Ben daha önce ticaret yapmadım ama hesap kitap işini az çok biliyorum.
Daha önce hiç ticaret yapmadım.
İş verenler malum beni bir türlü işe almadı.
Bende kendi göbeğimi kendim kesme kararı aldım.
Sizce ticaret için çok az bir paramı bu?
Daha önce hiç ticaret yapmadım.
İş verenler malum beni bir türlü işe almadı.
Bende kendi göbeğimi kendim kesme kararı aldım.
Sizce ticaret için çok az bir paramı bu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
İşe göre değişir de ne ticareti yapmak istiyorsun ki?
Bu konuda henüz net bir karar vermedim ama en alt tabakadan başlayıp simit poaça satarak bir başlamayı düşünüyorum.
O zaman ufak bir Pastahane gibi bi yerle başlayıp büyütebilirsin işi.
Ben fırından alıp kulübe benzeri bir yerde satmayı düşünüyorum.
O da olabilir de reklam önemli büyüme işinde kulübede ne kadar sürede büyürsün daha göz önünde güzel bir dükkanda satış yapmak varken.
Sende haklısın bir yandan ama imalatını kendim yapmasam bile bu işi dükkandamı yap diyorsun yani
Yapabilirsen öyle. Kulübe bile olsa göz önünde biyer olması lazım. Yavaş yavaş büyüyüp işlek biyerde Dükkan açıp ürün yelpazesini genişletip pastahane zinciri kurabilirsin. İstersen seyyar olarak sanayi bölgelerinde fabrikaların bulunduğu yerlerde başla ama senin sermayende var bence minimal ufak bir dükkanda poğaçanı simitini satarsın kitleyi oturtmak önemli insanlar seni tanıyacaklar düzenin oluşacak sonra daha büyük dükkanda çeşitli ürünler koyarak satarsın.
Aslında sermayem yok ama başlangıç için kulübe gibi bir yerde imkanları zorlayarak birşeyler yapabilirim gibime geliyor. Daha sonra sermaye büyüdükçe işide dükkanıda büyütürüz derken iş personel çalıştırmaya kadar gider.
E ticaret olabilir
Sana bir soru? Neden son yıllarda bu kadar e ticaret firması açıldı? Bir bilgi kirliliği ve yoğun dezenformasyon var piyasada. Kime nasıl güvenecek bu insanlar. Çok fazla dolandırıcı mevcut insanlar doğar doğmaz e ticaret bilgisine vakıf olmuyorlar. Bu işi kaliteli bir biçimde nasıl öğrenecekler?
Çünkü para artık e-ticaret ortamında
Çünkü çok yüksek kâr var
Çünkü rahat ve sorunsuz
Çünkü basit ve güvenli
Sorunları çözemeyip, zorlukların üstesinden gelemeyen girmesin.
Bilgisi ilkokul çocukları gibi olanlar girmesin.
Kısa sürede milyoner olmayı bekleyen girmesin.
Sermayesi bitince ya da çöp olunca ağlayacak olan girmesin.
Bu işin bir adabı, üslubu var. Ülkemizde bu alanda yoğun dolandırıcılıklar olduğu doğru ama bu devlet kurumlarının yeterli uygulamaları yapmaması yüzünden.
Ceza şartları olsun, işveren takibi olsun, para güvence sistemi olsun vb uygulamalar çok güvensiz. Keza toplu satıcı içeren firmalar olsun. Eğer bu alan sorunlu olsaydı Dünya'nın en zengin 2. insanı olan kişi Jeff Bezos olur muydu?
Sermayesi çöp olunca diyorsun şimdi insanlar parayı sokakta bulmuyorlar. Riske girdiğinde arkasına bakıp düşünmeyeceği parası olan adamın yapması lazım o zaman. Jeff bezos örneği verdin Avrupa’yla ya da yurt dışıyla Türkiye’de e ticaret mantığı aynı değil. orada millet birbirine kazık atma derdinde değil yurt dışında e ticaretten bir yerlere gelmek bence Türkiye’den daha kolaydır. burada bi iş mi var hurra herkes o işe atlıyor iyi niyetlisi de kötü niyetlisi de. Devletin alması gereken önlemler var doğru ama Mayın tarlası gibi resmen. Şimdi bu başlığı açan arkadaşa e ticaret dedin şimdi bu adam nerden sağlıklı bilgiyi alacak bişey mi üretip satacak bişey mi alıp satacak hangi iş modelini seçecek?
Tabi sokakta bulunmuyor. Diğer ülkelerdeki insanlarda sokaklarda bulmuyor. Riski göze alamayan sefa sürmeyi düşünmesin o zaman. Yerinde saydığı zaman mızmız konuşamaya hakkı yok. Türkiyenin içinde olan sorunlar Türkiye'yi ilgilendirir. Burada yapacak olan burayı araştırsın. O onun sorunu. Bilgi beleş değildir. Para kazanmak istiyorsan ön ödeme yapacaksın. Teklif etsin parayı net bilgiler vereyim.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!