Ekmek aslanın ağzında ve dünya küçüldü artık, herkes nasibini kovalıyor.
Tüik yalan söylüyor, Trakya ya gelmeyin artık 😂 iş konusunda Kırklareli ve Edirne de kötü ki, Çorlu falan iyi sadece
Trakyada sadece çorlu luleburgaz ve çerkezköy icin gecerli bu bence gerisi yalan cok iyi biliyorum
İs bulmak için şehir degistirmisligim oldu ama dönüp dolanıp gene Ankara ya geldim
😀😀😀
Tekirdağ'dayım hiçte böyle düşünmüyorum. Çorlu veya Edirne için geçerli olmalı bu oranlar.
Aynen öyle bunlar eski veriler :)
Eskişehir'de yaşıyorum, çalışıyorum ve memleketimden memnunum. Trakya'ya göç etmeyi düşünmüyorum.
Göç edeceksem bu yurtiçi değil yurt dışı olurdu ki bir işe yarasın
Zaten İstanbul da yım
Göç edemem maalesef
Bu arada görselde ki filme bayılırım çok komik
Kolay kolay göçmem. Zaten kimse bulunduğu yerden göçmesin sonra olan yerliye oluyor...
tekirdağa gidebilirim belki ama edirne veya kırklareli olmaz
Neden
Neden olmasın, bu yüzden yurt dışını tercih edenler var, onlara ne demeli? .
Tekirdağ'dan bana iş daveti gelmişti. Hatta evimi de onlar tutacaktı ama gitmedim.
@Turtle_ ambalaj sanayiinde baskı operatörlüğü yapıyorum.
Doğduğun yer değil doyduğun yer memleketindir. O yüzden yaşam kalitemi arttıracak her türlü göçe varım.
Nerde doyarsam oraya giderim iş hayatı paraya bakıyor
Bosch Profilo ve Siemens fabrikası orada ayrıca tekstil ağırlıklı hanımefendi orası
Tekirdağ'da yaşıyorum zaten çocukluğum hep burda geçti sevindim bu habere :D
Tekirdağda yaşıyorum bir hayli göç alıyor fabrika sanayi vs olduğu için nüfus baya artmış durumda
Bu konuda deneyimli veya cesaretli olsaydım yapardım
Trakya bölgesindeyim zaten.
Dediği doğrumu peki
@birumut39 silivri İstanbul'da değilmi?
Evet yapardım ama bu ülkeden giderek
Fabrika işçisi aranıyor oralarda
Neden olmasin @gnl_1998
Türkiye dışındaki heryer olur.
Mecbur kalsaydım düşünebilirdim.
Ben yurt dışını tercih ediyorum
Doğduğum değil doyduğum yere bakarım🙄
Orayı da kuruturlar merak etme. :D
Giderim, yeter ki iş bulayim.
Giderim çünkü canım memleketim 🥰
ederim yeterki iş olsun düzgün
Tatmin edici bir maaşı varsa tabi ki dusunurum
Bize de üj bejj birşey düşer mi be yaa.. 😂
Kırklarelideyim hala iş bulamadım
İs olsun heryere giderim
Ozelden ataydin bu nedir 😊😂
Trakya da onun sebebi de Çorlu
Oda fabrikalardan
😂 Sen nerden biliyorsun
Çunku cok fabrika var uretım var
Olabilir
Trakyanin ve trakyalilarin 😛
Kazanç güzel olcaksa mutlu olabilceksem olabilir
bu işsizlikte her yere başvurulur bence
Evet giderim
Hea bol Raki balık yapalım
Trakya dayım zaten
@Kezbann000 ya ama hayır bu kadar terbiyesiz insanlar neden var?
gideriz bea
Valla benim bu ülkede iş bulma umudum kalmadı
Hadi gidelim
Gitmezdim
Ederdim
Yurt dışına gitmek varken ülkede kalınır mı ki:)
Evet iş bulmak için göç ederdim..
Giderim
Öylemiymiş işim garanti şartlarda iyi olsa giderim
Olabilir tabi
Edilmez
Etmezdim valla
Neye göre istihdam?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?