Merhaba arkadaşlar atkde mülakatım var sizden görüş ve bilgi almak istiyorum. bu kurumla ilgili hiçbir yerden bilgi alamadım. Mülakatta neler sorulur nasıl dikkatlerini çekerim nasıl davranmalıyım kurumda çalışma şartları neler lojman yol maaş çalışma arkadaşları vs gibi her türlü bilgi kabulum 🥰
Cevabın nedir?
+1 yılMülakatta kendi alanından bilim adamlarını sorabilirler. Kurum ve bağlı üst kuruluşları sorabilirler. Kendi alanındaki analiz yöntemlerini sorarlar. Ama herkese farklı farklı sormaya çalıştıklarından çok alakasız kpss soruları da sorabilirler vatandaşlık soruları. Mülakat teknikleriyle ilgili online eğitimler almaya çalış vaktin varsa. Çok kibar konuşma, bilmiş birine de benzeme. Lojman imkanları yok. Maaş teknik/idari kadro tipine ve alım yapacağı kadro derecesine göre değişir. Yoğun bir kurum, günü dolu dolu geçer sürekli meselesi bitmez. Çalışma arkadaşları hususu herkes kendi işin derdinde, bazı sürekli masa başı olan gevşek işler gibi değil. Giren bir süre sonra kaçıyor, yasal zorunluluğuda çok fazla, o yüzden alım ihtiyacı her yıl çok oluyor. Sıradan sürekli masa başı çalışılan yerlere göre maaşı az biraz daha iyi oluyor, ama duyduğum kadarıyla çektiğin çileye değmiyor.
118 Yorumla
Soran+1 yılTavsiyeleriniz için teşekkür ederim çok faydalı. kurumda çalışmayı çok istiyorum inşallah pişman olmam
- +1 yıl
eski sevgilim farklı yıllarda iki sefer katılmıştı, soruları hatırlayamadım ama durumlar anlattığım gibiydi. ikincisinde mülakatı geçti, ama eş zamanlı olarak başka bir kuruma daha atanma hakkı kazanınca başka kurumu tercih etti. önemsiz, umarım çalışmaya hak kazanırsın, buralara kadar sorduğuna göre çok istediğini anlamıştım o yüzden yardımcı olmak istedim 🙂
Soran+1 yılinşallah kazanırım gerçekten çok istiyorum bu yüzden nerden ne bilgi edinirsem özümsemeye çalışıyorum. Emeklerim boşa gitmez umarım torpil vs dönüyor diyorlar cünkü
- +1 yıl
Torpil yok da, 3-4 seferdir başvuru yapan çok. Puanı mülakatı yüksek insan çok çünkü. Ellerinden gelse hepsini alırlar. Genel olarak ama her şeyi eşit insanlar arasında yaşı en küçük olanlar daha başarılı görülüyor.
Soran+1 yıleyvah yaş sıkıntı
- +1 yıl
23-27 arası şanslı
27-32 arası 2, 3, 4 sefer dener boşluk bulursa
32-35 arası şansı zor..
35 sonrasının şansı hiç yok
Soran+1 yıl26yım ama benden gençler var :((((((((
- +1 yıl
Çok heyecan şapşallık eden bir genç olursa puanını kırarlar, ama ortalamaysa diğer yaşı büyüklere mülakat puanlarını eşit vermezler, her mutlakatta hissetmiştik açıkçası. O gün herkes kimin ne olduğunu ne yaptığını duyuyor orada zaten herkes birbirinin kaç soruya dogru yanıt verebildi yaşı okulu bölümü nerden geldigini ögreniyor.
Soran+1 yılpeki referans sorma olayı var mı? sizi kime sorarız diye soruluyomuş 2017*8 alımlarında sorumuşlar
- +1 yıl
Evet öyle bir sey sorduklarından bahsetmişti tanıdıgım. Ama referansları arayalım hadi onlara soralim simdi olayı olmadıgını referansını tanıtmasının yeterli oldugunu soylemisti. Akademik hocasıydı belki ondandır. İlki cok olumlu gecmisti kesin alırlar diye konustu olmadı, İstanbul du ilk basvurdugu. İkincisine adana icin basvurmustu onda da cok olumluydu. İkincisinde oldu, ama Ankara'da daha iyi bir kurumu daha kazanınca daha rahat bir is diye ankarayı tercih etti. Çünkü atanmaya hak kazandiginda linkedin den felan adli tıpta ayni pozisyonda calisanlari buldu telefonlastı, onlar anlatınca zor geldi.
Soran+1 yılAlanı nneydi özel olmazsa tıp mıydı? Ben de bazı insanlara ulaşayım dedim ama tam anlamıyla kaçıyrolar kimseyle görüşmüyolar. doktorlar da öyle değil tabi
- +1 yıl
Kimya idi. Mühendislik degil ama. Fen edebiyat. Görüştükleri de kimyaydı
- +1 yıl
Bir cok ilden kisilere yazdı dönüş yapanlarla konuştu
Soran+1 yılbaya deneyiminiz var 😊😊
- +1 yıl
Böyle şeyler akıl edebileceği seyler degildi. Tüm taktikleri verirdim. Mülakatlar konusunda da katkı vermeye çalıştım. Sayemde atandıgını söylerdi kpss konusunda da yardımcı oldugumdan. Ama nankörmüş atanınca afedersin bir yerleri göğe erdi o da ayrı konu.. Ben de yeni mezunken kpss atama bir yıl kadar denedim ama daha fazla kaybedecek vaktim ekonomik durumum yoktu, mühendislikte alan degistirdim özel sektörde daha iyi bir işim oldu. Atanırsam kpss siz ama yds ile atanabilirim anca. İhtiyaç duymuyorum, bir cok açıdan böyle daha iyi. Oturmuş bir işim var sonucta. Olsa olsa yurt dışı olabilir kariyer anlamında zaten yabancı bankadayım. Bankada gecmek isteyen var mı diye acıkca soruyor, baska ulke müdürlüğünde aynı gorev de hazır açıkçası. Uzaktan çalışma imkanımı sabitledi Türkiye müdürlüğü böyle daha tatlı geliyor bir de hakimim ekibe insanlara, yurtdışında uyumda zorlanacağımı sanmam ama ara yönetici oldugum icin ust yoneticinin nasıl bir sey oldugu cok cok belirler kariyeri..
Soran+1 yılmühendis misiniz?
- +1 yıl
makineci ailemin tercihi sayesinde istemeden makine müh. okudum, bırakmakla vakit kaybetmek de istemedim. pratikten bir meslek hobimdi lise yıllarımdan beri. Mezun olduğumda şehrin bilişimle alakası olmasa da inat ettim bilişimde uzman olmaya baktım. Mezuniyet farklı+özel sektör+hic yasamadıgım sehirler büyük risk aldım. Ama doğru bir karar vermişim, sevdiğin alanda ihtiyaç da fazla olunca tüm taraflara aranan kan etkisi yapıyor.
Soran+1 yılBana mesaj atar mısınız ben atamıyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
6Cevap
+1 yılEğer istiyorsanız Umarım elde edersiniz, dileklerinizin kabul olması dileğiyle :)
12 Yorumla
Soran+1 yılsağolun umarım..
- +1 yıl
✨✨😊
+1 yılZor bir meslek seçmişsin Başarılar diliyorum sana insan kesip biçmek kolay değil
00 Yorumla
+1 yılBaşarılar dilerim sana
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılSen kendine güven yeter ki mücadeleyi bırakma ✌️
10 Yorumla
+1 yılotopsi yardımıcısı mısın
02 Yorumla
Soran+1 yılyok değilim
- +1 yıl